Dodaj do ulubionych

Strajk obywatelski - precz z konowałami!

22.05.07, 13:27
Mniej piguł,więcej zdrowia i pieniędzy w kieszeni.
Obserwuj wątek
    • leniak Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 13:33
      tak z 6 mcy temu, był liberałem, demokratą...
      a dziś proszę ramię w ramię z Kaczyńskimi buduje IV RP...
      hmm no bywa że się ludziom zmienia...
      mnie jednak nieco smutno...
      • andrzej.sawa Re: Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 14:08
        Ja z troski o lekarzy - mają za dużo roboty,za mało pieniędzy,to chcę im pomóc
        przynajmniej w tym zakresie co mogę - po prostu strajkuję i ich nie odwiedzam.
        A o kolaborację z kaczorami nie oskarżaj,bo się pogniewam.
        • leniak Re: Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 14:18
          oj Andrzeju gdybyś w 80 roku gdy strajkowało MPK lubelskie wzywał do chodzenia
          piechotą, a gdy strajowała Stocznia Gdańska do pływania na pontonach było by
          tak samo jak teraz gdy wzywasz do nie chodzenia do lekarzy...
          Ty sobie może radę dasz, a chorzy co? niech spieprzają?
          a może lekarze nie mają racji? może to zwykłe żule w kitlach?
          bo czemu by niby ktokolwiek w Polsce miał za co godnie żyć?
          jakim prawem ludzie chcą dostawać wogóle jakiekolwiek pensje?
          przecież jedynie "politycy" zasługują na pieniądze, a miast na pensje lekarzy
          lepiej wydac grosz publiczny na budowę lotniska we Włoszczowej, czy nie tak?
          mnie ciekawi Andrzeju co Ty sobie myślisz gdy Jarosław Kaczyński mówi że w
          sporze z lekarzami to on jest na wszystko gotów? jakie wszystko?
          strzelać karze do doktorów? a moze sie poda do dymisji?
          co Ty sobie Andrzeju myślisz?
          a propops gniewania się to akurat już sie stało!
          • andrzej.sawa Re: Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 14:27
            Chodziłem piechotą w Warszawie.

Problem w tym,że żądanie pieniędzy przez lekarzy jest teraz
            nieprzyzwoite.Inteligentni ludzie,a powinni wiedzieć,że obecny system zmarnuje
            wszystkie pieniądze,a podatki trzeba zmniejszać,a nie utrzymywać na obecnym
            poziomie.Konieczna jest reforma państwa,prawdziwe jego odchudzenie i zajęcie się
            tylko wybranymi dziedzinami.
            • leniak Re: Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 14:34
              I tę reformę państwa polegajacą wszak głównie na lustracji, oskarżaniu kogo
              popadnie i straszeniu wszytkich Andrzeju wspierasz dzielnie, a mnie to się
              wydaje glizdowate, śliskie i żałosne...
              • andrzej.sawa Re: Jak się ten Sawa zmienił... 22.05.07, 21:03
                Czy ty jesteś uczulony na lustrację?Lecz się.
                Po co tutaj o lustracji?
            • leniak tak sobie pomyślałem 22.05.07, 14:46
              że o zaciskaniu pasa powinieneś pogadać z tymi 200 tys. chińczyków i
              pakistańczyków które nasz patriotyczny rząd zamierza sprowadzić na miejsce tych
              Polaków co to podobnego gadania mieli dość i emigrowali za chlebem...
    • Gość: bosman i znów wytrysk "yntelektu" Światłości Chełma IP: *.centertel.pl 22.05.07, 13:49
      No sawciu, nie zawiodłem się! Nareszcie słonko przygrzało twą Dużą Uduchowioną
      Prześwietną Kopułę Urojeń (czyli) glacę i nastapił kolejny wykwit krost
      umysłowych twego nadrozumu. Na nieszczęście lekarze w chełmskim nie strajkują i
      jak temperatura twej Krasomówczo Uzdolnionej Twarzy Ambiwalentnie Spietej
      Inteligencją Emanującą wzrośnie i dopadnie cie maleńki udarek to konowały w
      odruchu ludzkim, nie bacząc na zawartość czerepu, wypełniając przysięgę
      Hipokratesa, będą dokładały wszelkich starań by posoka twoja gotująca się w
      naczynkach obkurczonych w świetle przepływu cholesterolem uspokoiła się i byś
      mógł dalej bulgotać na FL. Czego ci nie życzę i mam nadzieję że Erka wiozącą
      cię do SPZOZ zatrzymana zostanie przez słusznie oburzonych bezczelnościa
      konowałów sawopodobnych obywateli.
      Twój, jak zawsze, podoficer prowadzący - bosman.
      • leniak prawda że przykre 22.05.07, 13:53
        teraz bedzie juz nas miał za zomowców i dziadów jak jego podwójny wzorzec
        osobowy... ech bywa... wszak i za komuny tak bywało że dawni opozycjoniści
        stawali się utrwalaczami... nie pierwszy to taki przykry wypadek...
        • Gość: bosman przykre? - radosne! IP: *.centertel.pl 22.05.07, 14:03
          lubię jak przygłupy, by wykazać zdolnośc korzystania ze swego, watpliwej
          jakości zresztą, intelektu podwieszają się pod nośne tematy i plują, rzygają,
          bulgocą, pierdzą i co tam jeszcze aby tylko zaistnieć. Jak już pisałem za
          Mlynarskim: "czy ci ludzie w jednej chwili tacy mądrzy się zrobili czy to sedno
          się zrobiło takie duże?"
          Po takich jak "Kompilacja Umiejętności Trafionych Amnezją Seryjną" z Chełma mój
          dziadek w 1939r na konia siadał.
          • leniak wcale nie radosne - żałosne 22.05.07, 14:07
            bo Sawa teraz na solidarność ludzką pluje, po to by ochronić podłość i małość
            rządzących coż w tym radosnego?
            hmm a pisałem dziś ze w IV RP powinno się Judaszowi pomniki stawiać...
            • andrzej.sawa Re: wcale nie radosne - żałosne 22.05.07, 14:10
              Dbam o nich w ramach solidarności - jak nie można pieniędzy,to przynajmniej
              mniej roboty.A może tego nie rozumiesz?
              • leniak nie rozumiem Andrzeju 22.05.07, 14:19
                zupełnie nie rozumiem
                • andrzej.sawa Re: nie rozumiem Andrzeju 22.05.07, 14:28
                  Niech się nie męczą.
                  • leniak no tak a chorym powiesz 22.05.07, 14:35
                    spoczywajcie w pokoju...
                    ot etyka...
                    Twoja sprawa gdzie Cię nosi, ale oklasków nie czekaj...
              • Gość: bosman Gejzerze Nowych Igraszek Dość Osobliwych IP: *.centertel.pl 22.05.07, 14:25
                widzę upalik działa, oj działa, a Ereczka nie przyjedzie, oj nie przyjedzie bo
                konowałki mają przerweczkę, małą przerweczke bo chcą mieć luziczek bo nie mają
                pieniążków i sawcię ch..eczek strzeli oj strzeli i nawet nie pobulgocze bo
                udarek nadmóżdżku gadanko zabierze i bedzie sawcia charkotał i zdechnie jak
                psinka pod płotkiem - niech się dzieje wola nieba , z nią się zawsze zgadzać
                trzeba.
                Twój, jak zawsze pamietający o tobie podoficer prowadzący - bosman
                • Gość: hmm... Re: Gejzerze Nowych Igraszek Dość Osobliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:58
                  bosman..??? chyba cie lubie ... czytac..!!! ;-P
                  • Gość: bosman Re: Gejzerze Nowych Igraszek Dość Osobliwych IP: *.lublin.mm.pl 22.05.07, 21:30
                    pisali co bym nie bluzgał na durni to sobie szutki stroję. Dzięki za uznanie.
    • Gość: znachor WSTYD, jeden wielki wstyd Państwo lekarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:09
      Bez względu na to że za mało zarabiają lekarze nie mają prawa strajkować a
      gdzie moralność, mogą jedynie protestować. A lekarz który opuszcza pacjenta w
      potrzebie to ch..j nie lekarz i takimi powinien zająć się prokurator.
      • Gość: bosman rozumiem znachorze, że ty swoje drakwije..... IP: *.lublin.mm.pl 22.05.07, 21:32
        ucierasz bolejącym za darmo?
      • monti79 Re: 22.05.07, 21:33
        Na Irak,Afganistan,3x za dużo urzędników,świątynię opatrzności,nowe
        samoloty,podwyżki dla urzędasów z NFZ, dotacje dla partii,dotacje na paliwo dla
        polityków, kancelarię prezydenta(161,5 mln zł !!!), - nas stać.A na godne pensje
        już nie ?
        Moralnością zapłać rachunki i nakarm dzieci. Jest sporo bogatych lekarzy,ale
        jest też sporo tych co zarabiają minimum.
        W pełni popieram protest.Każdemu należy się godne życie.
        Większość Polaków to czysta zawiść i zazdrość. Sam mam mniej to jestem przeciw ?
        • Gość: ef Re: IP: *.it-net.pl 22.05.07, 22:03
          a mnie powalil premier , ktory powiedzial , ze on tez zarabia kilkukrotnie mniej
          od premiera anglii , biedaczyna jeden z 10 tysi utrzymac musi siebie i kota,
          podczas gdy wyksztalciuchy z kilkunastoletnim doswiadczeniem zawodowym z
          rodzinami na karku burzuja sie za 1500- 2000

--

punkt skupu
        • andrzej.sawa Re: 23.05.07, 09:15
          No i masz rację.Państwo trzeba zreformować,zresztą takie było kacze hasło,ale na
          hasełkach się skończyło.
          • leniak wcale nie na hasłach sa konkrety 23.05.07, 10:45
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4153870.html
            póki co inwigilacja ale kto wie może bedą i obozy dla konowałów, wciąż się
            zastanawiam czy wezwiesz wtedy Andrzeju do publicznych potepień?
            • andrzej.sawa Re: wcale nie na hasłach sa konkrety 23.05.07, 14:05
              Konowały strajkują,a ja mam chyba takie samo prawo nawoływać do strajku
              obywateli-pacjentów.O co się mnie czepiasz?
              • nabucco1954 a już wyglądało..... 23.05.07, 14:36
                że nastąpiła poprawa. Ale niestety, wszystkie "nad" wzięły górę i wrociło do
                normy.
    • leniak Policja Obywatelska 23.05.07, 10:47
      hmm tak się to chyba powinno zacząć nazywać skoro tak obficie czerpie z
      osiagnięć Milicji Obywatelskiej...
      • verbaveritatis Dajcie sobie spokój 23.05.07, 12:38
        Wykształciuchom nie szkoda czasu na "dyskusję" z sawą? Zeby to chociaz był
        Sawka!
        • leniak szczęśliwie nie jestem wykształciuchem 23.05.07, 12:51
          i tytuły mi rozumu nie odebrały jak wielu profesorom doktorom i magistrom...
          mogę sobie zatem dyskutować z kim chcę... :->
          • Gość: bosman zwłaszcza że sawa zaczęła............ IP: *.centertel.pl 23.05.07, 13:47
            mówić ludzkim głosem. To przez te upały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka