aron2004 07.10.06, 22:13 jak uważacie, czy to właśnie prywatni przewoźnicy są tą szarą siecią, przez którą Lublin się nie rozwija, krowy nie dają mleka, MPK ma stare autobusy i zderzają się one między sobą no i 1000 innych plag? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m Re: Szara sieć w Lublinie 07.10.06, 22:16 Kiedyś widziałem jak prywaciarz czytał Gazetę Wyborczą. A wiesz kto czyta tą gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Szara sieć w Lublinie 07.10.06, 22:16 ależ skąd aron te plagi to z pewnością wina zomowców i wykształciuchów, prywatnych przewoźników też ale tylko tych co nie popierają PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poetawykształciuch Szara sieć na arona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:20 Szara sieć Chce cię mieć Bo cel sieci: łowić śmieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 07.10.06, 22:48 Czy leniak i aron to nie mają żadnych realnych problemów? To ja Wam szczerze zazdroszczę... Co trzeba robić, aby mieć czas i siłę na słowne przepychanki przez kilka tygodni i móc siedziec z nosem utkwionym w kompie całą(niemal) dobę? Rozumiem, że dzieki temu wzrasta poziom umiejętności posługiwania się klawiaturą, ale może komuś w realu dałoby się pomóc, zamiast rozwijać tę umiejętność i wzajemną antypatię? Macie prawo powiedzieć do mnie "spadaj" lub nawet mocniej. Tylko że Wasza wzajemna nagonka staje się niesmaczna i - to moja osobista opinia - tracicie sympatię na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Szara sieć w Lublinie 07.10.06, 22:55 Gość portalu: Anka napisał(a): > Czy leniak i aron to nie mają żadnych realnych problemów? To ja Wam szczerze > zazdroszczę... Co trzeba robić, aby mieć czas i siłę na słowne przepychanki > przez kilka tygodni Kilka tygodni? Ja tu z Aronem, wcześniej Heniem, walczę ładnych kilka lat. Powinni mi tu już płacić za paroletni staż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 07.10.06, 22:58 przez przypadek zerknęłam, o której godzinie oni pisza te swoje posty. To chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 07.10.06, 23:13 Myślisz, że kasjerka z Biedronki nie jest w stanie zauważyć uzależnienia? Albo nie potrafi rozpoznać i nazwać ludzkich uczuć? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Szara sieć w Lublinie 07.10.06, 23:26 Myślę, że jesteś zbytnio "usztywniona" w ocenie tych utarczek. One były i będą, ważne, żeby nie przekroczyły granicy określanej jako chamstwo. Poza tym, od pilnowania, żeby to nie miało miejsca są opiekunowie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Anka ma rację ale nie całkiem 07.10.06, 23:37 czasem jest tak że w nocy sie nie śpi... czasem jest tak że nie można albo nie chce się z nikim gadać w realu... czasem kiedy siedzi się przy komputerze chce się na chwilę odrewać od pracy i zagląda się na forum... a czasem sie człowiek uzależnia... róznie bywa... a utarczki cóz gdzie rózne punkty widzenia tam i spory... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Szara sieć w Lublinie 07.10.06, 23:28 stanowczo zaprzeczam jakobym nie lubił Arona... a co do przepychanek takie czasy... fakt że dużo tego patrzenia w ekran - może jest tak że szukamy tu lepszej wersji rzeczywistości, pewnie tak jest... a problemy są i mają się aż za dobrze... komuś trzeba pomóc pisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 11.10.06, 20:15 oooooo, to tu Was przerzucili? No tak, w końcu ktos się na Was poznał:) Ciesze się, że nie jest to złośliwa, kąsliwa i arogancka wymiana zdań. Nawet się lubicie! N i e s a m o w i t e! To ja bardzo przepraszam,że się wtrąciłam. Jednak brakuje tu intonacji głosu, gestów, mimiki i człowiek tak sobie myśli,że niedobrze, aby się ktos kłócił. Obiecuję więcej nie wciskac się pomiędzy Wasze hm...rozmowy. Czy Ty - leniak - nie jestes przypadkiem spod znaku "ryby"? Znam takie dwie i one nie potrafią dostrzec za cholerę niczego dobrego wokół siebie (lub marudne bliźnięta - one też sa wiecznie niezadowolone). Real jest ok, jak się go weźmie mocno za pysk i patrzy TYLKO "teraz i w przód". Bez lęku, jeśli się da.Załamki są, ale i możliwości wyjścia z załamki - też. To dziwne, że uważasz, iż na forum jest lepsza rzeczywistość. Dla mnie niekoniecznie, choć może dlatego,że nie lubię polityki, a Tobie nieźle w tym idzie:). Nie wiem, czy ktos potrzebuje pomocy, trzeba się rozejrzeć na boki. Pomagam doraźnie, w nagłych wypadkach, w miarę swoich możliwości i umiejętności. Jak Ci się bardzo nudzi - to u mnie pies zawsze chetny na spacery:)Weźmiecie sobie go z aronkiem na kilkudniowy spacer i nagadacie się do woli:) Pozdrawiam, sorry za wtrącanie się w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.escom.net.pl 11.10.06, 21:18 >Jak Ci >się bardzo nudzi - to u mnie pies zawsze chetny na spacery:)Weźmiecie sobie go >z aronkiem na kilkudniowy spacer i nagadacie się do woli:) Pozdrawiam, sorry >za >wtrącanie się w nieswoje sprawy. Podejrzewam, że ani Leniak ani ja, ani ktokolwiek inny kto prowadzi tę 'intelektualną galopadę' z Aronem królem podlubelskich busiarzy, nie miałby tak dobrej rozrywki z Twoim psem, jaką mamy z Aronkiem :) I tu się kryje sekret lubości rozmów w nim :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 12.10.06, 21:57 ok, ale nie obrażaj go tak okrutnie (podparczewski burak itp), bo to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.escom.net.pl 12.10.06, 22:58 Aniu, ale.... on sam siebie tak nazywa :) Ja go tylko cytuję :) (choć najczęściej pisze o sobie: cham ze wsi - przyznaję) pzdr. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Szara sieć w Lublinie 13.10.06, 06:53 arystokracja obrażanie chamów ma we krwi, tak że dla mnie by było dziwne, gdyby hrabia von Kruczkowski mnie komplementował. To jest po prostu klasa wyższa, też kulturalnie. Ciekawi mnie tylko, czy ci lublinianie z dziada pradziada którym daję na dworcu 50 gr na piwo też mówią o mnie per "podparczewski burak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 13.10.06, 21:32 Chyba Was nie rozumiem, ale i nie muszę. Moje spostrzeżenie jest takie, że "cham" wyraża się bardziej kulturalnie niż "hrabia", co zresztą jest bardzo czeste także w realu:) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Szara sieć w Lublinie 14.10.06, 02:03 Gość portalu: Anka napisał(a): > Chyba Was nie rozumiem, ale i nie muszę. Moje spostrzeżenie jest takie, > że "cham" wyraża się bardziej kulturalnie niż "hrabia" Bo hrabia ma kulturę przyrodzoną tak że nawet jak bluzga to jest to bardzo kulturalne. Po prostu błękitna krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 10:16 Cóż, ojciec zawsze mawiał do mnie gdy byłem mały: ze swoim interlokutorem rozmawiaj tym językiem co on, inaczej Cię nie zrozumie. A słowo ojca rzecz święta ! Więc staram się, jako mogę. pozdrawiam Aniu l. PS. Ale ze spostrzegawczości i tak co najwyżej "mierny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Szara sieć w Lublinie 14.10.06, 10:45 no widzisz jak hrabia się umie dostosować do sytuacji. To się nazywa wyższa kultura. Chamów trzeba wyzywać od chamów i rzucać w nich bluzgami, a nie kadzić im okrągłymi słowy. Prawdziwy arystokrata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 14.10.06, 18:23 Do mnie rodzice mówili: "Twoje słowa świadczą o tobie. Masz więcej niż inni, więc pokazuj, że można inaczej". Tez wzięłam to sobie do serca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 18:32 Gość portalu: Anka napisał(a): > Do mnie rodzice mówili: "Twoje słowa świadczą o tobie. Masz więcej niż inni, > więc pokazuj, że można inaczej". Tez wzięłam to sobie do serca:) Widocznie nie pochodzisz z rodziny arystokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.chello.pl 14.10.06, 18:59 dobre:) Faktycznie, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Takie powinny być autobusy prywaciarzy !!! IP: *.escom.net.pl 07.11.06, 00:07 Z życia komunikacji prywatnej w Warszawie: ================ 25-10-2006 ? ZTM ogłosił przetarg na świadczenie usług przewozowych w latach 2007-2016. Przetarg obejmuje dwie strefy działania - północną i południową. W każdej wykorzystanych ma być 50 autobusów. AUTOBUSY - 12 METROWE, NISKOPODŁOGOWE - POWINNY BYĆ WYPOSAŻONE M.IN. W KLIMATYZACJĘ CZĘŚCI PASAŻERSKIEJ. Otwarcie ofert planowane jest na 5.12. Pierwsze autobusy powinny wyjechać na ulice w 5 miesięcy po podpisaniu umowy. ========== A lubelskich dziadowskich złodziei prywaciarzy rozgonić na 4 wiatry. l. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Proszę proszę Warszawa goni Parczew 07.11.06, 16:24 Gość portalu: lutzek napisał(a): > Z życia komunikacji prywatnej w Warszawie: > > ================ > > 25-10-2006 ? ZTM ogłosił przetarg na świadczenie usług przewozowych w latach 20 > 07-2016. Przetarg obejmuje dwie strefy działania - północną i południową. W każ > dej wykorzystanych ma być 50 autobusów. AUTOBUSY - 12 METROWE, >NISKOPODŁOGOWE - > POWINNY BYĆ WYPOSAŻONE M.IN. W KLIMATYZACJĘ CZĘŚCI PASAŻERSKIEJ. No panie hrabio! Warszawa goni Parczew! Ja do Parczewa od lat jeżdżę klimatyzowanym busem, a teraz nawet w Warszawie będzie klima! Oj to się porobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Warszawa goni Dołhobyczów 07.11.06, 16:25 Z Lublina do Dołhobyczowa już od 2 lat bodajże można dojechać klimatyzowanym busem a teraz nawet w Warszawie będzie klima w autobusach. No rewelka po prostu. Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Hrabia pod stół i szczekać 07.11.06, 16:26 Gość portalu: lutzek napisał(a): > A lubelskich dziadowskich złodziei prywaciarzy rozgonić na 4 wiatry. Czy pan hrabia złożył już do prokuratora i urzędu skarbowego doniesienie na "złodziejskich prywaciarzy"? Jeżeli nie, to proszę odszczekać obelgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xerxes Re: Szara sieć w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 05:03 Otóż i trafiłem na kolejny temat mego ukochanego aronka. Wiem, że sprzed miesiąca, ale znając płodność jego umysłu, trudno być ze wszystkim na bieżąco, tym bardziej, że moja podparczewska miłość jest dość świeżej daty. Szara sieć, układ, wiadome siły... kwitnie polszczyzna w dzisiejszej dobie, ech... Zastanawiam się jakie przesłanki kierowały ustawodawcą przy uchwalaniu ustawy z dn. 11 marca 2004 o podatku od towarów i usług, a także ministrem finansów, który wydał rozporządzenie z dn. 28 marca 2006 w sprawie kas rejestrujących, że w wyniku ich decyzji taksówkarz musi mieć kasę fiskalną, a właściciel "trupa" komunikacji prywatnej wożącego za złotówkę ludzi po Lublinie, takiej kasy posiadać nie musi? Za co karze się taksiarza obowiązkiem instalowania kasy fiskalnej? Za to, że wozi pasażera w czystym i wygodnym aucie? A za syf w zdezelowanych poempekowskich jelczach należy się może nagroda jaka? I kto dopłaca do tego kantu w świetle prawa? Chyba my wszyscy... i Henio się nie buntuje? Odpowiedz Link Zgłoś
a_psikapsik Re: Szara sieć w Lublinie 07.11.06, 12:53 Kasy fiskalne są zamontowane w kieszeniach urzedników wydających koncesje . Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Szara sieć w Lublinie 07.11.06, 16:23 Gość portalu: xerxes napisał(a): > Otóż i trafiłem na kolejny temat mego ukochanego aronka. Wiem, że sprzed > miesiąca, ale znając płodność jego umysłu, trudno być ze wszystkim na bieżąco, > tym bardziej, że moja podparczewska miłość jest dość świeżej daty. > Szara sieć, układ, wiadome siły... kwitnie polszczyzna w dzisiejszej dobie, ec > h... > Zastanawiam się jakie przesłanki kierowały ustawodawcą przy uchwalaniu ustawy > z dn. 11 marca 2004 o podatku od towarów i usług, a także ministrem finansów, > który wydał rozporządzenie z dn. 28 marca 2006 w sprawie kas rejestrujących, że > w wyniku ich decyzji taksówkarz musi mieć kasę fiskalną, a właściciel "trupa" > komunikacji prywatnej wożącego za złotówkę ludzi po Lublinie, takiej kasy > posiadać nie musi? A dlaczego lekarz i prawnik takiej kasy posiadać nie musi? Dla mnie w ogóle nie powinno być kas fiskalnych. Kasy fiskalne miały służyć ponoć lepszemu ściąganiu podatków. Tymczasem im więcej kas fiskalnych, tym większy deficyt budżetowy. Odpowiedz Link Zgłoś