Dodaj do ulubionych

Superlink do Supersprawy. Hura! Do dziela!

28.04.03, 11:22
Otworzylam dzis rano Kurier Lubelski i ... i....
... i stan olsnienia przeszedl w stan zawstydzenia!

Koniec z gadaniem Moi Drodzy! Do roboty sie bierzemy!
Szczegolow nie zdradze - poczytajcie sami.
Czuje jednak, ze inicjatywa warta poparcia... I to jaka
inicjatywa :)

silver

www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4824&mode=thread&order=0&thold=0

P.S. dla zachety dodam, iz pomimo, ze nie ma to nic
wspolnego z piwem i sexem, jest rownie atrakcyjne
mentalnie :)

Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Superlink do Supersprawy. Hura! Do dziela! IP: *.lublin.mm.pl 28.04.03, 11:32
      Nich ja zgadnę skąd ta ambasada .....
      • silverstone Ryza... 28.04.03, 11:49
        Ze Szwecji, Ryza, ze Szwecji :))

Proponuje jednak przesledzic tok rozumowania
        pomyslodawcy, a nie jego polozenie geograficzne! Kurcze
        no ja sie zawstydzilam - ciagle tylko w kolko gadamy, ze
        chcielibysmy COS dobrego zrobic - i nie robimy. A tak
        niewiele trzeba zeby tym dzieciakom bylo lepiej...

Gość portalu: ryża małpa napisał(a):

> Nich ja zgadnę skąd ta ambasada .....
        • Gość: ryża małpa Re: Ryza... IP: *.lublin.mm.pl 28.04.03, 11:56
          Wiem , wiem ale co ja moge zrobić? Przeciez nie zafunduję dzieciom wycieczki bo
          nie mam chyba z czego?
          • Gość: ryża małpa ....:-(((( IP: *.lublin.mm.pl 28.04.03, 12:01
            Bardzo m i przykro że ma humor gasnicy inicjatyw dziś..:-(((( Jutro mi
            przejdzie !!!!!Obiecuję !!!!
          • silverstone Re: Ryza... 28.04.03, 12:04
            Ryza to nie o to chodzi, aby te dzieciaki jechaly gdzies
            daleko. Pozwole sobie zacytowac bo sama nie ujme tego ani
            lepiej ani madrzej:
            "celem bylo wlasciwie to, zeby pokazac dzieciom, ze
            mozna cos uzyskac uczciwa praca i wcale nie trzeba krasc.
            Tym bardziej, ze ta wycieczka to nie zaden prezent, ale
            zaplata za ich wlasna dobrze wykonana prace na boisku.
            Chcialbym, zeby wlasnie w takich kategoriach to
            postrzegali i zeby nauczyli sie pracowac. Obojetnie czy
            na treningach czy w urzedzie, czy fabryce"

Cos w tym jest, prawda??? Co waznego.

> Wiem , wiem ale co ja moge zrobić? Przeciez nie
            zafunduję dzieciom wycieczki bo
            >
            > nie mam chyba z czego?
          • eor Re: Ryza... 28.04.03, 12:05
            Ale fajnie, ze te dzieci do Szwecji przyjada. Bede ich wypatrywal. A co do
            pieniedzy - czasem daje sie cos zrobic bez pieniedzy. Wystarczy miec dobry
            pomysl. A tego Ci Ryziu chyba nie brakuje. I nie trzeba od razu fundowac
            wycieczki. I nie musi to byc kierowane do tej samej grupy. Tak wiele mozna
            zrobic dla innych jesli sie tylko chce. Wazne, aby kazdy choc raz pomyslal
            sobie - czy moglbym cos zrobic dla innych? A potem to juz z gorki..... Hurra,
            hurra, niech zyja dobre wiesci :))

> Wiem , wiem ale co ja moge zrobić? Przeciez nie zafunduję dzieciom wycieczki
            bo
            > nie mam chyba z czego?
            • lucy_z Re: Ryza... 28.04.03, 12:22
              Brawo ten Pan, co go w kurierze wymienili!!!!!!!:)))))))
              • eor Re: Ryza... 28.04.03, 12:31
                lucy_z napisała:

> Brawo ten Pan, co go w kurierze wymienili!!!!!!!:)))))))

Nie ma co bic braw, trzeba sie do roboty brac. Popieram apel Silver. Od dzis
                wszyscy kombinujemy jak pomoc potrzebujacym. Jeszcze raz powtarzam - tak
                niewiele trzeba.
                • silverstone Proponuje zrobic liste 28.04.03, 12:49
                  Liste fajnych, wykonywalnych rzeczy, czynnosci, atrakcji.
                  kto powiedzial, ze nagroda w meczu musi koniecznie byc
                  wyjazd? To jest fajne ale czasem trudno znalezc sponsora.
                  Gdybym raz jeszcze byla dzieckiem to chcialabym raz
                  jeszcze na wycieczke do fabryki Wedel!!!!!
                  nie macie tam w Lublinie jakiego Wedla???
                  • Gość: ryża małpa Re: Proponuje zrobic liste IP: *.lublin.mm.pl 28.04.03, 13:07
                    Mamy boska " Solidarność" co produkuje złote orzechy i inen pyszne cykuladki z
                    orzechcem bądx pyszna maśa wewnatrz....
                    • silverstone Re: Proponuje zrobic liste 28.04.03, 13:38
                      Noooooo... to juz cos! Organizuja wycieczki placzone z
                      degustacja??? Wedel kiedys organizowal! Dzieciaki by
                      oszalaly! Wiesz, jak sie robi landrynki?? Cudo! A tak
                      koszmarnie smakuje :)

> Mamy boska " Solidarność" co produkuje złote orzechy i
                      inen pyszne cykuladki z
                      > orzechcem bądx pyszna maśa wewnatrz....
                      • eor Re: Proponuje zrobic liste 28.04.03, 14:17
                        Lista to znakomity pomysl. Tworzymy:

1. Wycieczka do jakiegos atrakcyjnego miejsca w Lublinie - fabryka cukierkow,
                        albo browar :)))))
                        2. Konkurs dla dzieci, a w nagrode cos bardzo fajnego (tak jak mialo to
                        miejsce w opisanym przypadku).
                        3. Akcja zapewnienia domom dziecka tego czego im brakuje.... (moze by tak
                        komputer od forum Lublin???)
                    • ziedrzec Re: Proponuje zrobic liste 28.04.03, 16:26

> Mamy boska " Solidarność" co produkuje złote orzechy i inen pyszne cykuladki
                      z
                      > orzechcem bądx pyszna maśa wewnatrz....
                      HAHAHA!!!!!!

Dziś mnie stamtąd zwolnili więc mogie Wam zorganizowa wycieczkie
                      • Gość: mike Re: Proponuje zrobic liste IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.04.03, 19:11
                        hehe
                        kiedys mieszkalem na ulicy sierocej i wiem ze dzieic z domu dziecka przy
                        sierocej do fabryki cukierkow solidarnosc maja przez plot, zreszta tak jak i
                        my mielismy kiedys ze szkoly podstawowej :D
                        a poza tym to ten zaklad fajnie funkcjonuje, kiedys musialem cos tam
                        dostarczyc i wszedlem nawet prze pomylke do pustego pokoju pani dyrektor,
                        przeszedlem po hali [produkcyjnej prze nikogo nie zaczepiany, nikt mnie nigdy
                        nie pytal po co tam ide i z czym a z czym wychodze :D wiec watpie zeby
                        dzieciaki z domu dziecka nie daly sobie rady ze sforsowaniem
                        takich "zabezpieczen"
                        a tak w ogole to prze 8 lat podstawowki chodzilem z dzieciakami z wlasnie z
                        tego "bidula" jak go nazywaja do jednej klasy, z wieloma bo niektorym
                        skonczenie szkoly zajmowalo okolo 12 lat i wiem ze nic pozytecznego z nich nei
                        wyroslo, wiec nadzieja na jakies duze i dobre rezultaty tej akcji jest moim
                        skormnym zdaniem znikoma
                        pzdr mike
                        • lodbrok Re: Proponuje zrobic liste 29.04.03, 07:07
                          Pamiętam Mike jak jeszcze niedawno krytykowałeś innych, że nie przejawiają
                          inicjatywy, ze my na tym forum nic nie robimy a przeciez warto byłoby w czymś
                          uczestniczyć. Między innymi dlatego powstał pomysl tworzenia strony o Lublinie
                          żebyśmy nie byli jedynie grupką rozdyskutowanych i rozchachanych internautów.
                          Byłeś zresztą zwolennikiem tej inicjatywy. Tymczasem jak widze potrafisz
                          jedynie gadac i narzekać. Inicjatywa Eora jest bardzo cenna i jest jedynie
                          przykładem tego co mozna zrobic bez specjalnych nakładów. Ludziom czy dzieciom
                          ktorym mozna pomóc jest mnóstwo i niekoniecznie musza to byc domy dziecka.
                          Każdy moze znaleźć sobie własne poletko ktore moze uprawiać. Poza tym
                          twierdzenie, że z kogoś i tak nic nie wyrośnie jest dla mnie conajmniej dużym
                          nietaktem i zwykłym nadużyciem. Bez obrazy ale straciłeś moją sympatię Mike.
                        • eor Mike.... 29.04.03, 14:22
                          Co w takim razie proponujesz Mike. Pogodzic sie z faktem, ze z takich dzieci
                          nic dobrego nie wyrosnie i od razu zalozyc im policyjne kartoteki, tak na
                          wszelki wypadek? A moze warto postarac sie wskazac im inna droge. Moze warto
                          wlasnie ukierunkowac te dzieci na sport. Sport to bardzo dobry dziedzina
                          zarowno dla "latwych", jak i "trudnych" dzieci - wychowuje, uczy pokory i
                          pozwala sie wyzyc. Nawet jesli ktos nie osiagnie sukcesow, to przynajmniej
                          zdrowszy bedzie.

Nie kazdy kto ma problemy z nauka musi byc skazany na niebyt. I co z tego, ze
                          12 lat zajelo komus skonczenie szkoly podstawowej. Nie wszyscy sa zdolni, nie
                          wszyscy maja warunki do nauki i nie wszyscy sa zainteresowani nauka. Ale nawet
                          z tych ostanich moga wyrosnac dobrze ludzie. Wazne jest, zeby takie dzieciaki
                          starac sie integrowac, pokazywac, ze praca sie oplaca, ze spoleczenstwo
                          szanuje wlasnie tych ktorzy pracuja, a nie tych ktorzy na chleb zarabiaja
                          wystepkami. I nie wazne czy ktos zamiata ulice, czy wyklada na uczelni -
                          wszydzie mozna byc dobrym, wartosciowym czlowiekiem i wszedzie mozna byc....
                          niezbyt milym osobnikiem (ujmujac to eufemistycznie). Jesli nie mozemy pomoc w
                          zaden inny sposob - okazujmy przynajmniej szacunek tym, ktorzy ciezko pracuja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka