Gość: aldi Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.chello.pl 31.05.10, 10:40 nie ma najlepszej szkoły! bo w każdej są źli i dobrzy instruktorzy.Polecam Krystiana z PKSu, młody,zaangażowany w to żeby nauczyć,no i ma dużą wiedzę.Trochę jednak musiałam pozmieniać, zanim trafiłam na kogoś, kto mnie solidnie przygotował do egzaminu. A i pamiętajcie,że jak się skończy kurs to nie znaczy,że już wszystko umiesz i musisz się na egzamin zapisywać. Z tego co widzę to ludzie się zapisuja na gwałt a potem zdają za 10 razem,i traca tylko kasę bo instruktorzy im wmawiaja że dobrze jeżdżą, tworzą fajną atmosferę,żeby ktoś z nimi jeździł, a niekoniecznie przekłada się to na umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.chello.pl 31.05.10, 22:13 Robiłam kurs w Autku na Nadbystrzyckiej. Z czystym sumieniem mogę polecić ten ośrodek. Bardzo podobało mi się ich podejście do kursantów. Widać, że zależy im żeby nauczyć jeździć i nie tylko do egzaminu, ale też "prawdziwym życiu" :) Teoria ciekawie prowadzona, można o wszystko zapytać. Jazdy bardzo przyjemne. Jeździ się po trasach egzaminacyjnych. Jeśli chodzi o praktykę to tłumaczą wszystko dokładnie, do skutku, cierpliwie. Nie było żadnych spóźnień, nagłego odwoływania, skracania jazd czy podobnych historii. Samochody są zadbane, nieporozwalane. Z mojego kursu wszyscy, którzy do tej pory zdawali egzamin zdali za pierwszym razem. W tym ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.wepol.static.vip-net.pl 01.06.10, 18:21 Zdecydowanie polecam KULKę:))) to najlepsze co mogło mi się przydarzyć! Teoria dobrze wytłumaczona, nie miałam żadnych problemów z jej przyswojeniem, podejście wykładowców też bardzo profesjonalne-nawet mieliśmy krótkie testy sprawdzające:) co mobilizowało do nauki na bieżąco, poza tym naprawdę świetni ludzie:) Jazdy to w ogóle bajka...pierwszy raz wsiadłam za kółko i czułam się kompletnie zielona...ale trafiłam na fantastycznych instruktorów, naprawdę wiele mnie nauczyli, każdy z nich był inny ale od każdego nauczyłam się czegoś przydatnego, nie tylko w zdaniu egzaminu, ale przede wszystkim jako przyszły kierowca:) Cierpliwość, spokój ale także konstruktywna krytyka...wszystko potrafili mi wytłumaczyć tak, że to zrozumiałam:) a to najważniejsze:DDD i egzamin zdany;D naprawdę super szkoła!!! Zdecydowanie polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desert flower Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 22:57 Zdałam egzamin. Dla wszystkich osób które chcą zdać egzamin bezbłędnie polecam szkołe jazdy MARKO. Instruktorzy najlepsi Przygotowanie do egzaminu najlepsze Do egzaminu przystąpiłam bez stresu, który w większości przypadków jest przyczyną negatywnego wyniku. Wszystko zawdzięczam MARKO. Polecam - www.marko.lublin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: 77.79.198.* 01.09.10, 22:07 Czy ktoś słyszał o takiej firmie jak Autoholik?? Koleżanka mi mówiła ze spoko i zdała z 1-razem. A ktoś jeszcze słyszał o tej nauce jazdy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tted Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.zamosc.mm.pl 15.09.13, 12:56 Tutaj troszkę info o tej nauce jazdy: Nauka jazdy Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola OSK SUKCES Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 20:14 Polecam Ośrodek Szkolenia Kierowców SUKCES, świetna atmosfera, dobre przygotowanie do egzaminu ktory zdalam za 1 razem! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaamazonka Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie 17.12.14, 21:42 Zapisałam się na kurs do kulki bo miałam blisko, ale instruktorzy to zboczone cham, jak zobaczą ładną dziewczynę to się ślinią i głupie teksty rzucają. Jak się zapytałam jak mam posunąć fotel do przodu bo pierwszy raz siadłam do samochodu to ten burak powiedział mi schyl się i pociąg druta :O śmiejąc się po chwili dodał pod siedzeniem. Brak szacunku kultury i wychowania, odniosłam wrażenie, że są zmęczeni życiem i tym co robią tylko pytanie to po co to robią? Egzaminu nie zdałam brałam dodatkowe lekcje ale już nie u nich a tak na prawdę to nauczył mnie jeździć mój Tata. Zdecydowanie odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Najlepsza szkoła jazdy w Lublinie IP: *.ennet.pl 22.03.13, 18:14 Najlepszą szkołą jazy w Lublinie jest Wyższa Szkoła Jazdy, pan instruktor zna wszystkie triki egzaminatorów, którymi dzieli się ze swoimi kursantami, polecam, bo egzaminator chciał mnie złapać w taką pułapkę, ale ja byłam ubezpieczona! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.multimo.pl 29.10.10, 13:28 Ja robiłam kurs w szkole bolid i mogę polecic ją z czystym sumieniem.Cena kursu w tym ośrodku to 997 zł ze wszystkim(z lekarzem,materiałami do nauki,i 2 godzinami gratisowymi).Instruktorzy naprawdę cierpliwi,mili i nie krzyczący.Kurs zrobiłam naprawdę szybko,teoria w tydzień(w godzinach które zostały ustalone z cała grupą) a pózniej jazdy.Na wszystko trzeba było poswiecic ok miesiąca. Egzamin zdany za pierwszym razem!!!Dzieki nim posiadam prawo jazdy.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:00 moim zdanie najlepsza szkoła nauki jazdy w lublinie to PROMEX bardzo byłem zadowolony i polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 14:26 Ja zdecydowanie odradzam PZM na Prusa. Kiedyś może był to dobry ośrodek. Teraz jest totalna lipa, w której pracują stare dziadki bez pasji i chęci do nauczania kogokolwiek. Czas zlatuje szybko, troche pogada się głupot, ale co z tego skoro później kopletnie nic się nie umie, bo po 30 godzinach okazuje się, że to instruktor za Ciebie parkował, dając złudzenia, że ssama potrafisz?!!!! PARANOJA!!!!! Doszkalanie brałam w OSk manewr na Skłodowskiej. Szczerze polecam. Instruktor=właściciel, to człowiek, któremu naprawdę zależy, żeby nauczyć kursanta jeździć. Cierpliwy i zaangażowany. Ja te szkołę wybrałąm z racji bliskiej odległości od umcsu i nie żałuję. Powodzenia na egzaminach. Ja w 22 maja 2011 odbieram wymarzone prawko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) TYLKO <RANDAL> IP: *.lublin.mm.pl 01.12.10, 21:17 Witam serdecznie :) Jeszcze niedawno zdawałam egzamin i jezdzilam w paru szkołach w Lublinie. Zdecydowanie NIE polecam Kulki a takze ośrodka PKS który takze jest zaraz koło Worda. Te szkoły są wrecz beznadziejne ! Instruktorzy beznadziejni. Przekonałam sie o tym jak poszłam do szkoły Randal- na prawde super, polecam. Potrafią konkretnie uczyc! Jezdzilam tam z pracownikiem a takze szefem ktorego serdecznie pozdrawiam. W tamtym osrodku zalezy aby jak najlepiej nauczyc. NA prawde gorąco polecam tylko osrodek RANDAL, znajduje sie na ulicy Muzycznej. Serdecznie pozdrawiam i zycze pomyslnie zdanych egzaminow :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant/ka Re: TYLKO <OSK WRC> IP: *.enterpol.pl 21.12.10, 21:02 sprobuj a sam sie przekonasz dlaczego polecam ten ośrodek, www.szkolawrc.pl Pozdrowienia dla instruktorów szkoły WRC :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: TYLKO <OSK WRC> IP: 188.127.24.* 19.06.11, 12:18 W piątek 17.06 zdałam prawo jazdy za pierwszym razem. Jestem bardzo wdzięczna Pani Renacie, nauczyła mnie wszystkiego mimo, że początki były trudne. Polecam jej ośrodek i podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: TYLKO <RANDAL> IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.11, 13:16 Wszystkim polecam szkołę WRC w Lublinie. Skończyłam kurs w puławskiej szkole Sulej i oczywiście nie zdałam. Potem jeszcze brałam jazdy doszkalające w Kleksie, i znów nie zdałam. Dopiero trafiłam do WRC. Instruktorka, pani Renata jest super. Super cierpliwa, i ma niezwykły dar i charyzmat to tej pracy. Po kilku jazdach zdałam bezbłędnie, nie znając lublina. Nie sądziłam że zdam, a jednak. Dziękuję pani Renato! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: TYLKO <RANDAL> IP: *.nplay.net.pl 27.05.12, 14:30 Odradzam stanowczo Randal, kilka miesięcy temu zdałam egzamin na prawo jazy, kurs przeprowadziłam do końca w szkole Randal, mimo wątpliwości i chęci przeniesienia się do innej szkoły. Zdecydowanie odradzam instruktora Andrzeja, jednocześnie właściciela szkoły. Krytyka jest zasadna kiedy jest konstruktywna, ten Pan powinien przejśc kurs dydaktyczny i zmienić podejście do kursantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 13:15 Witam, ja polecam Ośrodek WRC, zdałem za pierwszym razem mimo że kiepsko było na początku. Pani renatka naprawdę ma podejście do kursantów. jeżeli chodzi o cenę to dla dla uczniów i studentów jest za 949 zł i dodatkowo dwie godziny jazdy w dniu egzaminu gratis. www.szkolawrc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akku Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: 62.244.152.* 10.07.11, 18:49 Najnowsze dane za i półrocze 2011 roku blog.prawo.jazdy.lublin.pl/ranking-osk-w-lublinie-2011/ Odpowiedz Link Zgłoś
zdawalnoscpl Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie 09.02.16, 17:14 tutaj jest strona z najnowszymi danymi rankingu szkół jazdy w Lublinie : www.zdawalnosc.pl/12-lublin-zdawalnosc-prawa-jazdy-ranking-szkol-jazdy-osk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karioka Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 22:31 Nie polecam Rodmosu, jeden z nielicznych plusów tej szkoły to instruktor Pan Andrzej- prawdziwy nauczyciel, cierpliwy, spokojny, tłumaczył jasno, czuło się przy nim swobodnie. Niestety jeździł tylko w weekendy. Sama skusiłam się zasugerowana opiniami, bardzo pozytywnymi, ale: tempo nauki jak dla osób, które z autem nie miały wcześniej kontaktu - zawrotne, tłum ludzi, co powoduje, że jeździłam z przynajmniej 6 instruktorami, którzy zaprzeczali sobie nawzajem, a mój instruktor prowadzący- z szacunkiem, ale... grobowa mina, zero kontaktu, chyba że coś zrobiłam źle, wtedy otwierał usta, by zapytać: no i co robisz? Więc generalnie atmosferka;) na przetrwanie 2 godzin jazdy. Jak wysiadałam, odczuwałam ogromną ulgę, że na dziś koniec, choć samo jeżdżenie było fajne. No i może na koniec dorzucę tylko, że po kursie w rzeczonej szkole po prostu boję się jeździć autem. A to bardzo źle wróży:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loe Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 23:45 Najnowszy ranking OSK 2011 z woj. lubelskiego blog.prawo.jazdy.lublin.pl/ranking-osk-woj-lubelskie-2011/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownica :) Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: 91.123.170.* 15.10.11, 02:53 Zdecydowanie odradzam kurs w "MILA" Wprawdzie kilka lat temu ale robiłam tam kurs razem z koleżanką (ona do tej pory nie ma prawka) Dla mnie mega nieporozumieniem było robienie za szofera dla instruktora który musiał coś załatwić np wielokrotnie zostawić dokumenty na Racławickich. "Nauka" na placu manewrowym polegała na tym że instruktor kazał ćwiczyć jazdę "po łuku" mimo że to miałam perfekcyjnie opanowaną a sam wysiadał i szedł do innych instruktorów ustalać kto przyniesie kiełbasę a kto piwo na grilla (inni kursanci też po łuku jeździli bo przecież wjazd do koperty to kłopot dla instruktora bo przy aucie trzeba być zamiast pielęgnować życie towarzyskie) Kuzynka robiła kurs w MILA i była w miarę zadowolona bo przy którymś wyżej opisanym numerze zrobiła awanturę i było ok ale to nie o to chodzi aby płacić kasę i musieć się awanturować żeby ktoś zrozumiał jak powinno się kształcić kursantów Po kursie nie miałam wątpliwości że nie mam szans na zdanie egzaminu nawet nie było sensu składać papierów... odpuściłam na rok i po tym czasie wykupiłam kilka godzin w prawdziwej szkole jazdy, jakość nieporównywalna i egzamin oczywiście zdałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 21:34 Nie polecam Amigo. Robiłam tam prawko kilka lat temu. Na teorii z właścicielem niczego się nie dowiedziałam. Był zajęty rozmowami przez telefon, np. umawiał się na sylwestra i konferował ile osób zmieści się przy jednym stole. Instruktorzy nastawieni towarzysko a nie instruktorsko - ich zasada: miło, leniwie, wścibsko, czasem złośliwie, nie męczyć ani siebie ani innych. Na placu manewrowym porażka - zostawałam sama a instruktor na ławeczkę z kolegami. Inny ze mną w samochodzie i dalej śmiać się ze mnie lub ziewać. Zakończyłam kurs. Niestety jadąc na ferie zimowe mieliśmy wypadek samochodowy (ja jeszcze w roli pasażera). Kilka tygodni w szpitalu. Zanim wróciłam do tematu prawka minęło kilka miesięcy. Gdy zgłosiłam, by odebrać zaświadczenie Małecki mi wciskał, że będę zagrożeniem dla ruchu drogowego i powinnam wykupić nowy kurs. Miał mnóstwo chamskich pomysłów i nielogicznych wymówek, łącznie z tym, że przerwałam kurs, innym razem że nigdy go u niego nie robiłam, jak udowodniłam, że robiłam bo przyniosłam KP, to zaczął wciskać że kurs już jest nieważny. Szkopuł w tym, że jak rok się skończył, a ja nie odebrałam dokumentów, cwaniak mnie nie wprowadził do ewidencji, by nie płacić podatku od dochodu. Amigo w tym przypadku nie oznacza przyjaciel :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 13:32 Szczerze nie polecam Euro-Staru! Niedość,że sam kurs jest drogi to podejscie do kursanta okropne! Yariską 6-biegową jeżdziłam może ze 2 razy, mimo iż nie raz prosiłam o jazde tym samochodem. Poziom kultury osobistej instruktorów zerowy! Jeden pan doszedł nawet do tego poziomu chamstwa, ze palił w samochodzie papierosy podczas kursu! Nie raz się zdażało tez, że kurs zaczynałam 10 po, a raz czekałam nawet 25 min na deszczu! Jest jeszcze wiele spraw do zarzucenia, ale poprostu nawet szkoda mówić. Szczerze radzę omijać ta szkołe z daleka! Nic was nie nauczą, tylko zedrą pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
paol-a55 Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie 23.08.12, 11:03 Ja polecam OSK Randal - zależy na jakiego instruktora się trafi, ja polecam bardzo Michała i Pawła, nie jezdziłam z Andrzejem więc nie wiem jakie ma podejście. Jest u nich dość przyjemnie, można sprawnie wszystko pozałatwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek09 Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 16:56 jak mówiła paolka- wszystko zależy od instruktora. Na początek polecam lekturę tego wątku. czasami dobry instruktor też sie wypala i po kilku latach nie uczy już tak dobrze albo mu się nie chce. na początek szukającym polecam link www.autoq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Ranking szkół nauki jazdy w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 21:02 proponuje motostart po ok 7 lat od kursu kupilem tam 5 godzin pojezdzilem po trash egzaminu placu obsluga pzypomnienie i pyk word jest proponuje Odpowiedz Link Zgłoś