Dodaj do ulubionych

Rosną nowe domy

IP: 212.182.119.* 25.03.05, 09:30
Pani Bożeno, jestem mieszkańcem ulicy Bursztynowej, i uważam że grodzenie
budynków wielorodzinnych jest wielkim idiotyzmem: psuje wygląd i
funkcjonalność osiedla, generuje koszty a w żaden sposób nie poprawia
bezpieczeństwa mieszkąńców bo i tak brameczki muszą być otwarte. Osobiście
jak widzę wasz niebieski płot na Bursztynowej to dostaje drgawek, takie ładne
osiedle, ładne bloki a tu taki chamski płot. Życzę wszystkiego najlepszego i
mniej tak chybionych pomysłów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Rosną nowe domy IP: *.lublin.mm.pl 28.03.05, 18:19
      Zapraszam Pana Adama na Bursztynową 1c, żeby zobaczył co osiedlowa "młodzież" zrobiła z naszym prześwitem, szybami w drzwiach wejściowych do klatek i jak wygląda plac zabaw, który podobno jest dla wszystkich, tylko dlaczego jest dewastowany, a wieczorami jest miejscem schadzek i picia piwa? Dlaczego kilkaset metrów dalej plac jest ogrodzony, a nasz jest miejscem wyprowadzania psów i boiskiem piłkarskim? Jestem za grodzeniem!!! Ciężko pracowaliśmy z mężem żeby móc wybudować mieszkanie w pełni za własne pieniądze i dlaczego ktoś ma mi je niszczyć?
    • shawman Re: Rosną nowe domy 29.03.05, 02:43
      Hmm, tuż obok mnie są nowe bloki, właśnie ogrodzone. Bramki są zawsze zamknięte,
      podobnie przesuwne bramy dla samochodów - z tego co widzę, na tym wewnętrznym
      dziedzińcu panuje spokój.
      • Gość: sdh Re: Rosną nowe domy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 07:39
        a dlaczego niby grodzenie w mieście jest be?
        na wsi każdy ma płot i jest OK a tutaj zaraz straszne rzeczy się dzieją bo ktoś sobie płot postawił.
        • Gość: leszeke Grodzenie zazwyczaj jest be ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:00
          ponieważ zazwyczaj nie zachowuje się żadnych standardów ulic dojazdowych!
          Jeśli ulica ma dwa pasy ruchu, chodnik przynajmniej po jednej stronie - taki
          żeby dwa wózki mogły sie wyminąć i pasy zieleni po obu stronach - to ok.
          Ale zazwyczaj jest tak, że jeden zaparkowany samochód może skutecznie
          zablokowac dojaz straży pozarnej czy pogotowia...
          O estetyce "parkanów" sie nie wypowiadam ...
          A dla wandali czy złodziei wyposażenia samochodowego takie ogrodzenie to i tak
          symboliczna przeszkoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka