Dodaj do ulubionych

Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!!

IP: *.acn.waw.pl 24.06.01, 00:00
Hej!
Co sie tu dzieje?
Czy naprawde nie ma w Lublinie nic, o czym możn napisać i podyskutować. Bo nie
chce mi się wierzyć, że wszyscy którzy mieli w tym mieście coś do powiedzenia
już wyjechali do Warszawy.
POzdrawiam
lubelak (też już w Wawie)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 25.06.01, 00:00
      Obserwuję od dłuższego czasu forum Lublina i też zauważyłam, że jesteśmy w
      końcówce. Przybywa po parę postów na tydzień. Kiedyś miałam ochotę napisać tyle
      wypowiedzi, żeby Lublin skoczył wyżej, ale zrezygnowałam... Sama częściej się
      wypowiadam na innych forach, choć z Warszwy ciągnie do tego, co było i do
      wszystkiego, co wymienia tę nazwę - Lublin...
      • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.acn.waw.pl 25.06.01, 00:00
        No cóż...
        Mój dramatyczny apel nie znalazł poparcia wśród obecnych Tubylców. Pozostaje
        tylko liczyć, że Tambylcy (dzieki Ronja) troszke poprawią statystyki.
        Jak ciekawostke mogę podać, że podobno najwięcej ludzi z Lublina stara sie o
        pracę (i pracuje) w Wawie (w porównaniu z innymi regionami). Coś w tym chyba
        jest...

pozdrawiam
        Zawyżający statystyki
        • Gość: topaz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.telia.com 25.06.01, 00:00
          Ta mala liczba postow to wg mnie zywy dowod zastoju i zapoznienia
          cywilizacyjnego Lubelszczyzny, wlasciwie w kazdej dziedzinie. Moze jestem zbyt
          surowy, ale wyglada na to, ze wszyscy mlodzi i energiczni wyemigrowali juz za
          granice albo chocby do Warszawki. Prawdopodobnie ludzi z Lublina nawet nie stac
          na dostep do Internetu.
          Duzo jezdze po Polsce i stwierdzam, ze przepasc w rozwoju miedzy zachodnia a
          wschodnia Polska tylko sie poglebia. Gorzej jest chyba tylko na Podlasiu.
          Dla ludzi z np. poznanskiego lub wroclawskiego wycieczka na podlubelska wies to
          po prostu szok. Nie moga zrozumiec, ze na poczatku 21 wieku mozna mieszkac w
          tak nedznych chatynkach, niektore zywo przypominaja obrazki z krajow trzeciego
          swiata. Czym bardziej na wschod od Lublina do Bugu tym biedniej.
          • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 26.06.01, 00:00
            Ale jakie te chałupy są urocze!:) ...jak się w nich nie mieszka od urodzenia...
            bo wybór takiego domku dla fanaberii w pełni rozumiem i samej mi się marzy
            zamieszkanie tam kiedyś w drewnianej chacie.
            Dla uzupełnienia informacji statystycznych dodam, że wśród przyjezdnych osób z
            wyższym wykształceniem szukających pracy w Warszawie najwięcej jest absolwentów
            uczelni lubelskich...
            Pozdro dla wszystkich mieszkających TAM jeszcze i podnoszących liczbę postów
            oraz tych którzy patrzą w tamtą stronę z Warszawy lub z innych miast...
            Ronja
            • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.acn.waw.pl 26.06.01, 00:00
              Witam po raz kolejny!
              Hej Ronja!
              Taki drewniany domek pod Kazimierzem czy raczej w stronę Zamościa. Bo to
              niestety jest różnica. Osobiście to byłoby mi troszke głupio mieszkać dalej na
              wschodzie z racji tej, że mieszka tam więcej ludzi, mają drewniane chatki od
              urodzenia. I byłoby troszke przykro tak dla fanaberii ich razić choćby
              szczątkowymi oznakami majątku.
              A z kolei pod Kazimierzem - jeśli udałoby sie znaleźć coś bez typowego snoba za
              płotem, to bardzo chętnie. Tylko czy za 10-15 lat jeszcze coś dla mnie zostanie
              ;)
              No nic, na razie.

Jeszcze raz zapraszam wszystkich zainteresowanych do dyskusji również na jakieś
              mniej kosmiczne tematy ;)
              Na przykład dlaczego ludzie, znajomi, dobrzy znajomi, których najlepsi koledzy
              wyjechali do Wawy, teraz nie chcą się do nich odzywać???

Pozdrawiam
              Paveua
              • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 27.06.01, 00:00
                No, cześć, cześć!
                Jak najbardziej w stronę Zamościa!!! Trasa Lublin-Krasnystaw-Zamość i dalej na
                Roztocze jest dla mnie jedną z najpiękniejszych tras, z racji na widoki i
                sentyment za niedawnym pokonywaniem jej stopem w tę i wewtę. Niby głupio
                stawiać sobie tam dla fanaberii domek, ale jak więcejj tam zjawi się takich z
                fanaberiami to dla regionu lepiej, cjoć dla mnie nie bo wolę odludzia, a
                przynamniej miejsca nie tknięte zbytnio "cywilizacją".
                Mrrr, drewniany domek wśród lip...
                A Kazimierz za bardzo trąci dla mnie komercją, choć lubię okolice Puławy-
                Kazimierz-Janowiec, a przejechać się konno wąwozami lub wałami to jest to coś,
                co dodaj życiu iskier!
                Buziaki,
                Ronja
    • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 28.06.01, 12:58
      Wszystko to pięknie z tymi chatami na wsi,też za tym tęsknię,ale żeby naprawdę
      dobrze się tam poczuć musielibyście pozbyć się kompów z dostępem do internetu,a
      przedewszystkim ogłupiających i stresujących TELEWIZORÓW.
      Gdy pozbędziecie się tego teraz,nie będzie wam żle i w mieście.
      Telewizje wyprzedzają się w wynajdowaniu najtragiczniejszych wiadomości.
      Większa tragedia - lepsza wiadomość - większa kasa,to główny cel telewizji.
      Gdyby w kompa ładować tyle niepotrzebnych inforacji to na jego rozruch
      czekalibyście parę dni,o ile wogóle by wystartował!!!
      Jeszcze jedno,aby mieszkać na wsi niezbędne jest pokażne konto w banku,lub
      przyzwoita renta ,czy emerytura.Bliżej Buga sytuacja ludzi jest
      tragiczna.Ludzie żyją tam jak w średniowieczu co ukopią i udoją - tyle zjedzą.
      Dobrze,że trochę zwierzyny biega jeszcze po polach i lasach,bo z kłusownictwa
      żyją tam całe wsie.Można by powiedzeć - wrócili do natury,walczą o
      przetrwanie...średniowiecze |:-(

Pozdrawiam
      • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 28.06.01, 13:33
        Telewizora nie mam, a z komputera korzystam w pracy, bo dlaczego miałabym nie
        korzystać?...
        Co do chatki na wsi i zasobnego portfela, to zależy, kto co chce mieć. Jeśli
        mówimy o wyposażonym w każdy możliwy wytwór cywilizacji luksusowym domku
        zaprojektowanym i wybudowanym specjalnie dla nas, to owszem bez tego portfela
        się nie obejdzie, ale jeśli wiedzeni pasją zdobędziemy rozwalającą się ruinę
        otoczoną zapuszczonymi krzakami, a później żmudnie odnowimy, to jest to coś
        innego. Nie każdy marzy o luksusach, telefonie, internecie, telewizorze itd. W
        końcu pokolenia żyły do dyspozycji mając studnie zamiast kranów i świece
        nocami...
        Pozdrawiam,
        Ronja
        • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 28.06.01, 21:10
          Ronia - chyba mnie nie zrozumiałaś.Właśnie pisałem,że aby być szczęśliwym na
          wsi to trzeba się właśnie pozbyć,jak piszesz"wytworów cywilizacji".
          One nam mieszają w mózgach i kreują model życia niezgodny z naturalnymi
          potrzebami człowieka,ba z czasem stają się w naszym mniemaniu niezbędne do
          normalnego funkcjonowania.
          Jakiś czas temu nawalił mi telewizor.Marka mało popularna w Polsce-
          Blaupunkt cyfrowy.W Lublinie wszyscy rozkładali ręce, nie miałem go ponad
          miesiąc.Przez pierwszy tydzień nie mogłem się z tym oswoić.Po pierwsze miałem
          za dużo wolnego czasu,gorzej mi się jadło posiłki,wcześniej chodziłem
          spać,znacznie więcej słuchałem radia.
          Po dwóch tygodniach zaczęła mi się podobać taka sytuacja,a po miesiącu mogłem
          żyć bez telewizora.Niebawem zadzwonili z serwisu,że mogę go odebrać i wszystko
          wróciło do normy (normy???).
          Sprawa pieniędzy na wsi:rozumiem,że nie masz dzieci,bo pisząc to co napisałaś o
          tym świadczy.Podatki od gruntów płacić trzeba,z prądu raczej nie zrezygnujesz i
          i nie będziesz zmuszać dzieci by odrabiały lekcje przy lampie naftowej!
          Małe dzieci mały kłopot,mogą chodzić do podstawówki na wsi,ale szkoła średnia?
          Jeśli chciałabyś je dowozić - potrzebny samochód"wytwór cywilizacji"i spore
          wydatki,internat-wcale nie mniejsze i co to za życie z dziećmi raz na tydzień.
          Jest to tylko malutka część problemu życia na wsi,z czego chciałabyś to
          wszystko opłacić? Widzisz się dojeżdżającą kilkanaście kilometrów dzień w dzień
          do pracy?,a może ty na wsi , a mąż w mieście-też jakieś wyjście....
          Gdybym znalazł rozwiązanie choć tych problemów o których wspomniałem w pół roku
          uciekam na wieś zabitą dechami !!!
          Pozdrawiam :-)

• Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 29.06.01, 14:27
            Gość portalu: laser napisał(a):

&#62 Ronia - chyba mnie nie zrozumiałaś.Właśnie pisałem,że aby być szczęśliwym na
            &#62 wsi to trzeba się właśnie pozbyć,jak piszesz"wytworów cywilizacji".
            &#62 One nam mieszają w mózgach i kreują model życia niezgodny z naturalnymi
            &#62 potrzebami człowieka,ba z czasem stają się w naszym mniemaniu niezbędne do
            &#62 normalnego funkcjonowania.
            &#62 Jakiś czas temu nawalił mi telewizor.Marka mało popularna w Polsce-
            &#62 Blaupunkt cyfrowy.W Lublinie wszyscy rozkładali ręce, nie miałem go ponad
            &#62 miesiąc.Przez pierwszy tydzień nie mogłem się z tym oswoić.Po pierwsze miałem
            &#62 za dużo wolnego czasu,gorzej mi się jadło posiłki,wcześniej chodziłem
            &#62 spać,znacznie więcej słuchałem radia.
            &#62 Po dwóch tygodniach zaczęła mi się podobać taka sytuacja,a po miesiącu mogłem
            &#62 żyć bez telewizora.Niebawem zadzwonili z serwisu,że mogę go odebrać i wszystko
            &#62 wróciło do normy (normy???).
            &#62 Sprawa pieniędzy na wsi:rozumiem,że nie masz dzieci,bo pisząc to co napisałaś o
            &#62 tym świadczy.Podatki od gruntów płacić trzeba,z prądu raczej nie zrezygnujesz i
            &#62
            &#62 i nie będziesz zmuszać dzieci by odrabiały lekcje przy lampie naftowej!
            &#62 Małe dzieci mały kłopot,mogą chodzić do podstawówki na wsi,ale szkoła średnia?
            &#62 Jeśli chciałabyś je dowozić - potrzebny samochód"wytwór cywilizacji"i spore
            &#62 wydatki,internat-wcale nie mniejsze i co to za życie z dziećmi raz na tydzień.
            &#62 Jest to tylko malutka część problemu życia na wsi,z czego chciałabyś to
            &#62 wszystko opłacić? Widzisz się dojeżdżającą kilkanaście kilometrów dzień w dzień
            &#62
            &#62 do pracy?,a może ty na wsi , a mąż w mieście-też jakieś wyjście....
            &#62 Gdybym znalazł rozwiązanie choć tych problemów o których wspomniałem w pół roku
            &#62 uciekam na wieś zabitą dechami !!!
            &#62 Pozdrawiam :-)
            &#62
            Cześć,
            Po pierwsze z tym telewizorem masz rację, od kiedy nie mam telewizora,
            zaczęłam czytać co najmniej tyle, co za czasów liceum, bo na studiach czas
            wolałam poświęcać szeroko rozumianym rozrywkom; teraz rozrywek nieco mniej, może
            trochę lepszych jakościowo, a nie wszystkich jak leci branych, żeby się nachapać
            życia. W związku z tym czasu na oglądanie telewizji byłoby więcej, a że takowej
            nie ma, znów jak kiedyś "odpalam" jedną książkę od innej (nawiązuję do nałogowych
            palaczy). I strasznie się z tego cieszę.
            Po drugie: Co do dzieci, to owszem nie mam ich. Ale wyjaśniam moje stanowisko
            na temat domków na wsi. Istnieje parę wariantów - chciałabym mieszkać na wsi,
            oczywiście z rodziną, rozdzielenie jakichkolwiek członków rodziny nie wchodzi dla
            mnie w grę, życie na rozstania jest zbyt krótkie. Wyobrażam więc to sobie jako
            wybudowanie sobie domku może być długo w czasie i najtańszym sumptem lub
            zakupienie ruiny i wyremontowanie, może trwać długo, kto powiedział, że marzenia
            spełniają się na trzy cztery i w jednej chwili. Wynalazki cywilizacyjne można tam
            wprowadzać stopniowo, ale przy chęci trzymania tam rodziny i stworzenia tam dla
            niej prawdziwego domu, są niezbędne. Prąd i woda bieżąca przy dzieciach musi być,
            telewizor i telefon - nie. Samochód niewątpliwie ułatwia. Dowożenie i
            dojeżdżanie. Wyobrażam sobie dojeżdżanie do pracy, bo pół życia dojeżdżałam, a i
            obecnie do pracy mam dwadzieścia parę km w jedną stronę, ale to w Warszawie norma
            i sprzyja moim namiętnościom czytelniczym.
            Drugi wariant - mieszkanie w mieście, ale koniecznie na obrzeżach - bo ja nie
            lubię tłoku i hałasu i nie mogę żyć bez przestrzeni,
            • Gość: sayonara Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.kiel.gazeta.pl 29.06.01, 17:13
              Najpiękniejszy jest Janów Lubelski. A co do postów, spójrzcie na Kielce. I nie
              mówcie, że tam jest lepiej niż w Lublinie, bo bardziej na Zachód. Po prostu
              taka jest mentalność w Lublinie, że ludziom się nie chce
              • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 29.06.01, 19:28
                Faktycznie,wpadłem do Kielc poczytać o czym gadają,a oni tam gadają o wszystkim
                i najwyrażniej sprawia im to przyjemność.
                Pomyślmy jednak inaczej.Może w tych Kielcach jedyną dostępną rozrywką jest
                siedzenie przed monitorem,a komunikowanie się z ludźmi ogrniczyło się tylko
                do internetu.Ja osobiście wolę pogadać z ludźmi przy lampce wina w miłym
                lokalu,albo jakiejś imprezie.
                Jednak odkąd przyszedł na świat mój potomek,to w zasadzie wszystko się teraz
                kręci wokół niego.
                Tak więc niech inne miasta przyjmą do wiadomości,że ludzie w Lublinie nie tracą
                czasu na klikaniu,ludzie w Lublinie imprezują i częściej używają języka niż
                komputera w komunikowaniu się.
                Pozdrawiam wszystkich gorąco.
    • Gość: ona Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 13:46
      Olsztyn juz przegoniony teraz gonimy Czestochowe :) aby tak dalej
      • Gość: Ronja Re: Częstochowę już wzięliśmy!!! Teraz Radom! IP: 212.244.252.* 02.07.01, 08:08
        Houk.

Buziaki,

Ronja
        • Gość: ona Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 08:33
          Do boju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: mops Re: Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: 209.187.170.* 03.07.01, 00:59
            cala na przod
            • Gość: Ronja Re: Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: 212.244.252.* 03.07.01, 09:35
              Gotujmy się!!! Bul! Bul! Bul!
              Im więcej głupich postów, tym lepiej!
            • Gość: Ronja Re: Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: 212.244.252.* 03.07.01, 09:38
              A teraz widzę Radomian jak czytają nasze hasła i odezwy bojowe i walą w
              klawiaturę ze stukotem nachyleni do monitora oraz obgryzając pazury czytają
              liczbę postów Lublina i Radomia.
              Zresztą chyba całkiem jak my...
              • Gość: laser Re: Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: 62.233.134.* 03.07.01, 10:29
                Widzę,że wszyscy wzięli się ostro za statystykę-dokładam się i ja.
                Chyba nikt nie lubi TPsy,a ja czytałem gdzieś dobry kawał na jej temat.

Pani nauczycielka pyta dzieci na lekcji kim są ich tatusiowie.
                Dzieci odpowiadają,że doktorem,mechanikiem,sprzedawcą itp.,tylko Jasio siedzi i
                nic nie mówi.Pani pyta więc Jasia:
                -Jasiu kim jest twój tata? -Jaś nic.
                -Jasiu ,powiesz nam? - Jaś nic.
                Po kilku próbach zachęty Jaś wtaje i wyrzyca z siebie:
                -Mój tata tańczy przy rurce w klubie dla pedałów!
                Nastała cisza,a pani o nic więcej nie pytała.
                Po lekcji nauczycielka pyta Jasia:
                -Jasiu,czy twój tata naprawdę tańczy w klubie dla pedałów?
                -nie ,ale wstydziłem się przed chłopakami powiedzieć,że pracuje
                w Telekomunikacji Polskiej SA. :-) :-) :-)
                Pozdrawiam
                • Gość: Ronja Re: Atakiren Radom! Kupą mości Panie i Panowie! IP: 212.244.252.* 03.07.01, 10:45
                  To ja uderzę w sentymentalne tony:
                  Ach, opustoszały po sesji Lublinie!!!
                  Jak Ci tam beze mnie?!

Ronja
                  • Gość: WBA Ronja IP: *.lublin.uw.gov.pl 03.07.01, 10:51
                    Gość portalu: Ronja napisał(a):

&#62 To ja uderzę w sentymentalne tony:
                    &#62 Ach, opustoszały po sesji Lublinie!!!
                    &#62 Jak Ci tam beze mnie?!
                    &#62
                    &#62 Ronja
                    Jakoś jeszcze dycha, ale pogoda kiepskawa.

• Gość: Ronja Re: Ronja IP: 212.244.252.* 03.07.01, 11:03
                      To tak samo jak w stolicy...

Zastanawiałam się właśnie, jakby to było pracować w Lublinie; dużo moich
                      znajomych jeszcze studiuje, więc pouciekało z miasta, ja właśniwie nie znam
                      Lublina z letnich miesięcy, bo wakacje spędzałam poza, dopiero w październiku
                      wracałam zmęcozna, opalona i wychudzona na łono macierzy. Chiba bym się
                      nudziła? To tak samo jak tu. Niezaleznie od miejsca pracy, zawsze udawałabym,
                      że nie widzę ludzi z wyładowanymi plecakami i karimatami.
                      Spoko, mój etap warszawski też kiedyś się skończy!

Pozdrowionka dla lubelaków!

Ronja
                    • Gość: Ronja Re: Ronja IP: 212.244.252.* 03.07.01, 11:05

Ronja
                    • Gość: Ronja Re: Ronja IP: 212.244.252.* 03.07.01, 11:06

Ronja
                      • Gość: Ronja Re: Ronja - inny post niż te 3 poprzednie IP: 212.244.252.* 03.07.01, 11:08
                        Chyba niechcący coś mi się zwaliło przy wysyłaniu i wysłało mi sie 3 razy. No i
                        spoko, więcej postów dla Lublina.

A w piątek znów wrócę do Lublina! I niech zaświeci słońce!

Ronja
                        • Gość: WBA Re: Ronja - faktycznie inny IP: *.lublin.uw.gov.pl 03.07.01, 11:22
                          A według zeznań synoptyków w piątek na lubelszczyźnie ma być pełna lampa :-) i
                          + 32 stopnie
                          pozdrówka
                          • Gość: Ronja Re: Ronja - faktycznie inny IP: 212.244.252.* 03.07.01, 11:30
                            Ach!Ach! Znaczy się powłóczę się w weekend na rowerze i poopalam?
                            Hura!
                            Oczywiście nie krakowskim Przedmieściem ani Racławickimi...

Ronja
                            • Gość: laser Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 62.233.134.* 03.07.01, 11:51
                              Trzy dni temu wracałem rowerem późnym wieczorem ulicą Krochmalną.
                              Spojrzałem tylko przez chwilkę na dynamo,by włączyć światło i nagle wp...łem
                              się w potężną dziurę ze studzienką.Fiknąłem kozła i teraz liżę rany/byłem
                              trzeźwy/ :{
                              ale jak ma być taka pogoda to się też piszę na wypad za miasto na dwóch kółkach
                              /rower cały/
                              pozdrawiam
                              • Gość: Ronja Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 212.244.252.* 03.07.01, 12:33
                                Ja będąc dziecięciem zapatrzyłam się podczas rowerowej
                                wycieczki na jakieś zwierzę typu koń i staranowałam
                                rowerem samochód marki Tarpan stojący zresztą pod
                                Komendą Policji. Rodzina szybko pozbierała oszołomione
                                dziecko i nie oglądając się na pogniecioną maskę
                                Tarpana, ani tym bardziej na Komendę, wsadziła mnie
                                na rower i uciekliśmy czym prędzej.

Ale ja jeżdżę bez planów i zamiarów - jest słońce to
                                wsiadam na rower i po polach!!!

Pozdro
                                Ronja
                              • Gość: Ronja Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 212.244.252.* 03.07.01, 12:36
                                Po weekendzie poinfromujemy forum, któremu z nas i gdzie wyszła rowerowa
                                wycieczka za miasto!:)

Ronja
                                • Gość: paveua Re: Ronja i inni rowerzyści IP: *.astercity.net 03.07.01, 15:41
                                  Hej!
                                  Chyba troszke udalo sie przegonic Bielko-Białą, ale nowe wyzwania wciąż
                                  czekają...
                                  Żeby nie próżnować, poużalam sie troszke, że na razie nie pojawie sie w
                                  Lublinie (ku swojej rozpaczy), ponieważ poważnie się wziąłem za zwiększanie PKB
                                  kraju. Czynność ta zupelnie pozbawila mnie wakacji (po raz pierwszy w takiej
                                  skali) i możliwości odwiedzenia Lublina.
                                  Pozostaje tylko rowerek w weekend
                                  PS. Ronja, masz kask do jeżdżenia? Bo się może niedlugo przydać ;)

pozdrowienia dla szczęścliwych studentów na wakacjach oraz dla całej reszty

paveua
                                  • Gość: Ronja Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 212.244.252.* 03.07.01, 15:57
                                    Włóczę sie tylko po polach i bezdrożach, gdzieniegdzie z konieczności
                                    przekraczając szosy, możliwość spotkania tam patrolu policji zbliżona jest do
                                    niemożliwości, a jakiemu policjantowi chciałoby się gonić dziewczynę bez kasku
                                    na rowerze włóczącą się po polach?... A poza tym znając opieszałość ścieżki
                                    legislacyjnej w Polsce, mogę jescze nie obawiać się o pogoń za mną.

Życzę owocnego podnoszenia PKB, w aspekcie indywidualnym oczywiście.
                                    Ronja
                                  • Gość: Ronja Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 212.244.252.* 03.07.01, 15:59
                                    Studenci na wakacjach mają na ogół inne rzeczy do roboty niż walenie w
                                    klawiaturę, chlip, chlip.
                                    To chlip, chlip znamionuje tęsknotę za tym, co było i nie wróci.

Reszta czuje się pozdrowiona, nawzajem.
                                  • Gość: janusz . Re: Ronja i inni rowerzyści IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 16:07
                                    Ronija tobie to naprawde zalezy ....wiekszosc postow to Twoja sprawka ..
                                    Wpadlem tu przypadkim i widze ze robisz dobra robote ..Wpadni czasem do Bielska
                                    Podlaskiego ..moze i nas podratujesz
                                    pozdrawiam..wszystkich lublinian ,miejscowycz i tych na uchodzctwie..
                                    • Gość: Ronja Re: Ronja i inni rowerzyści IP: 212.244.252.* 03.07.01, 16:20
                                      Dzięki za uznanie,
                                      dzisiaj się nagle zrobiłam taka gadatliwa i tak jakoś wyszło.
                                      I thanks za zaproszenie, może kiedyś wpadnę...

Pozdrowienia,
                                      Ronja
                                      • Gość: laser Re: Do Ronja IP: 62.233.134.* 03.07.01, 18:57
                                        Ciekawi mnie tylko,czy Ty tak z pracy klikasz?
                                        • Gość: Ronja Re: Do Ronja IP: 212.244.252.* 04.07.01, 11:05
                                          Z pracy, z pracy.
                                    • Gość: ona Re: Ronja i inni rowerzyści IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 19:36
                                      Pozdrowienia dla Janusza :)
                                      • Gość: ona Re: Na Radom IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 19:41
                                        To ja też się dołączę do statystyki. Zaczynam się troszeczkę stresować obroną
                                        magisterki. Mam jeszcze kilka dni do 9 lipca, ale juz teraz zaczynam wpadać w
                                        lekką panikę. Mam "tylko" 7 osób w komisji. Dzikie szaleństwo, buuuuuuuuuuuuuu.
                                        Ludzie trzymajcie za mnie kciuki, please. Jednak będę Was dzielnie wspierała w
                                        ataku na Radom. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (to miał być okrzyk bojowy, ale chyba mi
                                        troszeczkę nie wyszedł) :)
                                        • Gość: ona Re: Na Radom IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 20:23
                                          Pozdrowienia dla Roni. Z Twoją pomocą niedługo przegonimy Radom :)
                                          • Gość: Janusz Re: Na Radom IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 20:49
                                            Dzieki ... bede trzymal za Ciebie kciuki ..15 lat temu tez przezywalem to samo
                                            i tez w Lublinie na Langiewicza ,w Heliosie .
                                            • Gość: laser Re: Na Radom IP: 62.233.134.* 03.07.01, 20:55
                                              Swoją drogą to w Radomiu strasznie narzekają na dostęp do internetu,
                                              więc czy oni są tacy aktywni,czy Lublin tak leniwy.
                                              Pozdrowiam
                                              ps.Ronja tak trzymaj... (:o)
                                              • Gość: jaza Re: Na Radom IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 09:45
                                                ona, nie przejmuj sie. Zupelnie nia ma czym!
                                                Przed wejsciem do sali wyobraz sobie: przewodniczacego w samych gaciach w
                                                wielkie czerwone grochy, najgorsza jedze jedzaca lody sciekajace jej po
                                                brodzie, najgrubsza osobe z komisji stojaca na rekach itd. Na pewno wejdziesz
                                                mniej zestresowana.
                                                Nie wiem jaki jest zwyczaj na Twojej uczelni, ale mozesz kupic pyszne ciastka,
                                                herbate (najlepiej dobra, lisciasta, ze sklepu z herbatami, intrygujaca np.
                                                jakis gatunek bialej) lub kawe (te same zasady) a komisja spojrzy na Ciebie o
                                                wiele laskawszym okiem.
                                                Pozdrawiam i trzymam kciuki.
                                                • Gość: ona do jazy: Na Radom IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 13:06
                                                  Jesteś fantastyczna. Dziękuję za te gacie :) tylko się boję, że z moją
                                                  wyobraźnią na tym nie poprzestanę. Pójdę zdecydowanie dalej, a wtedy to może
                                                  nawet i doktorat dostanę :)
                                            • Gość: ona do Janusza: Na Radom IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 13:09
                                              Ja stresuję się na Politechnice. Muszę zapoznać się z całą gospodarką
                                              magazynową, z zarządzaniem strategicznym, finansami, ekonomiką, marketingiem
                                              oraz z procesami podstawowymi i pomocniczymi produkcji. I to wszystko na
                                              poniedziałek :) Pozdrowienia
                                          • Gość: Ronja Re: Na Radom IP: 212.244.252.* 04.07.01, 11:06
                                            Dziękuję bardzo, nawzajem i powodzenia w zdobywaniu
                                            magistra!

Ronja
    • Gość: jaza Re: Mam pomysl!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 09:52
      Patrzac na forum wroclawskie zobaczylam, ze najwieksza popularnoscia ciesza sie
      rankingi wszelkiego typu: najgorszy/najlepszy film, aktor, sztuka teatralna,
      sklep, ulica itp.
      W takim razie dla podwyzszenia liczby glosow otwieram nowy temat: najgorszy
      film jaki w zyciu widzialam. Zapraszam i pozdrawiam.
      • Gość: paveua Re: Mam pomysl!!! IP: *.astercity.net 04.07.01, 09:59
        W zasadzie calkiem niezly.
        BRakuje jeszcze 4 postow do 400, a potem to juz poleci że ho ho...
        Proponuje ranking na najgupszy raknking ;)

pozdrawiam
        PK
        • Gość: jaza Post 401!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 10:35
          Juz przekroczylismy czwarta setke!!! Hurra!
          • Gość: Ronja Re: Post 401!!! IP: 212.244.252.* 04.07.01, 11:08
            Ach, jestem wielce wzruszona pospolitym ruszeniem lubelaków; czyż nie jest to
            miasto ludzi wielkich srec i czynów?!:)

Pozdrawiam z nowym dniem pracy i nauki,

Ronja
    • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 04.07.01, 15:20
      Setka postów dziennie byłaby zadawalająca, no nie?

Pozdrawiam wytrwałych

Ronja
      • Gość: paveua Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.astercity.net 04.07.01, 16:21
        Hej ludziska!
        Trzymajcie tak dalej.
        Dzięki Ronja i pozostałym.
        Zaczynam czuć się dumny. Miasto wychodzi z letargu ;)
        Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca...
        POzdrawiam
        • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 08:03
          Dzień dobry w nowym dniu!
          Wszystko na to wskazuje że w weekend pojeżdżę jednak na rowerze, takie słońce...

Pozdrawiam
          Ronja

PS Do Radomia już niedaleko
          • Gość: jaza Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 10:47
            Zaczął się nieźle, ale trzeba też pracować.
            Na szczęście jutro N A D M O R Z E!!!!!!
            • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 10:57
              Napisałeś to, żeby wzbudzić dziką zazdrość pracjących i nie mających jeszcze
              urlopu, no nie???
              • Gość: laser Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 62.233.134.* 05.07.01, 11:05
                Witam wszystkich!!!
                Te 61 postów w tym wątku napawa optymizmem.
                Jestem trochę wkórzony,bo jakiś gościo napisał o lubelskiej PERLE,że to
                najgorsze piwo,a pewnie go nie pił od kilkunastu lat.
                Naprzód do boju!!!
                • Gość: paveua Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.astercity.net 05.07.01, 11:36
                  Hej!
                  Co do autora szkalującego PERŁĘ (piwo) - co za zwyrodnialec!!!
                  Choć osobiście w Wawie mam problemy ze znalezieniem akurat perełki. Jest za to
                  inne piwo z browarów lubelskich - Goolman. Podejrzewam, że jest to prostu próba
                  zdobycia niszy na rynku warszawskim (kosztuje 1.99). Anyway, smakuje jak
                  perełka, więc czasem czuje sie jak w domu...
                  Ronja, wirtualna nadziejo regionu pd-ws, napisz jeszcze w kilku postach,
                  którędy dokładnie bedziesz przejeżdżać, a magiczne pół tysiąca postów na pewno
                  zostanie przełamane.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 12:16
                    No, jasne Perła górą!!!
                    Jakkolwiek nie ujmuję nic Żywcowi, Lechowi czy Zwierzyńcowi, to tylko Perła
                    napełnie mnie czystą rozkoszą!

A co do rowerku, to nastąpiła nagła zmiana planów, wyskoczyła mi imprezka w
                    sobotę, więc na rowerek będę musiała wyskoczyć o tak nieludzkiej porze (oby
                    tylko słońce zaczęło grzać, a juz można ruszać na pola; z roweru przecież nie
                    zrezygnuję), że wszystkie przepracowane w tygodniu misie będą rozkosznie sobie
                    spać...

A co do naszego wątku, zobaczycie lada moment przekroczymy setkę!!!
                    Kontynuujmy, panie i panowie!

Pozdrawiam,
                    Ronja
              • Gość: jaza Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 11:21

&#62 Napisałeś to, żeby wzbudzić dziką zazdrość pracjących i nie mających jeszcze
                &#62 urlopu, no nie???

Jasne ;)
                Szkoda tylko, że w poniedziełek trzeba iśc do pracy.
                Zamiast fali zazdrości spodziewam się w takim razie raczej współczucia, że taka
                długa podróż ...
                • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 12:02
                  Hm, co do współczucia, to nie wiem, sama dopóki nie wezmę paru dni wolnego,
                  będę się zrywać na łono natury tylko na weekendy, a w planach mam m.in.
                  Mazury, Roztocze, a wszystko to między 16 w piątek a 7.30 w poniedziałek.
                  Dlatego, łaczmy się w bólu i wytrwałości!
                  Powodzenia!
                  I miłego pobytu nad morzem!

Ronja
                  • Gość: laser Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 62.233.134.* 05.07.01, 12:06
                    Nowe posty pojawiają się tu tak szybko,że można się poczuć ja na jakimś czacie
                    a nie na forum - tak trzymać
                    (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o)
                    • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 12:18
                      Przyznam się Wam skrycie, że z miła chęcią zostałabym po godzinach i wysłała
                      tak sobie a muzom ze sto postów, ale jakoś nie mogę zarzucić idei forum, w
                      końcu nie o to tu idzie żebym sama sobie wysyłała listy, no nie?
                    • Gość: jaza Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 12:19
                      Ale jak tylko będzie więcej wolnego na pewno odwiedzę Lublin!
                      I całą noc będę hulać po kolei we wszystkich lubelskich knajpach!
                      • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 12:25
                        Biedne knajpy...:)
                        A w poniedziałek po weekendzie Jazy wszyscy przeczytamy o zniszczeniach
                        poczynionych w Lublinie ...:)
                        • Gość: laser Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 62.233.134.* 05.07.01, 12:27
                          Żeby tylko ekipy od sprzątania nie zastrajkowały !!!
                          (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o) (:o)
                          • Gość: laser Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 62.233.134.* 05.07.01, 12:32
                            Jak zmienić tytuł wątku "Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!!"
                            To już dawno nieaktualne !!!
                            • Gość: Ronja Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: 212.244.252.* 05.07.01, 12:54
                              Ale dla niedociekliwych - jakie mobilizujące!
                          • Gość: jaza Re: Na Lublin! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 16:56
                            Aż robi mi się miło jak patrzę na to pospolite ruszenie.
                            Może mi ktoś pomoże burzyc Lublin?

• Gość: paveua Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.astercity.net 06.07.01, 16:59
                    Hej!
                    Waleczny Wrocławianinie, lepiej zdradź rodakom ze ściany wschodniej tajemnicę
                    sukcesu postowego Wrocławia.
                    Skoro u nas jest pospolite ruszenie to u was wygląda to na zawodową armię.
                    Ciekawe jak to jest...
                    Trzymaj się
                    Pozdrawiam
                    • Gość: jaza Re: Walczmy moi kochani, walczmy! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 19:24
                      Gość portalu: paveua napisał(a):

&#62 Hej!
                      &#62 Waleczny Wrocławianinie, lepiej zdradź rodakom ze ściany wschodniej tajemnicę
                      &#62 sukcesu postowego Wrocławia.
                      &#62 Skoro u nas jest pospolite ruszenie to u was wygląda to na zawodową armię.
                      &#62 Ciekawe jak to jest...
                      &#62 Trzymaj się
                      &#62 Pozdrawiam

Oto przepis walecznej wrocławianki rodem z Lublina;

chwyć w dłoń mysz
                      i
                      kliku klik
                      puku puk
                      stuku stuk
                      jeszcze trzy
                      potem kropka
                      enter
                      i od nowa
                      • Gość: jaza Re: Już niedaleko. Nie poddawajcie się! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 19:37
                        Jakąś chwilę temu brakowało Nam tylko czterdziestukilku postów, a na polu walki
                        nikogo nie ma!
    • ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! 05.07.01, 14:32
      Zastój czy cóś...
      A Radom ucieka, ucieka....
      • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 18:11
        mala propozycja ..moze ktos zalozy temat o takim samym tytule ,bo ten juz
        dlugo sie laduje ..pozdrawiam Lublin!!!!!!!!
        • ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! 06.07.01, 07:52
          Cześć, Bielsku Podlaski z nowym dniem!!!
          Lublin pozdrawai Bielsk Podlaski!
          • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 06.07.01, 19:43
            Ops... napisałem gdzieś,że chyba dzisiaj masz wolne.
            • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 19:46
              bez Ronjii to nie to samo , ale i tak swietnie Wam idzie
              • Gość: jaza Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 19:51
                Ale zbliża się koniec. Marzę o ciepłej, pachnącej kąpieli z książką w dłoni,
                obok lampką wina, z muzyczką w tle ...
                • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 19:56
                  .. z jaka ksiazka, z jakim winem i z jaka muzyczka.. jesli to nie tajemnica?
                  • Gość: jaza Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 20:00
                    dzisiaj szef kuchni poleca "przepiórki w płatkach róży" albo "kochanek"
                    do tego pasuje lekkie półwytrawne białe wino z winnic francuskich ew. reńskich.

w tle Chat Baker.
                    • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 20:12
                      Widze ,ze Jestes dzis w wyjatkowo romantycznym nastroju...ach gdybym mogl Ci
                      podac szampana do wannny ...:))
                      • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 06.07.01, 20:43
                        Miło sobie gaworzycie.
                        Ja też o niczym innym nie myślę tylko o kąpieli,jednak nie odstąpię do czasu
                        gdy przegonimy Radom.
                        • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 06.07.01, 20:45
                          Wam też ten wątek dziwnie zwolnił przy otwieraniu?
                          • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 21:15
                            tak bo jest za duzy ...trzeba otworzyc nowy tytul..
                            • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 06.07.01, 21:19
                              No tak ale ten wątek stał się wątkiem kontaktowym.
                              Klikniesz tu i wiesz kto jest na forum.
                              Chyba dzisiaj nie damy rady .Po mnie żona dzwoniła już dwa razy (:o)
                              • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 21:34
                                czego sie nie robi dla chwaly ,zona zrozumie juz niewiele...
                                • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 21:45
                                  ..wiara czyni cuda to historyczny 560 post o 1 wiecej niz Radom!!!!!!
                                  • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.01, 22:24
                                    Heej!
                                    No gratulacje dla wszystkich współwinnych!
                                    Udało się dogonić Radom!
                                    Mam nadzieję, że na tym nie koniec. Zresztą - wyszedłem z pracy, dojechałem do
                                    domu i pierwsze co zrobiłem, to włączenie sieci i od nowa ;)
                                    A kurcze, trzymali mnie w robocie do 21-ej...
                                    Ech, prysnic i spać.
                                    I nie wolno zapomnieć o poście, w końcu dziś piątek...
                                    Pozdrawiam
                                    Paveua
                                    • Gość: Monia Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 207.252.147.* 09.07.01, 01:44
                                      Ponownie dogonilismy Radom.
                                      • Gość: Monia Radom ponownie pokonany IP: 207.252.147.* 09.07.01, 01:47
                                        Tak trzymac, oby tak dalej.
                                        • Gość: Monia Re: Radom ponownie pokonany-hurra!!! IP: 207.252.147.* 09.07.01, 01:54
                                          Tak trzymac.
                                          • Gość: Monia Re: Radom ponownie pokonany-hurra!!! IP: 207.252.147.* 09.07.01, 01:56
                                            Dalej tak trzymac!!!
                                            • Gość: Ronja Re: Radom ponownie pokonany-hurra!!! IP: 212.244.252.* 09.07.01, 07:43
                                              Jesteście wszyscy absolutnie wspaniali!!!!!!!!!!!!!!
                                              Chyba wystawimy sobie pomnik na Placu Litewskim: "Ku czci dzielnym uczestnikom
                                              forum, dzięki którym Lublinowi udało się przegonić Radom!!!!!!!!!"

Podziwiam Wasz zapał do wysyłania postów, gdy jest tak późno, nadal siedzi się
                                              w pracy, a w głowie tylko marzenie o kąpieli, książce i winie...

A na rowerku było super!!!!!
                                              Pozdrawiam,
                                              Ronja
                                              • Gość: iga Re: Radom ponownie pokonany-hurra!!! IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 12.07.01, 00:27
                                                tak trzymac
    • Gość: Ronja Re: TERAZ OPOLE!!!!! IP: 212.244.252.* 09.07.01, 08:07
      No, to teraz kochani, Opole gonimy, choć wciąż musimy uważać na tyły, bo Radom
      i Białystok tuz za nami....

A pogoda rzeczywiście była piękna tego weekendu...
      • ronja Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! 09.07.01, 08:33
        Opola się co najwyżej możemy obawiać...
        • Gość: paveua Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! IP: *.astercity.net 09.07.01, 09:23
          Hej!
          Powiedzmy sobie szczerze, miejsce takiego miasta jak Lublin jest powyżej
          Bydgoszczy (tak licząc liczbę mieszkańców). A jeśli chodzi o historię (i prawie
          pierwszy w Polsce światłowód NASKu) to naprawde zasługujemy na więcej.
          Pozdrawiam!!!
          • Gość: Ronja Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! IP: 212.244.252.* 09.07.01, 09:30
            Ciekawe jakie prawidłowości rządzą ilością postów na miasto... Ilość
            mieszkańców? Bezrobocie? Dobry rynek pracy? Ilość uczelni? zaplecze rozrywkowo-
            kulturalne?...

Pozdrawiam,
            Ronja
          • Gość: mops Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! IP: 209.187.169.* 09.07.01, 23:04
            Masz racje i tak trzymac.
            • Gość: iga Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 12.07.01, 00:30
              jestem tu nowa, ale tez wspieram i zachecam do walki
              • Gość: iga Re: JAKIE OPOLE?! TORUŃ!!! IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 12.07.01, 00:32
    • Gość: ona Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:04
      Nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany. Tak trzymać. Ciekawe kiedy dogonimy
      Wrocław ?
      • Gość: jaza Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 18:20
        Gość portalu: ona napisał(a):

&#62 Nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany. Tak trzymać. Ciekawe kiedy dogonimy
        &#62 Wrocław ?

Witaj Ona

JAK EGZAMIN?????????
        • Gość: Janusz Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:38
          ...zdala ...od dzis mgr inz ona :))
        • Gość: ona do jazy: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 20:22
          Jestem już oficjalnie mgr inż.
          • Gość: Ronja GRATULACJE!!! IP: 212.244.252.* 10.07.01, 10:18
            Wszyscy trzymaliśmy za Ciebie kciuki, a wczoraj w myślach przypominałam sobie,
            kiedy to nasza ONA broni się...
            A teraz odpoczynek?

Pozdrawiam,
            Ronja
            • Gość: ona do Roni: GRATULACJE!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 12:43
              Dzieki, dzięki i jeszcze raz dzięki. Wszyscy jesteście super. Dla wszystkich
              Cmoooooooooooooooooook !
      • Gość: laser Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: 62.233.134.* 09.07.01, 19:21
        Ona ,powinnaś założyć nowy wątek:Jak zostałam magistrem,czy coś w tym stylu.
        GRATULACJE!
        • Gość: ona do lasera: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 20:24
          Dzięki za gratulacje. Chyba zacznę nowy wątek. Pozdrowienia.
      • Gość: mops Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: 209.187.169.* 09.07.01, 23:06
        ja rowniez jestem pod wrazeniem, az mi dech zaparlo.
        • Gość: Ronja Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: 212.244.252.* 11.07.01, 12:19
          A Toruń czeka!!!
          I kolejny weekend nadchodzi, i znów będzie ciepło, i będę jeździła na rowerku...
          W sumie fajnie, że roboczych dni w tygodniu jest tylko 5, a nie 21 na
          przykład...
          • Gość: paveua Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.astercity.net 11.07.01, 13:10
            Hej!
            Tak p'rpopos dni roboczych to mi sie przypomniało, że sowieci w początkach ZSRR
            wprowadzili na chwile 5 dniowy tydzien (z jednym dniem wolnym). Projekt upadł :)
            Ronja, którędy bedziesz przejeżdżać w ten weekend?
            POzdrawiam
            • Gość: Janusz Re: Jestem pod wrażeniem ! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 19:40
              Obysmy tylko nie skonczyli tak jak oni . Ronja a moze bys tak sie wybrala na
              dluzsza wycieczke , np. do Bielska , po drodze naprawde piekna
              okolica ,Lubartow,Kock,Radzyn Podl.,Siemiatycze i tylko 200 km , jakies 20
              godz spokojnej jazdy ..zapraszam..
    • Gość: mops Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 209.187.170.* 12.07.01, 02:24
      zblizamy sie do 800-tki
      • Gość: mops Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 209.187.170.* 12.07.01, 02:25
        zblizamy sie do 800-tki
    • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.astercity.net 12.07.01, 12:27
      Hej!
      Radom nas wyprzedził (na teraz jest 813:811)
      Może by tak coś popisać, np.: kto wie co jest w Radomiu?
      - np Czarni Radom
      pozdrawiam
      • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 12.07.01, 13:22
        Stało się kochani! Radom okazał się tak samo, jeśli nie bardziej, waleczny od
        nas!
        Lubimy Radom, ale wolelibyśmy mieć go za sobą, a nie przed nami, prawda?
        Zresztą, to wsZystko jedno. Chodziło tylko o to, aby lista drgnęła.

Co do rowerku, to włóczę się polami, gdzieniegdzie tylko przekraczam szosy lub
        jadę wzdłuż nich. Czasami, gdy się umówię z kimś na mieście, to zajeżdżam w sam
        środek Lublina, np. na miasteczko akademickie, ale nie przepadam za tym,
        zwłaszcza za powrotem wieczorem zatłoczonymi ulicami, pełnymi kierowców o
        różnym stopniu kultury.

Samotnie nie jeżdżę dłużej niż 2,3 godziny, bo zaraz brakuje mi ludzi, z kimś
        mogę się włóczyć na rowerze cały dzień, zresztą jak każdy, co nie?
        Co do Bielska, to, cholera, chyba jest trochę za daleko, mój ojciec na włsnym
        sobie odkrył, że człowiek w ciągu dnia jest w stanie pokonać 140 km, inaczej
        przyjeżdżałby do mnie na rowerze do W-wy. Także, mimo, że Podlasie jest takie
        fajne (też byłam na weselu na Podlasiu!), to sorry Winetu. Choć... ja nie dam
        rady??? Ja???

Pozdrowienia dla wiernych wątkowi,
        Ronja
        • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 12.07.01, 13:57
          Nie ma znaczenia na którym miejscu jesteśmy,bo ważne jest to,że teraz mam ochotę
          wejść na forum i sprawdzić co nowego u znajomych z internetu (:o)
          ps.samotne wyprawy rowerowe mają też dużo plusów
          -sam rozporządzam moim czasem
          -sam decyduję gdzie mam jechać
          -ja decyduję kiedy potrzebny jest mi odpoczynek
          -w każdej chwili mogę zmienić zdanie i zamiast jechać 20km jadę 1km i leżę
          na łące.
          Duży minus to fakt,że nigdy nie jest tak wesoło jak w grupie.
          • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 12.07.01, 14:07
            Cześć, Laserku!
            Mówiąc o wyprawach niesamotnych (częściej jeżdżę samotnie), miałam na myśli
            wyprawę w 2 osoby, wyprawa w więcej osób na ogół wkurza mnie, bo na ogół jeżdżę
            dość szybko i często zmieniam przerzutki, natomiast w większej grupie więcej
            bywa osób z pseudogóralami, które są cięższe i trudniejsze do pchnięcia pod
            górkę niż moja szosówka, więcej osób z gorszą kondycją, lub z lepszą albo
            inaczej rozkładających wysiłek, lub osób nie używających przerzutek.
            Na piechotę łatwiej dostosować tempo do innych.

Pozdrawiam,
            Ronja
    • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 12.07.01, 13:51
      No, to samotnie podgonię Radom...
      Nie to żebym miała coś przeciwko Radomiowi, ale zawrzała we mnie sportowa
      żyłka, choć nigdy takowej nie miałam. Więc co, ktoś mi ją podrzucił?
      Kto mi podrzucił żyłkę?????
      • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.astercity.net 12.07.01, 14:22
        Hej Ronja!
        Chyba masz sportową żyłkę, która jednak dopiero teraz miała okazję wypłynąć w
        tak niesportowej dyscyplinie jak doganianie Radomia. Weźmy chociażby Twoje
        zamiłowanie do rowera i niechęć do ludzi udających rowerzystów na rowerach
        górskopodobnych. Sam fakt używania przez Ciebie przerzutek i posiadanie
        niegórskiego rowerku świadczy o sportowym zacięciu do pedałowania. A więc to
        jest żyłka ;)
        Cała szczęście, że weekend się zbliża - może w końcu wyprowadzę swój. Oj,
        przecież jutro mam piątek - dzień bezkrwawy i bezkrawatowy - można będzie na
        rowerku do i po pracy...
        Zatem pogrążając się w rozmyślaniach na temat jutra i następnych pozdrawiam
        gorąco
        Paveua
        • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 12.07.01, 15:47
          Paveuo!
          Niegórski rower z przerzutkami, bo taki akurat trafiliśmy z ojcem na giełdzie
          po przystępnej cenie. Gdybyśmy trafili na pseudogórski.. co chwała Bogu się nie
          zdarzyło...
          A sport lubię do granic rekreacji - rowerek, jazda konna, łażenie po górach, w
          ogóle wszystko, co daj emi przyjemność i gdzieniegdzie nutkę ocierania się o
          ryzyko...
          Tak jak my wszyscy, co nie?

Miłego słonecznego weekendu!!!
          Pozdrawiam cieplutko,
          Ronja
          • Gość: Janusz Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 21:06
            moze mi ktos powie czym sie rozni rower gorski od niegorskiego ?? ..bo
            ostatni rower na ktorym jezdzilem to byla Ukraina :)
            • Gość: mops Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 209.187.171.* 12.07.01, 23:49
              W Radomiu pelna mobilizacja, chyba nie spali tylko wysylali posty???
            • Gość: laser Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 12.07.01, 23:51
              Rowery górskie nie mają wielu potrzebnych rzeczy:
              -brak błotników - całe błoto lub woda z drogi ląduje Ci na plecach.
              -brak bagażnika - kłopotliwe przy wyjeździe rodzinnym.
              -brak oświetlenia - w nocy czepia się policja drogowa.
              Gdy to wszystko uzupełnisz będziesz miał nie górala tylko tower
              turystyczny i bardzo praktyczny. (:o)
              • Gość: jaza Re: Jaza pozdrawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 12:52
                Żegnam wszystkich z żalem i bólem na jakiś czas.
                Pozdrawiam gorąco i całuję czule na do widzenia.
                Jaza
                • Gość: laser Re: Jaza pozdrawia IP: 62.233.134.* 13.07.01, 13:42
                  Jaaaazaaaa !!! NIe odchooooodź !!!
    • Gość: olo Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 62.233.134.* 13.07.01, 15:27
      lublin górą!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mops Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.as5300-9.dialup.nyc.ny.metconnect.net 14.07.01, 03:15
        ale znowu Radom nas pokonal
    • Gość: paveua Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.astercity.net 18.07.01, 09:35
      OK, myślę że ten wątek już nie jest za bardzo aktualny. Poza tym został ostro
      napiętnowany na forum radomskim...
      dzięki wszystkim za inicjatywę ;)
      pozdrawiam
      paveua
  • Gość: WBA Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.lublin.uw.gov.pl 27.06.01, 00:00

&#62 No, cześć, cześć!
    &#62 Jak najbardziej w stronę Zamościa!!! Trasa Lublin-Krasnystaw-Zamość i dalej na
    &#62 Roztocze jest dla mnie jedną z najpiękniejszych tras, z racji na widoki i
    &#62 sentyment za niedawnym pokonywaniem jej stopem w tę i wewtę.

POPIERAM !
    • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 27.06.01, 15:23
      Domek, trasę czy stopy?;)

Pozdrowionka
      Ronja

PS Na ludzi pokrewnych w tęsknotach jednak nie tak trudno trafić... To dobrze.
      • Gość: WBA Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: *.lublin.uw.gov.pl 28.06.01, 14:44

&#62 Domek, trasę czy stopy?;)
        &#62
        &#62 Pozdrowionka
        &#62 Ronja
        &#62
        &#62 PS Na ludzi pokrewnych w tęsknotach jednak nie tak trudno trafić... To dobrze.

Trasę , niedługo zreszta będę ją pokonywał kolejny raz :-)))
        Również pozdrawiam !
        • Gość: Ronja Re: Tylko Bielsko-Biała ma mniej postów niż Lublin!!! IP: 212.244.252.* 28.06.01, 15:24
          Zazdroszczę, ja dopiero za czas jakiś...

Pozdrawiam,
          Ronja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka