karolka17 16.10.05, 20:56 może mi ktos da namiary na dobrego dentystę (z tych w przystępnych cenach) bardzo boje się stomatologów, a jednak boli mi ząb i musze iść, więc potrzebuje kogoś dobrego, no i żeby miał "lekką rękę" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: salowa Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.10.05, 21:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=30437302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salowa Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.10.05, 21:24 zobacz i tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28950615&a=28971162 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoi Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:39 Ja też się bałam i poszłam do stomatologa, który leczy stosując do znieczulania gaz rozweselający. Mimo że jestem po trzydziestce- dentysty to nie zdziwuło. Wielu pacjentów sie boi. Taki gaz to koszt 20zł a wogóle nic nie czuijesz bólu ani strachu- odpływasz. Polecam- po trzech wizytach z gazem teraz już sie wogóle nie boję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goosc Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:47 gdzie ten dentysta z gazem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: DENTYSTA!!!!!! Z GAZEM!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:55 gaz rozweselejacy stosowali dentysci w pierwszej polowie XIX wieku, gdy jeszcze nie wiedziano co to znieczulenie miejscowe... poczytaj 'Stulecie chirurgow' Jurgena Thorwalda... ;-) a ten z gazem to pewnie Rosjanin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewik Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:05 napewno NIE POLECEM dr Sawickiej z Zana ( zakład nazywa się chyba family dent). Ceny drastyczne (np. przy leczeniu kanałowym cena 80 pln od kanału(KAŻDEGO)plus za wypełnienie, ewentualne znieczulenie oraz zdjęcie rtg (ciekawostka - rtg poleca pani doktor od momentu zainstalowania aparatu w gabinecie, wcześniej zdjęcie nie było koniecznie). Dr. Sawicka sprawia wrażenie profesjonalistki, ale mi zniszczyła dwa zęby (w jednym zostawiła i zaplombowała sączek, drugi, leczony kanałowo, zaplombowała bez usunięcia wszystkich nerwów). Dr. Sawicka jest też bardzo miła, tzn. wszystkich od razu nazywa po imieniu. Beee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 16.10.05, 22:32 Polecam dr Anne Giską z Lux Medu, wspaniały fachowiec z rewelacyjnym podejsciem, miła i życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoi Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:38 Dent. z gazem Maria Fajks-Czaban na Bursztynowej. Polecam. Technika jestst nowoczesna, pani ma super sprzet. Znieczulenie też bezbolesne w takim długopisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: DENTYSTA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:30 A ja nie polecam dr Fajks- Czaban. Fakt, gaz rozweselający to świetna sprawa i sama przestałam sie bać dentysty po kilku zabiegach z gazem. W gabinecie- pełen wypas: słuchawki na uszy z muzyką, dzięi czemu nie słyszysz pisku borowania. Świetny sprzęt. Komputer do sprawdzania oczyszczenia kanałów. Znieczulenie w długopisie z miękką igłą grubości setnej części włosa- dzięki czemu wogóle nie czuć ukłucia a i twarz nie drętwieje ale.....pani dr Fajks-Czaban ma bardzo przeciętne umiejętności. Małą dziurkę rozboruje do maxsimum, przez co "starego zęba prawie nie ma. Plomby są potem bardzo wrażliwe na gorące i zimne. Ale cóż, ja dzieki wizytom w tym gabinecie zupełnie już nie boję się stomatologa, tak więc niech każdy zadecyduje sam. Odpowiedz Link Zgłoś
influenz Re: DENTYSTA!!!!!! 31.10.05, 15:57 Dla twoich niewielkich wiadomosci zdjecie rtg jestniezbedne przy leczeniu kanalowym aby sprawdzic czy kanal jest poprawnie wypelniony, nie wykonanie takiego zdjecia jest bledem w sztuce. A po drugie nie da sie nie wyciagnac calych "nerwow" z kanalu, bo zazwyczaj sa juz zdewitalizowane (tzn usmiercone specjalnym srodkiem") Te waciki w kanalach tez sie czasami pozostawia. Najlepiej zamiast dbac o zeby, wypisywac jakies pseudonaukowe glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik78 Re: DENTYSTA!!!!!! 17.10.05, 20:26 Dr Małgorzata Borowska. Gabonet na ul Organowej POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola.negri doktor Rowiński :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28950615&a=29075097 jak już mówiłam, pan doktor Rowiński, naprawdę polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolka17 Re:DZIĘKUJĘ 17.10.05, 22:33 dziekuję bardzo wszystkim za info, a moze ktoś wie coś o Orto-mix? tam podobno też mają ten gaz rozweselający. jacy są specjaliści .. i jakie tam ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
karolka17 dr.E.Misztal? 18.10.05, 13:19 ktoś ktoś wie o P.dr. E.Misztal? ze Szczerbulla Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: DENTYSTA!!!!!! 18.10.05, 13:35 a ja polecam człowieka z chełma. trochę daleko, ale są tanie busy. facet jest rewelacyjny. sprzęt i umiejętności też. piotr pitera. www.um.chelm.pl/Urzedy/urzedy%20i%20instytucje_opieka%20medyczna_stomatologia_niepubliczne.htm Odpowiedz Link Zgłoś