Dodaj do ulubionych

ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:03
Podobno w planach na najbliższe lata jest budowa ścieżki rowerowej dookoła
zalewu zemborzyckiego.Moim zdaniem to niepotrzebne - ścieżka mogłaby powstać
najwyżej od strony zachodniej zalewu.Po co budować ścieżkę dookoła? - teraz
fajnie się jeździ po lasach a jak ścieżkę wybudują to sie z niej zaraz zrobi
autostrada, tysiące rowerzystów, zawalidróg, matek z dziećmi pałętającymi się
między rowerami, brrrr.....
Co sądzicie na ww temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: paveua Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:58
      A moim zdaniem to potrzebne, bo ścieżką się jedzie lepiej nić po tych korzeniach
      :) Jak to spiewała sepultura w refrenie ulubionej piosenki każdego rowwerzysty w
      lesie "Roots, bloody roots" :)
      A tak serio - człowieku, uspokój się - lepiej żeby ludziska i dzieciaki jeździli
      ścieżką dookoła zalewu, niż żeby żarli hamburgery w McD. A dla chętnych - zawsze
      zostaną ścieżki leśne - wystarczy skręt w bok i już.
      Matki z dziećmi - jak najbardziej, ale na rowerach. Zresztą - nie wiem, jak Ty,
      ale ja mam w rowerze kierownicę i dzwonek - jeszcze nigdy w matkę (nawet z
      dzieckiem) nie wjechałem, uzywając rozsądnie albo jednego albo drugiego z
      wymienionych udogodnień.
      Życzę bardziej pozytywnego podejścia do inicjatyw konstruktywnych :)

Pozdrawiam forumowiczów
      Paveua
      • Gość: anja3333 Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:56
        a ja jestem matka z dziecmi i na pewno nie bede z nimi chodzila po sciezce
        rowerowej w kolo zalewu bo zadne dziecko nie zniesie takiego spacerku hihi:) a
        jak jestem od strony dabrowy to i tak chodza wszyscy po tej samej trasie co
        jezdza rowery, wiec jesli chodzio mnie to wolalabym chodzic dalej tymi
        polnu\ymi drozkami a nie szalec z bachoreciami miedzy rowerkami wiec sie nic
        nie martw bedzie dobrze
        pozdrowka pa
    • Gość: fifi Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: 213.17.233.* 07.05.05, 08:20
      Ścieżka potrzebna!
      Las długo nie wytrzyma!
    • Gość: NEW jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:31
      a kto powiedzial ze bedzie tuz nad skrajem lasu?
      raczej bedzie w pewnym oddaleniu o tegoz skraju.
    • Gość: NEW jest ciekawy artykul i mapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:40
      w Kurierze na temat sciezek rowerowych.

www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=16236
      www.kurier.lublin.pl/images/topics/05-105/1801.jpg
    • Gość: gość Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 16:07
      A może tak chodnik dla pieszych, bo rowerzyści rozpanoszyli się na chodniku dla pieszych. Trzeba mieć oczy wokół głowy żeby nikt ciebie nie przejechał.
      • Gość: NEW Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:20
        ścieżka jest potrzebna chociazby dla ułatwienia dostępu do wszystkich okolic zalewu i nawet nie powinna biiec tuz przy brzegu. powinno sie zaczac budowe od czesci zachodniej gdzie sytuacja jest dramatyczna.
      • Gość: eu-geniusz Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.top.net.pl 08.05.05, 10:48
        Jasne jasne, sciezka i chodnik ale to w pewnym oddaleniu od brzeg, bo nad sama
        woda powinna biec jezdnia zeby spokojnie mozna bylo popatrzec na wode. AAA i
        rzewa trzeba wyciac bo to niebezpiecznie zeby tak blisko drogi rosly.. no i
        widok zaslaniaja. Do tego trzeba objac wybetonowanym brzegiem caly akwen, bo po
        deszczach naprawde jest tam dramatyczna sytuacja.
    • Gość: maciek Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:32
      zgadzam sie z toba! droga rowerowa dookola zalewu jest extra! zostawic ja i
      niech bedzie taka jaka jest. uwielbiam ja. te pagorki, dolki, waskie sciezki.
      naprawde total extreme! rewelacja!
    • Gość: BR Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:30
      Nie będzie żadnej ścieżki dookoła zalewu. Przecież wybory zbliżają się i muszą
      nam trochę naobiecywać, żebyśmy masowo w nich uczestniczyli. Nie będzie także
      lotniska na Lubelszczyźnie, dodatkowych ławeczek dla emerytów w Ogrodzie
      Saskim, nie przybędzie huśtawek dla osesków, ani miejsc pracy dla ich rodziców.
      • pep-per Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU 08.05.05, 16:59
        częściowo zgadzam się. Chociaż z drugiej strony wybory powinny być raz w roku.
        Przynajmniej coś robiliby. Może dla zamydlenia oczu lub w ramach "kiełbasy
        wyborczej" ale dobre i to ;)
    • Gość: Tomek Re: ŚCIEŻKA rowerowa dookoła ZALEWU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 05:59
      Bardziej by przydala sie sciezka rowerowa w wawozie pomiedzy czubami a lsm-em.
      Tam nie ma sciezki rowerowej, a jezdzi duzo rowerzystow i rownie sporo
      spaceruje pieszych.

Juz kilkarotnie widzialem jak dochodzilo do potracen pieszych przez szalejacych
      rowerzystow. Dlatego uwazam, ze sciezka wokol Zalewu jest chyba mniej wazna w
      takiej sytuacji.

Pozxdrawiam
      Tomek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka