Dodaj do ulubionych

Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie?

09.03.06, 22:42
Slyszałem, że będzie w Lbn 30(?) marca. Czy ktoś może potwierdzić datę i
miejsce występu?
pozdr,
buka
Obserwuj wątek
    • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 11.03.06, 10:57
      nikt nic nie wie?
    • zwierz.alpuhary Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 11.03.06, 14:25
      śmiezne, że przez 50 lat mogliśmy sobie słuchać skocznych sowieckich piosenek
      żołnierskich za darmo i jakoś nikt się do tego nie garnął a teraz to nagle taki
      rarytas kulturalny.
      • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 11.03.06, 15:48
        Wnioskując z Twojej wizytówki, byłeś berbeć jak runął mur, więc o tym co było, a
        co nie masz dość mgliste pojęcie ;-)A co do samego Chóru Aleksandrowa, to nie
        był aż tak łatwo dostępny i wtedy... ;-)
        • zwierz.alpuhary Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 11.03.06, 19:08
          > Wnioskując z Twojej wizytówki, byłeś berbeć jak runął mur, więc o tym co było,
          > a
          > co nie masz dość mgliste pojęcie

tu się raczej mylisz; można się przejechać na osądzaniu ludzi po wieku. Szczerze
          mówiąc dziwię się ludziom, ktorzy na to chodzą (przecież to jest coś w stylu
          festiwalu piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu) ale nie ma co o tym dyskutować.
          • Gość: joaska Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? IP: *.lublin.mm.pl 11.03.06, 19:51
            "Zwierz alpuhary" musi byc kims niezrównowazonym psychicznie, skoro ma tak
            słabe pojecie o tych chorze rozrywanym na całym swiecie. Wczoraj w Warszawie
            przy zatloczonej sali spiewał m.in. po polsku "Czerrwone maki pod Monte
            Cassino" (publicznosc wstała wówczas z miejsc), a takze przebój przedwojennny o
            blondynkach i brunetkach. Kilkakrotnie zmuszano chór do bisowaniam, no
            ale "zwierz" skąd moze o tym niby wiedziec? Ja chór oglądałam w 1945 roku i do
            dzis jestem pod wrazeniem. Przy okazji: nowy nick, a wiec kto ze stałych
            bywalców nie chce się przyznac do własnej ignoracji, z której - byc moze -
            zdaje sobie sprawę? Odwagi chłopcze (czy dziewczynko)! Joanna Barska,
            której,jak tu często, nie chce sie logowac.
            • zwierz.alpuhary Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 00:46
              "Zwierz alpuhary" musi byc kims niezrównowazonym psychicznie, skoro ma tak
              > słabe pojecie o tych chorze rozrywanym na całym swiecie.

wykaż mi związek między jednym a drugim, albo zacznę pisać pozew

Ja chór oglądałam w 1945 roku i do
              > dzis jestem pod wrazeniem.

a może to było w '44 w Chełmie, gdzieś tak w lipcu?

Przy okazji: nowy nick, a wiec kto ze stałych
              > bywalców nie chce się przyznac do własnej ignoracji, z której - byc moze -
              > zdaje sobie sprawę? Odwagi chłopcze (czy dziewczynko)! Joanna Barska,
              > której,jak tu często, nie chce sie logowac.

wpisz sobie do wyszukiwarki, to się dowiesz
              • joannabarska Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 11:12
                zwierz.alpuhary napisał:

> "Zwierz alpuhary" musi byc kims niezrównowazonym psychicznie, skoro ma tak
                > > słabe pojecie o tych chorze rozrywanym na całym swiecie.
                >
                > wykaż mi związek między jednym a drugim, albo zacznę pisać pozew
                >
                > Ja chór oglądałam w 1945 roku i do
                > > dzis jestem pod wrazeniem.
                >
                > a może to było w '44 w Chełmie, gdzieś tak w lipcu?
                >
                > Przy okazji: nowy nick, a wiec kto ze stałych
                > > bywalców nie chce się przyznac do własnej ignoracji, z której - byc moze
                > -
                > > zdaje sobie sprawę? Odwagi chłopcze (czy dziewczynko)! Joanna Barska,
                > > której,jak tu często, nie chce sie logowac.
                >
                > wpisz sobie do wyszukiwarki, to się dowiesz
                ===============================================================================
                ==OK, zgadza sie,stary nick choc raczej z innych stroniczek. Jak widzę -
                "zwierz" jest bardziej kompetentny, gdy mowa o filmach Barei, ktore ja tez
                lubię. Dyskutowac na temat chóru Aleksandrowa nie bedę, bo nie widzę takiej
                potrzeby. Pisz sobie pozew do kogo chcesz, jak masz aż tyle poczucia humoru, w
                co jednak wątpię (mimo Barei). Chóru Aleksandrowa na pewno nie oglądałam w
                lipcu 1944. Kiedy grzmią działa, milkną muzy. Pzdr. JB. PS. Faktem jest, że gdy
                ktos zadaje konkretne pytanie, to forumowicze całkowicie zmieniają temat i
                wątek przybiera inny kształt niz chciał tego założyciel(ka).
            • Gość: daras Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? IP: *.chello.pl 12.03.06, 01:05
              Gość portalu: joaska napisał(a):

> "Zwierz alpuhary" musi byc kims niezrównowazonym psychicznie, skoro ma tak
              > słabe pojecie o tych chorze rozrywanym na całym swiecie.

a co to za argument, ze jakis chór jest "rozrywany na świecie"?
              robienie kupy w TV tez jest chętnie oglądne, ale co z tego wynika????

> Wczoraj w Warszawie
              > przy zatloczonej sali spiewał m.in. po polsku "Czerrwone maki pod Monte
              > Cassino"

i co, mówili "kocham Polska?"
              • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 07:37
                Widzę kolejne 2 posty, więc myślę sobie - ktoś mi odpowiedział wreszcie na moje
                pytanie. Wchodzę w wątek i muszę czytać te mierne wynurzenia... ;-) Przypominam
                - pytałem konkretnie - "kiedy i gdzie?" Nie pytałem - "co myślicie o?"
                Ponawiam swoją prośbę do osób konkretnych, bez kompleksów i umiejących czytać ze
                zrozumieniem - kiedy i gdzie odbędzie sie w Lublinie występ Ch.A. ? :-)
    • clavi Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 08:41
      Występy Chóru Aleksandrowa będą bez wątpienia jednym z najważniejszych wydarzeń
      kulturalnych w Polsce w 2006 roku.

Trasa koncertowa 2006:
      9 marca – Warszawa (Sala Kongresowa)
      10 marca – Warszawa (Sala Kongresowa)
      11 marca – Łódź (Teatr Muzyczny)
      12 marca – Olsztyn (Hala Urania)
      13 marca – Gdańsk (Hala AWF)
      14 marca – Szczecin (Hala MTS)
      15 marca – Piła (Hala MOSiR)
      16 marca – Poznań (Hala Arena)
      17 marca – Opole (Hala Okrąglak)
      18 marca – Bielsko-Biała (Bialski Klub Sportowy)
      19 marca – Zabrze (Dom Muzyki i Tańca)
      21 marca – Wrocław (Hala Ludowa)
      22 marca – Jelenia Góra (Hala Złotnicza)
      23 marca – Zgorzelec
      24 marca – Zielona Góra (Hala MOSiR)
      25 marca – Kępno
      26 marca – Głogów
      28 marca – Kielce
      29 marca – Rzeszów
      30 marca – Lublin
      31 marca – Jastrzębie Zdrój
      • zwierz.alpuhary Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 14:40
        > Występy Chóru Aleksandrowa będą bez wątpienia jednym z najważniejszych wydarzeń
        >
        > kulturalnych w Polsce w 2006 roku.

nie wątpię, przypuszczam że przyćmi nawet doroczną galę piosenki biesiadnej:)
        • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 15:08
          To co mówisz naprawdę nie licuje mi zupełnie z treścią Twojej wizytówki - albo
          jedno albo drugie jest mocno naciągane i pod publikę ;-) Gdzież się tak
          ośmieszać każdym słowem? Młody człowieku ;-), poczytaj trochę o netykiecie, a
          kompleksy wyładowuj słuchając Kazika ;-) Gdzież tak brnąć i po co?... Żenada.
          • zwierz.alpuhary Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 21:38
            jakie osmieszać się,jaka netykieta, o czym ty do mnie rozmawiasz? Gdzie ty
            widzisz u mnie jakieś kompleksy? Wiesz w ogóle co to znaczy "kompleks"? Wyrażam
            swoje zdanie i tyle. W środowisku ludzi interesujących się kulturą rosyjską
            lepiej się nie przyznawać do tego, że się chodzi na takie imprezy, bo można
            zostać wyśmianym. Poza tym powszechnie uważa się, że na chór Aleksandrowa chodzą
            stare pryki i sierotki po PZPR-ze tęskniące za Sojuzem, więc przestań się
            kobieto sama ośmieszać broniąc tej szmiry.
            • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 23:05
              Wyrazasz swoje zdanie na temat "kiedy i gdzie?" ...?
              Marnie u Ciebie i z netykietą i kojarzeniem i z logiką ;-) Brniesz i sam sobie
              strzelasz gola. EOT
    • clavi Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 08:44
      Więcej informacji na stronie:

www.ear.com.pl

oraz pod numerem telefonu: +48 (22) 837 91 44
      • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 12.03.06, 09:36
        Dziękuję Ci Clavi! :-)
    • Gość: bimber a może reprezentacyjna orkiesta Wehrmachtu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:10
      albo Waffen SS ? Te wspaniałe parademarsze tak bliskie polskiemu sercu .
      ps. miłej zabawy i wielu wzruszeń pożyteczni idioci. pzdr.
      • joannabarska Ostatnie stadium 12.03.06, 18:59
        Gość portalu: bimber napisał(a):

> albo Waffen SS ? Te wspaniałe parademarsze tak bliskie polskiemu sercu .
        > ps. miłej zabawy i wielu wzruszeń pożyteczni idioci. pzdr.
        Jesli ktos nazywa siebie bimber , to co tu dodac? Ale to już chyba ostatnie
        stadium zidiocenia?
        • Gość: bosman Re: Ostatnie stadium IP: *.lublin.mm.pl 12.03.06, 20:06
          to nie bimber, to borygo.
      • Gość: bimber wolę bimber od ruskiej wódy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:07
        a jak chcesz zobaczyć najwyższe stadium zidiocenia to po prostu spójrz w lustro.
        Tylko idiota, niekoniecznie pożyteczny, gada ze sobą pod kilkoma nickami. Miłej
        zabawy. Pzdr.
        • clavi Re: wolę bimber od ruskiej wódy 12.03.06, 22:16
          Ale się porobiło.... Z prostego pytanka - zadyma.
          Robimy chórowi niezłą choć pewnie nie zamierzoną reklamę.
          Moje info o trasie chóru pochodzi stąd:

imprezy.onet.pl/1306770,artykul.html
          choć jest juz aktualizacja trasy i ostatecznie chór w Lublinie wystąpi 29 marca.
          Dziś w okolicach widziałem "Tesco" afisze.
          • clavi Re: wolę bimber od ruskiej wódy 12.03.06, 22:26
            Dziś w okolicach widziałem "Tesco" afisze.
            O,o! Chyba bimber już działa...
            Miało być "dziś w okolicy "Tesco" widziałem afisze".
            Kalinka, kalinka, kalinka maja....

• Gość: joaska Re: wolę bimber od ruskiej wódy IP: *.lublin.mm.pl 12.03.06, 23:16
          Patrz ,bimber ,na siebie, Twoj IP przy durnotach jest zawsze ten sam. Obejrzyj
          sobie na TVP1 o 01.40 glosny film radziecki - arcydzieło na owe czasy - "Swiat
          sie smieje". Innym - polecam nagrywanie,bo pora póżnawa.
    • Gość: Anna Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:11
      Chór wystąpi 29 marca, tak jak już wspomniano. Niezbyt to wygodna data , bo
      środa to dzien roboczy... bilety 50-70-90 zł do nabycia podobno w Empiku i
      kasach MPK. Szkoda też, ze koncert odbędzie się w hali MTL, gdzie akustyka jest
      do bani, duzo lepsze byłoby CK AR..:(
      • buka55 Re: Chor Aleksandrowa - kiedy i gdzie? 13.03.06, 20:20
        albo "Teatr w Budowie"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka