Dodaj do ulubionych

11Listopada

10.11.05, 16:00
Czy u Was wisi flaga państwowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: 11Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:07
      u mnie zawsze 11 listopada wisi flaga
      bez wzgledu na to w jakimkolwiek zakatku swiata jestem
      i zawsze czysta, wyprasowana
    • Gość: proletariusz Re: 11Listopada IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.05, 16:13
      Wyjątkowo ponure,smutne(jak listopad) święto.Może dlatego że
      zdominowane-zawłaszczone (w Lublinie szczególnie) przez biskupa. Te
      procesje,żałobne pienia,mowy pseudopatriotyczne...
      • andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 16:21
        Nie pleć.Przykro mi,że muszę Ciebie szkolić.Święto Narodowe nie jest własnością
        nikogo.Jest naszym Dniem.
        Pozdrawiam
        • rilian Re: 11Listopada 10.11.05, 16:24
          zaraz wieszam
    • Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:21
      Nie wisi! :( Wieszalam kilka razy (za kazdym razem nowa), nie doczekala ranka
      3. Maja lub Dnia Niepodleglosci (wisiala na wysokosci gornej ramy okien
      parteru). Zawsze ukradli!!! Gdy zmarl papiez JPII kupilam znowu flage narodowa
      i papieska, poprosilam sasiadke, zeby powiesila u siebie na balkonie na I
      pietrze. Sasiadka wierzaca, praktykujaca zachowala sie tak, ze czulam sie jakby
      mi dala w twarz. W koncu jednak powiesila i... flagi zostaly u niej! Nie mam
      odwagi poprosic jej, zeby powiesila ja dzisiaj wieczorem...
      • andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 19:43
        Przepraszam,ale nie bój się przecież to my,Polacy,Obywatele
        • Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:13
          Guzik prawda!!! Wiekszosc... tu i teraz... nie czuje sie obywatelami, tylko
          klientami naszego panstwa. Wszyscy (wiekszosc) uwazaja, ze im sie cos nalezy za
          sam fakt bycia tu i teraz, uwazaja, ze panstwo ma im dac, zapewnic,
          zagwarantowac, dostarczyc (niepotrzebne skreslic), sami z siebie nie mysla nic
          dac panstwu...!!! Wiec wyciagnelam legitymacje z osobistym podpisem
          Pilsudskiego, przechowywana w rodzinie jak relikwie, zebralam cala swoja odwage
          i poszlam do sasiadow! Na szczescie otworzyl drzwi sasiad, ktory nauczony, ze
          nie ma nic do powiedzenia przed swoja kobieta, tylko kiwal glowa, po czym
          wyciagnal flage i ja powiesil!!! I w ten sposob w bloku, w ktorym jest 27
          mieszkan (slownie: dwadziescia siedem) wisi jedna flaga narodowa!!!!
          • Gość: mmx Re: 11Listopada IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:52
            Kabaret U biesów ładnie kiedyś śpiewał
            "moje miasto nie jest moje"
            • Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:54
              Wbrew pozorom... moi sasiedzi nie sa moi;-)
          • andrzej.sawa Re: 11Listopada 11.11.05, 19:54
            Gratuluję skutecznej odwagi.Robimy to dla siebie iPolski,a może inni tego się
            nauczą.
            Pozdrawiam z Chełma
    • gabriel Re: 11Listopada 10.11.05, 22:13
      Jak tylko nabrałem świadomości politycznej flaga wisi u mnie 11 listopada 2 i
      trzeciego maja, i 15 sierpnia.
    • Gość: Anka Re: 11Listopada IP: *.chello.pl 11.11.05, 00:27
      A ja przyznaję szczerze - u mnie flaga nie wisi, bo ciągle mi szkoda tych 8
      złotych na jej zakup. Jest mi wstyd /nie z powodu 8 zł tylko z powodu braku
      flagi/
    • hortor Re: 11Listopada 11.11.05, 11:33
      nie wisi. stoi, bo nie ma jak powiesić, jest nieproporcjonalna. ledwo ją widac,
      ale jest. i dzięki Przodkom, jest biało-czerwona.

• ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 11.11.05, 13:25
        Jak my siebie sami nie uszanujemy, to ktoś nas będzie szanował? Kiedy
        dzisiaj w radio usłyszałam, jak nasi rodacy nie znają hymnu państwowego, to
        powiem Wam, że było mi po prostu wstyd. Zarówno starzy, jak i młodziobywatele
        naszego kraju, nikt ich nie uczył? Żeby się nie powtarzać , przywołam link
        m.in. z tekste, hymnu J. Wybickiego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=31434011&a=31813895
        • Gość: Anna Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:08
          moja Droga
          moj wnuk ma 8 lat i mieszka w USA bo tam sie urodzil
          zna caly hymn
          ba, pisze i czyta po polsku ( chodzi do sobotniej polskiej szkoly), teraz juz
          zna czesc histori Krolow polskich
          flage w polskie Swieta zawsze wieszaja
          raz tylko mi smiesznie powiedzial - zobacz, zobacz jakiego mam orzela na
          fladze
          nalezy tez do polskiego harcerstwa
          wstydze sie , ze w Krakowie ( aktualnie tu przebywam) dluuuuuuuuuuuuugo trzeba
          szukac , zeby dzisiaj zobaczyc flage na prywatnej posesji czy balkonie
          niby krolewskie miasto
          Boze, jaki wstyd!!!!!!!!!!!!!1
          • Gość: Ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.it-net.pl 13.11.05, 13:35
            A te niektóre dyskusje na temat patriotyzmu i obchodów Święta Niepodległości
            w tvn świadczyły tylko o braku kultury u zabierających w nich głos.
            I takich "patriotów" też mamy w narodzie, niestety.
            • Gość: Ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.it-net.pl 13.11.05, 13:53
              I jeszcze ten Rydzyk a Kaczory, a Giertychy... Ten kraj nie zasługuje na
              niepodległy byt w cywilizowanym świecie, niestety.
              • tajnos.agentos Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 13:59
                Ciekawe dlaczego takiego pędu na flagi nie ma 3 maja... Czyżby to święto
                masonów było gorsze od rocznicy przyjazdu do Polski socjalisty Piłsudskiego?;)
              • ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:05
                Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> I jeszcze ten Rydzyk a Kaczory, a Giertychy... Ten kraj nie zasługuje na
                > niepodległy byt w cywilizowanym świecie, niestety.

Podszywka?

W odpowiedzi:

monika.univ.gda.pl/~literat/media/
                • andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:31
                  A ja powiem -róbmy swoje- Polskę dla siebie i swoich dzieci.A Piłsudski to był
                  taki socjalista co z tramwaju socjalizm dawno przed rokiem 18-tym wysiadł na
                  przystanku Niepodległość i dlatego Go dobrze pamiętamy.Co do masonów też chyba
                  trzeba mieć trochę wiecej wiedzy niż autor listu
                  • Gość: gabrysia Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.lublin.mm.pl 13.11.05, 21:37
                    ja tam wywiesze fgae bialo-czewona i czerwona 22 lipca...Nich bedzie i
                    niebieska UE.
                    • andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:56
                      Gabrysiu,chyba żartujesz,jeżeli nie to poczytaj sobie kto i co zrobił z Polski
                      22lipca.U ważaj,bo ktoś może to uznać za propagowanie ustroju totalitarnego,a
                      to jest zakazane.
                      • blood_free Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 14.11.05, 10:54
                        22 Lipca jest czescia naszej historii, niezaleznie od tego co pseudonaukowcy
                        dowodza.
                        • andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 14.11.05, 12:30
                          blood_free napisał:

> 22 Lipca jest czescia naszej historii, niezaleznie od tego co pseudonaukowcy
                          > dowodza.

Ale upamietniać taką datę należy myślą o pomordowanych i dziesiątkach lat
                          straconych przez Polskę.A flagę przepasać kirem.
                          A najlepiej pamiętając o historii zapomnieć,że to kiedyś było jakieś święto
                          organizowane pod nadzorem czerwonej hołoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka