loko31 07.07.06, 08:03 o którym mówi PIS w swoich reklamówkach telewizyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.lublin.mm.pl 07.07.06, 10:54 Jak mozna odczuwac dobrobyt, gdy traci się pracę bez szans na nasytępną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 07.07.06, 11:17 ja odczułem kiedysmy niesli do wytrzepania rulon starej poszarpanej wykladziny Odpowiedz Link Zgłoś
pulsarkowy Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 11:35 no jasne, że odczuwamy dobrobyt. w koncu jadlem na sniadanie kiełbase. to nic, ze dostana w prezencie i zamrozona pol roku temu. co wiecej - ostatnio ogladalem w sklepie piekne telewizory plazmowe, ktore juz niedlugo, jak stwierdzil Marcinkiewicz na otwarciu jakiejs tam fabryki w Polsce, beda w kazdym polskim domu. czuje dobrobyt. ogladalem telewizory w sklepie. a kiedys przeciez nawet takich sklepow nie bylo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:50 odczuwamy do bólu (:- Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 13:04 Poprawiło się z pewnością działaczom partii które wygrały wybory, ich rodzinom, dobrym znajomym itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba ty czujesz do bólu a ja tylko ból................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:02 litosci , juz nie mozna słuchac tych bredni o dobrobycie , szczególnie jak sie widzi człowieka wspomagajacego biednych , któremu fiskus zamyka piekarnie......błahahahahah dobrobyt po pisowsku , w imie boga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: ty czujesz do bólu a ja tylko ból............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:17 ja czuję podobnie, tylko wyrażam to tak właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 13:25 Odczułam. Jak byłam w nowej części Olimpu. Mają tam klimatyzację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 14:35 To ja się wychylę. Tak, odczuwam dobrobyt. Mam super pracę, niezłe pieniądze, jestem zdrowy i szczęśliwy. Z optymizmem patrzę w przyszłość i z daleka trzymam się od polityki. Kocham swoje miasto. Bardzo dobrze się w nim czuję. Jedyne, co mnie irytuje, to ludzie, którzy ciągle narzekają. Z jednej strony mnie irytują, a z drugiek jest mi ich żal. Bardzo żal, bo wiele tracą z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 14:52 pewnie pracujesz w nowej części Olimpu... Tej z klimatyzacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 14:57 ja nawet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 14:59 Toteż ja zdaję sobie sprawę, że musi byc sprawiedliwie - troche dla mnie (zima) trochę dla innych (lato). Ciekawe, kto to wyśpiewał w tym roku "Zamawiam słońce na dwa miesiące i tylko pod drezwami cień"? To na pewno nie byłam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: 195.117.192.* 07.07.06, 15:03 bo słońca wschodzi na wschodzie, a zachodzi na zachodzie, zimy są zimne, a lata gorące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 07.07.06, 15:35 Skończył mi się repertuar. Music is music, a life is brutal przez te upały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: och! Karol... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:17 pewnie jesteś młody, piękny i zdrowy (no i oczywiście bogaty - na swoje możliwości) - no i dobrze, że oprócz ciebie są nieudacznicy, bo gdyby ich nie było, niczym byś się nie wyróżniał - z czego wtedy cieszyłbyś się? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 21:40 nie tyle odczuwam co obserwuję np. Karolowi dobrze, Kaczyńskim dobrze, Lepperowi dobrze, komu tam jeszcze? No ogólnie są tacy co im dobrze. a mnie choć na braki nie narzekam to jednak o dobrobycie mówić byłoby śmiesznie, i byłby to raczej głupi dowcip... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:48 dla jednego dobobyt to kasa,dla innego np. rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:50 cóż za filozofia - och! och! - czy to filozofia derwisza, czy fakira? ... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? 07.07.06, 22:13 myślisz że w razie czego rodzinę można zjeść? i tu mi się przypomniało dość koszmarne nieporozumienie... wiecie forumowicze jak wyglądają popularne gerberki dla dzieci? no przypomnijcie sobie... a w afryce jest taki zwyczaj że dla niepiśmiennych na opakowaniach żywności są obrazki tego co jest w środku... i żeby nie było że żartuję! firma gerber podobno się przejeła niską popularnością gerberków w afryce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:27 pismo obrazkowe? bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: czy odczuwacie juz dobrobyt zakonny? 07.07.06, 21:51 Obawiam się rozszerzenia populacji Karmelitów Bosych :) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Dzięki fanaberiom PiS'u 07.07.06, 21:55 Euro w ciągu godziny poleciało o 1 grosz na niekorzyść złotówki. Zaczynamy powoli płacić za absencję wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:59 to dużo lepiej, bo gdyby zwiększyła się populacja Trzewiczkowych... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:05 Sięgnij do projektu przygotowywanej noweli do ustawy o służbie wojskowej przez PiS. W trzewiki mają być ubrani wszyscy po ukończeniu 19 lat na cztery miesiące. Nie znam idei takich zamiarów, ale na szkolenie na mięso armatnie takie rozwiązanie jest bardzo celnym strzałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:07 na szczęście są zbyt ubodzy, by zrealizować marzenia... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:10 Czy sądzisz, że ma to dla nich jakiekolwiek znaczenie? Propozycje podatkowe w tej sprawie mogą wydłużyć nie jednemu twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: bosi to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:14 cóż - na ich szalone pomysły pozostanie jeden z pomysłów Tuska (o nieposłuszeństwie)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 07.07.06, 22:32 Najgorsze z rozwiązań. Potrzebne jest zdecydowane veto wszystkich ludzi mających na uwadze coś więcej, niż partykularne podziały. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Kacza godzina kosztowała nas ponad 1 mld zł 07.07.06, 22:45 Co przyniosą nam następne godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 07.07.06, 23:01 Przynajmniej coś w tym rodzaju. Nadchodzące wybory samorządowe stwarzają ku temu sprzyjającą okazję na rozwqgę. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:19 znaczy podczas wyborów ryczymy na całe gardło veto a potem zwiewamy na pragę (powiedzmy na szmulki) gdzie się okopujemy koło bazyliki i czekamy na desant moherowych beretów? mam jakieś deja vu chyba... bo jakby tak np. zagłosować na kogoś innego... tylko że cięzko znaleźć kogoś sensownego, w drugą stronę też ciężko... są jakieś oszołomy większe niż te ostatnio wybrane? Może lepiej na szmulki i sie okopać. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 07.07.06, 23:40 Reakcja może być dostosowana do sytuacji, która zakończyła by tę zabawę państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:46 ej czekaj czyżbyś chciał żebyśmy zakończyli byt państwowy? bo niestety nie widzę nikogo kto by sie nie miał zamiaru bawić ani z lewa ani z prawa ani pośrodku (bez kontekstów), nie tylko PiS jest jak papier toaletowy znaczy do d...y ale inne ugrupowania również niestety... przyznam że mam kłopot ze znalezieniem sposobu na to veto. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: bosi to... 07.07.06, 23:50 ujął bym to tak jako wyborcy daliśmy już veto większości ugrupowań... nawet boję się pomysleć kto jeszcze został z tych co to u władzy nie byli... a problem polega na tym że nie bardzo jest sens głosować na coś odrobinę lepszego niż PiS gdy chce sie głosować na coś zwyczajnie dobrego, solidnego, wartego zaufania... a takie coś w naszym kraju to chyba tylko Always ze skrzydełkami Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 08.07.06, 00:12 Przyznam się szczerze, że już drugie wybory najzwyczajniej olałem traktując indywidua walczące o władze tak, jak na to zasługiwali w moim odczuciu. Aktualnie także mam poważny problem. W tych kwestiach przeważył fanatyzm, partykularny interes środowiskowy i twarze z przyłbicą. Reszta została wdeptana bez mała w błoto w imię... Aż cknią się słowa i melodia piosenki "Mam tego dość". Jednak śpiew solo nie wielkie ma tu znaczenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: bosi to... 08.07.06, 00:21 taa ale tak se ne da bojkot zasadniczo jest olewany, trzeba by może jakąś alternatywę dać? Wiesz ja ostatnio zeram w stronę pewnej lewicowej partii z długą tradycją zresztą ale żebym był optymistycznie nastawiony to nie powiem stan jest fatalny, sam bym nikogo stamtąd nie wybrał nawet na dozorcę... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: bosi to... 08.07.06, 00:57 Również spoglądałem w stronę SLD, ale Miller skutecznie mnie wyleczył wioząc w ząbkach koncesję wyłączności na wydobywanie bursztyny dla Jankowskiego. Szukam lewicy o normalnej twarzy. Nie wiem kiedy, ala zapewne pojawi się tak, jak pojawił się na zapotrzebowanie Napoleon czy nasz "Walesa". Po prostu życie nie lubi pustki ani przegięć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: bosi to... 08.07.06, 01:01 Czy ty naprawdę nie wiesz,że jesteś idiotą????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Na Boże Ciało" - aktualne, choć minęło 08.07.06, 01:37 W słoneczne południe idą parafiany, w przodzie kroczy samiec w sukienkę ubrany. Kwiatuszkami sypie dzieci oddział mały, jest bardzo gorąco - oby nie pomdlały. Tłum rusza i staje, na kolana pada, jak samiec zaryczy, bekiem odpowiada, roznosi po rynku ta tłuszcza przebrzydła mdły zapach durnoty, potu i kadzidła. Modli się do drewna, do rzeźb i obrazów, żyje wedle kleszych jebniętych nakazów. Za kłamstwa o raju, za szczęście gdzieś... może... tłuszcza klechom płaci i łby gnie w pokorze. Tak to "Noc Kupały" święcą katoliki zdurnione przez klechów i żydowskie mity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka edico IP: *.chello.pl 09.07.06, 17:45 bluźnisz dziecię, bluźnisz. Przy okazji obrażasz moje uczucia religijne i mnie samą, która uczestniczy w każdej procesji. Ale to tak do czasu, kochaniutki, do czasu... Nigdy nikomu źle nie życzę, ale ty się napraszasz, aby to uczynić. Może kto inny zrobi to za mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Uczucia religijne być lepsze od inne uczucia 09.07.06, 18:42 Gość portalu: Anka napisał(a): > bluźnisz dziecię, bluźnisz. Przy okazji obrażasz moje uczucia religijne i mnie > samą, która uczestniczy w każdej procesji. Ale to tak do czasu, kochaniutki, > do czasu... > Nigdy nikomu źle nie życzę, ale ty się napraszasz, aby to uczynić. Może kto > inny zrobi to za mnie? "U nas nie dyskutuje się o sprawie, tylko szuka się wroga, który chce zniszczyć Kościół." (Ojciec Stanisław Obirek). Wręcz fantastycznie to brzmi w duchu Ojcze Nasz: "I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". Twoje wypociny znakomicie to uzupełniają. Inkwizycja hiszpańska jest do dziś synonimem przerażająco brutalnych represji zaczynając rozwój nietolerancji i prześladowań religijnych w Europie oraz w Nowym Świecie problematyki agresji i przemocy w świetle teologii chrześcijańskiej. Zresztą spalenie 2000 wiernych w swoim kościele przez katolickiego misjonarza Anastase Seromba (odpowiadającego dzisiaj za zbrodnie przed Międzynarodowym Trybunałem Karnym d/s Ruandy) wyraźnie wskazuje na trwające rozdwojenie jaźni w szerzeniu tej miłości katolickiej. Przygotować ci chrust, czy sama go nazbierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: pielgrzymkowe migawki dla Anki 09.07.06, 19:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44899612&a=44899612 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: pielgrzymkowe migawki dla Anki IP: *.chello.pl 09.07.06, 19:06 swoje powiedziałam, nie mam zamiaru cię czytać. Zbyt duży mam szacunek dla siebie. Ty na swój tez musisz zapracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Moralność i szacunek dla siebie 09.07.06, 19:51 jak u Sekscelencji Paetza? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: bosi to... 08.07.06, 00:35 Może lepiej ciebie odstrzelić bez szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Typowy katol napisał 08.07.06, 00:58 andrzej.sawa napisał: > Może lepiej ciebie odstrzelić bez szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 08.07.06, 08:38 Pewnie , że odczuwam. Zwłaszcza po rozmowach ze znajomymi młodymi ludźmi, ktorzy żegnają się ze mną wyjeżdżając do pracy za Wielką Wodę. I napotykając na każdym kroku żebraków w centrum miasta. W widząc przez okno, że coraz więcej osób szukających szczęścia w zsypach na śmieci. Nie cierpimy głodu, mamy pracę, w miarę dobre zdrowie, przyjaciół- więc tak jakby dobobyt... Czy o to chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.chello.pl 09.07.06, 12:34 Ano właśnie. Szukają w śmietnikach, bo ludzie wyrzucają atrakcyjne towary. dawno, dawno temu nie mieli takowych, więc i ze śmietników nie było co wygrzebywać. Polepszyło nam się - jednym słowem:) Ale mimo wszystko wolałabym nie musiec korzystać w życiu z dobrobytu śmietniskowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 22:21 tylko byli to w wiekszosci menele , ktorzy szukali kasy na flaszke, a dzis widzi sie ludzi starszych , schludnych i b ubogich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.chello.pl 09.07.06, 22:43 Nie spotykałam. To pewnie głupie - taka dyskusja. O tym co można znaleźć na śmietnikach. Kończe ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: za komuny też szukali w smietnikach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:22 ale jak wielu było szukających????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: za komuny też szukali w smietnikach... 20.07.06, 00:17 Ja myślę że dużo wśród nich emerytów, wiadomo jakie są teraz emerytury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy odczuwacie juz dobrobyt? IP: *.it-net.pl 20.07.06, 09:46 Są wakacje, po tłumach ludzi na ulicach widać, że dobrobyt nie bardzo pozwala na wakacyjne wojaże.A i dzieci nie wyjechały na kolonie/obozy. Większość dzieciaków nudzi się przy trzepakach, bo bilet na basen czy inną atrakcję kosztuje.Ale jak będziemy "po pierwsze cierpliwi, po drugie cierpliwi i po trzecie też cierpliwi", to bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś