rilian 19.05.07, 09:32 dziś jest na całym świecie, ale nie w lublinie. tutaj będzie noc z kulturą - za dwa tygodnie. zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delaralde Re: noc muzeów... 19.05.07, 12:50 ja nie jestem zadowolona:/ rodzice mi piszą że w moim rodzinnym wielkim mieście Radomiu noc muzeów jest, że pewnie w Lublinie też w takim razie, więc aż chciałam się wybrać i poświęcić koncert Iry i Dżemu by się ukulturalnić porządniej a tu nic z tego... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: noc muzeów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:31 z zalem slucham co sie dzieje w innych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: noc muzeów... IP: *.lublin.mm.pl 20.05.07, 10:12 nie potrafię zrozumieć jak ktoś może rządać by ludzie przyszli do pracy w nocy, bo gó..arzerii nie chce się chodzić do muzeów i nagle jak im się je otworzy w nocy i za darmo to pójdą. Niestety jakąś noc kultury teraz wymyślili jeszcze, wszystko oczywiście za pieniądze podatników. A potem nie ma na leczenie bo trzeba na idiotów wydawać by mieli gdzie pójść jak się nawalą browarem. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: noc muzeów... 20.05.07, 13:14 jasne. kultura niepotrzebna. sztuka na śmietnik. człowiek nie ma potrzeby obcowania z pięknem i wytworami kultury. promocja tego powinna być zabroniona na najbliższy wiek, gdy będziemy się dorabiać. głównie na zachodzie, bo tu, w lublinie, pustynia. a potem pisze się z bykami ortograficznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: noc muzeów... IP: *.lublin.mm.pl 20.05.07, 16:14 No jasne, u nas wszystko musi byc za państwową kasę. Nawet filmy, by wajda mógł nakręcić kolejnego gniota lub lekture. A później biją się po ryjach gdy kozyra czy jakaś inna wywiesi fiuta na krzyżu lub położy zużyte tampony, oczywiście dofinansowana przez pieniądze katolików. Gdyby człowiek miał ochotę obcować z pięknem to na wystawach byłyby tłumy a są pustki, wszystko jest w necie a ludzie są leniwi i wykształceni na prawdzie z GW lub ich przeciwników. Błędy trzeba robić by się dobrze wkomponować w obecny stan polityczny. Na kulture musi byc sponsor a u nas sponsorzy dorobili sie na rabunku przy pomocy polityków i tylko to wspierają co i urzędasy poprą. Trzeba nam wolności to będzie bogactwo i pieniądze na kulturę. Niestety na tym zaścianku wolności nigdy nie było i nie będzie. Tak jak i w Polsce - 83 miejsce na świecie, za krajami Afryki - uznano nas za kraj "własciwie zniewolony" Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: noc muzeów... 20.05.07, 19:24 pozamykać i spalić. albo najlepiej sprywatyzować. obrazy wystawić na wystawach poglądowych zestawiając je z rysunkami dzieci i chorych psychicznie. już to skądś znamy. Odpowiedz Link Zgłoś