Dodaj do ulubionych

Wybierz sobie kandydata na prezydenta

27.07.06, 23:21
CO ZA MIERNOTA. Porażkę Platformy widzę wielką! Przecież w tym gronie nie ma
kandydata który nadaje się na prezydenta miasta. Jeden kandydat nie błyszczy
wykształceniem i nadaje się na prezydenta miasta jak Danuta Rin na baletnicę.
Dwóch juz startowalo swojego czasu z list PO do senatu i osiągnęlo mierne
wyniki. Kolejny kandydat z Zemborzyc zbyt lokalny wogóle nieznany. A na końcu
po raz kolejny odgrzewany Bryłowski, ktory za czasów UW wycinał ludzi TUSKA
co spowodowało ich odejście z UW i stworzenie przez nich Platformy (myślę ze
Palikot w kampanii będzie mówił że Bryłowskiego można w związku z tym
zaliczyc do ojców PO, bo bez niego Tusk nie tworzył bu nowej partii:) Ojcze
Rydzyk nie rzucaj hasła "Zatopić Platformę" Platforma sama robi to doskonale!
Obserwuj wątek
    • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:24
      SLD całym sercem za Darkiem Piatkiem! Niech wygra te prawybory.
      • kaczynscyforever Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:29
        UWAGA Apeluję do mieszkancow Lublina, aby gremialnie popierali Pana Darka
        Piatka w przeprowadzanej akcji. Tego kandydata napewno poprze w sondazowej
        rozmowie zarówno Prezydent Pruszkowski jak i Izabela Sierakowska. Powinni
        poprzeć go Ci wszyscy, ktorzy chcą pogrzebać Platformę w PRAWDZIWYCH wyborach!
        • robertox1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 00:06
          Posprawdzałem sobie tych kandydatów. Najłatwiej sprawdzic można Radnych, bo
          informacja o ich aktywności jest umieszczana na stronie miasta. Wg tej strony
          Pan Piatek mial 2 interpelacje przez cały 2003 r, 1 przez cały 2004 rok, zero
          przez 2005, a w 2006 był "tytanem pracy" i zglosił 3 inrerpelacje. Jeśli to
          prawda to przy nim Prezydent Pruszkowski to orgomnie zapracowany czlowiek!
          • Gość: tukan Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:55
            Słyszałem, że Piątek jeszcze nie ma matury, czy to prawda?
            • piatkowyfun Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 10:59
              Matura jest nienajwarzniejsza. Jak juz bedzie prezydentem to wystompi do
              Giertycha o jakas rekompensate czy cus takiego i on mu joł da. Karzdy wie ze
              nie matura lecz henć szczera zrobi z ciebie biznesmena.
              • prokopiuk.max Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:21
                Deb... nie bierz prykladu ze swoich idoli i troche sie podszkol, bo tych Twoich
                błędów ortograficznych nie da sie czytać.
                • Gość: tort Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:46
                  Popełnia błędy jak 60% populacji.
            • starapolonistka Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 20:57
              Ja też tak slyszałam. Ale w tych czasach to nie problem. Podobno blisko
              magistratu jest jakas wieczorowka. Bedzie mial rzut beretem z pracy.
              • Gość: ulubieniec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:53
                Chyba rzut kaskiem :)
                • Gość: rawa Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 02.08.06, 20:29
                  ... kaskiem z antenka :)
        • apelujacy Do Palikota! 29.07.06, 12:26
          Panie Palikot czy ty tego nie widzisz co zrobiłeś? Rozbiłeś partię i miesiąc za
          miesiącem Ty i Twoi ludzie wystawiają Platforme na posmiewisko. Partia to nie
          Ozon. Tego nie da sie dokapitalizowac. Przez to że ja tak spaliłeś to Twoi
          nastepcy beda musieli ja odbudowywać latami. Janusz Ty i Twoi wspólpracownicy
          są idelni w spieprzaniu. Moze lepiej wezcie sie za pieprzenie na własną rekę a
          nie w spieprzanie czegokolwiek (interesów, czy partii)
          • Gość: sinica Re: Do Palikota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:00
            Panie pośle moze zrezygnuj z mandatu i przekaz go kolejnemu z PO czyli
            dr Sobczakowi. Napewno zrobi wiecej niz ty i nie potrzebuje Twojej kasy. Co
            wiecej nie musi sobie szukac kolejnej zony, bo swoja ma (i to pierwsza) i
            bardzo ja kocha.
          • Gość: k.budny Re: Do Palikota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:17
            Panie Pośle nie rób z ludzi idiotów i nie mow ze sie zakochales i dlatego nie
            startujesz. Przeciez nikt nie uwierzy ze facet po 40tce tak sie zakochuje.
            Mozliwe jest to tylko w tandetnych operach mydlanych. Za duzo Romantiki
            naogladal Pan sie z Krzysiem.
        • Gość: Kura Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 10:57
          Dereck Friday na przydenta!!!!!
          • kurnikzklima Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 12:13
            Chyba na wójta Koziej Dupy w powiecie Zielone Bąki.
          • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 12:28
            Fajnie ze na tym forum jest kolejny działacz SLD który wzywa do głosowania na
            najsłabszego oraz najłatwiejszego do uderzenia z punktu widzena konkurencyjnych
            komitetów kandydata.
            • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 12:29
              Panie Kulka czemu nic nie piszesz i nie apelujesz aby ludzie głosowali na
              Piątka. Przeciez to dzieki niemu nasze SLD ma szanse na lepszy wynik!
            • Gość: anty-SLD Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:58
              Ciesz sie, ciesz. Właśnie umiescili pierwszego powaznego kandydata na liscie.
              Jedline. Jesli nie zrobia machloiki i Jedlina wygra w sondazu to w prawdizwych
              wyborach moze byc ciekawie.
        • Gość: paranoja Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:45
          To jakas paranoja ze inne partie działaja w myśl zasadzie im gorzej konkurencji
          tym lepiej nam. A co z miastem i ludzmi?
          • Gość: SLD Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:19
            Myśle ze im gorzej dla Platformy tym lepiej dla miasta!
      • Gość: chamstwo Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 28.07.06, 00:44
        To już jest chamstwo ze strony eseldowca wzywać do glosowania w myśl hasła "im
        gorzej dla Platformy tym lepiej dla Nas" Przecież kandydt na prezydenta miasta
        Piątek to tragedia nie tylko dla PO ale także dla całego miasta. Patrząc po
        tych Platformowych kandydatach jedynym odpowiednim hasłem wykrzyczanym dla
        dobra Naszego pięknego miasta i jego mieszkańców byloby hasło NIE GLOSUJ NA
        KANDYDATÓW Z PLATFORMY to nie przyniesie nic dobrego!
      • Gość: elo Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:51
        Tak Piątak na prezydenta a Kulka na jego wice. Wtedy będzie koalicja PO-SLD.
        Wtedy zamiast koziołka naszym herbem będzie cross!!!
        • Gość: anka Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: 62.233.193.* 04.08.06, 21:13
          Nie wiem co masz do Pana Kulki, czżbyś nie zdał za 10-tym podejściem egzaminu
          na prawo jazdy. Kto dał Ci prawo do ubliżania. Sam spróbuj coś zrobić dla
          innych, zobaczysz jak to łatwo być społecznikiem.A Pan Piątek to bardzo młody i
          energiczny młodzieniec, nie możesz mu przypiąć łatki SB-owca to wypisujesz
          bzdury. Typowe dla Polaka rażą czyjeś sukcesy. Czas na młodych ludzi, a
          weterani niech już odpoczną.
          • zuzanna.kulawik Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 05.08.06, 10:23
            Jakby szkolił sie w pewnej szkole pewnego dzialacza pewnej partii to byc moze
            potrzebowalby 10ciu podejsc do egzaminu :) Co do dzialalnosci spolecznej Pana
            Kulki to jest znany z tej dzialalnosci- spolecznie wstepuje do wszystkich
            partii, które tylko prowadza w sondazach. A Pan Piątek? Młody to może jeszcze
            jest a jesli chodzi o zasługi to próbami budowy nowych torow crossowych nie
            zwali nikogo z nog.
        • Gość: anka Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: 62.233.193.* 04.08.06, 21:13
          Nie wiem co masz do Pana Kulki, czżbyś nie zdał za 10-tym podejściem egzaminu
          na prawo jazdy. Kto dał Ci prawo do ubliżania. Sam spróbuj coś zrobić dla
          innych, zobaczysz jak to łatwo być społecznikiem.A Pan Piątek to bardzo młody i
          energiczny młodzieniec, nie możesz mu przypiąć łatki SB-owca to wypisujesz
          bzdury. Typowe dla Polaka rażą czyjeś sukcesy. Czas na młodych ludzi, a
          weterani niech już odpoczną.
      • ratatatam Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 14:06
        eseldowiec napisał:

> SLD całym sercem za Darkiem Piatkiem! Niech wygra te prawybory.

starzy znajomi z pewnej bramy na Lubartowskiej tez!!!
        • Gość: US Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:12
          Urzad Skarbowy tez jest za Darkiem Piątkiem!
        • Gość: jehowi Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:21
          I wszyscy jehowi tez!
        • Gość: koledzy z bramy Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 02.08.06, 23:44
          Przez te opare lat Nasza brama sie ucywilizowala, poszlismy po rozum do głowy i
          juz nie pozdrawiamy Naszego bylego kolegi, bo on nic sie nie rozwija i cały
          czas tak jak kiedyś tylko w głowie mu motor i szyba, motor i szyba.
          • Gość: Anka R. Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: 62.233.193.* 04.08.06, 21:19
            On na tym zrobił niezły biznes, a Ty co osiągnęłeś? Ja też jestem z tej bramy i
            jestem dumna że z takiej dziury wyszło na ludzi sporo młodych ludzi. A Darka
            pamiętam jako maleńkie dzieciątko. Darku Ty mnie nie pamiętasz, bo jestem
            koleżanką z ławki Twojego zacnego Ojca, wspaniałego kolegę, a Babcia Twoja była
            naszą powierniczką. Połowa dzieci z tego podwórka znalazła u Niej wielkie Serce.
            • Gość: bleee... Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:07
              będę płakać... bleee... (ze wzruszenia)
            • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 05.08.06, 10:27
              Skoro tak chwalisz Babcie Pana Darka albo jego Ojca to moze lepiej by było aby
              w wyborach startowal ktos z jego rodziny a nie on sam?
      • Gość: wdowa Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:47
        a od kiedy SLD tak sie interesuje losami PO?
      • Gość: SLD/PiS Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:20
        Niech Piątek wygra a SLD i PiS pograza go w prrawdziwych wyborach
    • elfhelm a była senator Liszcz? 27.07.06, 23:24
      wróciła do korzni (PiS)?
      • gabriel Re: a była senator Liszcz? 27.07.06, 23:26
        No to Pruszkowski, kadencję kolejną ma zapewnioną.
        • Gość: oi Re: a była senator Liszcz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:52
          Tak Piątak na prezydenta a Kulka na jego wice. Wtedy będzie koalicja PO-SLD.
          Wtedy zamiast koziołka naszym herbem będzie cross!!!
          • m.kulka Re: a była senator Liszcz? 29.07.06, 20:27
            Chyba raczej motor crossowy z wielka białą literą "L" na niebieskim tle :)
        • misterx10 na własne życzenie 28.07.06, 16:54
          Nie ma co sie dziwic ze Pruszkowski znowu wygra skoro Platforma po 5 latach
          istnienia nie jest w stanie wyłonic jednego normalnego kandydata, a tych kilku
          których dzisiaj przedstawia niepowstydzilby sie co najwyzej Kraśnik albo jakieś
          inne podrzędne miasto.
      • Gość: mercedes a co z Jedliną z Lublina??? IP: *.chello.pl 27.07.06, 23:35
        A co z Jedliną?
        • wczerwinski Jedlina to odpowiedni kandydat 28.07.06, 12:03
          Panie Dariuszu niech Pan wystartuję w najblizszych wyborach. Zna mnie Pan
          dobrze i deklaruje pomoc jesli takiej bedzie Pan potrzebowal podczas kampanii.
          • Gość: jacek.rozwada Re: Jedlina to odpowiedni kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:15
            Panie Darku jak Platforma Pana nie chce to może zbuduje Pan coś swojego?
            Szkoda, aby Lublin nie miał takiego radnego, a najlepiej prezydenta, takiego
            jak Pan.
        • Gość: magdalena.podbiels Re: a co z Jedliną z Lublina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:18
          Jednak Jedlina startuje!
      • maruszak.piotr Re: a była senator Liszcz? 27.07.06, 23:52
        Senator Liszcz też jest niegłupim kandydatem tylko średnio pasuję do Platformy.
        Napewno jej obecność w wyborach podniesie kulturę w kampanii oraz spowoduję że
        będzie bardziej merytoryczna.
    • Gość: lubelak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 27.07.06, 23:32
      Mam pytanie a co z Darkiem Jedliną? Czemu jego nie wystawiają? Panie Darku mam
      nadzieję że w tych wyborach będę miec mozliwosć zaglosowania na Pana!
      • gabriel Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:34
        Pan Jednlina, zdaje się ma kłopoty. Chodzi o jakies nagranie.
        • Gość: lubelak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 27.07.06, 23:39
          aaaa juz wiem to to nagranie w które chcą go wrobić. Pisała o tym prasa jak
          jego koledzy z partii chcą z niego zrobic "kozła ofiarnego". Szkoda jednak
          głupota i partyjne interesy są ważniejsze od wystawienie fajnego kandydata.
          • maruszak.piotr Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:50
            Jestem w szoku. Na tej liście nie ma Jedliny nie ma Sobczaka przecież to są
            prawdziwi kandydaci na Prezydenta miasta.
            • leniak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 09:46
              chyba kpisz przecież każdy z nich przegra z Pruszkowskim, mierny jestr POziom
              doprawdy mierny...
              • iza.tokarczuk Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 11:29
                Nietylko z Pruszkowskim, ale i z Sierkowska. Ale mnie to akurat cieszy. Bo
                to "baba z jajami" A ta piątka z Platformy na czele z Piątkiem nie nadaję się
                nawet na takie stanowisko.
                • Gość: Bron Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:31
                  Być może i "z jajami", ale na pewno bez odpowiednich kwalifikacji
                  intelektualnych. Chociaż skoro Wałęsa mógł być Prezydentem RP ....
                  • iza.tokarczuk Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 11:32
                    Taaa, a Radny Piątek no ma "prawie jak oxfordzkie wykształcenie":)
                    • Gość: Bron Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:36
                      Nie pisałem o formalnym wykształceniu, tylko o "kwalifikacjach
                      intelektualnych". Papier nie ma tu znaczenia. Jeśli chodzi o pana Piątka, to
                      nie znam ani jego kwalifikacji ani wykształcenia. Choć z rozmaitych danych,
                      charakteryzujących tę postać (kupiec, rajdowiec), nie sądzę aby były one zbyt
                      wysokie.
                  • Gość: byk Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.nfz / *.vlan302.shrike.lubman.net.pl 04.08.06, 10:43
                    Kwalifikacje ma i to największe z tych wszystkich "mądrych" kandydatów.
                    Jajogłowy, nie porównuj p. Sierakowskiej do Wałęsy, bo to takie porównanie jak
                    piernik do wiatraka. Widać że słoma z bucików ucieka. Po rozumek po rozumek
                    trzeba iść.
        • Gość: kilajan Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: 81.219.25.* 27.07.06, 23:47
          Jedlina powinien startować na prezydenta. Bardzo podobała mi się jego kampania
          do na posła. Napewno ma mój głos i mojej rodziny.
          • Gość: gosc Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:52
            pewnie i moja cala rodzina zaglosowalaby na Darka Jedline.
            • ilonapodbielska Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:55
              Pewnie. Miał fajna nowoczesna kampanię. A temu miastu nie potrzeba niczego
              innego jak nowoczesnego i przedsiębiorczego prezydenta.
          • czuwajelipso Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 02:05
            Mój głos też ma!
          • kitusia1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 13:40
            Kampanie miał rewelacyjną! Mój głos też ma.
    • dno12 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:47
      DNO! Jak tu nie głosować na Pruszkowskiego?! Przeciez opozycja nie jest w
      stanie wystawić SENSOWNEGO kontrkandydata! Ta lista wygląda jak jakiś żart!
      • satyr21 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 17:57
        Niech tak sobie dalej żaruja z ludzi to w kolejnych wyborach ludzie z nich tez
        zazartuja i skoncza jak PD.
        • Gość: bobslej Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 03.08.06, 20:10
          Moim zdaniem Palikot nienawidzi Donalda. Dlaczego? Bryłowski w 2000 roku
          załatwił Tuska i po latach dostał za to w lubelskiej PO wysokie miejsce na
          liscie samorzadowej oraz jest uwzgledniany jako jeden z potencjalnych
          kandydatow PO na prezydenta miasta. Kurski w 2006 załatwił Tuska w kampanii.
          Czy w związku z tym Janusz Palikot załatwi mu stanowisko w Zarzadzie
          wojewodztwa?
          • sasankalesna Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 03.08.06, 20:16
            O za ten numer Kurski powinien dostac więcej niz Zarząd wojewodzki.
    • Gość: lublin Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:54
      wlasnie dlaczego Darek jedlina nie jest uwzgledniony jako kandydat PO na
      prezydenta. Wydaje mi sie ze mu sie to po prostu nalezy. Tyle dobrego zrobil
      dla ludzi w Lublinie
      • ilonapodbielska Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 27.07.06, 23:58
        Trudno też nie wspomnieć o tym że byl on twórcą promocji naszego miasta i
        regionu w Brukseli. Czegoś takiego nikt do tej pory nie zrobił.
        • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:12
          Panie Darku każda opcja polityczna chialaby miec takiego działacza. Moze warto
          cos zrobic swojego?
          • peowiec3 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:14
            Panie Darku J. nie opuszczaj Platformy. Jak już wreszcie ktoś rozgoni ta bande
            to ktos odpowiedni powinien tym rzadzic.
            • Gość: rwetes Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:49
              Ja też mam nadzieję ze pewniego dnia Platforma wróci do korzeni i znowu na jej
              czele będą w Lublinie zarówno Gilowska jak i Jedlina.
            • Gość: ZytaMusiWrócićDoPO Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:50
              Moim zdaniem zyta powinna wrócić do Platformy. Bez niej ta partia to naprawde
              nic nie warta zbieranina ludzi.
              • Gość: pytanie! Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:18
                Jaka rozsadna partia przyjmuje w swoje szeregi takie osoby jak KLatka czy
                Przedsobotni. Przeciez to totalna wieś!
          • Gość: rybitwa Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 02.08.06, 00:20
            Ja równiez uwazam ze nie warto brnac w to bagno, ktore zwie sie PO. Moze warto
            porozmawiac z prof. Gilowska i stworzyc cos nowego?
    • Gość: Mieszkańcy Lublina Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 02:17
      Jedynym rzetelnym kandydatem na prezydenta miasta Lublin jest Paweł Bryłowski,
      który był prezydentem naszego miasta w latach 1994-98. Pruszkowski sprawujący
      jeszcze narazie tą funkcję do pięt Panu Bryłowskiemu nie dosięga. Trzymam kciuki
      aby pan Bryłowski wygrał wybory. To jedyna nadzieja mieszkańców Lublina.
      Trzymamy kciuki.Pozdrowienia.
      • Gość: respublika Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 28.07.06, 12:00
        Gdyby Platforma wystawiła Bryłowskiego znaczyloby to ze jest to partia
        niepotrzebna i szybko powinna zniknac ze sceny politycznej, bo jak tu
        wytłumaczyc ze przez 5 lat nie byla w stanie wykreowac ze SWOJEGO zrodowiska
        kandydata na prezydenta miasta. Pozatym wynajmujac Bryłowskiego kompletnie by
        sie osmieszyla. Przeciez on od poczatku ze swoja UW zwalczal Tuska i PO.
        • leniak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 09:49
          nie mniej jednak prezydentem był prima sort a wolałbym mieć dobrego prezydenta
          niż jakiegoś zasłużonego partyjniaka czy platformersa
          • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 11:25
            Nie masz co sie łudzić że on wygra. Już tak podrasują ten ranking że wygra
            Piątek.
          • Gość: Bron Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:29
            Niemniej, panie Leniak, to to samo co jednak, więc albo jedno albo drugie, bo
            wyrażenie "niemniej jednak" to tzw. pleonazm czyli "masło maslane". POza tym
            niemniej piszemy łącznie.
            • leniak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 16:07
              celne owe wskazówki postaram się zapamiętąc acz nie gwarantuję...
              • Gość: Bron Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:29
                Nie musi mi Pan nic gwarantować, to w pańskim interesie, nie w moim!
          • kwiatkowska.jolanta Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 31.07.06, 11:56
            Proponuję więc Jedlinę.
            • Gość: ada Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:52
              Przyjmuję propozycję :)
        • kurnikzklima Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 12:19
          Tylko w porównaniu z tymi innymi zestawionymi z nim kandydatami jest wprost
          ideałem, super wykształcony, super kompetentny, sprawdzony i co najważniejsze
          nie jest z Platformy a nawet ja zwalczał :) Idealny kandydat tej partii.
    • Gość: ana Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 28.07.06, 07:34
      Kolejny głupi pomysł Palikota a raczej jego asystenta Łątki. Marketingowy shit
      aż tak podoba się kudłatemu,że stracił resztki rozsądku !
      • Gość: antyŁątka Kogo???? Czy tu chodzi o Krzysia Łątkę??? IP: 213.17.230.* 28.07.06, 09:58
        Prosze o potwierdzenie :D :D :D
        • rastamen Klatki idiotyczny pomysł 28.07.06, 10:42
          To największa glupota o jakiej słyszałem! Ten kto to wymyślił nadaje sie na
          szefa kampanii wyborczej w Psich Dołach pod Wólką Zasraną a nie kampanii w
          stolicy województwa.
          • Gość: Bron Re: Klatki idiotyczny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:32
            Jaka ludność, takie województwo i jego stolica ...
            • rastamen Re: Klatki idiotyczny pomysł 29.07.06, 11:34
              Ale nie myślałem, że jest aż tak źle! Z takimi specjalistami widmo zascianka
              europy jest nieuchronne!
              • Gość: Bron Re: Klatki idiotyczny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:38
                To nie widmo, to faktyczny zaścianek! Ciemnota, kołtuństwo, zapyzienie i
                rozmodlenie ...
              • historyk52 Re: Klatki idiotyczny pomysł 29.07.06, 11:55
                Może tych specjalistów podesłać Podkarpaciu. Za dobrze im ostatnio idzie :)
        • Gość: ry Re: Kogo???? Czy tu chodzi o Krzysia Łątkę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:54
          czy to prawda, że łatka jest pedałem?
          • Gość: pytanie Re: Kogo???? Czy tu chodzi o Krzysia Łątkę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:16
            O to nalezaloby spytac jego pracodawce :)
          • Gość: wili Re: Kogo???? Czy tu chodzi o Krzysia Łątkę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:57
            Co za chamstwo. Nie mówi się pedał tylko gej.
    • Gość: dido Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:04
      Cóż za dziadostwo. Sami nie wiedzą kto może być właściwym kandydatem.
      • Gość: platformens Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 08:37
        Bryłowski wycinał ludzi Tuska w UW a gdy wycieli Tuska i liberałów na zjeździe
        krajowym UW to Bryła ze swoim najbliższym współpracownikiem dali podkowę na
        szczęście Gieremkowi. Przez nich Donald założył Platformę a teraz Janusz Polmos
        Palikot chce Bryłowskiego wystawić na listach PO. Janusz tak jak nam mówiłeś
        musisz być naprawdę blisko Donalda Tuska w Warszawie.Jesteś blisko ale chyba
        wylania z Platformy. Jedynymi Kandydatami to Jedlina lub Sobczak.
        Piątek to nieuk zafascynowany nepotyzmem bo jako odpowiedzialny za listy w
        lublinie na pierwszych miejscach wystawił swojego szwagra i najbliższych
        kolesi, nawet nie szkodzi, że jeden był członkiem SLD.

Jedlina z ludzi platformy najwięcej zrobił dla mieszkańców Lublina, osiągną
        bardzo dobry wynik, jest dobrze wykształcony i ma dobrą prezencję.
        • Gość: Rafałek Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:46
          Głupoty piszesz drogi przedmówco, Pruszkowski też miał być super wykształcony,
          reprezentacyjny. To nie są cechy dla przyszłego prezydenta m.Lublin.Wszyscy
          kandydaci no z mnałymi wyjątkami , byle nie pokroju obecnie nam panującego
          szeryfa Lublina pana Pruszkowskiego Temu panu już dziękujemy. Takiego
          nieudacznika nie było na stanowisku prezydenta miasta od wiek wieków.Powtórka z
          rozrywki "akysz".
          • sadar1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 10:07
            PAWEŁ BRYŁOWSKI, to jedyny kandydat, który może wygrać z kandydatem PiS.
            Bezpartyjny, strawny dla PO, wcześniej współpracował z SLD, a tak naprawdę SdPL.
            Do zaakceptowania przez całą lewicę. Zrobił dużo dobrego dla Lublina.
            To powinien być wspolny kandydat PO,PD,SdPL,SLD i całego bloku od centroprawicy
            do centrolewicy. I jedyny z szansami na sukces, co jest chyba najważniejsze.
            • Gość: ja Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:48
              Kto jak kto, ale ten szklarz na prezydenta miasta Lublina?! Co Wy ludzie
              chcecie mieć przyciemniane szyby w całym mieście?! Z całym szacunkiem do Pana
              Darka Piątka, ale do sprzedawania szyb nie trzeba mieć ani wykształcenia, ani
              oleju w głowie- a osoba piastująca funkcję prezydenta Lublina powinna być, że
              tak powiem bardziej rozgarnięta i merytorycznie przygotowana. Nie można
              niewykształconych sklepikarzy wystawiać na takie stanowiska. PO nie macie
              poważniejszych kandydatów? Może sięgnijcie po kadry do Samoobrony ;o).
              • piatkowyfun Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 10:54
                Odczepcie sie od jego wykżtałcenia! Jak będzie chciał to zajzy do słownika czy
                innej encyklopedji i wszystkim wam szczenka opadnie jaki jest mondry. A jak
                bedzie delegacja z zagranicy to spoko głowa. Sam widzialem jaki on jest dobry w
                jezyku migowym, musi tylko poprawidź mimike twazy.
                • Gość: we Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:59
                  mimikę twarzy poprawić? Jest to raczej niemożliwe, bo jak się na niego patrzy
                  to z twarzy bije mu prostota! Cyba,że będzie ich przyjmował w kasu, to inna
                  sprawa!
                  • piatkowyfun Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 11:01
                    Odpie..a sie od kaskuf! Dres i kas nosza tylko prawdiwe bosy. Kazde dziecko
                    od malego o tym mazy. A zagraniczne delegacje takim strojem napewno zucimy na
                    kolana!
              • tajemniczydzieciol Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 13:42
                Lepszy od niego byłby nawet szeregowy członek Samoobrony.
            • kibicprawicowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 10:48
              Jesli ktoś wg Ciebie ma szanse bo reprezentuje cały blok od centrolewu po
              centroprawice ma szanse w tym mieście to przepraszam ale znasz się na polityce
              jak asystent posła Palikota na marketingu politycznym. W Lublinie kandydt
              popierany przez tak mały wycinek elektoratu nie ma szans. Inna sprawa że wśród
              przedstawionych przez PO kandydatur nie ma ŻADNEJ poważnej. To jest robienie
              sobie jaj z ludzi, ktorzy przez te kilka lat glosowali na PO i w nia
              wierzyli!!!!
              • Gość: czołg Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:04
                Łątka i marketing polityczny,heheheheh. Wystarczy na niego spojrzeć, nie
                żartujcie nawet w ten sposób, bo obrażacie ludzi którzy się na tym znają.
                Przecież on wygląda jak zarządca PGR-u na Podlasiu a nie człowiek, który jest
                odpowiedzialny za kształtowanie wizerunku, a nie mówiąc już o kampanii!
                • Gość: PGRman Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 28.07.06, 12:36
                  Odczep sie od chlopow z Podlaskiego PGR. Oni przynajmniej są specjalistami w
                  tym co robia i nie rzną glupa na prawo i lewo ze sa kims kim nigdy nie byli i
                  nie beda.
              • Gość: Bron Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:43
                Ja dziwię się tym, którzy "przez te kilka lat glosowali na PO i w nia
                wierzyli!!!!" PO to koniunkturalne zgromadzenie interesiarzy (partia interesu -
                jak mówią niektórzy), turystów politycznych, którzy zwiedzili już wiele partii
                i zawsze wybierają najatrakcyjniejszy aktualnie pejzaż polityczny.
                • misterx11 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 12:01
                  Dla mnie ta cała PO jest jedna wielka pomyłką. Jeszcze jak powstawała mozna
                  było sie łudzic. A teraz to jedno wielkie bagno po ktorym pływają najgorsze
                  elementy. A ich celem jest wydojenie samorządu, bo po porażce z 2005 tylko to
                  im zostało. A do tego nie można dopuścić.
                  • Gość: postępowy Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 02.08.06, 20:38
                    Święte słowa. Wydojeniu samorządu w piątek mówimy stanowcze nie. :)
            • platformersrp Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 11:07
              Nie dla Bryłowskiego. Nasza Platforemka ma lepszego kandydata ktory połaczy te
              srodowiska. Przecież w naszych szeregach sa czlonkowie SLD ktorzy idealnie
              nadaja sie na wspolnego kandydata naszych srodowisk. Jak lewica bedzie obawiala
              sie ze tego kandydata nie poprze ich starszy elektorat to my jestesmy w stanie
              do kompletu dorzucic z naszych szeregow kandydata na vce prezydenta ktory ma
              rodowod z PZPR.
              • Gość: co???? Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 03.08.06, 20:03
                W PO sa byli członkowie PZPR byli członkowie SLD??? To jest dla mnie SZOK!!!!
      • Gość: killer Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:32
        Nie wiedza, bo tak naprawde sposrod obecnie rzadzacych lubelska PO nikt nie
        nadaje sie do tego aby podjac meska decyzje. To sa poprostu PANIENKI.
        • Gość: prawda Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:36
          Prawda jest taka ze lubelska PO jest tak skłócona a jej dzialacze maja taki
          ciag do wladzy, ze pewnie potrzebuja zewnetrznie przeprowadzanego plebiscytu
          aby wylonic sposrod siebie kandydata na prezydenta. A naprawde cała ich grupa
          zamieszczona w dzisiejszej GW to miernota.
          • rob.kozlowski Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 14:09
            Pewnie urywaja sobie łby aby miec lepsze miejsca. Ale to normalne gdy walczacy
            sa slabi, partia nie ma liderow i kazdemu miernemu wydaje sie ze moze byc
            prezydentem ,czlonkiem zarzadu krajowego patii albo przynajmnie radnym.
          • Gość: kolegajedliny-byly Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:56
            Jaedina na prezydenta. co ?????
            on jest totalnym miernotą , znam go od szkoły podstawowej na której skończył
            edukację bo reszte dokupił mu jego stary.
      • milowy.piotr Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 13:46
        Ja tam sie nie dziwie ze władze partii chca zwalic odpowiedzialnosc za wybor na
        mieszkancow Lublina. Poprostu z tej grupy nikt przy zdowych zmysłach nie bylby
        w stanie wybrac kogos godnego urzedu prezydenta miasta Lublina. To jest III
        albo i IV liga.
    • Gość: Piotrek Ja głosuje na Darka Sieniewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:14
      Ja głosuje na przezydenta Lublina na Dariusza Sieniewicza z Samoobrony!!!
      • Gość: Piotrek Re: Ja głosuje na Darka Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:17
        Sienkiewicza oczywiście, w poprzedniej wypwiedzi przeskoczyły mi literki
      • Gość: istria Re: Ja głosuje na Darka Sieniewicza IP: *.chello.pl 28.07.06, 11:17
        Jak mam glosowac na tych kandydatów z Platformy to rzeczywiście chyba lepiej
        poszukać kogoś odpowiedniejszego. Odpowiedniejsi kandydaci niz Ci z PO napewno
        beda w SLD SDPL PiS LPR Samoobronie czy tez Partii Puszczania Bąków i Bekania.
        • eseldowiec SLD jest wdzieczne Palikotowi i jego spółce 28.07.06, 11:23
          Cała lewica jest wdzięczna Palikotowi i jego cudownym doradcom za rozbicie PO
          na lubelszczyżnie. Gdyby nie ich cięzka praca w rozbijaniu jednosci partii i w
          faworyzowaniu miernoty to ta partia byłaby naprawde mocnym elementem na
          lubelskiej scenie politycznej. Dzieki Janusz! Przekaż podziękowania swoim
          chłopakom.
        • Gość: tybis Re: Ja głosuje na Darka Sieniewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:52
          Ale teraz jest Jedlina a on jest bardzo dobrym kandydatem.
      • rob.kozlowski Re: Ja głosuje na Darka Sieniewicza 30.07.06, 14:13
        A ja na Darka Jedlinę.
    • czerwonebambosze Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 12:09
      WOW ale daja Nam wybor. Aby ta lista byla jeszcze bardziej "profesjonalna"
      i "wartościowa" powinny na niej byc umieszczone również nazwiska jednego
      mlodego pseudo marketingowca od posła oraz kobiety o prawie meskim imieniu
      która "kochaja" wszyscy podopieszni MOPRu.
      • Gość: Henia Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 13:03
        Piątek Dariusz vel szklarz już rozpoczął kampanię bilbordową jego głównym
        hasłem w kampani prezydenckiej to "PUSZCZĘ WAS Z TORBAMI"
      • czuwajelipso Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 02:04
        Wydaje mi sie ze brakuje również tego podwójnego członka, który w PO jest od
        niedawna a SLD nie pogardza od 2001 roku.
        • Gość: ribbon Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:13
          Co tam podwojni członkowie. Jedlina z poparciem wladz centralnych oczysci PO z
          tego elementu.
    • sztukmistrzzlublina1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 12:53
      Platformo skoncz robic sobie z mieszkancow Lublina jaj. Podaj normalnych i
      powaznych kandydtaow, albo poprostu zniknij ze sceny politycznej.
      • Gość: zorro Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.mm.pl 28.07.06, 13:12
        Tylko IZA!!! Sierakowska!!!!
      • Gość: cienistadolina Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:23
        Jeśli kandydatem PO ma być Piątek to chyba już lepiej aby wygrał Pruszkowski!
    • Gość: prawdziwek Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:27
      Prawda jest taka, że gdyby Janusz Palikot troszeczke myslal i nie chlapal na
      lewo i prawo jezykiem i gdyby dobral sobie troche bardziej lotnych umyslowo
      pracownikow to pewnie nie byloby tej sensacji teczkowej, nie osmieszylby sie i
      pewnie nadal startowalby na prezydenta Lublin.
      • Gość: rizo Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:29
        To kolejny dowod na to ze oprocz kasy trzeba jeszcze troche myslec. Panie
        Januszu jak mawiala moja wychowawczyni "myslenie ma przyszlosc" i moze wtedy
        wreszcie cos Pan osiagnie w zyciu osobistym i polityce.
        • rastamen Janusza Palikota "trafne" wybory 30.07.06, 12:39
          Janusz Palikot i jego trafne wybory z ostatnich lat:
          -pierwsza żona
          -inwestycja w Ozon
          -przynoszący mu "sławe" udział w polityce
          -wybór asystenta, który go teraz pogrąża
          -dobór wspólpraconików w działalności partyjnej z którymi kieruje PO na lubelsz.
          -decyzja o starcie na prezydenta miasta/rezygnacja w zwiazku z afera teczkowa
          oraz faworyzowanie teraz Piątka
          -zadarcie z grupą postgilowszczyków
          -wybór fryzjera

Kurna "Człowiek sukcesu" pełną gębą.
          • peowiec3 Re: Janusza Palikota "trafne" wybory 30.07.06, 13:03
            Co za pasmo sukcesów! Ukoronowaniem tej "wspaniałej" działalności Palikota
            powinien byc Piątek prezydent miasta, prezydent którym Palikot nigdy nie będzie
            mimo że tak bardzo tego chciał.
          • Gość: Kura56 Re: Janusza Palikota "trafne" wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:31
            Nie zgadzam się co do 1-szej żony.To ona była bogata z domu w czasie, gdy
            Palikot groszem nie śmierdział.
            • Gość: klika Re: Janusza Palikota "trafne" wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:55
              To ta żona od sklepów? O nią Ci chodzi?
              • Gość: matematyk Re: Janusza Palikota "trafne" wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:02
                Zaraz, zaraz to ile on miał żon, bo ta z posiadłości z Jabłonnej sklepów nie
                miała.
          • Gość: prawdziwek Re: Janusza Palikota "trafne" wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:35
            Wygląda na to że Panu posłowi dobrze tylko szło z bimbrem.
        • Gość: nauczyciel Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:54
          Szkoda, że za Pana musza myśleć młodzi ludzie i to oni zgłosili Jedlinę.
      • specjalniedlaciebie4 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:05
        Ciekawe co jeszcze chlapał i czy też to nagrali, bo jeśli tak to czeka Nas
        baaaardzo Ciekawa kampania. Wypijmy za nia do dna ;)
    • Gość: Starosta A ja nie mam telefonu IP: 62.29.133.* 28.07.06, 15:33
      A JA NIE MAM TELEFONU!!!
      • Gość: szczesciarz Re: A ja nie mam telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:37
        Żałuj synu, żałuj ominie Cie taki ogromny "zaszczyt" wybrania najmierniejszego
        z najmierniejszych.
        • liberator25 Ci kandydaci to przekrój Platformy 29.07.06, 14:50
          Z jednej strony przedsiebiorca wokól którego jest wiele znaków zapytania, dalej
          dwaj przedstawiciele inteligencji, którzy przegrywaja wybory jedne po drugich,
          nawet z pierwszych miejsc,potem wydobyty z historii byly prezydent dobry na
          lata 90 XX wieku, który oprócz tego ze byl antykomunista nie ma nic wspolnego z
          reszta partii, a na koniec jakis dzialacz najnizszego szczebla samorzadu, ktory
          nie ma szans na przebicie bo przeciez w partii sa bardziej zasłużeni.
        • rastamen Re: A ja nie mam telefonu 30.07.06, 22:27
          Ja chyba odłącze swoj abym nie musial brac udzialu w tej zenujacej komedii.
      • Gość: Starosta Re: A ja nie mam telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:05
        Jeśli startuje Jedlina to jednak chyba warto załozyc telefon. A czy dzwonia na
        komorki?
    • Gość: lipiec80 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:41
      Ten plebiscyt to wielki wałek. Wiadomo ze wygra Piątek. Gdyby PO wybrala go
      sama musialaby swiecic oczami za ten wybor i wszystkie sprawy w ktore byl
      wplatany Piątek i to ze ma wyksztalcenie równe wieśkowi czerwonosemu spod budki
      z piwem. A tak zwali sie niby na lokalna opinie i bedzie po sprawie.
      • Gość: psiarz Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:50
        Cholera to wyglada ze moj pies ktory ma rodowod oraz certyfikat ze szkolenia na
        psa przewodnika jest duzo lepiej wykształcony niz Piątek.
        • Gość: gołębiarz Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:54
          Czyli rozumiem że mojego gołębia pocztowego, który zawsze wraca do domu,
          ZAWSZE, również można uznać za dobrego kandydata na prezydenta Lublina?
          • Gość: kociara Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:59
            Mój kot robi do kuwety. W związku z tym też sie nadaje na prezydenta. A gdyby
            jakimś cudem wygrał ten rodowodowy pies to mam nadzieje ze Pan Piątek pójdzie
            na rozmowe do nowego prezydenta i przedstawi mojego kota jako odpowiedniego
            kandydata i do tego społecznika na stanowisko zastępcy prezydenta. P.S Mojego
            kota ani mnie nie łaczą żadne więzi rodzinne (np. szwagier, szwagierka) z Panem
            Piątkiem
      • Gość: Jadwiga Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.mm.pl 28.07.06, 16:00
        Bryłowski juz był i pokazał że jeszcze bez dotacji z Unii wyremontował deptak i
        nie tylko nawierzchnie, ale siegnął do przestarzałej infrastruktury i rozpoczął
        remont starego miasta. Sadzę, ze gdyby dysponował wiekszym budzetem, to
        zrobilby wiecej. Jak pamietam dzielal efektywnie w przeciwieństwie do następców
        dzuałających efektownie. Poprostu wiedział co jest potrzebne naszemu miastu.
        Myślę ze i w przyszłosci nie zrobiłby zawodu i nie dał powodu do kpin.
        • peowiec3 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 16:47
          Bryłowski nie był może zły, ale nie oznacza to że nie może być ktoś lepszego od
          niego. Chodzi tu przede wszystkim o fakt ze zgłasza go Platforma. To mniej
          więcej tak jakby SLD zgłosiło Wałęse, albo PSL Andrzeja Leppera.
          • dociek Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 18:25
            Jakby nie było innego, swojego kandydata... myślę że SLD zgłosiłoby nawet i
            Wałęsę. hehe
          • dociek Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 18:29
            Już bez żartów. Bryłowski miał tę umiejętność, że potrafił dogadywać się z tymi
            z lewa i z prawa. A przede wszystkim, potrafił być dobrym gospodarzem dla
            całego miasta. Co jest wykluczone i doświadczone negatywnie przy Pruszkowskim i
            jego świcie.
            • peowiec3 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 18:59
              Nie mówie, że Bryłowski był złym kandydatem i że ta kandydatura nie ma plusów.
              Mimo to uważam, że możliwe jest wystawienie jeszcze lepszego kandydata. A
              wracając do Platformy to mówiąc, też calkiem serio po co nam w takim układzie
              partia, która nie potrafi przez 5 lat spłodzić powaznego kandydata tylko
              odkopuje nazwisko sprzed kilku lat rżnie, że jest to swojak (zapomina ze w 2000
              roku topił Tuska i jego ludzi w UW) i bez zmruzenia oka na prawo i lewo prezy
              muskuły, których poprostu nie ma. Z przykrością zgodzę się z Marcinkiewiczem, a
              właściwie jego synem, który nazwał polityków PO cieniasami. Wię po co Nam
              partia cieniasów?
              • historyk52 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 19:11
                No właśnie co z tym Jedlina? Czemu Platforma nie wystawiła właśnie jego? Sporo
                o nim pozytywnego słyszałem. Sporo chłop zrobił społecznie. Pozatym miał
                naprawde świetną kampanię do Sejmu. Bardzo nowoczesna z nowatorskimi pomysłami.
                Ciekawe kto mu doradzał marketingowo? Czy to jakaś lokana firma, on sam czy
                może jacyś specjaliści z Warszawy. Napewno nie był to nikt kto zajmuje sie
                obecnym marketingiem Platformy bo ten obecny to totalne dno. Obecny marketing
                PO przypomina bełkot poobijanego. Ciekawe kto za to teraz odpowiada. Z
                przyjemnością dowiedziałbym się kogo nigdy nie zatrudnic, albo poprostu
                podesłać konkurencji ;)
                • peowiec3 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 19:20
                  Coś mi się wydaję, że obecny marketingowiec lubelskiej PO to ten sam co
                  doradzał posłowi Palikotowi w ostatnim czasie w tygodniku "Ozon" :) Tu i tu
                  jest identyczne pikowanie w dół, które prędzej czy później zakończy się
                  przepięknym pierd... o glebe :)
                • Gość: agent Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 22:38
                  moze to agent Bryzek mu doradzal. slyszalem ze juz pozytywnie przeszedl
                  weryfikacje u Macierewicza
            • Gość: peowiec3 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.pronet.lublin.pl 31.07.06, 18:07
              To tragedia dla tej partii. Bryłowski lansowany jest teraz przez ludzi, ktorych
              on sam wykanczal 6 lat wczesniej na zjezdzie UW.
    • disney.w Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 16:58
      Świetnie przy takiej konkurencji ogromna szanse na zwyciestwo ma Kaczor Donald,
      Shrek, a nawet Miś Puchatek i jego bystry przyjaciel Prosiaczek.
      • Gość: transwestyta Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 22:46
        a ja mam pytanie w sprawie kandydatki ze srodmiescia- Heniu czy jestes kobieta??
        • retoryka1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 00:52
          To jest retoryczne pytanie. Przeciez wiadomo ze z facetem nie ma nic wspolnego.
    • historyk52 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 28.07.06, 17:02
      Moim zdaniem Platforma powinna rozstrzelać osobę, która wpadła na ten "cudowny"
      pomysł. Nie ma nic lepszego niż 3 miesace przed wyborami osmieszyc wlasna
      partie i pokazac wszystkim w koło jak slaba partia jest Platforma.
      • leniak Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 09:59
        POziomek niziutki to i pomysły głupiutkie
        • lesiak2 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 11:23
          Ale nie myślałem że ten poziom jest aż tak niziutki.
          • max.webber Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 22:56
            Tu sie nie miesci w zadnych przyzwoitych ramach.
    • polministrant Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 13:54
      Platforma łudzi się ze tak jak kiepści maturzyści dostali pomocna dłoń
      ministra, która dała im mature na ktora niezaslugiwali tak społeczenstwo
      Lublina poda im ręke i w ślepo na nich zagłosuje przy takim miernym potencjale.
      BŁĄD mości Panowie. Lublinianie to nie Giertych. Dostaniecie od Nas po głowie.
      A kolejna poprawke jesli wogole to dostaniecie za 4 lata.
    • partia.odpadow Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 13:56
      Platforma Obywatelska to PARTIA ODPADÓW!!!!
    • mileszek.adam Niech Wróci Zyta i zmieni tą Platformę! 29.07.06, 14:55
      Pani Profesor wróć do Platformy, bo bez Ciebie to kompletna klapa. Polityka
      zajely sie osoby którym nie powierzylbym obowiazku wyprowadzania mojego psa na
      spacer. Ci ludzie niszcza dorobek tej partii.
      • Gość: kila Re: Niech Wróci Zyta i zmieni tą Platformę! IP: *.chello.pl 02.08.06, 20:40
        Co tam dorobek partii. Mam nadzieje ze w najgorszym przypadku zniszcza tylko
        to.
    • eseldowiec Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:11
      Mam pytanie. Kiedy tym lubelskim burdelem zajma sie wladze centralne. Przeciez
      struktura lubelska do ktorej naleza zarowno SLDowcy, jak i pseudospecjalisci,
      napalency na wladze, typy spod ciemnej gwiazdy oraz osoby przezywajace kryzys
      wieku sredniego i po raz kolejny (albo pierwszy) szczeniacka milosc wieku
      gimnazjalnego, powinna byc juz dawno rozgoniona.
      • Gość: kura Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:50
        Centralne władze tak długo będą udawały, ze ten burdel widoczny gołym okiem, to
        oznaka siły partii, jak długo potrzebny im będzie do czegoś Palikot. Jak
        przerżną wybory samorządowe to albo:
        -tak jak po ostatnich zrobią zjazd i za porażkę obarczą winą bezpardonowo
        atakujących ich przeciwników politycznych.
        -pozbędą się Palikota
        -pozbędą się Tuska
        -Przyjdzie gajowy i wygoni wszstkich z lasu
        Szkoda,bo Pruszon ma kolejną kadencję jak w banku, a nam tylko siąść i gorzko
        zapłakać. Kolejne nadzieje na zmianę władz w ratuszu okazały sie płonne.
        A swoją drogą dobrze byłoby poznać autora tego pomysłu.Można go zgłosić do
        nagrody Darwina. Ja wiem, że wyczyn zasługujący na takie wyróżnienie musi
        zakończyć się śmiertelnie. Z tym problemu nie będzie. Trupem będzie PO
        • witold.baranowski Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 16:58
          Przerażające jest to że z tego co piszesz władze partii beda reagowaly po
          wyborach, bo narazie ten stan rzeczy jest im na reke. Moim zdaniem tak
          postepujaca partia ze swoimi wladzami powinna szybko zakonczyc swoj byt. A co
          do trupa PO. Moim zdaniem ta partia juz jest na rowni pochylej i nic juz jej
          nie zatrzyma. Lubelski przpadek jest tylko przygrywka do centralnej kleski.
          Szkoda bo przez te pare lat zarowno na lubelszczyznie jak i w kraju przez jej
          szeregi przeszlo paru wartosciowych ludzi- Zyta, Jedlina, Sobczak, Zaleski,
          Hanna Gronkiewicz Waltz, Olechowski.
      • Gość: antylewica Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:08
        Lewaku spadaj ze swoja Iza. My mamy Jedline, ktory załatwi ta lewicowa padline.
    • witold.baranowski APEL 29.07.06, 17:03
      Apeluje do uczciwych działaczy Platformy Obywatelskiej na lubelszczyznie takich
      jak Jedlina, Karpiński, Sobczak, Linkowski czy też Białowąs. Opuśćcie tą tonącą
      Platforme pełną ciemnch interesów, kolesiostwa oraz miernoty i załózcie jakis
      naprawde obywatelski, centrowy i rozsadny komitet wyborczy, który może stać się
      jednym z zalążków nowej partii.
      • witold.baranowski Re: APEL 29.07.06, 17:05
        I jeszcze jedno mam nadzieje ze jesli cos powstanie za te 3 lata przed wyborami
        do Sejmu to znajdzie sie tam miejsce dla Zyty, Olechowskiego czy tez
        Marcinkiewicza.
        • rudyrudyrydz1 Re: APEL 29.07.06, 17:39
          Płażynski też by do tej grupy pasował.
      • Gość: inostraniec Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:01
        Panie Darku moja propozycja jest taka. Olej PO i zrób cos na własna reke.
        Szkoda abys marnowal swoje nazwisko przy takim towarzystwie.
    • teresawieckowska1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 18:51
      W ostatich wyborach głosowałam na PO, ale to byly ostatnie wybory w ktorych
      poparłam ta partie.
      • Gość: kura Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:02
        Ja też poparłam PO w wyborach po raz ostatni jesienią ub.roku.
        • teresawieckowska1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 20:01
          A jeśli to nie tajemnica to kogo poprzesz w tych wyborach?
          • teresawieckowska1 Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 29.07.06, 20:06
            Ja nie ukrywam ze najchetniej poparłabym jakis normalny nowy komitet, w którym
            znaleli by sie rozsadni ludzie z PO, innych centrowych organizacji oraz lokalni
            samorządowcy.
            • Gość: kura Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 10:46
              To jest dobry pomysł. Mam tylko obawy, bo w Polsce nawt w wyborach samorządowych
              wygrywają partie polityczne. Poza tym boję się, że o wyniku przesądzą ci, którzy
              zostaną w domach. Takie gadanie, że mój głos nic nie znaczy. To zwykła zasłona
              dymna dla tych, co mają wszystko gdzieś, nic nie robią, zajmują się wyłącznie
              sobą. Później jak wybór wypadnie ne po ich myśli, atak jest zawsze, narzekają
              najwięcej. Ja tam zawsze chodzę na każde wybory i pretensje mam ewentualnie do
              siebie.Jedno jest pewne nie zagłosuję na Pruszona.
            • Gość: lipien Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:06
              Przynajmniej tyle dobrze, że pojawił sie Jedlina. Jak go nie wpusza do
              rankingu, to powinien załozyc własny komitet.
    • wieslaw.kraczkowski Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 13:40
      Święte słowa. Lubelska Platforma zatopiła się już sama. Żal na to wszystko
      patrzeć. To muszą być kompletni nieudacznicy. W ciągu roku partie na czele
      której stała Gilowska doprowadzono z bardzo silnej pozycji w regionie do
      poziomu cyrku.
    • cud.nad.urna Re: Wybierz sobie kandydata na prezydenta 30.07.06, 13:55
      Tak czy owak wygra Piątek. Ustalą tak ta sonde że bedzie faworyzowala właśnie
      jego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka