Dodaj do ulubionych

Lekarze do prokuratury

02.06.06, 22:55
link do informacji na temat legalności
www.ozzl.org.pl/zprac/30052006_2.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Benita Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.chelm.mm.pl 03.06.06, 17:48
      O ile mi wiadomo pracownicy placówki służby zdrowia w Karsnymstawie w piątek
      zakończyli strajk. Czy to oznacza, że GW nie sprawdziła dokładnie...czy coś się
      zmieniło w tej sprawie?. A może szpital poniesie odpowiedzialność ze to, że w
      ogóle zorgaznizował strajk...hmm
      • Gość: ja Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.it-net.pl 03.06.06, 17:51
        Benito, jak dokladnie przeczytasz artykuł, to zauważysz, że prokuratura ma
        sprawdzić, czy akcja protestacyjna BYLA legalna. Nie jest.
        • rokolawam Re: Szpital w Krasnymstawie 03.06.06, 17:58
          nooo to teraz pan spustek bedzie sie niezle tlumaczyl :) nawazyl sobie piwka to
          sobie je wypije razem z innymi lekarzami. brawo panie dorn ziobro i religa.
          teraz weterynarze moga sobie krzyczec strajk! strajk! strajk u siebie pod
          blokiem bo kazdy ma dosc tych krzykaczy i ciesze sie ze w koncu sie ktos tym
          zajmie na powaznie :)
          • lealuc Re: Szpital w Krasnymstawie 03.06.06, 18:10
            Jak to sobie pan wojewoda czy pan Dorn wyobraża?
            Na przykład w Krasnymstawie jest jeden szpital. Wyrzucenie lekarzy ze szpitala
            oznacza zamknięcie jedynego w mieście szpitala.
            Komu zrobi wtedy dobrze?
            Załózmy, że lekarze przejdą na całkowicie prywatna praktykę. Oznacza to dla
            mieszkańca Krasnegostawu jedno - albo jedzie szukać pomocy do Lublina lub
            Zamościa, albo idzie do prywatnego gabinetu.
            Jakie inne wyjście ma chory człowiek?
            • ola_lbn Re: Szpital w Krasnymstawie 03.06.06, 19:26
              ja wole sie leczyc u lekarza uczciwego lub u lekarza prywatnie niz popierac
              nielegalnosc strajkow i leczyc sie u ludzi ktorzy lamia prawo polskie. na
              miejsce tych strajkujacych czekaja nowi chetni do pracy za 2 tys.
              • Gość: Mirabelka Re: Szpital w Krasnymstawie IP: 62.233.130.* 04.06.06, 11:47
                ola_lbn napisała:

> ja wole sie leczyc u lekarza uczciwego lub u lekarza prywatnie niz popierac
                > nielegalnosc strajkow

Gdzie masz dowód na to, że te strajki sa nielegalne??? Gadanie Doorniów czy
                innych Piechów???

na
                > miejsce tych strajkujacych czekaja nowi chetni do pracy za 2 tys.

Hahahahahahaha!!!
                Przejrzyj ogłoszenia w prasie dla lekarzy- szpitale poszukuja bezskutecznie
                lekarzy do pracy i żadnemu z nich na pewno nikt nie obiecuje wynagrodzenia 2000
                zł, bo tego nie zarabia się nawet po kilkunastu latach pracy, po kilku
                specjalizacjach. A gdziez sa ci nowi, chetni do pracy? Może masz jakies dane z
                urzędu pracy? Są jacyś bezrobotni wśród lekarzy? Może młodzi lekarze pokusiliby
                się na taka pracę, ale tym akurat brak doświadczenia zawodowego i nie mają tylu
                specjalizacji, co starsi. Uważasz, że starsi lekarze tylko czekają na pracę, bo
                sa bezrobotni???
                A zreszta, na młodych za bardzo też bym nie liczyła- większość absolwentów z
                ostatnich lat nawet w Polsce nie zostaje na okres stażu, tylko od razu wyjeżdża.
                Prawda jest taka, droga Olu, ze gdyby uznać, że strajki są nielegalne, to
                musianoby lekarzy zwolnić. I wtedy pozostałoby ogłoszenie likwidacji szpitala,
                albo zatrudnienie ponowne tych samych lekarzy. Tylko wtedy to oni dyktowaliby
                warunki. I zapewne więcej by zyskali, niz poprzez strajk, który tak bardzo Cie
                kole w oczy.
                • pathos_phobos Re: Szpital w Krasnymstawie 04.06.06, 12:53
                  Dokładnie! Nie ma pracy w publicznych szptalach za 2000.Ja jestem młodym
                  lekarzem i mnie oferuja 800-jak sprzątaczce.Moja kolezanka pracuje w pogotowiu
                  za 1000.A po specjalizacji i 15 latach doświadczenia dają 1500 z dyzurami.
                • kogut_ba_biegunach Re: Szpital w Krasnymstawie 04.06.06, 13:45
                  mirabelka popiera wypuszczenie na wolnosc przestepcow tylko dlatego ze sa
                  lekarzami. takie sloa moga pasc chyba tylko z ust pielegniarki lekarki lub
                  innego weterynarza z lublina :) pozdrawiam wszystkich werterynarzy... teraz
                  faktycznie beda wam potrzebne podwyzki bo niedlugo bedziecie sie bac brac do
                  reki kopertty:)
                  • Gość: ja Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.it-net.pl 04.06.06, 14:02
                    Gdzieżeś się doczytał, koguciku, że Mirabelka popiera wypuszczanie przestępców?
                    Zdaje się, ze ten wątek dotyczy legalności strajków.Prokuratura zadecyduje, ale
                    dzięki strajkom już rząd znalazł pieniądze na służbę zdrowia. I o to chodziło.
                  • Gość: gość Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:34
                    specjalnie dla kogut_ba_biegunach i tym podobnych o...przeforsujcie ten projekt
                    u SWOICH:
                    Na wzór Narodowego Funduszu Zdrowia proponuję utworzyć Narodowy Fundusz
                    Budownictwa,Górnictwa itp (dowolny inny) i płacić firmom budującym
                    mieszkania,kopalniom itp tyle za metr czy tonę ile może zapłacić ten fundusz (za
                    metr mieszkania 100 zł będzie akurat żeby każdy miał gdzie mieszkać)-a jak
                    skończy się kasa i tak mają obowiązek budować czy wydobywać.
                    • Gość: gość Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:38
                      Aha nie jestem:"...chyba tylko z ust pielegniarki lekarki lub
                      innego weterynarza z lublina... :)..." tylko z Lublina się zgadza!
            • Gość: ppp Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.szwajcarska.pl 03.06.06, 22:15
              > Jak to sobie pan wojewoda czy pan Dorn wyobraża?
              > Na przykład w Krasnymstawie jest jeden szpital. Wyrzucenie lekarzy ze
              szpitala
              > oznacza zamknięcie jedynego w mieście szpitala.
              Myśle że jest jeszcze drugie dno takiego działania (tj straszenia sądem
              prokuratura więzieniem itd itp.), Sadzę że takie działanie rządu zmotywuje
              wielu lekarzy do porzucenia tego Pieknego Kraju nad Wisłą i poszukaniu
              normalności gdzieś dalej w EUrolandzie. Jak sądzę na te siedemdziesiątkilka
              tysięcy praktykujacych lekarzy (bez stomatologów) jest parę tysięcy wahajacych
              sie czy wyjehać czy też nie. Teraz będzie im łatwiej zdecydować...
              • Gość: ja Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.it-net.pl 03.06.06, 22:24
                A wyjeżdżać zaczną nie starzy, doświadczeni, ale nie wieczni, tylko młodzi,
                odważni, którzy będą nam potrzebni za lat kilka. Zostaną nieudacznicy, którym
                wszystko- jedno.
                Prywatnie , z kasą, można wyleczyć ząb albo wypisać receptę, z operacją serca,
                czy nawer wyrostka, znacznie trudniej, więc nie opowiadajcie, że prywatnie
                można wszysko. Szpitale są potrzebne. Z przyzwoitym wyposażeniem i z dobrymi
                (wykształconymi, wypoczetymi, cierpliwymi)lekarzami.
                • Gość: ppp Re: Szpital w Krasnymstawie IP: *.szwajcarska.pl 03.06.06, 22:41
                  > A wyjeżdżać zaczną nie starzy, doświadczeni, ale nie wieczni, tylko młodzi,
                  > odważni
                  Znający języki, energiczni itd itp.
    • leniak Re: Lekarze do prokuratury 03.06.06, 22:07
      PiS jest dziwny lubi sobie robić tyły wśród elektoratu, i sobie zrobi tym
      sposobem... za PRL wszystkie strajki byly nielegalne - to był raj nie prawdaż
      PiS-ku?
      • Gość: ja Re: Lekarze do prokuratury IP: *.it-net.pl 03.06.06, 22:12
        A jak jest z legalnością strajków górniczych ? Czy może u nich obowiązują inne
        zasady?
      • Gość: ola_lbn Re: Lekarze do prokuratury IP: *.resetnet.pl 04.06.06, 09:57
        odezwal sie leniak "lenin" komuch. powinienes sobie dopisywac do watku "komuno
        wroc."
        • leniak Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 18:34
          socjalista dzieweczko socjalista ale czy ty możesz wiedzieć że była a i jest
          nadal taka partia jak PPS? wiedzieć nie możesz...
    • pathos_phobos Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 12:57
      I w końcu przestaliście pieprzyć o lekarzach z Ukrainy.Fakt-płacą im
      niewiele,ale dwa-trzy razy tyle dostaja od pacjentów zgodnie z przyjetym tam
      obyczajem.Porównując koszty utrzymania,mają o wiele wiecej z pracy,niż
      dostaliby w Polsce.
      • Gość: ppp Re: Lekarze do prokuratury IP: *.szwajcarska.pl 04.06.06, 13:39
        A jeśliby nawet lekarz z ukrainy czy białorusi zdecydował na pracę to po
        uzyskaniu prawa wykonywania zawodu ważnego w całej Uni europejskiej jedzie
        dalej np do Anglii
        • kogut_ba_biegunach Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 13:47
          ja sie u weterynarzy z lublina nie lecze. koniec kropka.
          • pathos_phobos Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 14:23
            U serwinki lepiej,no nie?
            • neoplusek Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 15:23
              Ja np wolę się leczyć u serwinki. Miła kobieta , każdy we wsi ją lubi, mozna z
              nią pogadać pośmiać się ,pożartować. Przyjmuje 24h na dobę ,nawet w nocy a nie
              narzeka jak lekarze, każdego traktuje jednakowo , nie bierze łapówek i jest
              trzeźwa podczas wizyty.
              • pathos_phobos Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 20:12
                I nogę bez znieczulenia nastawi...
                • Gość: ja Re: Lekarze do prokuratury IP: *.it-net.pl 04.06.06, 21:41
                  A ponieważ Serwinka "leczy" z córką, to niedługo firma się rozrośnie i zaczną
                  leczyć serce, płuca i wątrobę. Nie wiadomo tylko, czy głowę też :).
                  Ludzie, medycyna ludowa sprawdza się w wielu przypadkach, ale jest jeszcze
                  więcej takich przypadków, gdzie potrzebne są nowoczesne narzędzia chirurgiczne,
                  tomografy,defibrylatory itp. Tego nie możemy mieć za "co łaska".
            • anonim2221 Re: Lekarze do prokuratury 04.06.06, 16:40
              Strajk czynny powinien być w szpitalach zakazany ustawowo , pod żadnym pozorem
              nie wolno narażać życia i zdrpwia pacjentów.
              Ja uważam że obecne strajki dowodzą jak bardzo zdegenerowane jest u nas
              środowisko lekarzy i innych pracowników szpitali .Samorzad lekarski zajmuje się
              głównie kryciem swoich kolegów , nie robi nic ,żeby walczyć z korupcją w
              środowisku lekarskim. Popieram działania wojewody ta sprawa musi znaleść się u
              prokuratora . Czas wreszcie ruszyć kastę lekarzy oni nie mogą być bezkarni ,
              dość tego , bo cierpią na tym zwykli biedni i chorzy ludzie.!!!! Wszyscy
              płacimy składki na leczenie i domagamy się leczenia , a nie wiecznego bycia na
              łasce panów doktorów .
              • Gość: ja Re: Lekarze do prokuratury IP: *.it-net.pl 04.06.06, 17:17
                Nasze składki to w niewielkiej części pensje lekarzy. One są na utrzymanie
                budynków szpitalnych i przychodni, wyposażenia tychże, utrzymania urzędników z
                NFZ, ich samochodów i kierowców, chyba także refundowania leków,możliwość
                korzystania z sanatorium i rehabilitacji, opieki pielęgniarskiej dla
                dzieciaków w szkołach i przedszkolach i pewnie jeszcze na wiele innych
                niezbednych potrzeb.I nie lekarze chyba wymyślili składkę zdrowotną.
                • Gość: gość Re: Lekarze do prokuratury IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:51
                  Do "płacących składke",proponuję wprowadzić kilka innych składek i na wzór
                  Narodowego Funduszu Zdrowia utworzyć Narodowy Fundusz Budownictwa,Energetyki
                  itp (dowolny inny) i płacić firmom budującym mieszkania,kopalniom,elektrowniom
                  itp tyle za metr, tonę,kWh ile może zapłacić ten fundusz (za metr mieszkania 100
                  zł będzie akurat żeby każdy miał gdzie mieszkać)-a jak skończy się kasa w
                  Funduszu i tak mają obowiązek budować, wydobywać .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka