Dodaj do ulubionych

D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami

14.06.06, 00:14
njus z "Teraz MY" :D

Kampania wyborcza prezydenta z zasadami finansowana byla z publicznej kasy PZU...
Kurski twierdzi, że są dowody na to, że PZU kupiło za grube miliony
publicznych złotych miejsce na bilboardach. Było to na dlugo przed kampanią
prezydencką. Miały słuzyć plakatom w ramach akcji "stop wariatom drogowym".
Potem PZU podpuściło psychiatrów, zeby wyrazili swięte oburzenie, co tez się
stało. W związku z tym PZU "odsprzedało" miejsce na bilboardach za 3% wartości
spółkom PR-owskim (między innymi będącym własnością syna Olechowskiego). One
zaś "odsprzedały" bilboardy PREZYDENTOWI TUSKOWI Z ZASADAMI :]
Stąd nieprzebrana , acz malo skuteczna , mnogość ryżych mord w całej Polsce na
długo przed wyborami.

Do jakiej partii zapisze sie prezydent Palikot po zatonieciu platformy ???
Obserwuj wątek
    • zo_h Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 14.06.06, 07:51
      Pewnie do PiS'u ... parti z (podwójnymi) WIEKSZYMI zasadami.
    • Gość: idzi Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.it-net.pl 14.06.06, 08:54
      Rewelacje Kurskiego, tego arcykłamcy możesz sobie o kant d... potłuc.
      • ratatatam Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 14.06.06, 10:05
        no wiesz inkryminowane kurskiemu klamstow na temat tuskowego dziadka z
        wehrmachtu okazalo sie prawda... dlaczego w tym wypadku mialoby byc inaczej?
        • Gość: efad4d Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.it-net.pl 14.06.06, 11:41
          i co zrobiłes w gacie? :)
          • ratatatam Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 14.06.06, 18:07
            tylo na tyle cie stac?
    • Gość: ڛڥ Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:43
      Głosowałem na PO,ale jak się okazało,Tusk niewiele różni się od kaczorków.A Kurski okazał się też szują.
    • Gość: Teresa Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:08
      Slysze i widze Kurski odruchowo wlaczam pilota na mute power.Sluchanie
      szczeku owej kanali grozi utrata zdrowia w znacznym stopniu.Jeszcze kiedys w
      poczatkach jego dzialalnosci dziennikarskiej i politycznej sluchalam z
      wiara jego polemik replik ,czytalam artykuly Ot mlody sprawiedliwy
      wiedzacy wiele wprowadzi nowy uczciwy otwarty styl dziennikarski
      szanujacy sluchacza czytelnika...........Z biegiem lat i spraw ciemnych
      politycznie lobbingowanych przez te osobe na rzecz partii ,ktorej w
      danej chwili sie znajdowal stal sie wynajetym klakierem. Jego
      oszczerstwa i jezyk jakiego uzywa sa poza granicami kultury i
      najgorszego smaku. Nawet komentarze nocne jako goscia RM sa
      obrzydliwie i tak napastliwe wyzwalajace niesmak i zazenowanie.Wiem z
      gory ze wszystkie sensacje pana K koncza sie tym ze na jakis czas
      umyka z podkulonym ogonem z zasiegu widzenia i slyszenia.Czasy sa
      takie ze hydra odrasta na zpotrzebowanie jakiejs sily politycznej.
      Rzuca sie ze zdwojona napastliwoscia na ludzi szukajac szansy na
      kariere na swoje nastepne piec minut!Agresja rodzi agresje odwet
      bezkompromisowosc klamstwo i wtedy ........ Takie jest naszej modziezy
      nauczanie.....Takie jezyka uzywanie .......Taki szacunek do drugiego
      czlowieka......Kiedys mowilo sie w morde i nozem dzis Kurski
      dopuszczony do glosu! Przepraszam za te slowa ale tak to sie ma
      sluchajac tego pana
      • ratatatam a nie lepiej poczekac na wyrok niezawislego sadu 16.06.06, 13:08
        zamiast pluc jadem przyjmujac maniere kurskiego ?

medice cura te ipsum!
        • empi ratatam po łacinie 16.06.06, 15:41
          Qualis vir, talis oratio!
          • ratatatam Re: ratatam po łacinie 16.06.06, 20:17
            to uwaga pod adresem "teresy" ??
      • Gość: abc Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 16.06.06, 15:28
        no i jaki wniosek z afery z dziadkiem tuska??
        a to ze zaden rodowity gdanszcznin ktorego rodzina mieszkala tam przed wojna nie
        zrobi kariery politycznej bo jak nie dziadek to szwagier dziadka byl
        -przymusowo- wcielony do Wermachtu. pzdr
        • Gość: Guest 3. Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:47
          A przecie to CIENIAS! Dla mnie Kozlowski (MINISTER "od siedmiu bolesci") ,
          Tusk, Rokita, Frasyniuk to CIENIASY. Ale Gieremek, Komorowski , i ten niby-
          slawny wnuko-ziec Pilsudskiego: Onyszkiewicz, to ZDRAJCY. Gieremek: tam gdzie
          dobry krzaczek do przykucniecia-tam "ojczyzna" to ZDAJCA.Guest 3.
        • ratatatam Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 16.06.06, 20:20
          wniosek taki, ze zanim ktos zechce zajmowac sie sprawami calego kraju -
          powinien sie zajac sprawami swojej rodziny - nie sadzisz, ze Tusk wyszedl na
          glupka udajac, ze nie zna zawilosci rodzinnej historii ? i taki czlowiek
          aspirowal do 1 urzedu w panstwie??
          • efad4d Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 17.06.06, 00:22
            nudzisz,konfabulujesz i naciągasz te swoje teoryjki, juz nikt tego nie czyta :)
            • ratatatam Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami 17.06.06, 11:03
              jesli nikt mnie nie czyta to co robi twoj post powyzej?
              • Gość: efad4d Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.it-net.pl 17.06.06, 14:11
                jajo
    • Gość: Teresa Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:04
      Sady nierychliwe ale sprawiedliwe tak bylo? Dzis tylko nierychliwe
      ale i spolegliwe.............Bacznie obserwujac sprawiedliwosc bywa na
      pocieszenie . Nie jestem ani ani za Tuskiem i jego zasadani ale
      przemieszkalam w Gdansku 40 lat tak CZTERDZIESCI i historia wojennego
      pokolenia jest mocmo pogmatwana.Szczegolnie tam jest wiele bolesnych
      doswiadczen, Dzis odkrywaja sie historie skrywane przez lata po naszej
      jak i kaszubskiej stronie. Nie kazdy kto mowil po kaszubsku mazursku
      czy niemiecku nie czul sie POLAKIEM. Taka szama historia dotyczy
      Slazakow.Po naszej po niemieckiej stronie odgrywaly sie dramaty ludzi
      rozdartychi szukajacych tozsamosci. I niegoddne jest to co robi Kurski
      odgrzewanie nienawisci szkalowanie .Nawet gdy sad wyda wyrok oczyszczajacy
      smrod pozostaje .Rany zadane slowami goja sie dluzej niz ostrzem.
      • ratatatam Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz 17.06.06, 11:05
        alez zgadzam sie z toba w 100% - tym wiec bardziej dziwi mnie postawa Tuska ,
        ktory w mojej opinii ewidentnie klamal twierdzac, iz nie zna histori swojej rodziny
        • Gość: bleee Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:30
          a ty znasz całą historię swojej rodziny i wszystkie postępki swoich przodków?
          czy znasz pochodzenie wszystkich swoich przodków? po mieczu i po kądzieli? bleee...
          • Gość: Guest 3. Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:56
            Ale glupoty! "Historia i zycie sa skomplikowane". No i nic z tego nie wynika.
            NATYCHMIAST arcy. Zycinski niech przeprowadzi LUSTRACJE, nie ma co nas czarowac
            i.... OSZUKIWAC. LUSTRACJA W UCZELNIACH, kuratorium i u prof. liceow. Guest 3.
          • Gość: ratatatam Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:05
            Gość portalu: bleee napisał(a):

> a ty znasz całą historię swojej rodziny

tak, znam
        • Gość: bleee Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:31
          do którego pokolenia wstecz? bleee...
        • qqbek Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz 17.06.06, 21:05
          ratatatam napisał:

> alez zgadzam sie z toba w 100% - tym wiec bardziej dziwi mnie postawa Tuska ,
          > ktory w mojej opinii ewidentnie klamal twierdzac, iz nie zna histori swojej ro
          > dziny

Primo: możliwe... ja dopiero po śmierci dziadka dowiedziałem się, że był przez
          pewien czas (prawie 4 lata) Milicjantem (a potem od 1948 siedział, bo był przed
          wojną oficerem- to wiedziałem), gdybym nie wnikał i babci nie indagował, to bym
          pewnie do teraz o dziadku-utrwalaczu władzy ludowej nie wiedział.

Secundo: Dziadek Tuska był wcielony do Wehrmachtu wprost z obozu
          koncentracyjnego, w którym przebywał za antyniemieckie poglądy. Wcielono go w
          sierpniu 1944, przeszkolono (6-8 tygodnii na tym etapie wojny) i przydzielono do
          batalionu pomocniczego (a nie do jednostki liniowej)-> w listopadzie 1944 pan
          Tusk jest na stanie osobowym Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie (czyli licząc
          jeszcze przesłuchania przez aliantów i weryfikację to góra 3-4 tygodnie zajął
          dziadkowi p.Tuska transport na front i dezercja). Tego pan Kurski już nie
          wspomina... a powiedzieć część prawdy, to tak jak w tym dowcipie o Mercedesach,
          rozdawanych na Placu Czerwonym w Moskwie.

(Dla niezorientowanych pełna wersja dowcipu:
          Wania (Leningradczyk) i Stiopa (Moskwiczanin) rozmawiają w czasach
          przedpierestrojkowych:
          Wania: Stiopa, podobno u was, na Placu Czerwonym, Mercedesy darmo rozdają najnowsze
          Stiopa: a prawda to prawda, są tylko 3 "ale"
          Stiopa: po pierwsze nie u nas w Moskwie, ale u was w porcie w Leningradzie
          Stiopa: po drugie nie najnowsze Mercedesy, a 10-letnie Moskwicze
          Stiopa: po trzecie nie darmo dają, a kradną na potęgę.
          • Gość: bleee Re:Sady sa potem..szkalowanie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:15
            masz rację, choć wcześniej była wersja z rowerami... bleee...
    • loko31 w Gdańsku już sę na nim poznali 17.06.06, 14:38
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3422296.html
      • Gość: ratatatam niech sie teraz poznaja na nim w warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:08
        w takim razie czekajmy co prokuratura i sad powiedza w sprawie "lewych
        bilbordow" Donalda Tuska - prezydenta z zasadami
        • Gość: bleee Re: ach, ci nasi przodkowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:14
          jesteś pewny, że twoja pra- pra- pra- nie zdradziła męża (np. z wierzącym
          inaczej), albo nie uległa w czasie wojennej pożogi (oj, było tych wojen i
          potyczek niemało)... a może...
          pozdrawiam - bleee...
          • ratatatam Re: ach, ci nasi przodkowie... 18.06.06, 11:29
            mam rozumiec, ze patrzysz na innych przez pryzmat twoich rodzinnych doswiadczen?
            ( babcia puszczalska itp )
            • Gość: bleee Re: ach, ci nasi przodkowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:42
              moje wszystkie babcie były ok - być może nawet i twoje były w porządku; ale
              babcie babć i tych babć babcie - któż to wie - nawet ty tego nie wiesz, a cóż
              dopiero ja; ja nie mówię w kategoriach "puszczalska" (a może być puszczalski?) -
              piszesz tak dużo o gwałtach wszelkiego rodzaju dokonywanych np. w Palestynie, do
              tego dochodzi hekatomba na terenie byłej Jugosławii, a to przykłady z ostatnich
              lat (o Afryce nie wspomnę) - Polska też ma skomplikowana historię - nie wiesz
              ile jakiej krwi płynie w twoich żyłach - może masz przodka Eskimosa, a może
              Żyda, a może nawet Araba i stąd taka w tobie zawziętość i chęć prowadzenia
              świętych, coraz to nowych wojen? - masz problem - to pewne - chyba nie wszystko
              idzie po twojej myśli... bleee...
              • ratatatam Re: ach, ci nasi przodkowie... 18.06.06, 12:14
                myslalem , ze sie zgrywasz , ale ty naprawde jestes idiota ( odsylam do
                greckiego zrodloslowu a nie potocznego znaczenia ) jesli naprawde uwazasz, ze
                problem z ewidentnym ( w moje opinii ) klamstwem Tuska ( zawodowego historyka)
                w sprawie tak nieodleglej historycznie i dotyczacej jego najblizszej rodziny to
                sprawa ktora nalezy rozpatrywac w kategoriach rasowo-genetycznych...
                • Gość: bleee Re: nieczystości oszczerców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:39
                  te kwestie należy rozpatrywać w kontekście wiedzy o innych ludziach - nawet
                  członkach własnej rodziny, i w kontekście plugawiących wszystko oszczerców,
                  którzy są bezkarni w swoich insynuacjach i czują się mimo to jak bohaterowie;
                  chcę powiedzieć, że każdemu prawdopodobnie można zarzucić cokolwiek, co
                  przedstawione w sposób zniesławiający oblepi kogoś nieczystościami - znaczy to
                  ni mniej ni więcej, że każdy może być ofiarą oszczerców, ferujących wyroki mimo
                  że ci oszczercy sami są oblepieni nieczystościami... ot co... cbdo, cbdu... bleee...
                  i ty nie jesteś bezpieczny...
                  • ratatatam no to jak bylo z PZU i bilbordami Donalda? 18.06.06, 12:54
                    :DDDD
                    • ratatatam slyszales jakas wypowiedz Rokity na ten temat?? 18.06.06, 12:55
                      nie? ja tez nie ... ciekawe...
                      • Gość: bleee Re: slyszales jakas wypowiedz Rokity na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:26
                        bo ja wiem... niespecjalnie ciekawe... bleee...
    • Gość: Rolnik sam w dolin Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:29
      Wszedzie, przy roznych artykulach widze tego pana "bleee". Jak go czytam to mi
      sie chce bleee. Rolnik sam w dolinie. Gdy mysle, kto to moze byc to wyobrazam
      sobie bylego pzpr-owca, juz koniecznie na emeryturze, dobrze sytuowanego, w
      dzisiejszych czasach juz nic nie ma do roboty i sie uzewnetrza piszac, piszac-
      no takie bleee. Rolnik sam w dolinie.
      • Gość: bleee Re: D Tusk prezydent (niedoszly) z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:36
        no i przez tą podejrzliwość - rolniku - jesteś sam w dolinie... bleee...
        • Gość: Rolnik sam w dolin Re: D Tusk prezydent (niedoszly) bez zasad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:33
          to co, trafilem Ciebie? Tak jest jak zgadlem. Ale Was jest duzo, wrednych,
          glupich pzpr-owcow. Rolnik sam w dolinie.
          • Gość: bleee Re: D Tusk prezydent (niedoszly) bez zasad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:28
            nie trafiony i nie zatopiony - strzeliłeś w inną flotyllę, ale i tak nie powiem
            ci, kim jestem (turlał byś się po dywanie ze śmiechu z siebie)... zgaduj
            dalej... bleee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka