Dodaj do ulubionych

Gdzie zamieszkać?

16.12.06, 19:53
Mam w planie przeprowadzić się do Lublina.Mój problem polega na tym,iż nie
znam dobrze miasta i nie wiem gdzie (jaka dzielnica,osiedle)kupić mieszkanie.
Proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: AASAA Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:12
      Dzielnica czuby, osiedle poręba. Polecam. Ale szykuj sporo kasy na mieszkanie :-)
      • Gość: H Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:08
        Zalezy, co lubisz. Czy wolisz blizej centrum, czy dalej, ale spokojniej, czy
        blisko centrów handlowych lub uczelni - podaj jakieś bliższe dane.
    • Gość: kloo Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.stegny.2a.pl 17.12.06, 14:02
      tu będzie raczej każdy swoje osiedle chwalił (każda myszka swój ogonek chwali)
      Napisz co oczekujesz po mieszkaniu i miejscu.
      • Gość: monisp Re: Gdzie zamieszkać? IP: 82.160.30.* 18.12.06, 09:58
        wolę ciszę i spokój , ale nie totalne zadupie, musi być blisko szkoła ,
        przedszkole i jakieś sklepiki. Dobry dojazd autobusami miejskimi też
        konieczny.Jakieś takie złote osiedle z którego wszędzie w miare potrzeb dojadę ,
        bowiem nie wiem jeszcze gdzie bedzie pracowała moja żona( ja w okolicach majdanka)
        • Gość: gosc Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.flashnet.pl 18.12.06, 20:59
          ja tez polecam Porebe! Komunikacja w miare dobra, cisza, spokoj, szkola, sklepy
          itd. A co cię sklonilo do przeprowadzki do lublina?:)
          • Gość: gościówa Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.lublin.enterpol.pl 18.12.06, 21:32
            a ja polecam Czechów! stanowczo! najlepsza dzielnica w lublinie: komunikacja,
            sklepy, szkoły, przedszkola - osiedle w tzw. "średnim wieku"
            • Gość: ef Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 18.12.06, 22:30
              z poreby na majdanek to drugi koniec miasta
              • Gość: bosman Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.centertel.pl 26.02.07, 13:40
                jaki mdrugi koniec?????? w sumie dzielnice sąsiadują(są po tej samej stronie
                miasta) a i dojazd niezły - w szczycie 10-15 minut.
    • iresina Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:12
      A ja polecam Felin. Cisza, spokój. Blisko na Majdanek.Pętla autobusowa na
      początku osiedla (niedużego , więc wszędzie blisko) dzięki czemu ruch na osiedlu
      niewielki. Mnóstwo garbów na jezdni spowalniające ruch( to się chyba nazywa
      leżący policjant). Wspaniała szkoła pretendująca do miana jednej z lepszych w
      mieście, z niewielką liczbą dzieci. Klasy nawet 20- osobowe, jak w prywatnych
      szkołach. Nauczyciele i dyrekcja znają wszystkich.Przedszkole. Kościół na
      miejscu.Sklepy. Do miasta jeździ od nas 7 linii autobusowych. W 2007 roku mają
      wydłużyć trakcję trolejbusową na Felin, więc będzie jeszcze więcej. Rozpoczęta
      budowa Felicity - blisko, ale jednak nie na osiedlu. I bardzo dobrze. W lecie
      słychać tokujące bażanty i granie koników polnych.Sielsko, a do centrum 15 min.
      • dociek Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:29
        iresina napisała:

> A ja polecam Felin. Cisza, spokój. Blisko na Majdanek.Pętla autobusowa na
        > początku osiedla (niedużego , więc wszędzie blisko) dzięki czemu ruch na
        osiedl
        > u
        > niewielki. Mnóstwo garbów na jezdni spowalniające ruch( to się chyba nazywa
        > leżący policjant). Wspaniała szkoła pretendująca do miana jednej z lepszych w
        > mieście, z niewielką liczbą dzieci. Klasy nawet 20- osobowe, jak w prywatnych
        > szkołach. Nauczyciele i dyrekcja znają wszystkich.Przedszkole. Kościół na
        > miejscu.Sklepy. Do miasta jeździ od nas 7 linii autobusowych. W 2007 roku mają
        > wydłużyć trakcję trolejbusową na Felin, więc będzie jeszcze więcej. Rozpoczęta
        > budowa Felicity - blisko, ale jednak nie na osiedlu. I bardzo dobrze. W lecie
        > słychać tokujące bażanty i granie koników polnych.Sielsko, a do centrum 15
        min.

I przelatujące nad dachami osiedla śmigłowce i samoloty z lotniska w Świdniku.
        Niebawem ma być ich zdecydowanie więcej. I specyficzne zabawy młodych ludzi,
        którzy wrzucają do studni dziewczyny i przysypują kamieniami... Cisza i zapach
        z pobliskich łąk.
        • Gość: ~~~~ Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 22.12.06, 22:17
          to pojedź sobie na swoją ukochaną Porębe, gdzie tylko słychać hałas pociągów..
      • Gość: bosman a`propos Felina IP: *.centertel.pl 26.02.07, 13:43
        "za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za siedmioma lasami, za siedmioma
        rzekami mieszkał król. I wszędzie miał od cholery daleko" :-)
    • iresina Re: Gdzie zamieszkać? 18.12.06, 23:17
      Sorki. Zbyt szybko pisałam i poległam stylistycznie. Spieszę się na łączkę, na
      spacer z psem. jeszcze raz zachęcam.
    • Gość: Morrisek Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 19.12.06, 09:15
      Osiedle Millenium...ul.Startowa 16, są jszcze wolne mieszkania. Wszędzie
      blisko, dobra komunikacja, blok ogrodzony, monitoring całodobowy!!!
    • Gość: monisp Re: Gdzie zamieszkać? IP: 82.160.30.* 19.12.06, 10:07
      oboje pochodzimy z okolic lublina, choć od 15 lat mieszkamy w Warszawie,
      szczerze powiedziawszy mam już tego miasta dość,tęskni nam się za rodzinnymi
      stronami.........Tutaj jest wszędzie daleko, mimo ,że mieszkamy i pracujemy w
      tym mieście to do pracy w jedną stronę jedziemy 1,5 godz- wieczne korki, zgiełk
      , no i ogólnie warszawa jest fajna , ale na chwilę.fuuuuuj
      • Gość: wiejska baba nie warszawa a Warszawa, szanujmy co nasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:17
        bo nikt nas nie bedzie szanował
        • Gość: lublinianka Re: nie warszawa a Warszawa, szanujmy co nasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 09:00
          Babo Wiejska, masz wybiórczy wzrok i uwagę?
      • Gość: gosc Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.flashnet.pl 17.01.07, 18:37
        tak sie sklada, ze tez pracuje aktualnie w wawie, z tym ze mieszkam na stale w
        lublinie, wlasnie na porebie. Tez nie lubie wawy, na szczescie za ok 2 tyg.
        wracam do lublina na dobre:)
        • Gość: P Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.it-net.pl 17.01.07, 18:47
          na porębę ?? te osiedle jest zbyt przereklamowane...
          • Gość: tk Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.backiel.com.pl 17.01.07, 19:07
            ładne miasto :)
            szkoda ze tak daleko
    • Gość: brzózka Re: Gdzie zamieszkać? IP: *.lublin.mm.pl 26.02.07, 13:35
      Ja polecam LSM. W miarę niedaleko centrum, najlepszy dojazd bo dojedzie sie
      wszędzie, bardzo ładne osiedla pełne zieleni. Nie ma pijaków, fenoli i grupek
      rozdartych nastolatków. Minusy: akustyczne mieszkania i małe pomieszczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka