Dodaj do ulubionych

Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO

22.05.05, 02:43
Myślę, że określenie "obraziła się" jest zdecydowanie za płytkie w tej
sytuacji. Owszem, faktem jest, że pani Gilowska dopuściła się nepotyzmu - mimo
całej mojej sympatii dla niej, trzeba przyznać, iż popełniła błąd.
Dużo gorsze jednak jest to, co dzieje się w Platformie Obywatelskiej. "Klątwa
prawicy" znów działa - politycy PO kłócą się nie tylko ze swoim przyszłym
koalicjantem, PiS, ale również między sobą i to jeszcze zanim doszło do
przejęcia władzy.
Jestem członkiem Partii Demokratycznej i teoretycznie kłopoty politycznego
konkurenta powinny mnie cieszyć. Jednak nie mogę się radować, kiedy mam w
perspektywie przegranie (z własnej winy) wyborów przez Platformę na rzecz
Samoobrony i LPR!
Obserwuj wątek
    • Gość: ales Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.05.05, 08:24
      PO, a właściwie TUSK, stawia dość wysokie wymagania członkom PO. Nie bierze
      kasy od podatnika na działanie partii jak inni. Wszystko co robi to za swoje
      pieniądze. Szlachetne, ale wymaga od zwolenników PO nie tylko słów. Wiele
      nieporozumień w PO bierze się stąd, że nie wszyscy potrafią utrzymać taki
      wysoki standard. Tym bardziej przykre więc, że nie potrafiła tego udźwignąć
      Zyta Gilowska. Nawet nie razi mnie, że przytrafiły jej się te w sumie
      niewielkie potknięcia, bardzo natomiast przeszkadza mi, że się w obliczu tej
      sytuacji zaczęła zachowywać jak Jola Kwaśniewska, którą tak uszczypliwie
      krytykowała. Kto ma dawać przykład jak nie zarząd PO? Dała Zyta ogromną plamę.
      Szkoda. Trzymam kciuki za TUSKA i wierzę, że zmieni polską politykę, że
      znajdzie się wokół niego duża grupa ludzi, której wysokie wymagania od samego
      siebie nie będą przerażały.
      • Gość: wielbiciel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:19
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: a może nie będziemy musieli jej oglądać :) IP: *.it-net.pl 22.05.05, 11:16
          dała naprawde wieeeelka plame, kto nie jak najwyżesze władze w partii powinny
          dawać przykład swoja nieskazitelną postawą, nie powinna zatrudniać nie tylko
          syna, powinna zwolnik każdą ewentualną osobę o podobnie brzmiącym nazwisku aby
          nie dpouścić do jakichkolwiek podejrzeń :)
          klapa jest tym większa im bardziej w swoich przemądrzałych sądach , krytykowała
          kolesiostwo i nepotyzm innych
          ja sie ciesze ze względów estetycznych ponieważ zawsze odbijał mi sie obiad gdy
          ogladałem zyte w "forum"

• Gość: erik Re: może nie będziemy musieli jej oglądać :) IP: *.cable.mindspring.com 23.05.05, 05:58
            zyta powinna dac sobie spokoj!..a urzad miasta w swidniku ,tam dopiero
            jest ;rodzinka;-kuzyni,kuzynki,cioty i pociotki,a i andrzej gilowski zajmowal
            wysokie stanowisko!???? moze ktos to sprawdzi!!! erik
      • Gość: dżugaszwili Po Donaldzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:33
        Następny do odpalenia po Olechowskim,Płażyńskim,Gilowskiej jest Donald Tusk!
        Rokita nie może mieć konkurenta!
      • rnrr ZYTO jak mogłas WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 24.05.05, 18:43
        wstyd pani profesor zachowywac sie jak slon w składzie porcelany. do czego to
        podobne by wieceprzewodniczaca partii tak sie obrazała za to ze jest postawiona
        przed sadem partyjnym. Mowi pani ze planowano pokazowke. Już to widze jak cały
        spisek ukrył TUSK by panią skompromitowac i przy okazji Platforme. Znamy sie
        Pani Zyto ale wstyd mi, ze tak sie Pani zachowała. Wstyd jako mieszkancowi pani
        okregu wyborczego
      • nicodem4 Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO 24.05.05, 20:59
        A czy wy wiecie,że Zyta pomogła załatwić pracę swojej siostrze w lubelskim NIKu
        za 7800 brutto,stanowisko doradca.
    • sirandrew Hi 22.05.05, 12:19

--

Sierpniacy
    • Gość: jaszczur krokodylowe łzy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 16:05
      to właśnie odejście ludzi takich jak Gilowska, skompromitowanych obłudników z
      rozchwianą psychiką oczyszcza atmosferę na prawej stronie i pozwala mieć
      nadzieję na sensowną alternatywę dla czerwonych. A co do samej Wielkiej
      Histeryczki to jej miejsce widzę w jednej z partii populistycznych o
      perelowskim rodowodzie / Samoobrona lub PeDały / a to ze względu na jej
      osobowość i urok osobisty a przede wszystkim specyficzną umiejętność zapluwania
      każdego rozmówcy.
    • Gość: pytajnik Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: 212.182.110.* 22.05.05, 16:32
      a dlaczego sądzisz ze przyniesie to korzyść samoobronie czy LPR????

chyba na platformę głosowac mają ludzie inteligentni a Ci nie zagłosują na wyżej
      wymienione partie tylko po kompromitacji PO skierują swoją uwagę na PD lub PiS

• Gość: lala Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.lublin.mm.pl 22.05.05, 17:20
        gilowska jest swietna babka,i co z tego,ze zatrudnila swojego syna,jak chciala to zatrudnila...przestancie sie czepiac,zeby to bylo jedyne przewinienie naszych politykow to zycie w Polsce byloby bajeczka,zycze jej powodzenia,nawet jesli to koniec jej politycznej kaiery to zawsze bede ja podziwiac SZCZEGOLNIE ZA UROK OSOBISTY,KTOREGO JEJ NIE BRAK! Pani Zyto niech sie pani nie zraza,trzeba zyc dalej,a natura ludzka juz taka jest,ze musi komus przysr...przykro mi i pozdrawiam jeszcze raz :)
        • Gość: tleix Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: 195.47.201.* 23.05.05, 11:57
          Super babka, co tam, zatrudnia swoich za państwowy wikt ale to żadne
          przewinienie, święta racja, też nie widzę żadnego problemu, szczególnie teraz -
          BO ODCHODZI!!!!!Niech jeszcze zwróci co wziął synalek i synowa!
      • shawman Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO 22.05.05, 17:33
        > a dlaczego sądzisz ze przyniesie to korzyść samoobronie czy LPR????
        > chyba na platformę głosowac mają ludzie inteligentni a Ci nie zagłosują na wyżej
        > wymienione partie tylko po kompromitacji PO skierują swoją uwagę na PD lub PiS

Jeśli część wyborców PO zagłosowałaby na PD, to tylko bym się cieszył, co
        więcej, uważam, że postąpiliby słusznie.
        Natomiast miałem na myśli nie tyle ruchy między partiami, a raczej ogólne
        zniechęcenie do wyborów tych właśnie "inteligentnych ludzi", o których piszesz.
        A takie zniechęcenie mogą wywołać kłótnie w Platformie. Jeśli ci "inteligentni"
        stwierdzą, iż nie ma dla nich odpowiedniej listy wyborczej i zostaną w domach,
        wtedy może wygrać Samoobrona i LPR.
        • Gość: NEON Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: 212.182.76.* 22.05.05, 23:04
          Jestem rozczarowany kompletnie, że Dama "polskiej" polityki aż do tego stopnia
          zatraciła instynkt samozachowawczy. Generalnie stoję na stanowisku, że za mało
          mamy mądrych kobiet w polityce i dlatego wierzyłem w Zytę (tak napisałem, bo
          znam ją osobiście od ponad 30 lat) i życzyłem jej sukcesów w tym co robi, choć
          na ogół nie akceptowałem stylu jej wypowiedzi. Zastanawia mnie natomiast co
          innego:
        • Gość: NEON Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: 212.182.76.* 22.05.05, 23:16
          Jestem rozczarowany kompletnie, że Dama "polskiej" polityki aż do tego stopnia
          zatraciła instynkt samozachowawczy. Generalnie stoję na stanowisku, że za mało
          mamy mądrych kobiet w polityce i dlatego wierzyłem w Zytę (tak napisałem, bo
          znam ją osobiście od ponad 30 lat) i życzyłem jej sukcesów w tym co robi, choć
          na ogół nie akceptowałem stylu jej wypowiedzi (choć to najmniej ważne, ale taki
          mało kobiecy, zbyt napastliwy, itp.).
          Zastanawia mnie natomiast co innego - dlaczego odstąpiła od obrony? To mi
          nasuwa takie przypuszczenia, że być może nie wszystkie jeszcze fakty z jej
          prorodzinnych działań zostały ujawnione lub - w co chciałbym wierzyć -
          skalkulowała, że będzie to w sumie lepsze dla jej partii. A to stawia ją w
          zupełnie innym świetle! Poczekajmy, czas tu dużo wyjaśni.
    • Gość: gogo Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:49
      pani zyta fajna kobita, ale skorumpoqana, jak nasz kraj, czego chceta od baby, porządzi se i pojdzie, jak to w naszej ojczyznie
    • Gość: pola Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.pronet.lublin.pl 22.05.05, 23:54
      Jest mi cholernie smutno,że taka osobowośc jak p.Gilowska zostaje niszczona i
      to na naszych oczach w tak prymitywny sposób.Ja podobnie jak P.Zyta nie znoszę
      jak kogos dyskryminuje się tylko za to ,że ten ktoś nosi znane
      nazwisko.Najsmieszniejsze jest to,że w przypadku jej w owym czasie cięzarnej
      synowej nie było miejsca na nepotyzm a jesli miała zaufanie do swojego syna to
      dlaczego nie miało go zatrudnić-zresztą nie ma szczegłówego przepisu w tej
      kwestii a kryterium jest i powinna byc moralnośc a tego p.Gilowska nie złamała.
      A Ci wwszyscy krzykacze na formum wołający o pomstę do nieba-to tylko mali
      zazdrościcy,którym żal tyłek ściska,że ich nazwisko nie jest znane a dla samego
      faktu popularności podpisaliby nawet pakt z diabłem.
      i jeszcze jeden wniosek-nic bardziej przesranego jak pochodzic ze znanej
      rodziny-bo zapotrzebowanie społeczne(lubelskie) jest następujące-na nic córko
      czy ten synu zdadzą się twoje wyrzeczenia,ze od dziecka kułeś jak głupi(-ia),że
      kończyłeś najlepsze licea i studia,żeby nie zhańbić matki czy tez znanego ojca-
      bo i tak powinieneś siedziec w domu na bezrobociu albo raz po raz rodzić
      kolejne znane dziecię,bo w innym razie możesz być napiętnowany krótkim
      słowem,które w wsród zakopleksionych mieszkańców Grodu z Koziołkiem w tle robi
      ostatnio furorę-NEPOTYZM!!!!!!!!!!!!!!!
      Boze,dzięki Ci ,że pochodzę z nieznanej rodziny!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: tleix Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: 195.47.201.* 23.05.05, 12:05
        Państwo jest upartyjnione - tzn. urzędy państwowe są obsadzone "ich" ludźmi.
        Musimy je odpartyjnić - czyt. obsadzić swoimi.
        ABSOLUTNY BRAK SAMOKRYTYKI!!!!!
    • Gość: ten Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.lublin.mm.pl 23.05.05, 01:02
      PO podobno trzyma wysokie standardy moralne. Gdyby tak było, to przypadek Zyty
      i jej syna nie mógłby się zdarzyć. Na nic zdadzą się teraz wysiłki Donalda.
      Zyta Platformę skompromitowała. Czy zatem przerzucic głos na PiS? Ależ nie, bo
      PiS to przecież Pruszkowski, czyli kompletna kompromitacja. Co zatem zostaje?
      Może partia Centrum Religi?
    • Gość: ten Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.lublin.mm.pl 23.05.05, 01:02
      PO podobno trzyma wysokie standardy moralne. Gdyby tak było, to przypadek Zyty
      i jej syna nie mógłby się zdarzyć. Na nic zdadzą się teraz wysiłki Donalda.
      Zyta Platformę skompromitowała. Czy zatem przerzucic głos na PiS? Ależ nie, bo
      PiS to przecież Pruszkowski, czyli kompletna kompromitacja. Co zatem zostaje?
      Może partia Centrum Religi?
    • 4gwiazdki Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO 23.05.05, 07:40
      zgodnie z przysłowiem:Zrobiła mamie na złość i odmroziła sobie uszy....
      Powodzenia pani Zyto (na polu naukowym i rodzinnym.A o rodzinę należy dbać)
    • Gość: margo Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 23.05.05, 09:00
      Nie bronię Zyty, ale ciekawi mnie jak to wygląda u innych posłów i senatorów.
      Zatrudnianie rodziny w ich biurach jest - z tego co słyszałam - bardzo
      rozpowszechnione. Może nasi dziennikarze przeprowadziliby małe śledztewko w tej
      sprawie???? (trzeba działać szybko, bo parlamentarzyści, doświadczeni
      przypadkiem Zyty, mogą pozacierać ślady!)
    • Gość: ZygZag Zyta Niewyzyta IP: *.umcs.lublin.pl 23.05.05, 09:48
      Typowe zachowanie polityków i dyżurnych moralistów: inna miarka dla siebie i
      rodziny inna dla maluczkich. Czyli z cyklu co wolno wojewodzie ....
    • Gość: Lewy Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 09:59
      Wystapiła bo chyba wiedziała co robiła.A w nawiasie to ciekawe jaka jest teczka
      pani profesor?
    • Gość: abra Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:55
      Dzieki tej obrazie bedzie spokoj i ulga ze tej plujaco - rechoczacej
      baby wiecej nie bede ogladac w okienku TV jezeli juz place
      abonament . Jej dosadne wypowiedzi z pogranicza lumpeksow przestana
      draznic uszy. Wascka skonczyla wstydu oszczedzila oby na dlugo!
    • Gość: zniesmaczony Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 23.05.05, 11:49
      Donald,zamkinij kaczy dziub,nie o to chodzi
    • Gość: Takijeden. Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 23.05.05, 16:03
      Oj, jak Ta wykształcona gruntownie ekonomistka rozgrywa licho te swoje
      prywatne sprawy...Mogła przecież grac w otwarte karty i oficjalnie prosic
      swoją partię o zatrudnienie synowej, która podobno była w trudnej
      sytuacji...Bądzmy ludzmi dla siebie i dla innych, a tak wychodzi, że wszystko
      jest tu ważne oprócz człowieka...Jak ja, człowiek spoglądający z dna ku górze,
      mam uwierzyc w mądrośc rodaków, i ich specjalna misję uzdrowicielska Europy i
      świata?....Jej "przestępstwo" ma się jak "pięśc do oka" wobec innych
      afer....Ludzie!- "czy ciagle musita robic straty?"...Gdybym ja, przy tak
      nędznych zarobkach robił straty, dawno bym umarł razem z rodziną.
    • Gość: Stiw Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.it-net.pl 23.05.05, 18:52
      I bardzo dobrze. Teraz czekamy kidy obrazi się syn Gilowskiej. Oby jak
      naszybciej.
    • Gość: fryzjer Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 06:38
      wielka szkoda ze odeszla.glosila piekne hasla wolnosci gospodarczej,ktora nam
      zabrala biurokracja,mniejszych podatkowi moglajako minister finansow ograniczyc
      wszechwladze fiskusa
      • Gość: Hiena Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 07:59
        Gilowska odeszła obrażając się, a hasła pozostały. Na razie to tylko hasła, oby były one wcielane w życie w przypadku utworzenia rządu przez PO. Zwracam uwagę, że większośc ugrupowań w okresie przedwyborczym obiecuje kiełbasę wyborczą, by potem zająć się kręceniem lodów.
    • Gość: jula Re: Gilowska zapomniała, że wstawiła syna na 1 mie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.05.05, 15:04
      Z. Gilowska sama prosiła o skierowanie sprawy do sądu koleżeńskiego - nawet PAP
      ma jej pismo z 10 maja.
      A teraz jeszcze Z.G. buja, że nie ma listy na której pierwsze miejsce zajmuje
      syn - można tę listę zobaczyć na stronie tamtejszej PO.
      A wszyscy z Lublina wiedzą, jak bardzo się starała i nalegała, żeby syn był
      pierwszy.
      Tusk tego nie zaakceptował to zaczęła stroić fochy jak Jolanta Kwaśniewska,
      którą namiętnie krytykowała
      • Gość: gk Re: Gilowska zapomniała, że wstawiła syna na 1 mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:34
        niech idzie na emeryturę,
    • Gość: Stef 11 ...GILOWSKA ... IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 25.05.05, 09:59
      ...uważając się za polityka z "charakterem", nie miała wyboru i Jej decyzję
      należy uznać.

Ale jak słyszymy z doniesień, Pan Hausner już wyraził chęć przejęcia Pani
      Gilowskiej, oczywiście z elektoratem pod skrzydła PD Frasyniuka.

Upraszczając analizę, dla przeciętnego mieszkańca tego kraju, jest to bardzo
      dobra wiadomość. PO ulegnie dalszemu osłabieniu, elektorat Gilowskiej rozleci
      się po innych partyjkach i niewiele trafi do PD, która i tak jest skazana na
      żaden lub znikomy sukces wyborczy.

Jest szansa, że PiS w tej sytuacji "przejrzy na oczy" i powróci do swojej
      retoryki jak i lini politycznej, lansowanej jeszcze kilka miesięcy temu.

W innym przypadku tzw "prawica" zostanie rozmyta, nijaka i nie będzie w stanie
      nic, kompletnie nic zaoferować po wyborach dla społeczeństwa, aby odbudować
      kraj, po niszczącym katakliżmie zapoczątkowanym przy "okrągłym stole" i
      przy "butelczynie" w Magdalence.
    • zo_h Re: Gilowska obraziła się i wystąpiła z PO 25.05.05, 10:30
      Powtarza się scenariusz psa chorego na autoagresję, który gania za swoim ogonem
      i próbuje go sobie odgryźć. Tylko konkurencja cieszy się z tych popisów głupoty PO.

Wracając jeszcze do właściwej istoty tematu to chciałbym żeby osoby
      wypowiadające negatywnie o Zycie Gilowskiej przeczytały artykuł zamieszczony w
      polityce.

polityka.onet.pl/162,1229196,1,0,2504-2005-20,artykul.html
      Po faktach tam przytoczonych nie wszystko jest tak oczywiste i nie na wszystko
      można podać tak łatwe odpowiedzi, jakie są forowane przez niektóre osoby
      wypowiadające się na forum. Ugrupowanie polityczne jest tak silne jak silne są
      jego najsłabsze ogniwa. A niestety okazuje się, że najsłabsze są ogniwa
      stanowiące sam szczyt organizacji. Jednostki absurdalnie chore na władzę, które
      w celu umocnienia swojej pozycji są w stanie sięgnąć nawet po takie drastyczne
      środki jak podcinanie gałęzi na której siedzą.

PS.
      Nie jestem zwolennikiem PO ani tym bardziej Zyty Gilowskiej. Wkurza mnie jednak
      płaskie osadzeni sytuacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka