Dodaj do ulubionych

Pod sąd za kwiatki i trąbienie

09.03.07, 00:38
Ficowisko to z Lublina pośmiewisko...
taki ma być Nowy Lublin?
Obserwuj wątek
    • leniak Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 00:40
      a może już taki jest?

półtora roku i firma ma problemy, jeden dzień i są latarnie...
      WSTYD!

a miało być lepiej niż za Pruszkowskiego - brzydkie wyrazy cisną się na
      klawiaturę... bardzo brzydkie...
      • Gość: bolo Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 07:01
        kogo wy tam zatrudniacie w tej redakcji? Kolejny gniot, z którego trudno
        cokolwiek zrozumieć. O co chodzi w tym tekście?
        • Gość: Profesor Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:33
          Wygąda na to, że masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Wśród polskiej
          młodzieży to częsty problem.
          • Gość: Antypis Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: 212.106.28.* 09.03.07, 08:47
            Sami bracia lublinianie widzicie teraz, kogo wpusciliscie do wladzy. Prezydent
            Proszkowski jaki byl taki byl ale takiej prywaty nie tolerowal i nie uprawial.
            Niestety dziadowstwo rzadzi w kraju i ta plaga rozprzestrzenia sie w
            przerazajacym tempie. Mozecie vyc pewni, ze to dopiero wierzcholek gory
            lodowej, bo jakosc naszych wladz nie pozostawia zludzen. Tak top juz jest z
            tymi z awansu spolecznego.
            • pirulo Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 10:50
              Na krzyż za to, na krzyż!!!!!!

najlepsza gra online! Polecam- wciąga niesamowicie!
              • poszeklu Wyborowa sie nadela i ... trabnela w kwiatki 09.03.07, 16:05
                Biedny Fic, biedne kwiatki, biedny Osuch, biedna redakcja.
                Jedna wielka nedza.
    • Gość: bosman buractwo do entej .......... IP: *.centertel.pl 09.03.07, 09:53
      Czy taki "rzundca mniasta" nie ma za grosz poczucia wstydu i przyzwoitości?
      Zresztą te palikotowe wszystkie takie. Wystarczy przypomnieć jak Palikot
      kupił "Polmos". Rzygać się chce.
    • Gość: Były student Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: 82.160.71.* 09.03.07, 09:58
      A ja tam Fica lubię naprawde porządny z niego gość, a skoro pozwał do sądu to
      miał ku temu podstawy.
      • Gość: Student Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:48
        Widocznie dobrze mu "d" w wlaziles ze go lubisz
    • Gość: wiejska baba sądy powinny oddalic tę sprawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:15
      a pewnie przyspieszyły bo jegomosc jest persona na dzielnicy ,ludzie toż to
      jest typowy przykład wody sodowej
    • Gość: rst i prawidłowo - pod sąd buraków IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.07, 10:53
      • Gość: ? Tylko kto jest burakiem ? IP: 212.244.73.* 09.03.07, 11:21
        Czy Fic jest upierdliwy i przewrażliwiony, czy panowie z zakładu nie liczą się z
        sąsiadami ???
        • leniak Re: Tylko kto jest burakiem ? 09.03.07, 11:26
          na tej ulicy jest 3 domki w tym jeden zaficowany... od półtora roku jak
          czytamy...

hmm oto jak waadza walczy z przedsiębiorczością... ficwowisko i tyle
    • Gość: datura10 Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.azoty.pulawy.pl 09.03.07, 11:20
      Nie macie takich uciążliwych sasiadów to nie wiecie ,jak sie z takimi mieszka.
      Ja sasiaduje z zakładem produkcyjnym .Też cała dobe jeżdżą samochody,wózki
      widłowe.Nie można okna otworzyc ,bo hałas nie pozwala spokojnie spać. Od dwóch
      lat tocze walke o to,zeby postawił ogrodzenie wyciszające odgłosy i nic.Skarga
      na policji nic nie pomogła ,bo policjanci z właścicielem firmy razem wódke piją,
      Kontrola z ochrony środowiska zmierzyła tylko poziom hałasu na hali
      produkcyjnej i przysłali pismo,że wszystko jest w normie.Mieszkam w małej
      miejscowosci,ten pan jest jedynym pracodawca i do tego radnym w gminie.
      • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 11:28
        ale nie jesteś Ficem tylko obywatelem zatem spadaj...
        takie własnie jest pierwsze prawo Wasilewskiego "po pierwsze Fic"
        • Gość: mazak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.telprojekt.pl 09.03.07, 13:56
          leniak czy ty nie masz czasem na nazwisko pruszkowski?
          Jak dla mnie każdy jest lepszy od złodzieja pruszkowskiego i tyle w tym temacie
          • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 10.03.07, 00:39
            zobaczymy czy lepszy...
            a zaloguj sie kiciusiu to zobaczysz kim jestem, wyobraźni trochę w tym PO by
            się wam zdało co?
    • gdzies_czyli_wewpolsce A co na to Aron. Znowu cos z Lublina? 09.03.07, 11:22
      A to ma byc oaza szczesliwosci, sanatorium spokoju i raj postępu.

A tu rząc Fic czy może pic?
      • Gość: maggus Re: A co na to Aron. Znowu cos z Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:03
        Nie mieszkam w Lublinie, ale z tego co czytam to Pan prywate sobie użądza za
        publiczne pieniądze, i bezpardonowo wykożytuje urzad do swoich celów, Bujać to
        My panowie szlachta, kiedy to się skończy, czy nie ma bata na nieucziwych
        urzedników. Przecież sam chyba kupił działke pod budowe swojego domu, to co nie
        wiedział w jakiej okolicy sie buduje??
    • Gość: czerniakowianka A co to za ocenianie po wyglądzie, hę? IP: *.funk.pl 09.03.07, 11:24
      "Długowłosy mężczyzna w czarnej marynarce i w czarno-białych skórzanych butach
      bardziej przypominał kowboja niż właściciela firmy."
      • milestone Re: A co to za ocenianie po wyglądzie, hę? 09.03.07, 11:31
        A gdzie w tym zdaniu jest ocena?

Emilia
      • Gość: ALina Re: A co to za ocenianie po wyglądzie, hę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:37
        Gość portalu: czerniakowianka napisał(a):

> "Długowłosy mężczyzna w czarnej marynarce i w czarno-białych skórzanych
        butach bardziej przypominał kowboja niż właściciela firmy."

A to jest jakaś norma na wygląd właściciela firmy? Czy zakaz chodzenia w
        czarnej marynarce? A może w czarno-białych butach?
    • hetman_a Można się śmiać z takich "Ficów" ale z drugiej... 09.03.07, 11:35
      ... strony chamstwo powinno być karane. Niszczenie nawet zwykłych kwiatków, czy
      czegokolwiek powinno być również karane. Nie dość grzywny powinna być
      wymierzona również kara w postaci naprawienia szkód powstałych w skutek
      działania oskarżonego.
      • Gość: Kasiulla Re: Można się śmiać z takich "Ficów" ale z drugie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:42
        A przeczytałeś dobrze? Kwiatki były W PASIE DROGI, za ogrodzeniem posiadłości
        Ficów... Czy jeśli ja sobie posadzę kwiatki na poboczu jezdni, bo mam taki
        kaprys, i ktoś mi je przejedzie, to też mam go podać do sądu?!?!?!?!?!?!
        • Gość: q W PASIE DROGI IP: 217.8.161.* 09.03.07, 13:09
          "W PASIE DROGI" to nie znaczy NA JEZDNI. Chodnik też jest "w pasie drogi".
          Ja też ma zasadzone drzewka za płotem - pomiędzy płotem i chodnikiem. I co, każdy może je bezkarnie niszczyć? Niby nie moje bo za granicą działki, ale kto ma o nie walczyć? Miasto ma to w (...).
          • Gość: Kasiulla Re: W PASIE DROGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 13:30
            Czy w takim razie posadzisz sobie kwiatuszki na chodniku?

To, że Ty masz drzewka za płotem, to Twój problem - zapewne nie są W PASIE
            DROGI, skoro nikt ich nie ściął, mądralo.
    • jak_uzi Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 11:39
      to zwykly pieniacz jest, malo takich dookola? za czesto klaksonu uzywa,
      rozjechal kwiatki? co to jest? zreszta ciekawi mnie czy zamieszkal tam ten
      ficyk kiedy zaklad juz istnial. jesli tak to widzial ze jest tam zaklad.
      idiotow wszedzie jest pelno
    • Gość: gość Fic ma rację IP: *.chello.pl 09.03.07, 11:44
      Przestańmy wreszcie dać się terroryzować chamom na każdym kroku. Chamstwo w
      autobusach i tramwajach, na ulicach, w szkole - to może rzeczy drobne ale
      uciążliwe, a poza tym bezkarna chołota panoszy sie coraz bardziej, zaczyna
      sie od przeklinania , trąbienia i niszczenia kwiatków, potem są kradzieże i
      rozboje. ZERO TOLERANCJI DLA CHAMÓW!
      • Gość: mm Re: Fic ma rację IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 12:10
        skoro zakład tam był już wcześniej to powinien się zastanowić co robi kupując
        działkę/dom w takim sąsiedztwie! a nie teraz się czepiać uciążliwości
        co innego gdyby zakład powstał juz po tym jak tam zamieszkał

ale najlepsze jest zdanko:
        "Wielokrotnie pod moim adresem były kierowane wulgaryzmy, pan Osuch wołał do
        mnie: "Profesor, popraw sobie krawat" - mówił prezydent."
        no, no, no, bardzo, bardzo wulgarnie sie odezwał- PROFESOR?! toż to tak
        obraźliwe że bardziej nie można!
        :D
    • slawinek Coś się Ficowi porąbało pod dekielkiem 09.03.07, 12:12
      W lublinie chyba nie mają żadnych problemów.Takie pierdoły na łamach gazety a
      fuj to nie przystoi , ale obciach wstyd i hańba że zastępca prezydenta w takie
      duper ele się bawi.Panie Prezydencie niech pan ratuje honor Lublina i niech pan
      zastępcy swemu podwładnemu rozjaśni co i jak bo facetowi się poprzesuwało
    • observer_01 Pod sąd tak ale Urzad Miasta. 09.03.07, 12:14
      W normalnych warunkach na osiedlach mieszkalnych dzialalnosc gospodarcza tego
      typu nie powinna miec miejsca. Przy projektowaniu osiedla trzeba bylo zapewnic
      firmie przeniesienie sie na inny, odpowiedni teren. Projektanci i decydenci o
      tym nie pomysleli. Ze taka dzialalnosc jest dla mieszkancow uciazliwa nie
      podlega watpliwosci ale gdyby tam nie zamieszkal pan prezydent inni mieszkancy
      napewno by tak szybko terminu w sadzie nie dostali. Niech pan prezydent
      zaskarzy jednak sam siebie. Wozki widlowe na ulicy Hiacyntowej toz to zywcem z
      Mrozka wziete.
      • leniak Re: Pod sąd tak ale Urzad Miasta. 09.03.07, 12:56
        nie obrazaj Mrożka... predzej Fic jest z Zapolskiej... albo może i z Orwella -
        zobaczymy jak się rozkręci...
      • Gość: bb A można budować centrum handlowe i sądy w środku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:50
        mieszkaniowego ZaNA lub hipermarket (ZANA, Górki czechowskie w planach).
        Przecież ci, co planuja działki wyrządząją krzywdę mieszkańcom, którzy mają
        prawo do odpoczynku po pracy w dzielnicy MIESZKALNEJ, a nie gospodarczej.
        Dlaczego nie ma żadnego hiprmarketu w okolicy, gdzie mieszkają radni???
    • Gość: poznaniak Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.echoson.com.pl 09.03.07, 12:54
      no nie, temat rzeczywiscie wspanialy jak na tak duza wies jak Lublin
    • Gość: ceke Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.pronet.lublin.pl 09.03.07, 12:57
      wesoBy sanitariusz debil
    • Gość: Gosciu Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:58
      Marszałka Zdrokowskiego chyba nie przebije..
      Ciekawie tu. Zaraz wyjdą nowe kwiatki.
      pozdr
    • Gość: Czytelnik Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.pronet.lublin.pl 09.03.07, 13:06
      Panie Luciński, czy w Lublinie nie ma większych spraw do rozwiązania? Czy
      dostaje Pan jekąś ekstra premię za pisanie o takich pierdołach. Fic podał do
      sądu Osucha. Miał do tego prawo. Czy miał rację roztrzygnie Sąd. Oczywiście
      każdy pragnie mieć widłaki pod oknem i Pan pewnie też. Poszukaj człowieku
      ciekawszych tematów, bo niedługo GW zmieni tytuł na Fakt Bis.
      • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 13:10
        mhm sąd rozstrzygnie od tego jest...
        ale za co mieszkańcy Lublina zostali Ficem pokarani i przez jaki sąd?
        lubię te wpisy gości z PO fajne są takie szczere i oddane...
        • Gość: Marek Do Leniaka! IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 09.03.07, 13:38
          Widze Leniak ze juz nie wystarczy Ci Gazeta Wyborcza i przezucasz sie na inne fora gazet tylko po to aby dopiec Latce! Nie ladnie... Zazdrosc straszna przez Ciebie przemawia... Na szczescie Sierakowska nie wygrala, a Ciebie w UM nie ma! Ufff.... P.s. Sami malkotenci sa wsrod nas!.....
          • leniak Re: Do Leniaka! 10.03.07, 00:38
            otórz nie zadrość naprawdę... nie chciałbym być Łątką i to poważnie...
            ja mam żaden zwiazek z Sierakowska i zaden powód do bycia w Ratuszu...
            doprawdy weź pod uwagę że sierakowska w PPS nigdy nie była a ja owszem i to 8
            lat...
            na mieście moim mi zależy i zgroza mną kieruje - zgroza że indywidua typu Łatki
            czy Fica się moim miastem bawią...
            mozesz tego nie rozumieć oczywiście Twoje świetę pseudoliberalne prawo... co
            wiecej cieszę się że je masz...
            a swoje mam i ja.
        • Gość: Czytelnik Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.pronet.lublin.pl 09.03.07, 18:22
          Nie jestem elektoratem PO . Jestem za zdrowym rozsądkiem i porządkiem .
          Rozczarowany? Poza tym jeśli ktoś podaje kogoś do sądu to ma jakieś podstawy ,a
          sąd uzna czy były podstawne. Proste.
          • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 10.03.07, 01:14
            proste - owszem
            etycznie naganne - również
            kwalifikujace do bycia wiceprezydentem - wrecz odwrotnie
      • Gość: mazak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.telprojekt.pl 09.03.07, 14:01
        I własnie na tym poście powyżej powinna sie zakonczyc dyskusja!
    • Gość: Stefan Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 13:41
      Na miejscu p. Osucha o 6 rano włączałbym porządny sprzęt skierowany w stronę
      tego pajaca. I jakiś heavy metal, albo techno. Przed 22 powtórka.
    • piotrwit55 Pod sąd za kwiatki i trąbienie 09.03.07, 13:50
      Niech ten zastepca trzasnie sie dobrze w czerep.
    • Gość: numenq Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: 213.25.67.* 09.03.07, 13:51
      Jeśli "Panie magister" jest dla niego obraźliwe i wulgarne... to ja mu
      współczuję. A co jak ktoś na niego powie: "Ty draniu!". To już chyba zawału
      dostanie.

Do sądu o zniszczenie kwiatków? Śmiech na sali. Dogadać się... zwrócić kasę,
      albo w czynie społecznym niech pracownicy poświęcą 20 minut i posadzą nowe.

Co się w tym kraju narobiło :/
      • Gość: bosman albo zawału..... IP: *.centertel.pl 09.03.07, 15:12
        albo ........dyspepsji(po naszemu sraczki). To teraz jest trendy :-)
    • Gość: Michał A co z synchroniczkami? IP: *.gbw.com.pl 09.03.07, 14:27
      JAk Wam sie podobaja plasajace w wodzie nimfy? Na synchro.pl o polskim
      pływaniu synchronicznym!
    • Gość: joanna Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: 80.152.60.* 09.03.07, 14:30
      władza może wszystko
    • Gość: joanna Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: 80.152.60.* 09.03.07, 14:30
      władza może wszystko
      • Gość: karol Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:52
        Mniejsza o temat, prawda pewnie lezy pośrodku, ale przeczytałem ten tekst dwa
        razy i niestety dochodzę do wniosku, że poziom merytoryczny dziennikarzy GwL
        zszedł juz na poziom kuriera a może i niżej. Zreszta ktoś to juz zauważył.

"Stanisław Fic, zastępca prezydenta Lublina stanął przed sądem jako świadek w
        sprawie przeciwko sąsiadowi, właścicielowi firmy i jego pracownikowi"
        • Gość: bosman och Karol! IP: *.centertel.pl 09.03.07, 15:17
          czepiasz się :-)
          Faktem jest że ostatnio pisanina wyborczych zeszła na psy. Wacek Biały w grobie
          przewraca się.
        • Gość: leszeke Re: Och, Karol ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:04
          Może przed rozpoczęciem krytyki warto się czasem trochę podkształcic ?

np. "coś" [obiekt] znajduje się zdecydowanie w pasie drogi ...
          • Gość: karol Re: Och, Karol ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 07:43
            grzyby mogą rosnąć W lesie, kwiatki moga rosnąć W doniczce, ale jak mogą rosnąć
            W pasie drogowym lub pasie np. zieleni??? To co? Wewnątrz tego pasa?!
        • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 10.03.07, 00:43
          Karol jak ty sie słusznie czepiasz... powaznie słusznie, tekst ktoś pisał na
          kolanie, niestety...
    • Gość: aseg Pod sąd za kwiatki i trąbienie IP: *.eranet.pl 09.03.07, 16:28
      Szkoda,że Fic nie zamieszkał na mojej ulicy-nie było by na niej błota tylko
      elegancka kosta.A co do sprawy-Osucha zamknąć a zakład zburzyć.
      • leniak Re: Pod sąd za kwiatki i trąbienie 10.03.07, 00:44
        U fica jest błoto w sporej ilości... nie załuj lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka