shawman Re: Granice wolności 21.02.06, 00:00 ane.luko, po raz kolejny na tym forum zgadzam się z tobą całkowicie. Normalnie, musimy się kiedyś poznać osobiście. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIOLENT J Re: Granice wolności IP: 212.106.27.* 21.02.06, 00:29 Sram na papę i histerię po jego śmierci. Kazdy zasrany polaczek manifestujący swoją miłośc i szacunek do papy zaraz po jego śmierci to pieprzona hiena. Gdzie żeście klęczeli przez całą jego kadencję? Nigdzie? na kolana padliście dopiero przed telewizorem w zeszłym roku bando hipokrytów, a teraz oburza was że ktoś nie zrobił tego samego i jeszcze jest z tego dumny. Kula w łeb, katolska zarazo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Granice wolności IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.02.06, 06:38 Gość portalu: VIOLENT J napisał(a): > Kula w łeb, katolska zarazo. o, co sądzicie o takim właśnie haśle na tiszerta? "KULA W ŁEB KATOLSKA ZARAZO" czyż to nie piękne? i jakie tolerancyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Hitlerze, gdzie jesteś? Polska cię potrzebuje. IP: 212.106.17.* 21.02.06, 09:28 Jestem za. Ta paranoja szerzona przez katolików na pokaz robi się już zbyt wielka. To momentami zakrawa na jihad, tylko oczywiście w słusznej sprawie. Banda kretynów. Jak patrzę na tę polską zaściankowość to mam ochotę założyć koszulkę typu "Hitler, gdzie jesteś kiedy cię potrzebujemy?" Ten kraj powinno się zburzyć i zaorać, bo ta mentalność już nigdy się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: Hitlerze, gdzie jesteś? Polska cię potrzebuje IP: *.lublin.mm.pl 21.02.06, 15:21 Każdy może zaprotestować. Decyzję podjął rektor i do niego pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Irlandzkie kato-pastuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:33 Słusznie że Armia Brytyjska strzelała do katolickich terrorystów w Londonderry w "krwawą" niedzielę. Zachciało im się, irlandzkim pastuchom katolicyzmu w Brytanii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shaggy 2 Dope [...] IP: 212.106.17.* 21.02.06, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: wszyscy wielcy humaniści... 21.02.06, 10:31 Uważam że koszulka z napisem IRELAND jest bardzo kontrowersyjna - co takiego fajnego jest w tym narodzie terrorystów katolickich zatruwających życie mieszkańcow Zjednoczonego Królestwa a zwłaszcza jego północno-zachodniej części - Ulsteru? ================== Wspaniała muzyka i kultura celtycka, klasztory które w duzym stopniu ocaliły dodobek starożytnego świata - TO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: wszyscy wielcy humaniści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:33 > klasztory które w duzym stopniu ocaliły dodobek starożytnego świata - TO!!! no pewnie o te klasztory chodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I wspaniały krzyż celtycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:00 I wspaniały krzyż celtycki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: wszyscy wielcy humaniści... IP: *.lublin.mm.pl 21.02.06, 15:19 "Katole do gazu". Czyżby ci się argumenty skończyły? Do gazu to ciebie trzeba by wsadzić. Albo nie. Teraz jest za drogi. Szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie będę płakać po Arielu Szaronie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:57 Nie będę płakać po Arielu Szaronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: Nie będę płakać po Arielu Szaronie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:58 popros o zamieszczenie plakatu z takim napisem w chatce zaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie będę płakać po Arielu Szaronie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:22 sratatatam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mei Re: masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:44 wlasnie wykazales sie prawdziwie tolerancyjną postawa! dobrze, ze czyjs okres juz cie nie obraza! jeszcze troche pracy i przyjmniesz ze zrozumieniem reszte napisow, pierwszy krok juz uczyniony, brawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:12 spoko w rewanzu licze na zrozumienie dla tekstu: "nie zaluje ofiar holokaustu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mei Re: masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:12 nie musisz tego w kolko powatarzac,zrozumialam , nie zalujesz - wspolczuje co wiecej moge zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:14 > co wiecej moge zrobic zaprotestowac , gdy rektor nie zgodzi sie na wystawe koszulek z napisami ktore zaproponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mei Re: masz okres - rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:04 no to do dziela dude Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama_____________ Re: Granice wolności IP: *.reynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:28 Panu rektorowi gratulujemy odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorian Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:37 Musze napisac że szczerze mnie dziwi postawa rektora UMCS i Duszpastersta akademickiego, widziałem zdjecia znanych osób właśnie w tych koszulkach w Krakowie we Wrzesniu ubiegłego roku na dworcu PKP miło mnie zaskoczyły poniewz poruszaja sprawy wazne w bardzo obrazowy sposób mówią o żeczach które w nas siedzą jest to AIDS, bycie Gejem ,Lesbijką, czy usunięcie ciąży maja zwracac uwagę i przede Wszystkim pomagać zrozumiec ludzi skrzywdzonych czy doswiadczonych przez los, te koszulki pokazuja tylko to że jestesmY ślepi przecież to moze byc kolega z roku czy sasiad z pietra nie mówmy o tym czego nie wiemy łatwiej jest osadzac niz poznac i zrozumiec a nawet nie zrozumiec tylko tolerować właśnie tego uczy tego ta akcja, P.S> dziwi mnie reakcja władz uczelni - wydawac by sie mogło ze ludzie wykształceni maja inne spojrzenie na otaczajacą rzeczywistość potrafia interpretować tu kolejny wniosek mądrośc nie zależy od wiedzy !!! p>S2 WALCZCIE STUDENCI Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.27 Re: Granice wolności 21.02.06, 23:05 Zgadzam się z rektorem, ze wszytko byłoby ok gdyby koszulkę np. usunęłam ciążę nosiła osoba, która tak zrobiła. Jeśli chodzi o ważne sprawy to ja rozumiem np. koszulkę z napisem "Jestem gejem". A co z koszulkami: "Mam okres", "Masturbuję się", "Mam spiralę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorian Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:10 myśle że koszuki tego typu prezentuja sprzeciw wobec wpływowi kościoła, kosciuł zabrania seksu przed ślubem masturbacji antykoncepcji i wielu innych rzeczy a samo sprzeciwienie sie kosciołowi czlowieka to lekko mowiąc bezborzność lub jak kto woli bezpruderyjnośc koszuka jestem w ciąży jestem gejem mnie nie dziwi natomiast oficjane zabranianie współżycia zakaz antykoncepcji OGraniczanie i to jawne z Ambony TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.27 Re: Granice wolności 21.02.06, 23:19 A ile osób się stosuje do zaleceń Kościoła??? Ja do tych się nie stosuję i tyle. Zresztą te zalecenia (czy jak by je tam zwać) były już krytykowane przez wiele osób w wielu dyskusjach publicznych. Dlatego każda inicjatywa musi mieć sens. Nie chcę teraz nikogo obrazic ale liczba osób, które przyszły dziś świadczy o niezbyt dużym poparciu (w tym część po koszulki dla samego mienia). Wrócę na chwilę do Kościoła. Zauważyłem, że obecna jest u wielu osób paranoja z nim związana. Jakiś lęk. Dziś wrażenia nie robi napis "Nie chodzę do Kościoła. Większy by zrobił:"Jestem wierzący/a i chodzę do Kościoła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOrian Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:30 zgadzam się, mysle ze niezbyt duza liczba osób które po nie przyszły swiadczy o tym że ludzie albo do tego nie dorosli albo aby dorosnąc i zrozumiec potrzebuja poparcia wiekszej liczby innych zwolenników aby sie samemu zaangażować, z ludźmi jest tak ze nie wieżą ze cos wskuraja boja sie wyrazać własne zdanie bunt na własna ręke moze nic nikomu innemu nie da, ale trzeba pomysleć co da nam samym buntownikom, NIKE ma skrzydła i leci mimo ze nie ma GŁOWY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 556 Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:39 mysle iz napis mam Aids, Usęłam ciażę, nie płakałam po papieżu, różnią sie od twych propozycji powiedzmy, "Żydzi do gazu", albo ze swastyką? te pierwsze napisy są w 1 osobie liczbie pojedyńczej czyli teoretycznie mówia o osobie która je nosi w rzaden jawny sposób nie trywializuja i nie obrarzają społeczności, doznań religijnych i innych to ty jeśli nie rozumiesz wystawy jesteś za a nawet przeciw jak mawiał wałęsa nie mając własnego zdania dajesz sie obrarzać . p.s. uswiadomiona niewiedza jest początkiem jej zdobywania trzymam kciuki za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest 8. Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:14 Fajny temat: "granice wolnosci". A gdy ja napisalem kilka mocnych zdan o michnikowszczyznie i o postkomuchach - to ZNIKNELO z naszej dyskusji. Gospodarzu stron "gazety", to jak ty dzialasz? A moze jestes cieniasem albo - co gorsze- TW.???? Jak sie ciesze, ze mimo dobrej formy i ukladu tresci "gazety w Lublinie" udalo mi sie WYZWOLIC od waszego, jadowitego jezyka i tresci i NIE KUPUJE JUZ ROK I NIE CZYTAM (czasami wchodze na www by podyskutowac, by zachowac rownowage miedzy nami-patriotami i wami): ni to PO ni PZPR, ani nie UW? To KTO WY JESTESCIE???? Moze ktos wie???? Guest 8. Ciekawe , kiedy zlikwidujesz moj list? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Granice wolności IP: *.umcs.lublin.pl 28.02.06, 16:25 No przepraszam, troche manipulujesz: jest roznica miedzy haslem "Zydzi do gazu", nawolujacym wprost do przemocy wobec pewnej grupy ludzi (Zydow, nie Zydow - wzystko jedno) - a "nie plakalem po papiezu"... Wyobraz sobie, ze owszem, sa ludzie, ktorych ta smierc specjalnie nie obeszla - ale czy musiala - ok, zmarl wielki czlowiek, ale...czy On jeden? Zaloba po nim nie musi byc wpisana w "zbiorowe zachowania Polakow"... Troche wstyd, ze UMCS gosci w mediach w takim charakterze... vivat nowy rektor... ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Granice wolności IP: *.umcs.lublin.pl 28.02.06, 16:26 to byla odpowiedz na I post, nie Twoj guest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim z Lublina Re: Granice wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:37 Zaczynata bredzic jak te dzieci. Dajta se spokoju. Do roboty ludziska bo niedlugo bedzie sesja, czy jak tam wy -studenty to nazywata. Propozycja: odczepta sie i od Rektora i od koszulek, bo juz tych glosow dajeta ponad dwie setki i koncowki millera nie widac. konczta juz, idzta spac, jutro do ksiazek, bo glupkow w Polsce nie trza. Ja pisze jakby jakis anonim - w morde. Odpowiedz Link Zgłoś