monisp 16.12.06, 19:53 Mam w planie przeprowadzić się do Lublina.Mój problem polega na tym,iż nie znam dobrze miasta i nie wiem gdzie (jaka dzielnica,osiedle)kupić mieszkanie. Proszę o podpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AASAA Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:12 Dzielnica czuby, osiedle poręba. Polecam. Ale szykuj sporo kasy na mieszkanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:08 Zalezy, co lubisz. Czy wolisz blizej centrum, czy dalej, ale spokojniej, czy blisko centrów handlowych lub uczelni - podaj jakieś bliższe dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloo Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.stegny.2a.pl 17.12.06, 14:02 tu będzie raczej każdy swoje osiedle chwalił (każda myszka swój ogonek chwali) Napisz co oczekujesz po mieszkaniu i miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisp Re: Gdzie zamieszkać? IP: 82.160.30.* 18.12.06, 09:58 wolę ciszę i spokój , ale nie totalne zadupie, musi być blisko szkoła , przedszkole i jakieś sklepiki. Dobry dojazd autobusami miejskimi też konieczny.Jakieś takie złote osiedle z którego wszędzie w miare potrzeb dojadę , bowiem nie wiem jeszcze gdzie bedzie pracowała moja żona( ja w okolicach majdanka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.flashnet.pl 18.12.06, 20:59 ja tez polecam Porebe! Komunikacja w miare dobra, cisza, spokoj, szkola, sklepy itd. A co cię sklonilo do przeprowadzki do lublina?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.lublin.enterpol.pl 18.12.06, 21:32 a ja polecam Czechów! stanowczo! najlepsza dzielnica w lublinie: komunikacja, sklepy, szkoły, przedszkola - osiedle w tzw. "średnim wieku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 18.12.06, 22:30 z poreby na majdanek to drugi koniec miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.centertel.pl 26.02.07, 13:40 jaki mdrugi koniec?????? w sumie dzielnice sąsiadują(są po tej samej stronie miasta) a i dojazd niezły - w szczycie 10-15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
iresina Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:12 A ja polecam Felin. Cisza, spokój. Blisko na Majdanek.Pętla autobusowa na początku osiedla (niedużego , więc wszędzie blisko) dzięki czemu ruch na osiedlu niewielki. Mnóstwo garbów na jezdni spowalniające ruch( to się chyba nazywa leżący policjant). Wspaniała szkoła pretendująca do miana jednej z lepszych w mieście, z niewielką liczbą dzieci. Klasy nawet 20- osobowe, jak w prywatnych szkołach. Nauczyciele i dyrekcja znają wszystkich.Przedszkole. Kościół na miejscu.Sklepy. Do miasta jeździ od nas 7 linii autobusowych. W 2007 roku mają wydłużyć trakcję trolejbusową na Felin, więc będzie jeszcze więcej. Rozpoczęta budowa Felicity - blisko, ale jednak nie na osiedlu. I bardzo dobrze. W lecie słychać tokujące bażanty i granie koników polnych.Sielsko, a do centrum 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:29 iresina napisała: > A ja polecam Felin. Cisza, spokój. Blisko na Majdanek.Pętla autobusowa na > początku osiedla (niedużego , więc wszędzie blisko) dzięki czemu ruch na osiedl > u > niewielki. Mnóstwo garbów na jezdni spowalniające ruch( to się chyba nazywa > leżący policjant). Wspaniała szkoła pretendująca do miana jednej z lepszych w > mieście, z niewielką liczbą dzieci. Klasy nawet 20- osobowe, jak w prywatnych > szkołach. Nauczyciele i dyrekcja znają wszystkich.Przedszkole. Kościół na > miejscu.Sklepy. Do miasta jeździ od nas 7 linii autobusowych. W 2007 roku mają > wydłużyć trakcję trolejbusową na Felin, więc będzie jeszcze więcej. Rozpoczęta > budowa Felicity - blisko, ale jednak nie na osiedlu. I bardzo dobrze. W lecie > słychać tokujące bażanty i granie koników polnych.Sielsko, a do centrum 15 min. I przelatujące nad dachami osiedla śmigłowce i samoloty z lotniska w Świdniku. Niebawem ma być ich zdecydowanie więcej. I specyficzne zabawy młodych ludzi, którzy wrzucają do studni dziewczyny i przysypują kamieniami... Cisza i zapach z pobliskich łąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~ Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 22.12.06, 22:17 to pojedź sobie na swoją ukochaną Porębe, gdzie tylko słychać hałas pociągów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a`propos Felina IP: *.centertel.pl 26.02.07, 13:43 "za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za siedmioma lasami, za siedmioma rzekami mieszkał król. I wszędzie miał od cholery daleko" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iresina Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:17 Sorki. Zbyt szybko pisałam i poległam stylistycznie. Spieszę się na łączkę, na spacer z psem. jeszcze raz zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morrisek Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 19.12.06, 09:15 Osiedle Millenium...ul.Startowa 16, są jszcze wolne mieszkania. Wszędzie blisko, dobra komunikacja, blok ogrodzony, monitoring całodobowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisp Re: Gdzie zamieszkać? IP: 82.160.30.* 19.12.06, 10:07 oboje pochodzimy z okolic lublina, choć od 15 lat mieszkamy w Warszawie, szczerze powiedziawszy mam już tego miasta dość,tęskni nam się za rodzinnymi stronami.........Tutaj jest wszędzie daleko, mimo ,że mieszkamy i pracujemy w tym mieście to do pracy w jedną stronę jedziemy 1,5 godz- wieczne korki, zgiełk , no i ogólnie warszawa jest fajna , ale na chwilę.fuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba nie warszawa a Warszawa, szanujmy co nasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:17 bo nikt nas nie bedzie szanował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: nie warszawa a Warszawa, szanujmy co nasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 09:00 Babo Wiejska, masz wybiórczy wzrok i uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.flashnet.pl 17.01.07, 18:37 tak sie sklada, ze tez pracuje aktualnie w wawie, z tym ze mieszkam na stale w lublinie, wlasnie na porebie. Tez nie lubie wawy, na szczescie za ok 2 tyg. wracam do lublina na dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 17.01.07, 18:47 na porębę ?? te osiedle jest zbyt przereklamowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.backiel.com.pl 17.01.07, 19:07 ładne miasto :) szkoda ze tak daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.lublin.mm.pl 26.02.07, 13:35 Ja polecam LSM. W miarę niedaleko centrum, najlepszy dojazd bo dojedzie sie wszędzie, bardzo ładne osiedla pełne zieleni. Nie ma pijaków, fenoli i grupek rozdartych nastolatków. Minusy: akustyczne mieszkania i małe pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś