Gość: akacja IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 07:23 JAKIE U WAS PTAKI ŚPEWAJĄ ZA OKNEM? CZY JUŻ WIJĄ SOBIE GNIAZDKA? WŁAŚNIE ZBUDZIŁY MNIE DZISIAJ SZPAKI, przed chwilą zauważyłam takie trzy. guguńczaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hm` Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 19.03.03, 22:19 Hm, tzw wycinka galezi, czy czegos tam, by dzrewa nie chorowaly czy jakos tak...zniszczyla kilka gniazd pod moim oknem, i juz ptaki nie spiewaja. pozdr. hm` P.S. Wylacz capsa, blagam. ;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 20.03.03, 07:58 Od paru dni słyszę śpiew skowronka idąc do pracy. O śpiewie innego ptactwa nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 15:34 wczoraj na sławinku widziałam (między domkami)leciało coś na kształt kaczki albo łabędzi , strasznie się zdziwiłam, w takim miejscu? cieszę się że w końcu coś śpiewa. znacie jakieś powiedzenia ptasie? ostatnio babcia do mnie przyjechała i patrząc przez okno powiedziała "oo wrony się pasą , będzie deszcz" Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 20.03.03, 21:27 Wracamy do korzeni hihihihi tzn. ewolucja sie cofa Przyroda sie odradza: bobry w bystrzycy <wow> teraz ten sławinek, żeby tylko jakies dinozaury nie zaatakowały Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? IP: *.lublin.mm.pl 20.03.03, 22:46 pepperoni78 napisał: > Od paru dni słyszę śpiew skowronka idąc do pracy. O śpiewie innego ptactwa nie > wspominając. To ten skowronek którego miałeś po mordzie lać na okolicznośc przyjścia wiosny??? Ja tam rano śpię i czekam kwietnia albo raczej maja w tym roku. W te miesiące nie dosypiam - budze sie w nocy i słucham słowików co siedza w pobliskich krzakach i wabia całą noc....ja wiem że to pretensjonalne i młodopolskie ale co zrobić....to jest rozkosz- okienko otwarte, letni wietrzyk mnie po buzi smyra, noc ciemna no ite "kląskania"....ach.... AAAA!!! A na wiosne u mnie na wiosce słychac z baaardzo daleka żurawie...cos niesamowitego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 23:09 tak, tak słowiki. Kiedyś jak mieszkałam w bloku to śpiewały po całym osiedlu, aż dziwne że w takim miejscu? Teraz na wsi, to właśnie w dachu szpaki robią sobie gniazdka, ale są one za małe i jest potem walka który przeżyje i się wypychają, horror. Chyba trzeba wejść na dach i pozatykać te dziury, szkoda guguni Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 21.03.03, 01:16 A co trzeba zrobić, jeżeli mój ptak nie śpiewa?! Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 21.03.03, 08:54 dociek napisał: > A co trzeba zrobić, jeżeli mój ptak nie śpiewa?! Cóż za dowcipny młody człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 21.03.03, 09:38 Gość portalu: ryża małpa napisał(a): > To ten skowronek którego miałeś po mordzie lać na okolicznośc przyjścia > wiosny??? > > Ja tam rano śpię i czekam kwietnia albo raczej maja w tym roku. W te miesiące > > nie dosypiam - budze sie w nocy i słucham słowików co siedza w pobliskich > krzakach i wabia całą noc....ja wiem że to pretensjonalne i młodopolskie ale co > > zrobić....to jest rozkosz- okienko otwarte, letni wietrzyk mnie po buzi smyra, > noc ciemna no ite "kląskania"....ach.... > > AAAA!!! A na wiosne u mnie na wiosce słychac z baaardzo daleka żurawie...cos > niesamowitego.... Kląskania słowika są jednymi z najrozkoszniejszych dźwięków w przyrodzie. Kiedyś, przez kilka chwil udało mi się ... porozmawiać ze słowikiem! Klangor żurawi zajmuje drugie miejsce w moim rankingu najpiękniejszych dźwięków w przyrodzie. Dwa lata temu wiosną płynąłem pontonem po biebrzańskich rozlewiskach, wieczorem wszedłem na drzewnianną wieżę widokową w Osowcu, by podziwiać barwny nieboskłon i pożegnać się z minionym dniem. .. z bardzo, bardzo daleka zaczął dobiegać klangor żurawi... i tak niósł się.. hen... daleko... po rozlewiskach... A potem wszystko ucichło i zza lasu wytoczył się lepki, pomarańczowy bochen Księżyca. Na trzecim miejscu w moim rankingu jest dźwięk sitaru w rekach Ravi'ego Shankara. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: ŚPIEW PTAKÓW ZA OKNEM....? 21.03.03, 10:32 Noce takie są upalne i słowiki spać - nie dają ;) Odpowiedz Link Zgłoś