Dodaj do ulubionych

Leczenie przez bicie

• Gość: poler nie chodzi o leczenie przez bicie tylko o ... IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.06.06, 16:53
      "temperowanie" młokosaa. W tymn względzie kilka pasków nie zaszkodzi - bo
      dziecko respekt i musi czuć.
    • Gość: antyADHD ADHD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:54
      Synuś w szkole cierpi na ADHD,nauczyciele nie mogą sobie z nim poradzic.
      W domu,przy mamuni nie jest lepiej.
      W obecności ojca cudownie nie widac u niego śladów ADHD.
      • Gość: sneeper Re: ADHD ? IP: *.chello.pl 29.06.06, 16:59
        -najpierw trzeba przylac, pozniej ew. mozna jakies leki wykombinowac, -same
        prochy to jakby
        leczenie chemia bez psychoterapii i socjoterapii ,
        moze najpierw wyprobowac to pierwswze ,ale bez toxycznych i maxymalnych
        dawek,do czego maja sklonnosci psychiatrzy z lekami.
        --
        mam ADHD, wykombinowalem zaswiadczenie o Aspargerze
        i Dysleksii i szkole srednia skonczylem
        bez zadnej nauki (nawet pisac nie umiem :),
        zostane bandytai (przeprweaszam ) sk.urwysynem
        • Gość: sneeper Re: post scriptum IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:05
          Gość portalu: sneeper napisał(a):
          - przykre, ale z tego powodu reszte zycia w pewnej chwili bede musial skierowac
          dozywotnio do zakladu zamknietego
        • Gość: tato20 błagam ludzie nie pieprzcie bez sensu IP: 157.25.31.* 01.07.06, 15:50
          Wpiszcie w google "adhd" i poczytajcie. Nic nie rozumiecie - adhd kojarzy wam
          sie z kibolami i macie antylekowa obsesje. i jeszcze to pieprzenie o biciu. Z
          całą odpowiedzialnością: gó.. to daje w przypadku dziecka z adhd. to nie są
          chuligani. Źle wychowane dzieci to jest coś zupełnie ale zupełnie innego.
          Czasami szukają wolontariuszy zajmujących sie takimi dziećmi. Spróbujcie -
          zobaczycie jak to jest.
          • Gość: nio-43 Re: błagam ludzie nie pieprzcie bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:44
            Tato20, nie rób tego!!! Oni nie nadaja się do bycia wolontariuszami dzieci z
            ADHD. Przecież część z tych forumowiczów opowiada większe bzdury i zachowuje
            się tutaj gorzej, niż wielu ADHD-owców! Część z forumowiczów pisze, by pisać,
            ale tak naprawdę sama nie wie po co i na co. :)
          • adhd.annachelm Re: błagam ludzie nie pieprzcie bez sensu 30.08.06, 12:12
            No i pewnie, że tak. Przemoc fizyczną stosują ludzie bezsilni, leniwi, słabi,
            którzy mają "władzę" nad dzieckiem, bo są silniejsi fizycznie.
        • Gość: tato20 błagam ludzie nie pieprzcie bez sensu IP: 157.25.31.* 01.07.06, 15:50
          Wpiszcie w google "adhd" i poczytajcie. Nic nie rozumiecie - adhd kojarzy wam
          sie z kibolami i macie antylekowa obsesje. i jeszcze to pieprzenie o biciu. Z
          całą odpowiedzialnością: gó.. to daje w przypadku dziecka z adhd. to nie są
          chuligani. Źle wychowane dzieci to jest coś zupełnie ale zupełnie innego.
          Czasami szukają wolontariuszy zajmujących sie takimi dziećmi. Spróbujcie -
          zobaczycie jak to jest.
        • adhd.annachelm Re: ADHD ? 30.08.06, 11:57
          cudowna metoda socioterapeutyczna(?) wlać a potem powiedzieć to dla twojego
          dobra.
          Jakoś nie wierzę w skuteczność takiej terapii.
          Jestem instruktorem terapii zajęciowej i jak żyję nie słyszałam, że laniem
          można z czegoś wyleczyć!
          Używanie przemocy wobec dzieci świadczy jedynie o bezsilności agresora.
      • adhd.annachelm Re: ADHD ? 30.08.06, 11:50
        a tatuś wobec "synusia" nie stosuje przypadkiem "uzdrawiającej mocy"
        przemocy...?
    • 80c51 Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 16:58
      Koja pewnie nie miała nic przeciwko, ale co na to Bula?
      • 80c51 W zasadzie się zgadzam. Bić. Prać. 30.06.06, 07:00
        Tłuc. Młotkiem po palcach. Za _każdy_ błąd ortograficzny ojciec autora
        pierwszego postu powinien tak go karać. Może wtedy potrafiłby używać języka
        ojczystego.
    • Gość: szmeterling Re: Leczenie przez bicie IP: 194.246.124.* 29.06.06, 17:07
      Wypowiedź Pana Ministra kompromituje go i świadczy o jego rażącej
      niekompetencji. Po takiej wypowiedzi powinnien podać się do dymisji lub zostać
      odowłany przez Premiera! To niedopuszczalne, że ignoranci i idioci nami rządzą,
      a w dodatku mają wpływ na decyzje dotyczące dzieci.
      • Gość: sneeper Re: Leczenie przez bicie IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:14
        jakbys zobaczyl BAZGROLY mojego mlodego w zeszycie w 2 klasie gimnazjum :)),
        dzieki glupiemu zaswiadczeniu o dysleksii:), nie wiadomo czy prawdziwej zreszta,
        bo chlopak ma talent plastyczny, kurczee
    • Gość: yoanna Re: Leczenie przez bicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 17:13
      piecha to debil - sam powinien dostac to moze by mus ie poukladalo we lbie. co
      za kretyn.
      • Gość: sneeper Re: Leczenie przez bicie IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:18
        CO DOSTAC ?
        -tolerancje
        -lanie
        -wychowanie-
        -prochy
    • Gość: ja Re: Leczenie przez bicie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 17:16
      "Pogratulować" Ministrowi!!!Nasz kraj i nasi ministrowie przynoszą nam wstyd
      chyba juz w każdej dziedzinie życia.
    • Gość: Hubert Re: Leczenie przez bicie IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.06.06, 17:17
      moze po prostu nie posylac dzieci do tych fabryk bezrobotnych, miernot i
      kochajacych inaczej
    • Gość: iGrek Kolejny idiota w Minisetrstwie Edukacji IP: 80.50.180.* 29.06.06, 17:21
      To jakaś plaga.

Kilka lat temu do klasy mojej córki trafił chłopiec z ADHD.
      Wyrzuciły go ze swojej szkoły siostry z Kabat.
      W tym roku wyrzuciły kolejnego chłopca, tylko dlatego, że uznały że nie potrafią sobie poradzić z takim
      problemem u dziecka.
      A ten problem staje się zmorą coraz większej liczby rodzin.
      Jego płytka interpretacja w stylu obecnego ministra, jak widać bardzo charekterystyczna dla pewnej
      frakcji, będzie tworzyć nowe patologie.

Jeszcze jeden obrazek. Tym razem z przedszkola. W grupie mojego synka jest teraz troje dzieci z
      ADHD. To nowość. Dawniej dziecko z takim schorzeniem zdarzało jedno.
      Wychowawczynie z tego przedszkola widzą ścisły związek ze zmniejszonym zaangażowaniem w
      wychowywanie dzdieci przez matki, coraz bardziej zaabsorbowane pracą zawodową, a nasilaniem się
      ADHD. Śmiem twierdzić, że te przedszkolanki, mają większe kompetencje od resortowych ministrów.

Wniosek jest prosty. Światli Ministrowie. Nie ciśnijcie podatkami, aby rodzice mogli sami wychowywać
      swoje dzieci, a problem ADHD przestanie być dokuczliwy. Zniknie, lub zmaleje do rozmmiarów z
      czasów, gdy ministrów tłukli ich ojcowie.
      A swoją drogą, zacni tatusiowie musieli słabo się przykładać, skoro nie wybili im, przy okazji, z głów
      głupoty.

_
      GIER<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=42788304" target="_blank"> TYCH
      DOŚĆ!
      • sikorka68 Re: Kolejny idiota w Minisetrstwie Edukacji 29.06.06, 17:25
        A ja sobie poczekam. Może za kilka dni dopiszą jeszcze kilka "pikantnych
        szczególików" z tej wypowiedzi. Coś mi tu nie gra...
        • Gość: sneeper Re: IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:40
          nie wiem skad tyle rozpoznan ADHD w naszych czasach,
          moze ma to zwiazek z rozwojem farmacji, anie z litoscia dla dzieci ( przykladowo
          chocby powszechne stosowanie fenyloalaniny w napojach typu coca cola,gumy do
          zucia dla dzieci, spozywane tez przez matki -to prekursor amfetaminy ,uzywany
          doswiadczalnie w malych dawkach do leczenia psychoz), -a pomyslcie, jak syn
          wsadzi rece wkabelki z wysokim napieciem, to pobiegniesz do bezpiecznikow,czy
          dzwonic do towarzystwa przjaciol dzieci ?
          • Gość: bleee... Re: do sneepera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:47
            jeśli dziecko ma właściwą opiekę, to nie wsadza palców w kabelki - zwłaszcza że
            kabelki powinny być zabezpieczone nawet wtedy, gdy nie ma małego dziecka - jeśli
            masz powyrywane kabelki, to sobie przylej - zamiast wezwać elektryka... bleee...
      • Gość: pedagożka Re: Kolejny idiota w Minisetrstwie Edukacji IP: *.globalconnect.pl 29.06.06, 21:24
        Rodzic jest zwykle tylko rodzicem (aż?). Czasem lekarzem, czasem nauczycielem,
        ale czasem zwykłą krawcową. Jeśli wykwalifikowana kadra pedagogiczna nie potrafi
        poradzic sobie z kłopotliwym uczniem, jak ma to zrobić rodzic- mechanik pojazdów
        samochodowych?
    • Gość: Ziomal Re: Leczenie przez bicie IP: *.smartis.pl / 213.77.25.* 29.06.06, 17:39
      Diagnoza:Jesteś idiotą tego się leczyć nie da. A twój idol n iech się przyzna
      lepiej do tej astronomicznej liczb y skrobanek w Rybniku i okolicach. Wiem, co
      piszę, bo jestem z Rybnika. Potem bił się w piersi w parafialnym pisemku, więc
      go do pisuaru wzięli. A propos: jaki ojciec, taki syn: takiego g....jak młody
      piecha ( faszysta bez krzty rozumu mim o wygranej olimpiady) dawno nie widziałem
    • gumienny Nie ma zadnego ADHD 29.06.06, 17:47

ADHD, jak i kilka innych "zespolow" zostalo wymyslone przez firmy pigularskie.
      Jest to typowy przypadek leku szukajacego choroby. Podobnie sie dzieje z
      innymi pigulami. Kiedy wymyslono skuteczne piguly na suszenie nosa, kampanie
      reklamowe rozpowszechnily alergie. Rowniez rozreklamowano menopause. Teraz juz
      nie ma menopausy, bo okazalo sie, ze piguly szkodza), reumatyzm (tak samo
      skonczylo sie babci sranie kiedy Vioxx padl), i cukrzyce.

Niektore z wyzej wymienionych dolegliwosci nawet istnieja, ale jest ich o wiele
      za malo zeby zarobic prawdziwe pieniadze, wiec trzeba duzo reklamy, zeby kazdy
      te swoja alergie znalazl.
      • Gość: gg głupszego tekstu już dawno nie czytałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:48
        Nie ma menopauzy, reumatyzmu i cukrzycy :-) ADHD też nie ma. Poczytaj sobie co
        ludzie piszą na forum o wychowaniu takich dzieci. ucieszysz sie że cię to
        ominęło.

Alergie też wymyślone :-) Szkoda że nie wiedziałem - zjem parę migdałów i mogę
        sie udusic - to pewnie propaganda firm farmaceutycznych :-))))
        Głupienny, głupienny - skąd ty sie wziąleś?
      • adhd.annachelm Re: Nie ma zadnego ADHD 30.08.06, 11:47
        Tak się składa, że adhd nie jest "wymysłem" ostatnich lat. Niby jaki firmy
        farmaceutyczne na nim zarabiają(?!) skoro przez wiele lat na rynku polskim nie
        było "medykamentu" przyznaczomego strikte do wspomagania terapii dzieci ze
        stwierdzoną nadpobudliwością.
    • Gość: amale Re: Leczenie przez bicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 17:56
      A teraz nie jestem już nadpobudliwy, bo jak mnie ogarnia agresja, wychodzę na
      ulicę i rzucam kamieniami w homoseksualistów. Może sam nim jesteś i dostałeś
      parę razy kamieniem i dlatego nie wiesz, jak się pisze ból? Do kościólka pewnie
      chodzisz Prawdziwy Polaku - Chrześcijaninie? Jak minister Piecha, któremu nie
      przeszkadzało to dokonywać zabiegów aborcji, która przecież jest przez kościół
      zabroniona...
      • Gość: sneeper Re: Leczenie przez bicie IP: *.chello.pl 29.06.06, 18:05
        jest angielskie przyslowie ze kazdy konserwatysta byl w mlodosci anarchista
        • Gość: makak Re:Leczenie przez bicie: czyli jaki kraj taki rzad IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 29.06.06, 18:41
          Byc moze "kazdy konserwatysta byl w mlodosci
          anarchista" ale... nazywanie kogokolwiek
          w obecnym rzadzie (zlozonym glownie
          z ultra-nacjonalistow, populistow,
          socjalistow, wszelkiej masci
          oszolomow, a nawet - nazistow)
          KONSERWATYSTA to bardzo
          grube nieporozumienie!
      • sikorka68 Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 19:30
        "Do kościólka pewnie
        >
        > chodzisz Prawdziwy Polaku - Chrześcijaninie? Jak minister Piecha, któremu nie
        > przeszkadzało to dokonywać zabiegów aborcji, która przecież jest przez
        kościół
        > zabroniona..."
        Ja wiem, że to nie do mnie, ale chcę zwrócić uwagę na coś co mnie osobiście
        rusza, kiedy czytam taki bzdet. Mylisz nazwijmy to "patafianów" z
        chrześcijaninami. To jest taka paranoja niektórych forumowiczów, którą niestety
        coraz częściej można spotkać. Ktoś raz coś palnął, reszta powtarza (jak
        papuga), bez przemyślenia.
    • Gość: edward może niekkompetentny ale za to skuteczny!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.06, 18:27
      To A... to bujda na resorach
    • Gość: mama chamstwo IP: *.adsl.apoy.dnainternet.fi 29.06.06, 19:59
      Znowu minister, który jest nie tylko niekompetentny, ale zwyczajnie cham!
    • Gość: marian j.w. IP: 212.106.22.* 29.06.06, 22:52
      ile jest charakterów tyle metod należałoby stosować w stosunku do niesfornych a
      i tak nie będzie to skuteczne w 100% bo,jednemu wystarczy zwrócić uwagę i jest
      już w pożo a beton możesz tłuc młotem pneumatycznym to najwyzej narobisz zadymy
      i mimo że go pokruszysz i tak będzie betonem narazie na uwarunkowania genetyczne
      nie ma skutecznej metody kara fizyczna nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty
      ale w niektórych przypadkach kontrolwany klaps bywa zbawienny mam 49 lat i troje
      dzieci nie jestem sadystą ale każde dostało kiedys klapsa dlatego twierdzę że
      nie jest to metoda uniwersalna MAM CóRKę Z DRUGIEGO MAłżEńSTWA DLA KTóREJ
      ZWRóCENIE JEJ UWAGI JEST DLA NIEJ NAJWIęKSZą KARą
      • Gość: lekarz Re: j.w. IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 30.06.06, 13:41
        W USA,pomału wycofują się z mody,na tą,wydumaną chorobę.Najpierw ,u każdego
        chuligana,ją rozpoznawano,potem wkroczyły firmy farmaceutyczne i faszerowano
        lekami dzieci w szkole.Prawo do podawania leków mieli nauczyciele.Skończyło się
        na tym,że w klasie siedziała grupa uczniów w polekowym otępieniu,pozbawionych
        normalnych emocji i nie mających możliwości przyswajania wiedzy.Tam już się z
        tego otrząsają.
        • niewierzewam Re: j.w. 30.06.06, 15:18
          może wycofują się z mody na lecznie farmakologią ADHD chciałeś powiedzieć? Próby
          wycofania się z leczenia antybiotykami przerabiam właśnie na sobie, ataki
          choroby powodują, że nie mogę się wyspać i jeździć środkami komunikacji
          miejskiej od dwóch tygodni no ale przynajmniej zgodnie z obecnymi trendami nie
          wypisano mi antybiotyku! Ale to taka dygresja... Wzrost ilości zachorowań na
          alergię, ADHD czy autyzm nie jest kwestią mody tylko statystyki, żyjemy w coraz
          bardziej skażonym środowisku i te schorzenia będą występować coraz częściej i
          częściej. Zmieniać się będą tylko koncepcje dotyczące etiologii i leczenia,
          miejmy nadzieję, że na coraz prawdziwsze (jeśli chodzi o pierwsze) i
          skuteczniejsze (jeśli chodzi o drugie).
          • Gość: jj Re: j.w. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:42
            Nikt się nie wycofuje - najwyżej zaczęli sie bac że leki mogą miec poważniejsze
            skutki uboczne niż myśleli. Skutecznośc terapii lekowej to ok 90% żadna inna
            terapia praktycznie tak nie działa.
            Dziecko z adhd bardzo często bez leków nie może chodzi do szkoły bo nie jest w
            stanie skoncentrowac sie nalekcjach nie mówiąc już o hamowaniu impulsywności i
            agresywności.
            Przeciwnicy leków powinni sie zastanowic co wyrośnie z agresywnego impulsywnego
            bijącego równieśników siedmiolatka który nie jest w stanie się uczy.

Jak ktoś nie widział dziecka z prawdziwym adhd to proszę niech nie pieprzy
            głupot. Proponuję najpierw poczytac relacje ludzi z forum a potem ew. wpaśc na
            spotkanie grupy wsparcia dla rodziców dzieci z adhd.
          • adhd.annachelm Re: j.w. 30.08.06, 12:17
            tak jest. Nie można wszystkiego zrzucać na modę.A nadpobudliwość psycho-ruchowa
            nie jest odkryciem ostatnich lat, jak twierdzą domorośl specjaliści.
        • Gość: tato ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:28
          To że w USA zaczęli przeginac z diagnozowaniem ADHD to nie znaczy że zjawisko
          nie istnieje. Mam synka z ADHD. Rozmawiam z ludźmi na grupach wsparcia dla
          rodzin mających dzieci z ADHD. Na początku też myślałem że mam po prostu
          niegrzeczne dziecko, leniwe i źle wychowane. Po tych spotkaniach zmieniłem
          zdanie. Zdziwiłbyś się jakie te dzieci są podobne. Mają różne dodatkowe
          problemy - dysleksja, dysgrafia, upośledzenie ale pewne rzeczy są wspólne.
          Bardzo trudno takie dziecko wychowywa - nawet nie wiesz jak. naiwnie pewnie
          sobie wyobrażasz że bicie zadział jako broń ostateczna. Na ogół nie zadziała.
          Naiwnie wyobrażasz sobie że z wygodnictwa daję dziecku leki pochodzące od
          amfetaminy któe wyobraź sobie paradoksalnie zamiast podkręcac uspokajają takie
          dziecko.
          Miłęgo dnia i niech ci sie ta frajda nie trafi.
          • Gość: lekarz Re: ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 01.07.06, 07:08
            A kto powiedział,że każde dziecko musi skończyć szkołę?Dawniej poprostu,nie
            przechodziło do następnej klasy.Takie dzieci zawsze były.
            • Gość: bleee Re: niezły pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:04
              tak, teraz też są... pokazują to testy, tyle że kiepsko rozwiązane testy w
              naszych szkołach to w większości przypadków dowód indolencji nauczycieli, a nie
              tępoty uczniów - może bić nauczycieli, którzy mają kiepskie wyniki nauczania, a
              dopiero potem lać dzieciaki?... bleee...
            • Gość: tato20 Re: ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: 157.25.31.* 01.07.06, 15:40
              No to zdecyduj sie zawsze były takie dzieci czy to jest wymysł firm
              farmaceutycznych?
              Z adhd na ogół się wyrasta a objawy adhd ma 3-7 % dzieci. naprawde chcesz
              skazywać taki odsetek populacji na kopanie rowów? Pewno prościej nie wysilac
              sie i usunąc je ze szkoły niz zmęczyć sie trochę i doprowadzić do tego żeby te
              dzieci jednak szkołę skończyły?
              Moje dziecko skończyło podstawówkę. Wynik testu na zakończenie szkoły
              poprawianego przez ludzi z zewnątrz lokuje je wśród 5% uczniów od góry w
              polsce. Próbny test napiało na taki sam wynik więc trudno to nazywać fuksem. I
              jak myślisz jakie ma stopnie? jak nauczyciele je ocenili? jest prawie
              najgorsze w klasie i uważane za głupie. W zasadzie do zadnego przyzwoitego
              gimnazjum by nie trafiło na podstawie swoich ocen. No i według ciebie to jest
              słuszne żeby spisywac na straty takie dziecko? nie czujesz że coś jest
              popierniczonego w takiej sytuacji kiedy obiektywana zewnętrzna ocena tego co
              dzieciak wyniósł ze szkoły tak dalece odbiega od oceny samej szkoły?

ma racje pan minister mówiąc że lekarstwa które umożliwiają dziecku normalne
              życie są zbędnym luksusem wykreowanym przez firmy farmaceutyczne?
              Gdybyś miał takie dziecko to też uwazałbyś że ma być spisane na straty?
              Ty lekarz nie spotkałeś sie z takimi problemami i łatwo ci głupoty gadać. Mowię
              jeszcze raz - poczytaj sobie forum o adhd to i uwierzysz że adhd istnieje i
              może zrozumiesz że pan minister gada głupstwa.
              • Gość: ja Re: ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: *.it-net.pl 01.07.06, 17:07
                Tato, masz rację. Praca z dzieckiem z ADHD jest trudna (inaczej nie byłoby
                problemu), ale to nie oznacza, że takie dzieci są mniej zdolne czy mniej
                inteligentne.Dlatego przekonywanie, że powinny kończyć edukację na szkole
                podstawowej, a najlepiej specjalnej, jest bzdurne. Nikt nie odniósł się do
                mojej wypowiedzi, że z korzyścią dla wszystkich byłoby zapisywanie dzieci z
                ADHD do klas integracyjnych, z nauczycielem wspomagającym, ale z pełnym
                programem edukacji. Ciekawa jestem , co o tym sądzicie, zwłaszcza rodzice
                dzieci z ADHD.
                • Gość: bleee Re: konował, a nie lekarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:08
                  ja myślę, że takiemu dziecku nie jest potrzebna aż klasa integracyjna, która -
                  jeśli w kiepskim wykonaniu - pokazuje i decyduje tylko, które dzieci są
                  głupkami, a które nie; przy adhd wystarczą mądrzy nauczyciele, którzy znają
                  problem każdego dziecka, bo wszakże adhd nie jest jedynym problemem w życiu
                  dzieci - przecież po to są mało liczne klasy; problemem polskiej szkoły są
                  niedouczeni nauczyciele i przedmiotowe traktowanie dzieci, do tego dochodzi
                  wolna amerykanka w programach nauczania, czyli karykatura programów autorskich,
                  wsparta karykaturą "rozpoznania" intelektualnych możliwości ucznia - w efekcie
                  wszyscy decydenci na wszystkich szczeblach sądzą, że ich główną rolą jest
                  negatywna selekcja uczniów, która ma być rozwiązaniem tak postawionych
                  problemów; negatywna, tj. szufladkująca uczniów w wieku gimnazjalnym i
                  zamykająca im drogę do wyższych stopni wykształcenia... i to jest prawdziwa
                  tragedia - nie szkoły, ale licznej rzeszy uczniów; do tego dochodzi nie tak
                  rzadki podział na dzieci genetycznie uzdolnione - czytaj - z ustawionymi
                  rodzicami i cała reszta, czyli dzieci niczyje; trudno nie czuć frustracji, nawet
                  nie posiadając dzieci w wieku szkolnym, a jedynie mając do czynienia z młodzieżą
                  po "dobrych" kierunkach studiów, bo wtedy właśnie widać najlepiej efekt końcowy
                  takiej edukacji... bleee...
                • Gość: tato20 Re: ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: 157.25.31.* 02.07.06, 12:51
                  klasy integracyjne niechętnie przyjmują dzieci z adhd. Nadruchliwe dziecko
                  często może generowac problemy w klasie w której sa dzieci niepełnosprawne.
                  ADHD nie zawsze wygląda tak samo: np. mój synek ma kłopoty z uwagą ale nie jest
                  nadruchliwy ani agresywny. Wystarczyłoby traktowac serio to co ma wpisane w
                  diagnozie żeby radził sobie w szkole. Problem jest inny: nauczyciele nie wierzą
                  w diagnozę i też wyobrażają sobie że najlepiej byłoby mu po prostu przylać to
                  by sie od razu lepiej uczył, nie zapominał, nie gubił róznych rzeczy... Żeby
                  było śmieszniej szkoła deklaruje że o adhd pojęcie ma i że jak najbardziej jest
                  gotowa indywidualnie podejśc do problemów dziecka. formalnie tak deklaruje ale
                  nauczyciele i tak wiedzą swoje.
                  Dyskusja taka jak tu na forum: wszyscy wiedzą lepiej. Wiedzą że adhd nie ma i
                  że (jak to pan minister powiedział) najlepiej przylac to ta wyimaginowana
                  choroba przechodzi.
                  I jeszcze pieprzą o szkodliwych i złych psychotropach. ritalin w stanach był
                  badany przez rządaowe organizachje niezależne od producentów na bardzop dużych
                  grupach pacjentó. Trzeba używac go ostrożnie ze względu na problemy z sercem
                  jakie może dawac - podnosi ciśnienie. obniża też łaknienie i dzieci sa zwykle
                  1,5 cm niższe od rówieśników i mają niższą wagę (nieznacznie). Natomiast sa w
                  stanie skończyć szkołe i są w stanie funkcjonowac normalnie. Zadna terapia nie
                  daje tak dobrych wyników jak terapia lekami - mniej więcej 90% przypadków
                  poprawy.
                  I mówimy tu o dzieciach które mają naprawdę problemy: nie o młodocianych
                  chuliganach ani o ofiarach tzw. wychowania bezstresowego czyli braku
                  wychowania. Mówimy o potencjalnych klientach psychiatry dzieciecego. co z tymi
                  dziecmi bedzie jeśli nie będzie sie ich leczyć, wychowywac, uczyć? Jak dorosna
                  to co z nimi zrobimy? wyślemy do zakadów opieki społecznej, wiezień?

Ogarnia mnie bezxradność jak to piszę bo wiem że i tak głąbów nie przekonam.
                  wiara w dobroczynne efekty klapsa jest tak zakorzeniona w społeczeństwie że
                  nawet pan minister który jest z wykształcenia lekarzem twierdzi że to tanie
                  panaceum na choroby wymyślone przez koncerny farmaceutyczne.
                  • Gość: ja Re: ech lekarz, lekarz, głupiś ty okropnie IP: *.it-net.pl 02.07.06, 15:05
                    A ja myślę, że dyskusja na forum ma dobre strony. Ci, którzy uważają, że ADHD
                    to tylko zagrywka farmaceutów , w zetknięciu z problemem na żywo, a nie w
                    teorii, będą umieli szukać rozwiązań.
                    Co do szkół i nauczycieli- problem znają, ale powierzchownie. Wynika to w dużej
                    mierze z tego, że podczas studiów temu tematowi poświęcono niewiele miejsca.
                    Pozostają kursy i samodoksztalcanie. Najczęściej decydują się na nie
                    nauczyciele, jak już znajdą takie dziecko w swojej klasie.A przestrzeganie
                    zaleceń psychologow w klasie- no cóż, psycholog myśli, że w zespole klasowym
                    jest jedno dziecko z ADHD, a pozostałe są zdrowe i szczęsliwe. A to jest
                    utopia, bo w klasach ( przeladowanych) są rónież dzieci maltretowane w domach,
                    niedożywione, nadruchliwe... , i każdemu z nich trzeba patrzeć w oczy i
                    kontrolować na bieżąco.
                    Klasy integracyjne najchętniej w ogole uciekają od dzieci z problemami.
                    Najlepiej "nałapać" do takiej klasy grubasków- bo to już podpada pod
                    integracje, a wysiłku wielekiego nie wymaga. Przyznasz, ze jest różnica w pracy
                    z zespołem 10-12 i 25-30 osobowym.Ja główną szansę widzę w nauczycielu
                    wspomagającym.
        • Gość: Andrzej J. Moroz Re: j.w. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:47
          Lekarzu, albo Ty nie jesteś lekarzem, albo jesteś niedouczonym lekarzem, że nie
          nazwę tego wprost: głupim. Podaj swój adres i telefon, to załatwię Ci kilku
          pacjentów, którym spieszno na drugi świat. Taki jak Ty lekarz niestety tylko do
          tego jest zdolny.
    • Gość: ja projekt IP: *.it-net.pl 02.07.06, 21:24
      www.eduinfo.pl/?section=aktualnosci&id=2483&edu28-06
    • konstruktorka1 I dlatego nigdy nie wroce do Polski 16.08.06, 17:40
      Tu gdzie jestem sasiadka przeczytala ksziazke na temet Autyzmu jak sie
      poznalysmy i cigle przynosi mi nowe artykuly na temet
    • niktwazny126 ADHD 23.08.06, 08:41
      Wczoraj w programie "Ma celowniku" pokazano , jak w szkole zachowują się dzieci
      z ADHD.Rozwiązanie problemu - tworzenie małych szkół, w ktorych jednocześnie
      można prowadzić terapię.Jedyny problem - jak zawsze pieniądze.
    • joll Ignorancja Ministra Zdrowia. 27.08.06, 01:38
      To bardzo przykre, wiedza "zwykłych" ludzi na temat ADHD jest znikoma....Jeśli
      lekarz, wiceminister zdrowia publicznie wyraża takie opinie, to mi, matce
      dziecka z adhd oczy wilgotnieją od łez, a szczęki same zaciskają się ze
      złości....Co trzy miesiące wyczekuję pod gabinetem pana ministra na podpis na
      wniosku o import leków. W przyszłym msc też idę na Miodową, więc zapytam co to
      za "wymyślona modna choroba", którą leczy się laniem. Taka wypowiedż to dla
      mnie zwykłe chamstwo. Tylko... jakie jest lekarstwo na takie chamstwo?
      J.Kozicka
      • dociek Re: Ignorancja Ministra Zdrowia. 27.08.06, 06:37
        joll napisała:
        > Taka wypowiedż to dla mnie zwykłe chamstwo. Tylko... jakie jest lekarstwo na
        > takie chamstwo?
        > J.Kozicka

Wybierać w wyborach kogo innego, nie olewać, bo w ten sposób oddaje się władzę
        w ręce ignorantów i prostaków, którzy potrafią tylko głośno krzyczeć i
        przepychać się do koryta.
        • Gość: Andrzej J. Moroz Bez kontynuacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:39
          Szanowni Państwo, ponieważ środowisko rodziców dzieci z ADHD oraz dość duża
          grupa pedagogów i psychologów zbulwersowała się wypowiedziami wiceministra
          Bolesława Piechy wystosowałem w tej sprawie listy do:
          1. Klubu Parlamentarnego PiS
          2. Kancelarii Premiera
          3. Ministra Religi
          4. Wiceministra Piechy (członek PiS).

Korespondencja przesłana była droga elektroniczną. Ponieważ zarówno rząd, klub
          parlamentarny jak i ministerstwo podają do korespondencji adresy elektroniczne
          uznałem, że używając ich nie popełnię nietaktu. Napisałem o tym, że wypowiedzi
          wiceministra Piechy (bo znam wiecej niż jedną z wypowiedzi p. Piechy, lekarza z
          zawodu na temat ADHD) są niepoważne, mało profesjonalne i nieprawdziwe. Ponadto
          szkodzą dzieciom chorym na ADHD a w niczym nie pomagają środowisku w którym te
          dzieci funkcjonują. Zażądałem też ustosunkowania się do znanych Państwu
          wypowiedzi p. wiceministra Piechy. NIESTETY DO DNIA DZISIEJSZEGO, TO JEST DO 17
          LISTOPADA 2006 ROKU NIKT Z ADRESATÓW NIE ODPOWIEDZIAŁ NA MOJE LISTY.

Jak się wydaje politycy Prawa i Sprawiedliwości nie tylko nie mają pojęcia o
          kwestiach na które się wypowiadają ale nie maja nawet odrobiny przyzwoitości i
          nie odpowiadają na listy obywateli Rzeczpospolitej. Wydaje się więc, że znane
          powszechnie hasło "TERAZ K.... MY" stało się mottem życiowym polityków
          zrzeszonych w największej polskiej partii prawicowej. Tylko co to ma wspólnego
          z Prawem i Sprawiedliwością? Niestety teraz k... oni! mam nadzieję, że co
          najwyżej do najbliższych wyborów parlamentarnych.
          Obłuda, kłamstwo, ignorancja, brak merytorycznego przygotowania do wypowiedzi w
          określonych tematach świadczą o tym, że politycy PiS nie dorośli do tego, by
          kreować wizerunek Polski oraz by ustanawiać co w Kraju jest PRAWE i co jest
          SPRAWIEDLIWOŚCIĄ. JA TYM LUDZIOM PO PROSTU DZIĘKUJĘ. Zapewne ostatnie wybory
          samorządowe dowodzą, że większość Polaków ma zdanie zbliżone do mojego.

Pozdrawiam i serdecznie Państwu dziękuję za udział w tej dyskusji. Andrzej J.
          Moroz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka