Dodaj do ulubionych

Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd.

05.01.06, 08:01
Kolego, załóz moherowy beret i bedzie ok ;)
Pani "derechtor", widac ze sie Pani nudzi w tej robocie skoro takie rzeczy
zaprzataja Pani glowe.Wez sie pani lepiej za skuwanie lodu przed wejsciem bo
ostatnio piruet tam wywinalem.
Obserwuj wątek
    • psiajucha666 Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 09:07
      Widać, że się chłopak przestraszył. Gdyby nie poleciał do kuratorium i tym
      podobnych instytytucji, już by miał spokój. A teraz dyrektorka musi zareagować
      oficjalnie i oczywiście, ze swojego zdania się nie wycofa.
      • Gość: www Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:58
        I po co mu to było, widać dla sławy, no w końcu był na czołowkach lokalnych
        brukowców,
        • ewerek UWAGA 05.01.06, 11:55
          . Nie zgadzam się, by ktoś z taką fryzurą był kojarzony z III LO - twierdziła.

hehe chyba za póżno ..i po co było tyle szumu o irokeza:)>>

Ile mozesz oszczedzic na jednym baku? Nawet 50% :-)
          Jazda za Grosze

Forum turystyczne, tu dowiesz sie wszystkiego o miejscu gdzie wlasnie wybierasz
          sie na urlop ;-)
          Forum Turystyczne

• Gość: Oliveira Akcja wyrzucania bikiniarzy! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 05.01.06, 12:33
            Historia rechocze zza grobu...
      • Gość: pijusXII Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.pronet.lublin.pl 05.01.06, 13:01
        w którym miejscu się przestraszył? raczej dyrektorce rura zmiekła, bo gdyby go
        wyrzuciła sama by pracę straciła
        dyrektorka jakas dziwna jest skoro irokez z przemocą jej sie kojarzy, powinna
        raczej bac sie ogolonych głów pod bramą jak juz, chociaż to też stereotyp
      • Gość: estetka za taką fryzurę.. IP: *.net-serwis.pl 05.01.06, 19:37
        powinni go wsadzić do więzienia -_- to zbrodnia przeciw estetyce, dawno nie
        widziałam czegoś podobnie paskudnego... -_-
        • Gość: kutach Estetka Kurfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:28
        • Gość: kutach Estetka kurfa mać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:31
          czy Ciebie pojepalo czy jak? do wiezienia bys kurfa wszystkich pewnie
          wsadzila.Ale zrozum ze Twoje poczucie nie jest jedne jedyne do pisty!
          Ciebie nie do wiezienia ale do lekarza dobrego.
          oherowy beret tez nie jest dobry ale nos go sobie nos... masz do tego prawo
    • bellicose Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 11:39
      Pani dyrektor za to pewnie nie przeszkadza kilku łysych ucniów z tzw. subkultury
      "polski rap/blokowy drech".
    • Gość: ratzinger mamy XXI wiek, mohery litosci! IP: *.microsoft.com 05.01.06, 11:42
      krzywde chlopaczyna komus robi?

na stos! na stos! na stos!
      jak nie utonie to znaczy ze czarownica!
    • Gość: x Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:45
      swoją drogą, o co tyle krzyku? uczęszcza? odrabia? odpowiada? a co z tego, czy ma włosy i jakie? jakby miał długie, to by na wf w kitkę związał. a takie? pamietam, jak w mojej szkole jakiś pun co tydzień miał inny kolor - a to żółty jasny, a to ciemny, a to zielony. i co z tego? obowiązki ucznia wypełniał, było ok. a mi się nie podoba, jak pani dyrektor chodzi w spodniach: spodnie to atrybut męski. a jak koleś zacznie przychodzić w kiecce, to co powie dyrektorka?
      • herbatniczka Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 11:47
        W mojej szkole wszyscy nauczyciele rzucają się na jednego chłopaka, który ma
        włosy długości zakrywającej uszy. Będzie miał obniżone sprawowanie.
        Czasami ja się zastanawiam - w jakim kraju mieszkamy?
        • vox.mortis Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 11:49
          Ciekawe czy gość ma skończone 18 lat - jeśli tak to dyrekcja może mu ... naskoczyć.
          • Gość: PiJaK ooo nie IP: 80.54.0.* 06.01.06, 01:23
            Jak nie ma 18 lat to mogą mu naskoczyć... :)
          • Gość: pax romana Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 07.01.06, 14:40
            a co do tego wszytskiego ma wiek, jak dziecko ma 5 lat i zrobi sobie irokeza, to
            co z przedszkola go je wyrzuca...?
            pani dyrektor sie popisala nie ma co, swoja tolerancja....;)
        • Gość: x Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:00
          no tak, ale ja kończyłem szkołę w latach 90. - za szalejącego liberalizmu ;)
        • stachenka Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 13:55
          Na wyPiSdówku mieszkamy.
      • Gość: BoNo Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:15
        Mądrze powiedziane, SZACUN!
    • Gość: Achu Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:59
      Proponuję aby uczennice tegoż szacownego liceum pierdyknęły sobie na głowach
      trwałą pofarbowaną na np. czerwono lub fioletowo - fryzury takie często robia
      sobie stare kobitki.
      Lub propozycja druga - fryzura a'la pani dyrektor - obojętnie jaka ma - skoro
      ona może.
      Co wy na to?
      Pozdrawiam,
      Achu
      • Gość: belfer Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.01.06, 12:08
        Jestem nauczycielem dobrego liceum z tradycjami. Włosy mam spiete w kitkę,
        ciekawe, czy mógłbym pracować w tej szkole, czy tez dostałbym zwolnienie
        dyscyplinarne???
        Ciemnogród... vincit ( w Lublinie w LO III)
        • Gość: australijka Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.dialup.optusnet.com.au 05.01.06, 12:26
          A w jakze odleglej niestety nie tylko geograficznie Australii nauczyciele nosza
          irokeza, farbowanie czuby,kolczyki tu i gdzie indziej i jakby nie jest istotne
          co na glowie, ale co W GLOWIE !!!Uczniow ocenia sie za postawe i wiedze a nie
          za fryzury. Warto by w Polsce tez o tym zaczeto myslec...
          I "nie oceniac ksiazek po okladkach"...
          Przyjedz do Australii...
          • Gość: mkw1 Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.motorola.com 05.01.06, 12:43
            nie tylko w Australii...
            ja konczylem dobre liceum w Warszawie (fakt ze 10 lat temu) ale tam bylo wazne
            co sie ma w glowie a nie na glowie - dokladnie tak jak napisalas. do dzis
            pamietam zarty nauczycieli na temat zielonego irokeza jednego z kolegow - ale to
            wszystko bylo sympatyczne - nikt go nie chcial wyrzucac. Koles jest dzis
            lekarzem tak przy okazji....
            • Gość: kaja Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.01.06, 15:44
              coz - ja rowniez chodzilam do liceum "z tradycjami", stary przedwojenny
              budynek, grono pedagogiczne rowniez nie mlode, a spotykalo sie i irokezy i inne
              wariacje; w sumie to dosc ponurych latach 90-tych bylo i smiesznie i kolorowo,
              a my - ci mlodsi czerpalismy inspiracje.
        • Gość: Grzechu Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:26
          jesli on ma nalezec do subkultury (wg tej pani dyrektor od siedmiu bolesci) to
          ona tym bardziej - do moherowych beretow. 3m sie chlopak ;-)
          ja w podstawowce mialem dlugie wlosy i na szczescie nikt sie nie czepial => a
          tylko by sprobowal :D
      • Gość: mm Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:04
        ta dyrektorka za moich czasów sama miała fioletowe rozczochrane włosiska i trzy
        sklejone tuszem rzęsy
        szkoda że wtedy nie zwołaliśmy nadzwyczajnego zebrania samorządu studentów:(
        • Gość: gość Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.pronet.lublin.pl 05.01.06, 17:34
          Nadal ma sklejone rzęsy i trochę mniej rozczochrane włosy.
          • Gość: bosman może teraz..... IP: *.lublin.mm.pl 05.01.06, 22:16
            ma rzadsze nieco i nie dają się tak chochrać:-)
    • Gość: acoto Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:30
      Ja go znam. Ciągle się drapał. Miał zapieczenia , I stadium poważnej grzybicy,
      dlatego zgolił , wydłubał co potrzeba ... i się cieszy, że znowu może rwać
      panieniki taki to z niego koleś... z
      Lublina..................................................
    • geoekolog Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 12:39
      Tja, a podobno w Polsce mamy wolność słowa, poglądów i życia. Walcz o nie. Walcz
      o swoje konstytucyjne prawa. A jeśli Cię zmuszą do zmiany fryzury złóż z
      kolegami wniosek o zakaz wstępu do szkoły ludziom "brzydkim". Wszak słowa
      brzydota i głupota się rymują, czyli coś na rzeczy jest. I nie wątpię, że ktoś z
      szkolnego zarządu nie wszystkim będzie się podobał - będą musieli go zwolnić.
      Pozdrawiam
      • Gość: mmm a kto mu karze chodzis do szkoly??? IP: *.ericsson.net 05.01.06, 13:55
        nie chce przestrzegac zasad to niech zmieni szkolo.
        • eeela Re: a kto mu karze chodzis do szkoly??? 05.01.06, 19:28
          Obfitujesz w swietne rady. Daj sobie jedna rowniez, i takze wybierz jakas
          szkole. Najwyzsza pora nauczyc sie pisac.
    • Gość: abc Należy tępić każdy przejaw indywidualizmu!!! IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 13:15
      Tacy ludzie stanowią zagrożenie dla tych którzy "trzymają władzę i pieniądze".
      Dyrektorzy i nauczyciele szkolni są nauczani aby nie dopuścić do wychowania
      młodzieży, która odważyłaby się mieć własne zdanie!
      Każdy uczeń szkoły średniej powinien być wychowany na przeciętnego człowieka,
      który po 10h dniu pracy nie będzie miał ochoty na jakieś wygłupy: napije się
      piwka i będzie oglądał tv.

Im więcej ludzi nietuzinkowych, samodzielnych, wyróżniających się tym więcej
      osób do podziału kasu. A tej, jak wiemy, jest ograniczona ilość.
    • Gość: jamba Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:32
      Skoro koles chce miec idiotycznego fryca, to jego sprawa.
      • Gość: Krakus Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:24
        a ty masz idiotyczna morde pewnie no i co z tego?
    • Gość: joanka10 Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.leb.vectranet.pl / *.leb.vectranet.pl 05.01.06, 13:49
      mam syna którego sama namawiam często aby zmieniał fryzury(łącznie z
      farbowaniem)i uważam że od tego w głowie mu się nie poprzewracało.Ważne aby był
      czysty i pachnący !!!
      • joannabarska Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 13:56
        Najlepiej na zero, albo z zerem w srodku - w razie czego będzie wiadomo, że to
        zakonnik lub uczen. Wiek nie pozostawi zresztą wątpliwosci.
    • Gość: Jelena Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:58
      "Dyrektor Suszyna nie ukrywała, że gdyby to zależało tylko od niej, skreśliłaby
      go z listy uczniów."
      Gdyby to zależało ode mnie, po takiej wypowiedzi ta pani nie pracowałaby już w
      tej szkole.
    • Gość: gmork Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 05.01.06, 14:18
      Dziwnie mi się ta sprawa kojarzy z muzyką lat 50-tych i 60-tych. Buddy Holly też był kiedyś uważany za najgorsze zło, bo swoją muzyką podobno deprawował młodzież. No ale tak to już jest, że rodzice i nauczyciele wolą swoje błędy wychowawcze tłumaczyć niewłaściwą muzyką, strojem lub fryzurą :/
      • Gość: ania teraz III LO kojarzy sie TYLKO z irokezem ;) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.01.06, 14:24
        j.w.
      • Gość: były uczeń III LO Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.chello.pl 05.01.06, 14:45
        a nikt nie zwrócił uwagę na słynne w środowisku lubelskim rzęsy pani dyrektor.
        powinna wylecieć za kontrowersyjne malowanie i słynne już pozlepiane kuleczki:D
        to dopiero awangardowa fryzura:D:P
    • Gość: Wolfy Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:36
      Ja rozumiem, jeśli nauczyciele czepiają się, jeśli ktoś naprawde nie szanuje
      drugiego człowieka, pluje, nagannie klnie, k*****i się w toalecie, pali tam,
      wszczyna bójkim, świadomie prowokuje etc. A jeśli jest to dziewczyna, to gdy w
      ubiorze takiej osoby dominują wyzywające, króciutkie spódniczki, dekolty do
      pasa, i makijaż bijący w oczy na odległosc kilometra. Ale zwykła fryzura???
      Niech sie pani dyrektor do dyrekcji liceum prywatnego liceum przeniesie, gdzie
      obowiązują mundurki i dyganie ze słowami (o rozciamkanym tonie głosu) "Bry,
      pani profesor"... Ludzie, co komu szkodzi zwykły irokez. Jak się pani dyrektor
      nie podoba, to niech wyklaże trochę kultury i ograniczy się na zwykłym "Nie-
      patrzeniu-w-stronę-tamtego-ucznia"
    • Gość: klub MC Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:43
      Kolego możesz z taka fryzurą zatrudnić sie w kazdym klubie, nikt cię nie bedzie
      dyskryminował, w MC' masz pracę od reki:-)
    • Gość: Justyś Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:23
      Fajna ta fryzurka, nie ma co :) .
      Hehe, kto to widział żeby kogoś wyrzucać za fryzurę ze szkoły... A Może po
      prostu zazdroszczą mu tej fryzury, co??
    • oldbay Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 15:42
      Bardzo fajnie ten chłopak wygląda. Uważam że to jego sprawa.
      A pani dyrektor radzę polować raczej na rozwydrzone siksy w wystających
      stringach albo zakapturzonych młodocianych bandziorów na klatkach niż na
      chłopaka, którego jedyną "winą" jest oryginalna fryzura.
      -
      oldbay
    • Gość: Moosi Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:50
      Skreślić z listy uczniów za fryzurę? Bo "się kojarzy"? Żenada...
      • Gość: Laurent Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:56
        Jak by innych ważniejszych spraw nie było. Komuś zależy na ciągnięciu tej farsy.
        Odjebał się na pół łyso jego brocha. Ciekaw jestem czy ci wszyscy którzy tak
        zaciekle bronią gościa w ramach solidarności zrobili by sobue takie fryzurki.
        • Gość: taka_jedna Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:20
          kurcze.... za kilka latek jak SZ.P... się całkiem rozswawoli to nie wpóści do
          szkoły nikgo kto nie jest rasy aryjskiej lub innej określonej (wdł. ochoty na
          dany dzień)
    • Gość: lorx eej! sam noszę irokeza! IP: *.daminet.pl 05.01.06, 16:08
      sam noszę irokeza, i w ogóle ubieram się neopunkowo. ale moja szkoła jest w
      deskę :)
    • kwiecien45 Komuna wraca! Nasz też wtedy ścigali za fryzury! 05.01.06, 16:11
      W niezapomnianych latach 60-tych i w początkach lat 70-tych "ideowi", czyli
      oszołomieni na czerwono, partyjni nauczyciele strzygli przymusowo uczniów w
      szkołach. Maszynką do włosów wycinali z przodu "dziury" aż do skóry.
      A w "bratniej Bułgarii" za Todora Żiwkowa to nawet zamykali w pudle
      za "niesłuszne ideologicznie" fryzury bijąc uprzednio do nieprzytomności i
      goląc delikwentowi głowę.
      Pannom w mini milicja stemplowała nogi a jak to nie pomagało smarowałą smołą
      dupska.
      Wracają więc piękne czasy.
      • Gość: xxx Re: Komuna wraca! Nasz też wtedy ścigali za fryzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:16
        pisokomuna wraca kaczor jako tajny agent kremla podobnie jak pruszon tw własnej
        głupoty
    • Gość: mike Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:20
      Wprowadzić mundurki tak jak w Anglii i będzie koniec z tą rewią mody i głupotą!!
      • Gość: Deep Purple Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: 129.81.192.* 05.01.06, 16:39
        Tu chodzi "mike" o fryzure! O fryzure, a nie o mundurek.

p.S. Sam wciaz dobrze pamietam jak na poczatku lat
        siedmdziesiatych ubieglego wieku nosilem
        dlugie wlosy (i problemy z tym zwiazane)!
        P.S. Kiedys zabraniali pseudo-komunisci, teraz
        mamy zas kato-nacjonalistow...
        • Gość: mike Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:46
          Zgadza się Deep Purple, ale od fryzury do ubioru droga jest bardzo krótka. Tak
          się składa, że jestem nauczycielem i szczerze powiedziawszy jak widzę takie
          pindulki wymalowane i ubrane jak na dyskotekę (a przecież siedzą w ławce
          szkolnej), co 5 minut zaglądające na lekcji do lusterka czy aby jej się makijaż
          nie zepsuł i przy okazji nie okazuje to dziewcze ani trochę zainteresowania
          lekcją, to... ręce opadają!!!!
          • Gość: Belfer-gor Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:32
            Ręce panu opadają ale za to co innego się pewnie podnosi.
            Słaby to nauczyciel jak dostrzega w uczennicach to co napisał powyżej.
            Nauczyciel ma przystępnie uczyć i rozliczać z wiedzy.
            Dbać o to aby uczniowie zachowywali się kulturalnie, obyczajnie i przestrzegali
            higieny.
            Moda, sposób ubierania, długość włosów i kolor fryzury itd. to prywatna sprawa
            ludzi.
            Co do panienek z lusterkami to dbałość o wygląd jest zaletą a nie wadą.
            Brudny, zaniedbany, kaszalot damski w domu, w podartym szlafroku i zadeptanych
            kapciach jest fajniejszy niż te panny?
            • Gość: leming Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.aster.pl 05.01.06, 19:05
              Ale chyba zgodzisz sie, ze "dbac" o te, pozal sie Boze, "urode" to by mogly na
              przerwach? Zwlaszcza jesli rola nauczyciela ma byc, jak piszesz, dbalosc o to,
              by uczniowie zachowywali sie kulturalnie.
              Troche konsekwencji w wypowiedziach nigdy nie zaszkodzi.
              • Gość: Belfer-gor Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:08
                Na lekcji też mogą dbać o siebie.
                Mi nie przeszkadza.
                • Gość: mike Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:31
                  Dziekuję "leming" za wsparcie i mądre słowa.
                  Pan Belfer-gor napisał: "Dbać o to aby uczniowie zachowywali się kulturalnie,
                  obyczajnie i przestrzegali higieny."
                  Rozumiem, że kultura i dobre obyczaje pozwalają na robienie sobie bez żenady
                  make-up w środku lekcji...
                  Widocznie w pana słowniku występuje inne pojęcie kultury i dobrych obyczajów. To
                  tak jak dla dresiarza pełnią kultury jest walnąć kogoś kijem bejzbolowym w
                  łeb... No i wszystko jasne!!!
      • Gość: lol Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:34
        twoj stary za duzo cie .. w dupsko i masz urazy aha fajnie masz:)
    • Gość: leoteo Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.startnet.pl 05.01.06, 16:58
      Jestem nauczycielką liceum, taka fryzura mnie sie nie podoba, ale to nie
      oznacza, że nikt nie może jej nosić, jest to indywidualny wybór i nikomu nic do
      tego.
      • Gość: wind Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:18
        a może "mi się" nie podoba, a nie "mnie się" nie podoba, pani nauczycielko
        liceum??
        PS. Polecam czerwono-czarne irokezy
        Punk-Dyslektyk ;)
        • Gość: leming Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.aster.pl 05.01.06, 19:06
          Dyslektyku, jesli nauczycielka liceum chciala zaakcentowac, ze to wlasnie JEJ
          sie fryzura nie podoba, to jak najbardziej "mnie". Z polszczyzna kruchutko, co?
          • Gość: x Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:59
            niestety, nieprawda. "mnie" stosuje się w wyrażeniach porównawczych. stosowanie tego dla podkreślenia, że to właśnie Jej się podoba/nie podoba, jest nadinterpretacją i prowadzi do wynaturzeń, jakie słyszymy co chwila. pun-dyslektyk ma rację! (czyżby subkultury górą (jako bardziej świadome)?!)
        • Gość: Belfer-gor Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:14
          Mozna i "mi się nie podoba" pisać i "mnie się nie podoba".
          Szczególnie na forum ;-)
          • Gość: wind Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:34
            Tak, na forum pewnie tak, ale poprawnie jest "mi się nie podoba", natomiast nie
            o to chodzi żeby się o to kłócić, tylko bronić biednego chłopaka, który
            najprawdopodobniej nie należy do żadnej subkultury, tylko chciał sobie/innym
            coś udowodnić i jak najbardziej miał do tego prawo :D
            • andrzej.sawa Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 06.01.06, 12:17
              Jest subiektywne prawo indywidualne i funkcjonujące prawo systemu.
              W zderzeniu tych praw można się znależć w sytuacji pieszego i czołgu
    • Gość: nullus_s Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.crowley.pl 05.01.06, 17:03
      Co niektórych to już całkowicie popie..ło jak tą dyrektorkę. A co ją
      obchodzi, jaką kto nosi fryzurę. Jeżeli dobrze się uczy i nie sprawia problemów
      wychowawczych to guzik jej do tego. Sam nosiłem długie włosy a świadectwo
      maturalne miałem z wyróżnieniem.
      Krzysiek, nie daj się.
    • poczta.ziolek Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. 05.01.06, 17:33
      Oj mam chyba ta kobieta nie nadaje się na to stanowisko
      • Gość: marian Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.chello.pl 05.01.06, 19:30
        Chlopak jest w prawie - nikt przy zdrowych zmyslach nie ustanowi w statucie
        szkoly zapisu o dozwolonych i zakazanych fryzurach bo to będzie krok w kierunku
        utworzenia spisu ksiąg zakazanych ... A jesli jest w prawie, a jest wolnym
        czlowiekiem i chce sobie zrobić irokeza to daj mu boże. A pani dyrektor
        faktycznie moglaby skuć lód sprzed wejścia bo nogi można polamać.
    • Gość: UczeńPradawny Re: Jakie fryzury mogą nosić uczniowie? cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:36
      niedługo ta szkoła sama się udławi swoją tradycją i renomą, z szanowną panią
      dyrektor na czele, oczywiście.
      swoją drogą za szczyt ekstrawagancji można uznać make up tej pani, no ale to
      trzeba zobaczyć tego się nie da opisać.
      cóż, mnie już nic nie dziwi: ani plakaty antyhomoseksualne, ani szykanowanie
      niewinnej fryzury... tylko jest mi cholernie żal, że również moja egzystencja w
      pewnym stopniu zależy od ludzi, którzy tak zapamiętale wojują pod hasłem obrony
      moralnej.
      i jeszcze coś, jakby ktoś chciał przypadkiem przybyć w szeregi uczniów tej
      szkoły - jej renoma utrzymuje się na ciężkich pieniądzach wydanych na korki.
      gdyby krzyśkowi udało się zatopić tę fałszywkę to byłoby naprawdę cos. i tego mu
      życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka