Dodaj do ulubionych

Tiszertowy protest

21.02.06, 13:59
Rektor sam sobie to zafundował, bo zamiast przeprosić za zamieszanie i
pociągnąć do odpowiedzialności kogoś, kto zgodził się na wystawę w Chatce Żaka
(a wszystkie szczegóły były znane dawno temu), ograniczył się do zakazu. Teraz
będzie walka o obronę wolności wypowiedzi i z UMCS-u zrobi się jakiś organ
podległy kościelnej poprawnosci politycznej. Uniwersytety były kiedyś jedynymi
niezależnymi instytucjami, a teraz same chcą podlegać szeroko pojętej władzy.
Rektor popełnia wielki błąd nie odwołując wystawę,ale robiąc to w tym momencie
i w taki sposób.
Obserwuj wątek
    • Gość: dirck_d Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy? IP: 212.182.77.* 21.02.06, 14:33
      Jak stwierdziles, Uniwersytety były kiedys niezależnymi instytucjami, w których
      rozpoczynano wielkie debaty, wypowiadano sie w nieskrempowany sposób. Dlaczego
      teraz powinno się zakazywać jakiejkolwiek wystawy lub imprezy?? Bo obraża czyjeś
      poglady lub uczucia? To pospolita cenzura, tylko dobrze zakamuflowana.
      • ratatatam Re: Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy 21.02.06, 14:42
        dlatego, ze wystawa ma charakter idelogiczny i prezentuje postawy
        ekstremistyczne a panstwowa uczelnia - utrzymywana przez podatnikow nie jest
        miejscem na organizowanie lewackich imprez propagandowych - mozesz taka wystawe
        zrobic u siebie w domu - wolno ci
        • Gość: Smok dokładnie tak, ja nie mam zamiaru utrzymywać IP: 62.29.248.* 21.02.06, 15:26
          z podatków stada sfrustrowanych lewaków
        • wiewiorzasta Re: Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy 21.02.06, 15:28
          ratatatam napisał:

> dlatego, ze wystawa ma charakter idelogiczny i prezentuje postawy
          > ekstremistyczne a panstwowa uczelnia - utrzymywana przez podatnikow nie jest
          > miejscem na organizowanie lewackich imprez propagandowych - mozesz taka wystaw
          > e
          > zrobic u siebie w domu - wolno ci

UMSC jest instytucją świecką, publiczną i utrzymywaną z podatków _wszystkich
          obywateli_, tych o 'lewackich' poglądach również.

A jako uczelnia świecka ma obowiązek wspierać wszystkie poglądy i prowadzić
          debaty na różne tematy i udostępniać miejsce dla wszystkich, a nie ulegać osobom
          prezentującym _jeden_ światopogląd.

I nie wiem, gdzie ty widzisz 'ekstremizm' w tiszertach...
          • Gość: Smok Jeśli ktoś wypisuje 'Mam AIDS' czy "Przerwałam IP: 62.29.248.* 21.02.06, 16:00
            ciążę' to jest to dla mnie może nie tyle 'ekstremizm' bo to za mądrze brzmi. To
            zwykła głupota sfrustrowanej młodzieży i brak jakiegokolwiek wyczucia i empatii
            w stosunku do ludzi, którzy mieli i mają w życiu znacznie poważniejsze problemy
            niż ten, co zrobić z wolnym czasem.
          • Gość: ratatatam Re: Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:17
            > A jako uczelnia świecka ma obowiązek wspierać wszystkie poglądy i prowadzić
            > debaty na różne tematy i udostępniać miejsce dla wszystkich, a nie ulegać osobo
            > m
            > prezentującym _jeden_ światopogląd.

i o to mi caly czas chodzi!!!!
            ze nie ma byc arena dla popisow lewackiej ekstremy ! (do tego zalganej) tak
            jak bylo od kilkunastu lat do czasu zdjecia tzw "wystawy"
            • wiewiorzasta Re: Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy 21.02.06, 18:58
              Gość portalu: ratatatam napisał(a):

> > A jako uczelnia świecka ma obowiązek wspierać wszystkie poglądy i prowadz
              > ić
              > > debaty na różne tematy i udostępniać miejsce dla wszystkich, a nie ulegać
              > osobo
              > > m
              > > prezentującym _jeden_ światopogląd.
              >
              >
              > i o to mi caly czas chodzi!!!!
              > ze nie ma byc arena dla popisow lewackiej ekstremy ! (do tego zalganej) tak
              > jak bylo od kilkunastu lat do czasu zdjecia tzw "wystawy"

Czyli ma być miejsce na 'jedynie słuszny' katolicki światopogląd czy na żaden?
              Bo już się pogubułam w tych twoich deklaracjach.
              • moherowy_ratatatam Gdybyś........... 21.02.06, 19:45
                wierzyła w Boga a nie w wiewiórki, nie zadawałabyś tak głupich pytań.

Z Bogiem.
                • joannaabarska przełam barierę! 21.02.06, 19:46
                  i kup koszulke z napisem " mam sztuczne cycki"
        • Gość: dirck_d A sprzeciw biskupa niby nie jest iideologiczny??? IP: 212.182.77.* 21.02.06, 18:15
          W takim razie zakażmy wszelkich wystaw i imprez kulturalnych, bo za każdą z nich
          kryje się jakaś ideologia lub przekonania.
          PS. Rozumiem, że protestowałbyś też przeciw wystawie poświęconej papieżowi -
          w3szak był on dla niektórych ekstremistą a jego poglądy były ściśle związane z
          pewną ideologia.
      • olias Re: Niby dlaczego rektor powinien zakazać wystawy 21.02.06, 18:23
        to pedasz co napis na koszulce "mam okres" jest udziałem w dyskusji i dialogu?
        dziwne, dla mnie to obrzydliwe
    • cziriklo Brawo studenci! Powinniscie protestopwac. 21.02.06, 14:46
      UMCS jest moja Alma Mater i gdybym byl w tej chwili w Lublinie wsparlbym wasze
      protesty. Rektor postapil absolutnie skandalicznie i najwyrazniej nie rozumie
      on nic z autonomii uczelni. Cenzura koscielna na terenie uniwersytetu jest
      czyms niewiarygodnie bezczelnym. Jestem z Wami duchem.
    • cziriklo Brawo studenci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.06, 14:47
      • Gość: ratatatam a studentki to juz nie bravo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:18
        ty moze wez sobie ta wystawe edukacyjna do domu? przyda sie jak widze
    • Gość: Skin pogonić tych koszulkowych zadymiarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:38
      studenci do nauki! biskup do koscioła! dziennikarze do pór! Ciszej nad tą hucpą!
    • Gość: hahah Re: Tiszertowy protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:13
      hahahah
    • olias Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 18:20
      zobaczciew innych artykułach jakie są w rzeczywistości napisy. Te tu podane to
      wybór z grzecznej bajki.
      • ratatatam Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 18:45
        mozna dokladnie zobaczyc na ich stronie internetowej - dziwie sie ze jeszcze
        prokurator sie nimi nie zajal
        • wiewiorzasta Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 18:59
          ratatatam napisał:

> mozna dokladnie zobaczyc na ich stronie internetowej - dziwie sie ze jeszcze
          > prokurator sie nimi nie zajal

A którymi konkretnie hasłami na tiszertach i z których paragrafów powinien się
          zająć prokurator twoim zdaniem?
          • Gość: ratatatam Re: Tiszertowy protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:25
            a to juz dzialka prokuratury nie moja - wyslij do nich maila z pytaniem
            • wiewiorzasta Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 19:41
              Skoro wyrażasz zdziwienie, że prokuratura jeszcze nie zajęła się fundacją i
              hasłami z Tiszertów, to myślałam, że masz jakieś podstawy do takich twierdzeń.

Ale ta wypowiedź udowodniła jedynie to, co obserwuję w twojej dzisiejszej
              forumowej działalności - nie masz nic do powiedzenia. Tylko po co tyle mówisz?
              • joannaabarska Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 19:42
                bo go pewnie interesuje czy masz okres - tylko nie wie jak zapytać - ale
                przecież ta wystawa uczy odważnego stawiania odważnych pytań i przełamywania barier
                • wiewiorzasta Ładnie się podszywać pod innych? 21.02.06, 19:46
                  Czy to tylko problem z poszukiwaniem własnej osobowości?
                  • joannaabarska "podszywam się" to moja koszulka 21.02.06, 19:48
                    nie łam się
                    przełam barierę

:D
                • Gość: Jastrzębiec Re: Tiszertowy protest IP: 83.19.97.* 21.02.06, 20:10
                  Jak wolnośc, to wolność!
                  Namawiam do przełamania barier ciemnoty i wyjścia na ulicę w koszulkach z
                  napisami:
                  "Jestem puszczalska",
                  "Mam troje dzieci, a nie wiem z kim"
                  "Obciągnę laskę za duże piwo"
                  "Nie myję sie w czasie okresu"
                  "Własnie narobiłem w majtki"

No, śmiało!
                  Pamiętajcie, co mówił Pan Profesor Hołda: WOLNOŚĆ JEST NAJWAŻNIEJSZA!

• joannaabarska Re: Tiszertowy protest 21.02.06, 20:27
                    powyżej masz konkurs na najlepszy napis na "koszulkę wolności" :DDDD
                  • Gość: ZZZ Re: Tiszertowy protest IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:55
                    Popieram,
                    niech żyje prymitywizm i prostactwo.
        • Gość: Falcon Re: do prokuratury i do wiezienia??? IP: 129.81.192.* 22.02.06, 18:10
          "ratatam" w swoim zacietrzewieniu pewnie nawet
          nie jest w stanie dostrzec jak jego WLASNE
          opinie i postulaty (wyrazane na forum) sa
          bliskie tym reprezentowanym wczesniej
          przez wladze komunistyczne.
          Coz... pewnie zbyt mlody by to
          zauwazyc!
    • Gość: aga Re: Tiszertowy protest IP: *.lublin.mm.pl 21.02.06, 22:51
      ja nie rozumiem: jednej wystawy się zakazuje /a miała być w zamkniętym
      pomieszczeniu/ a jednej w centrum miasta na otwartej przestrzeni nie. mam na
      mysli wakacyjna wystawe dotyczaca aborcji umieszczonej na Placu Litewskim. byly
      na niej umieszczone okropne zdjecia, a chcac nie chcac ogladali je wszyscy: od
      malych dzieci po osoby starsze bez wzgledu na przekonania. ciekawe ktora z tych
      dwoch wystaw mogla przyniesc wieksze skutki w psychice ludzi? widok tamtych
      zdjec na pewno! zwlaszcza u dzieci.
    • Gość: Falcon Re:"T" protest i cenzor, przepraszam, rektor... IP: 129.81.192.* 22.02.06, 18:04
      Poza tym - pan rektor juz chyba zapomnial o co
      sam kiedys (np. na poczatku lat 80-tych...)
      sie upominal. Coz, pamiec u niektorych
      bywa krotka. A niektorym powrot do
      cenzury wydaje sie rzecza mila!
      • Gość: Guest 6. Glupi problem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 00:55
        Tyle gadania o madrej decyzji Rektora wobec EWIDENTNEJ GLUPOTY organizatorow. A
        do p. "joannybarskiej": duzo piszesz dziewczyno a rozumu za grosz nie masz. Czy
        Ty rozumiesz wyraz WOLNOSC,? Za mloda-nie rozumie. By to rozumiec i wiedziec i
        odczuc na "wlasnej skorze", trzeba bylo przezyc czasy ZMP w szkole, potem czasy
        wladcow PZPR na studiach i w pracy. Ty nawet nie potrafisz zapewne rozszyfrowac
        co to znaczy (ten straszny dla mnie) skrot:PZPR?! To o czym my mozemy pogadac
        ze soba? Smolen: A TAM, CICHO BYC!!!!! Guest 6.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka