Dodaj do ulubionych

czy odczuwacie juz dobrobyt?

07.07.06, 08:03
o którym mówi PIS w swoich reklamówkach telewizyjnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.lublin.mm.pl 07.07.06, 10:54
      Jak mozna odczuwac dobrobyt, gdy traci się pracę bez szans na nasytępną?
      • Gość: e Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 07.07.06, 11:17
        ja odczułem kiedysmy niesli do wytrzepania rulon starej poszarpanej wykladziny
    • pulsarkowy Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 11:35
      no jasne, że odczuwamy dobrobyt.
      w koncu jadlem na sniadanie kiełbase. to nic, ze dostana w prezencie i zamrozona pol roku temu.

co wiecej - ostatnio ogladalem w sklepie piekne telewizory plazmowe, ktore juz niedlugo, jak stwierdzil Marcinkiewicz na otwarciu jakiejs tam fabryki w Polsce, beda w kazdym polskim domu.

czuje dobrobyt. ogladalem telewizory w sklepie. a kiedys przeciez nawet takich sklepow nie bylo :P
    • Gość: !!! Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:50
      odczuwamy do bólu (:-
      • bruner4 Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 13:04
        Poprawiło się z pewnością działaczom partii które wygrały wybory, ich rodzinom,
        dobrym znajomym itp.
      • Gość: wiejska baba ty czujesz do bólu a ja tylko ból................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:02
        litosci , juz nie mozna słuchac tych bredni o dobrobycie , szczególnie jak sie
        widzi człowieka wspomagajacego biednych , któremu fiskus zamyka
        piekarnie......błahahahahah dobrobyt po pisowsku , w imie boga
        • Gość: !!! Re: ty czujesz do bólu a ja tylko ból............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:17
          ja czuję podobnie, tylko wyrażam to tak właśnie...
    • Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 13:25
      Odczułam. Jak byłam w nowej części Olimpu. Mają tam klimatyzację.
      • fakara Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 13:39
        ;)))
        • Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 14:35
          To ja się wychylę.
          Tak, odczuwam dobrobyt. Mam super pracę, niezłe pieniądze, jestem zdrowy i
          szczęśliwy. Z optymizmem patrzę w przyszłość i z daleka trzymam się od
          polityki. Kocham swoje miasto. Bardzo dobrze się w nim czuję. Jedyne, co mnie
          irytuje, to ludzie, którzy ciągle narzekają. Z jednej strony mnie irytują, a z
          drugiek jest mi ich żal. Bardzo żal, bo wiele tracą z życia.
          • Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 14:52
            pewnie pracujesz w nowej części Olimpu... Tej z klimatyzacją...
            • Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 14:57
              ja nawet
              • Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 14:59
                Toteż ja zdaję sobie sprawę, że musi byc sprawiedliwie - troche dla mnie (zima)
                trochę dla innych (lato). Ciekawe, kto to wyśpiewał w tym roku "Zamawiam słońce
                na dwa miesiące i tylko pod drezwami cień"? To na pewno nie byłam ja.
                • Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 15:03
                  bo słońca wschodzi na wschodzie, a zachodzi na zachodzie, zimy są zimne, a lata
                  gorące...
                  • Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 15:35
                    Skończył mi się repertuar. Music is music, a life is brutal przez te upały.
                  • Gość: maxi Re: och! Karol... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:17
                    pewnie jesteś młody, piękny i zdrowy (no i oczywiście bogaty - na swoje
                    możliwości) - no i dobrze, że oprócz ciebie są nieudacznicy, bo gdyby ich nie
                    było, niczym byś się nie wyróżniał - z czego wtedy cieszyłbyś się?
    • leniak Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 21:40
      nie tyle odczuwam co obserwuję np. Karolowi dobrze, Kaczyńskim dobrze,
      Lepperowi dobrze, komu tam jeszcze? No ogólnie są tacy co im dobrze.
      a mnie choć na braki nie narzekam to jednak o dobrobycie mówić byłoby śmiesznie,
      i byłby to raczej głupi dowcip...
      • Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:48
        dla jednego dobobyt to kasa,dla innego np. rodzina...
        • Gość: bleee Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:50
          cóż za filozofia - och! och! - czy to filozofia derwisza, czy fakira? ... bleee...
        • leniak Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 22:13
          myślisz że w razie czego rodzinę można zjeść?
          i tu mi się przypomniało dość koszmarne nieporozumienie...
          wiecie forumowicze jak wyglądają popularne gerberki dla dzieci?
          no przypomnijcie sobie...
          a w afryce jest taki zwyczaj że dla niepiśmiennych na opakowaniach żywności są
          obrazki tego co jest w środku...
          i żeby nie było że żartuję! firma gerber podobno się przejeła niską
          popularnością gerberków w afryce...
          • Gość: bleee Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:27
            pismo obrazkowe? bleee...
    • edico Re: czy odczuwacie juz dobrobyt zakonny? 07.07.06, 21:51
      Obawiam się rozszerzenia populacji Karmelitów Bosych :)
      • edico Re: Dzięki fanaberiom PiS'u 07.07.06, 21:55
        Euro w ciągu godziny poleciało o 1 grosz na niekorzyść złotówki. Zaczynamy
        powoli płacić za absencję wyborczą.
      • Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:59
        to dużo lepiej, bo gdyby zwiększyła się populacja Trzewiczkowych... bleee...
        • edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:05
          Sięgnij do projektu przygotowywanej noweli do ustawy o służbie wojskowej przez
          PiS. W trzewiki mają być ubrani wszyscy po ukończeniu 19 lat na cztery miesiące.
          Nie znam idei takich zamiarów, ale na szkolenie na mięso armatnie takie
          rozwiązanie jest bardzo celnym strzałem :)
          • Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:07
            na szczęście są zbyt ubodzy, by zrealizować marzenia... bleee...
            • edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:10
              Czy sądzisz, że ma to dla nich jakiekolwiek znaczenie? Propozycje podatkowe w
              tej sprawie mogą wydłużyć nie jednemu twarz.
              • Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:14
                cóż - na ich szalone pomysły pozostanie jeden z pomysłów Tuska (o
                nieposłuszeństwie)... bleee...
                • edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:32
                  Najgorsze z rozwiązań. Potrzebne jest zdecydowane veto wszystkich ludzi mających
                  na uwadze coś więcej, niż partykularne podziały.
                  • edico Re: Kacza godzina kosztowała nas ponad 1 mld zł 07.07.06, 22:45
                    Co przyniosą nam następne godziny?
                  • leniak Re: bosi to... 07.07.06, 22:47
                    takie powiedzmy liberum populorum veto?
                    • edico Re: bosi to... 07.07.06, 23:01
                      Przynajmniej coś w tym rodzaju. Nadchodzące wybory samorządowe stwarzają ku temu
                      sprzyjającą okazję na rozwqgę.
                      • leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:19
                        znaczy podczas wyborów ryczymy na całe gardło veto a potem zwiewamy na pragę
                        (powiedzmy na szmulki) gdzie się okopujemy koło bazyliki i czekamy na desant
                        moherowych beretów? mam jakieś deja vu chyba...
                        bo jakby tak np. zagłosować na kogoś innego... tylko że cięzko znaleźć kogoś
                        sensownego, w drugą stronę też ciężko... są jakieś oszołomy większe niż te
                        ostatnio wybrane?
                        Może lepiej na szmulki i sie okopać.
                        • edico Re: bosi to... 07.07.06, 23:40
                          Reakcja może być dostosowana do sytuacji, która zakończyła by tę zabawę państwem.
                          • leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:46
                            ej czekaj czyżbyś chciał żebyśmy zakończyli byt państwowy?
                            bo niestety nie widzę nikogo kto by sie nie miał zamiaru bawić ani z lewa ani z
                            prawa ani pośrodku (bez kontekstów), nie tylko PiS jest jak papier toaletowy
                            znaczy do d...y ale inne ugrupowania również niestety...
                            przyznam że mam kłopot ze znalezieniem sposobu na to veto.
                            • leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:50
                              ujął bym to tak jako wyborcy daliśmy już veto większości ugrupowań... nawet
                              boję się pomysleć kto jeszcze został z tych co to u władzy nie byli...
                              a problem polega na tym że nie bardzo jest sens głosować na coś odrobinę
                              lepszego niż PiS gdy chce sie głosować na coś zwyczajnie dobrego, solidnego,
                              wartego zaufania... a takie coś w naszym kraju to chyba tylko Always ze
                              skrzydełkami
                              • edico Re: bosi to... 08.07.06, 00:12
                                Przyznam się szczerze, że już drugie wybory najzwyczajniej olałem traktując
                                indywidua walczące o władze tak, jak na to zasługiwali w moim odczuciu.
                                Aktualnie także mam poważny problem. W tych kwestiach przeważył fanatyzm,
                                partykularny interes środowiskowy i twarze z przyłbicą. Reszta została wdeptana
                                bez mała w błoto w imię...

Aż cknią się słowa i melodia piosenki "Mam tego dość". Jednak śpiew solo nie
                                wielkie ma tu znaczenie :(
                                • leniak Re: bosi to... 08.07.06, 00:21
                                  taa ale tak se ne da bojkot zasadniczo jest olewany, trzeba by może jakąś
                                  alternatywę dać?
                                  Wiesz ja ostatnio zeram w stronę pewnej lewicowej partii z długą tradycją
                                  zresztą ale żebym był optymistycznie nastawiony to nie powiem stan jest
                                  fatalny, sam bym nikogo stamtąd nie wybrał nawet na dozorcę...
                                  • edico Re: bosi to... 08.07.06, 00:57
                                    Również spoglądałem w stronę SLD, ale Miller skutecznie mnie wyleczył wioząc w
                                    ząbkach koncesję wyłączności na wydobywanie bursztyny dla Jankowskiego.

Szukam lewicy o normalnej twarzy. Nie wiem kiedy, ala zapewne pojawi się tak,
                                    jak pojawił się na zapotrzebowanie Napoleon czy nasz "Walesa". Po prostu życie
                                    nie lubi pustki ani przegięć.
                                    • andrzej.sawa Re: bosi to... 08.07.06, 01:01
                                      Czy ty naprawdę nie wiesz,że jesteś idiotą?????????????
                                      • edico Re: "Na Boże Ciało" - aktualne, choć minęło 08.07.06, 01:37
                                        W słoneczne południe idą parafiany,
                                        w przodzie kroczy samiec w sukienkę ubrany.
                                        Kwiatuszkami sypie dzieci oddział mały,
                                        jest bardzo gorąco - oby nie pomdlały.

Tłum rusza i staje, na kolana pada,
                                        jak samiec zaryczy, bekiem odpowiada,
                                        roznosi po rynku ta tłuszcza przebrzydła
                                        mdły zapach durnoty, potu i kadzidła.

Modli się do drewna, do rzeźb i obrazów,
                                        żyje wedle kleszych jebniętych nakazów.
                                        Za kłamstwa o raju, za szczęście gdzieś... może...
                                        tłuszcza klechom płaci i łby gnie w pokorze.

Tak to "Noc Kupały" święcą katoliki
                                        zdurnione przez klechów i żydowskie mity.
                                        • Gość: Anka edico IP: *.chello.pl 09.07.06, 17:45
                                          bluźnisz dziecię, bluźnisz. Przy okazji obrażasz moje uczucia religijne i mnie
                                          samą, która uczestniczy w każdej procesji. Ale to tak do czasu, kochaniutki, do
                                          czasu...
                                          Nigdy nikomu źle nie życzę, ale ty się napraszasz, aby to uczynić. Może kto
                                          inny zrobi to za mnie?
                                          • edico Re: Uczucia religijne być lepsze od inne uczucia 09.07.06, 18:42
                                            Gość portalu: Anka napisał(a):

> bluźnisz dziecię, bluźnisz. Przy okazji obrażasz moje uczucia religijne i mnie
                                            > samą, która uczestniczy w każdej procesji. Ale to tak do czasu, kochaniutki,
                                            > do czasu...
                                            > Nigdy nikomu źle nie życzę, ale ty się napraszasz, aby to uczynić. Może kto
                                            > inny zrobi to za mnie?

"U nas nie dyskutuje się o sprawie, tylko szuka się wroga, który chce zniszczyć
                                            Kościół."
                                            (Ojciec Stanisław Obirek).

Wręcz fantastycznie to brzmi w duchu Ojcze Nasz: "I odpuść nam nasze winy, jako
                                            i my odpuszczamy naszym winowajcom".
                                            Twoje wypociny znakomicie to uzupełniają.

Inkwizycja hiszpańska jest do dziś synonimem przerażająco brutalnych represji
                                            zaczynając rozwój nietolerancji i prześladowań religijnych w Europie oraz w
                                            Nowym Świecie problematyki agresji i przemocy w świetle teologii chrześcijańskiej.

Zresztą spalenie 2000 wiernych w swoim kościele przez katolickiego misjonarza
                                            Anastase Seromba (odpowiadającego dzisiaj za zbrodnie przed Międzynarodowym
                                            Trybunałem Karnym d/s Ruandy) wyraźnie wskazuje na trwające rozdwojenie jaźni w
                                            szerzeniu tej miłości katolickiej.

Przygotować ci chrust, czy sama go nazbierasz?
                                          • edico Re: pielgrzymkowe migawki dla Anki 09.07.06, 19:04
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44899612&a=44899612
                                            • Gość: Anka Re: pielgrzymkowe migawki dla Anki IP: *.chello.pl 09.07.06, 19:06
                                              swoje powiedziałam, nie mam zamiaru cię czytać. Zbyt duży mam szacunek dla
                                              siebie. Ty na swój tez musisz zapracowac.
                                              • edico Re: Moralność i szacunek dla siebie 09.07.06, 19:51
                                                jak u Sekscelencji Paetza?
          • andrzej.sawa Re: bosi to... 08.07.06, 00:35
            Może lepiej ciebie odstrzelić bez szkolenia.
            • edico Re: Typowy katol napisał 08.07.06, 00:58
              andrzej.sawa napisał:

> Może lepiej ciebie odstrzelić bez szkolenia.
    • Gość: ja Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 08.07.06, 08:38
      Pewnie , że odczuwam. Zwłaszcza po rozmowach ze znajomymi młodymi ludźmi,
      ktorzy żegnają się ze mną wyjeżdżając do pracy za Wielką Wodę. I napotykając na
      każdym kroku żebraków w centrum miasta. W widząc przez okno, że coraz więcej
      osób szukających szczęścia w zsypach na śmieci.
      Nie cierpimy głodu, mamy pracę, w miarę dobre zdrowie, przyjaciół- więc tak
      jakby dobobyt... Czy o to chodzi ?
      • Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 09.07.06, 12:34
        Ano właśnie. Szukają w śmietnikach, bo ludzie wyrzucają atrakcyjne towary.
        dawno, dawno temu nie mieli takowych, więc i ze śmietników nie było co
        wygrzebywać. Polepszyło nam się - jednym słowem:)
        Ale mimo wszystko wolałabym nie musiec korzystać w życiu z dobrobytu
        śmietniskowego.
        • Gość: wiejska baba za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 22:21
          tylko byli to w wiekszosci menele , ktorzy szukali kasy na flaszke, a dzis
          widzi sie ludzi starszych , schludnych i b ubogich
          • Gość: Anka Re: za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.chello.pl 09.07.06, 22:43
            Nie spotykałam. To pewnie głupie - taka dyskusja. O tym co można znaleźć na
            śmietnikach. Kończe ją.
            • Gość: andrzej Re: za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:22
              ale jak wielu było szukających????!!!!!
          • bruner4 Re: za komuny też szukali w smietnikach... 20.07.06, 00:17
            Ja myślę że dużo wśród nich emerytów, wiadomo jakie są teraz emerytury..
    • Gość: ja Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 20.07.06, 09:46
      Są wakacje, po tłumach ludzi na ulicach widać, że dobrobyt nie bardzo pozwala
      na wakacyjne wojaże.A i dzieci nie wyjechały na kolonie/obozy. Większość
      dzieciaków nudzi się przy trzepakach, bo bilet na basen czy inną atrakcję
      kosztuje.Ale jak będziemy "po pierwsze cierpliwi, po drugie cierpliwi i po
      trzecie też cierpliwi", to bedzie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka