Dodaj do ulubionych

Dramat w Delii

03.12.05, 04:21
To nie jest możliwe, aby na tego faceta nie było haka - tylko może czas
pomysleć nie o strachu, ale o ratunku dla siebie.
Chyba pracownicy nie mają już nic do stracenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: prorok Re: Dramat w Delii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:10
      No, to mata to, o co żeśta walczyli z komuną - kapitalizm i wolne związki
      zawodowe!
      • Gość: aron Re: Dramat w Delii IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.12.05, 12:21
        niech pracownicy złożą wnioski do sądu o zaległe pieniądze, a jak właściciel ma
        zakład w d... to niech go sprzeda. I sprawa rozwiązana.
    • Gość: gość wynająć panienkę IP: *.devs.futuro.pl 04.12.05, 12:26
      wynająć panienkę,pstryknąć parę fotek,wysłać do domu,odbiorcom towaru i problem
      się rozwiąże.Do dzieła drogie Panie!!
    • Gość: Stiw Re: Dramat w Delii IP: *.it-net.pl 04.12.05, 12:31
      Jak takie bydle może być prezesem?
    • Gość: firma cukiernicza Re: Dramat w Delii IP: *.lublin.mm.pl 04.12.05, 12:33
      Solidarność niech robi swoje cukierki a nie organizuje jakieś "spędy" w innym
      zakładzie.
      • mali_bu Re: Dramat w Delii 04.12.05, 12:39
        Gość portalu: firma cukiernicza napisał(a):

> Solidarność niech robi swoje cukierki a nie organizuje jakieś "spędy" w innym
        > zakładzie.

Biedne dziecko, pisate ale nieczytate
        • Gość: bronia Re: Dramat w Delii IP: *.lublin.mm.pl 04.12.05, 13:18
          Ja myślę,że firma cukiernicza miał(a) bardzo głębokie skojarzenia.Nie chcąc
          użyć nazwy nieboszczki związku, napisał(a) o firmie cukierniczej.
          Ja przynajmniej tak zrozumiałam wypowiedź firmy cukierniczej.
    • Gość: zwykły robol Re: Dramat w Delii IP: *.lublin.mm.pl 04.12.05, 12:38
      Nierobów wyrzucić na bruk.Po co komu jakieś związki zawodowe?To tylko
      niepotrzebne wydatki.
      Związkowcy zamiast pomagać w organizowaniu pracy-dezorganizują ją tylko.
      Siedziby związku to siedlisko zła.Ołtarzyki,święte obrazki,radio nastawione na
      częstotliwość toruńską.Jeśłi jest telewizor,to tylko odbiera jakąś kościelną
      stację.A alkohol leje się tam strumieniami.
      Który działacz związkowy ni epije alkoholu w nadmiarze?
    • Gość: w PiSdu Re: Dramat w Delii IP: *.lublin.mm.pl 04.12.05, 12:57
      Szkoda ludzi zatrudnionych w tej zas..nej firmie.Alewłaściciel moim zdaniem
      jest górą.Dotychczas produkcja mu się opłacała.Aktualnie produkcja jest
      nieopłacalna,brak zbytu na wyroby,więc w/g właściciela nie ma sensu utrzymywać
      takiej armii ludzi (w tym prawie połowa związkowców).Bardziej opłacalne dla
      właściciela jest rozwiązanie firmy niż płacenie ludziom za bezczynność.
      • Gość: Standartenfuhrer S Re: Dramat w Delii IP: *.lublin.mm.pl 04.12.05, 13:42
        A ja myślę,że to nie jest zakład pracy socjalistycznej,który za wszelką cenę ma
        zapewnić ludziom robotę.Nawet gdyby jej nie było.To nie te czasy.Chcieliście
        wolności,chcieliście wolnych i niezależnych związków,chcieliście takich posłów
        którzy przekręcili "do góry nogami" cały kodeks pracy,to teraz macie.
        Związkowcy (szczególnie z S) zajmują wysokie i bardzo wysokie stanowiska w
        firmach państwowych i spółkach skarbu państwa,a motłoch jak biedował tak
        bieduje nadal.I w dodatku zmienili cały kodeks pracy.I w dodatku PiSuar każe
        płacić za sprawy w sądzie pracy.

Pozdrawiam byłych kolegów z S,którzy teraz pracują w firmacg centralnych,są w
        radach nadzorczych.Warto było namawiać ludzi do strajku,nieprawdaż?Teraz
        zapomnieliście co to bieda.A forsy macie tyle,że nie wiecie co z nią zrobić.
        • Gość: aron Re: Dramat w Delii IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 05.12.05, 23:11
          ja to nie wiem co jest z tymi bonami na święta

ja tam w życiu nie dostałem żadnego bonu na święta od pracodawcy i jakoś żyję
          • Gość: aron Re: Dramat w Delii IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 05.12.05, 23:18
            wielkie rzeczy że prezes odebrał premię

ja w życiu nie dostałem premii od pracodawcy i jakoś żyję
            • Gość: aron Re: Dramat w Delii IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 05.12.05, 23:19
              co to znaczy że pracownicy nie są ubezpieczeni? czy firma nie płaci ZUSu?
              • Gość: Maniek Re: Dramat w Delii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:37
                Ty Heniu tera jako aron???
    • Gość: leszek z Lublina Re: Dramat w Delii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 07:49
      a może sprawą zainteresowałaby się jakaś partia przecież Ci ludzie głosowali
      na niektórych z miejscowych kacyków - cowy nato Panie i Panowie
    • Gość: bosman szkoda mi tych ludzie ale mam pytanie? IP: *.lublin.mm.pl 05.12.05, 21:29
      gdzie byli w 1980 i 1989r i na kogo głosowali. Mają co chcieli.A swoją drogą
      takiej qrwie jak ten właściciel należy się mały lynch.
      • Gość: Wir Re: szkoda mi tych ludzie ale mam pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:39
        Słusznie, panie bosmanie, niech se teraz potrzymają te dwa palce V w górze! I
        niech odprawią ze trzy msze ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka