Gość: tkiller IP: 213.76.128.* 27.02.03, 14:35 I do takich ludzi studenci mają się zwracać panie Profesorze. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grinch Re: Plagiat na UMCS IP: 129.81.192.* 27.02.03, 17:41 Gość portalu: tkiller napisał(a): > I do takich ludzi studenci mają się zwracać panie Profesorze. > Żenada. =============================================================== Niestety, Prof. O...ski to kolejny w ostatnich latach (nie pierwszy i pewnie nie ostatni...) plagiarysta pojawiajacy sie na polskich uczelniach. Nalezy przyjac jasne, proste i stanowcze ustalenia jak uczelnia powinna postepowac z tego typu osobami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Plagiat na UMCS IP: *.resetnet.pl 27.02.03, 18:04 Zyję na tym świecie ponad 40 lat i nie podchodzę do tego wszystkiego emocjonalnie. Ale jednego jestem pewien jak się chce psa uderzyć kij zawsze sie znajdzie. Gro ludzi nawet w tak wąskim światku jak lubelska oświata cierpi z powodu nie zaspokojonych amibicji, braku tytułów naukowych. Dlaczego P. Ochmanski ma profesora a ja nie? Nie śpią po nocach snując zgrabne nici intrygi. Zwykle wierzy się w to co chce się wierzyć, a oskarżony? cóż niech mówi co chce i tak nasza jest prawda.Ciekawy jestem kto zajmie jego miesce na uczelni i jaką ma przeszłość. A moze warto poinformowac policję o łapówkach jakie przyjmują ci " czyści jak łza" ludzie, wyposażenie mieszkania,elementy do kominka czy prezenty dawane przed każdą sesją? Jeżeli ma być sprawiedliwie to jestem w stanie podać nazwiska wszystkich wykładowców, któzy brali od naszego rocznika kiedy i co. I co wtedy? to lipa przy próbie wmówienia plagiatu. czekam na dalszy cią wydarzeń. Może moja wypowiedz otworzy usta innym, którzy dawali i płakali tym krystalicznie czystym profesorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Plagiat na UMCS IP: *.lublin.mm.pl 27.02.03, 19:53 Dobrze mu tak, od dawna było wiadomo że to krętacz i oszust. To nie jest jego jesdyne przewinienie, gdyby ktoś się zainteresował, znalazłby jeszcze inne, np korupcję i to na ogromną skalę!!!!!!!!!! Mnie osobiście dotknął ten problem, pan Ochmański zaproponował przeniesienie ze studiów wieczorowych na dzienne za małą sumkę...Ale w końcu się doigrał. Bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Plagiat na UMCS IP: *.it-net.pl 27.02.03, 20:45 a nam żal prof. O., nie on jeden dołożył do swojego dorobku trochę cudzego, ale teraz wszyscy psy wieszają tylko na nim, ciekawe, czy w składzie komisji są tylko krystałowo uczciwi ludzie? profesora dorobił się samodzielnie, i niech mu przynajmniej tego wszyscy nagle nie zapomną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Plagiat na UMCS IP: *.proxy.aol.com 28.02.03, 03:21 Oj - z tym dorobkiem "na profesora" to wrobelki podobno cwierkaja na Wydziale Pedagogicznym, iz jakby przejrzyc dokladnie kilkanascie ostatnich prac prof. O. plus ksiazke profesorska to znalazlyby sie dalsze zapozyczenia... Podobno jest i czwarty plagiat - w tomie 22 Lubelskiego Rocznika Pedagogicznego, ktorego druk zatrzymano na polecenie prof. Ryszarda Kuchy. Odpowiedz Link Zgłoś