andrzej.sawa 10.11.05, 16:00 Czy u Was wisi flaga państwowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: 11Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:07 u mnie zawsze 11 listopada wisi flaga bez wzgledu na to w jakimkolwiek zakatku swiata jestem i zawsze czysta, wyprasowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proletariusz Re: 11Listopada IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.05, 16:13 Wyjątkowo ponure,smutne(jak listopad) święto.Może dlatego że zdominowane-zawłaszczone (w Lublinie szczególnie) przez biskupa. Te procesje,żałobne pienia,mowy pseudopatriotyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 16:21 Nie pleć.Przykro mi,że muszę Ciebie szkolić.Święto Narodowe nie jest własnością nikogo.Jest naszym Dniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:21 Nie wisi! :( Wieszalam kilka razy (za kazdym razem nowa), nie doczekala ranka 3. Maja lub Dnia Niepodleglosci (wisiala na wysokosci gornej ramy okien parteru). Zawsze ukradli!!! Gdy zmarl papiez JPII kupilam znowu flage narodowa i papieska, poprosilam sasiadke, zeby powiesila u siebie na balkonie na I pietrze. Sasiadka wierzaca, praktykujaca zachowala sie tak, ze czulam sie jakby mi dala w twarz. W koncu jednak powiesila i... flagi zostaly u niej! Nie mam odwagi poprosic jej, zeby powiesila ja dzisiaj wieczorem... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada 10.11.05, 19:43 Przepraszam,ale nie bój się przecież to my,Polacy,Obywatele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:13 Guzik prawda!!! Wiekszosc... tu i teraz... nie czuje sie obywatelami, tylko klientami naszego panstwa. Wszyscy (wiekszosc) uwazaja, ze im sie cos nalezy za sam fakt bycia tu i teraz, uwazaja, ze panstwo ma im dac, zapewnic, zagwarantowac, dostarczyc (niepotrzebne skreslic), sami z siebie nie mysla nic dac panstwu...!!! Wiec wyciagnelam legitymacje z osobistym podpisem Pilsudskiego, przechowywana w rodzinie jak relikwie, zebralam cala swoja odwage i poszlam do sasiadow! Na szczescie otworzyl drzwi sasiad, ktory nauczony, ze nie ma nic do powiedzenia przed swoja kobieta, tylko kiwal glowa, po czym wyciagnal flage i ja powiesil!!! I w ten sposob w bloku, w ktorym jest 27 mieszkan (slownie: dwadziescia siedem) wisi jedna flaga narodowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmx Re: 11Listopada IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:52 Kabaret U biesów ładnie kiedyś śpiewał "moje miasto nie jest moje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: 11Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:54 Wbrew pozorom... moi sasiedzi nie sa moi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada 11.11.05, 19:54 Gratuluję skutecznej odwagi.Robimy to dla siebie iPolski,a może inni tego się nauczą. Pozdrawiam z Chełma Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: 11Listopada 10.11.05, 22:13 Jak tylko nabrałem świadomości politycznej flaga wisi u mnie 11 listopada 2 i trzeciego maja, i 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: 11Listopada IP: *.chello.pl 11.11.05, 00:27 A ja przyznaję szczerze - u mnie flaga nie wisi, bo ciągle mi szkoda tych 8 złotych na jej zakup. Jest mi wstyd /nie z powodu 8 zł tylko z powodu braku flagi/ Odpowiedz Link Zgłoś
hortor Re: 11Listopada 11.11.05, 11:33 nie wisi. stoi, bo nie ma jak powiesić, jest nieproporcjonalna. ledwo ją widac, ale jest. i dzięki Przodkom, jest biało-czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 11.11.05, 13:25 Jak my siebie sami nie uszanujemy, to ktoś nas będzie szanował? Kiedy dzisiaj w radio usłyszałam, jak nasi rodacy nie znają hymnu państwowego, to powiem Wam, że było mi po prostu wstyd. Zarówno starzy, jak i młodziobywatele naszego kraju, nikt ich nie uczył? Żeby się nie powtarzać , przywołam link m.in. z tekste, hymnu J. Wybickiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=31434011&a=31813895 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:08 moja Droga moj wnuk ma 8 lat i mieszka w USA bo tam sie urodzil zna caly hymn ba, pisze i czyta po polsku ( chodzi do sobotniej polskiej szkoly), teraz juz zna czesc histori Krolow polskich flage w polskie Swieta zawsze wieszaja raz tylko mi smiesznie powiedzial - zobacz, zobacz jakiego mam orzela na fladze nalezy tez do polskiego harcerstwa wstydze sie , ze w Krakowie ( aktualnie tu przebywam) dluuuuuuuuuuuuugo trzeba szukac , zeby dzisiaj zobaczyc flage na prywatnej posesji czy balkonie niby krolewskie miasto Boze, jaki wstyd!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.it-net.pl 13.11.05, 13:35 A te niektóre dyskusje na temat patriotyzmu i obchodów Święta Niepodległości w tvn świadczyły tylko o braku kultury u zabierających w nich głos. I takich "patriotów" też mamy w narodzie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.it-net.pl 13.11.05, 13:53 I jeszcze ten Rydzyk a Kaczory, a Giertychy... Ten kraj nie zasługuje na niepodległy byt w cywilizowanym świecie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 13:59 Ciekawe dlaczego takiego pędu na flagi nie ma 3 maja... Czyżby to święto masonów było gorsze od rocznicy przyjazdu do Polski socjalisty Piłsudskiego?;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:05 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > I jeszcze ten Rydzyk a Kaczory, a Giertychy... Ten kraj nie zasługuje na > niepodległy byt w cywilizowanym świecie, niestety. Podszywka? W odpowiedzi: monika.univ.gda.pl/~literat/media/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:31 A ja powiem -róbmy swoje- Polskę dla siebie i swoich dzieci.A Piłsudski to był taki socjalista co z tramwaju socjalizm dawno przed rokiem 18-tym wysiadł na przystanku Niepodległość i dlatego Go dobrze pamiętamy.Co do masonów też chyba trzeba mieć trochę wiecej wiedzy niż autor listu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrysia Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski IP: *.lublin.mm.pl 13.11.05, 21:37 ja tam wywiesze fgae bialo-czewona i czerwona 22 lipca...Nich bedzie i niebieska UE. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 13.11.05, 21:56 Gabrysiu,chyba żartujesz,jeżeli nie to poczytaj sobie kto i co zrobił z Polski 22lipca.U ważaj,bo ktoś może to uznać za propagowanie ustroju totalitarnego,a to jest zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 14.11.05, 10:54 22 Lipca jest czescia naszej historii, niezaleznie od tego co pseudonaukowcy dowodza. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 11Listopada - Święto Niepodległości Polski 14.11.05, 12:30 blood_free napisał: > 22 Lipca jest czescia naszej historii, niezaleznie od tego co pseudonaukowcy > dowodza. Ale upamietniać taką datę należy myślą o pomordowanych i dziesiątkach lat straconych przez Polskę.A flagę przepasać kirem. A najlepiej pamiętając o historii zapomnieć,że to kiedyś było jakieś święto organizowane pod nadzorem czerwonej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś