Dodaj do ulubionych

Scena na pl. litewskim ?

18.06.03, 14:18
Moze ktos wie po co rozstawiana jest ta scena na pl. litewskim ? Czyzby ten
biedny kosciol "czerwonych beretow" urzadzal sobie piknik, po jutrzejszych
modlach ?
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 14:30
      Jutro będą tam odbywały się uroczystości po procesji. Tzn, Msza.
      • Gość: Scieptyk Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.umcs.lublin.pl 18.06.03, 14:44
        Widzę zaprawdę gród nasz niczym kościół joszui przeogromny. To w nim anioły
        niebieskie z kogutami na dachach swych wozów ognisto-bojowych strzec będą
        porządku rajskiego na ołtarzu centralnym, skądinąd, litewskim nazywanym.
        Owieczki swoje głosem słodyczą zadławionym do walki z komuną wszelaką nasz
        pasterz nawoływać głosem przeogromnym będzie.
      • dociek Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 16:46
        Lada moment może się okazać, że uczestnictwo we mszy jest obywatelskim
        obowiązkiem dla mieszkańca ciemnogrodu, którego to zaniechanie będzie groziło
        otrzymaniem mandatu wystawionego przez pruszkowską straż miejską z płatnością
        na konto arcypapy...
        • pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 16:49
          Coś w rodzaju pochodu pierwszomajowego przeniesionego na czerwiec?? ;) Nie mam
          nic przeciwko temu, że ludzie chca w ten sposób zamanifestować swoją
          przynależność do określonej grupy wyznaniowej, ale kiedyś w Boże Ciało
          myślałem, że coś mnie trafi, kiedy jechałem 44 z Czechowa na Nadbystrzycką i
          przejazd zajął mi około półtorej godziny. Co chwila przy którymś z Kościołów
          przechodziła procesja i trzeba było odczekać swoje. ;) Od tej pory w Boże Ciało
          jeśli gdzieś jadę, robię to albo wcześnie rano, albo (częściej) wieczorem.
          Pozdrawiam
        • empi Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 13:33
          dociek napisał:

> Lada moment może się okazać, że uczestnictwo we mszy jest obywatelskim
          > obowiązkiem dla mieszkańca ciemnogrodu, którego to zaniechanie będzie
          groziło
          > otrzymaniem mandatu wystawionego przez pruszkowską straż miejską z
          płatnością
          > na konto arcypapy...
          Skąd taki pesymizm?. Jest demokracja, ja muszę słuchać bądź oglądać rockowe
          koncerty słyszalne na LSM w nocy, geyowskie parady, blokowanie dróg przez
          chłopów, okupację urzędu w którym muszę coś załatwić, muszę znosić obrażanie
          uczuć religijnych, nietolerancję tak wogóle. Co radzisz Doćku, czy mam pluć na
          komunę i jej sympatyków w sposób obrzydliwy, czy mam prawo czegoś ich pozbawić
          lub zabronić w sferze prawa do istnienia?. Kiedy wreszcie zrozumiemy, że tak
          naprawde nikt nie ma monopolu na rację i prawdę. Dlatego niech się świeci 1
          Maja, Boże Ciało, Parada Miłości i koncert samej Metallica w Lublinie, no i
          Rok Niepełnosprawnych.
          pzdr.
      • Gość: **** Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.ltk.com.pl 18.06.03, 18:04
        Dzięki za podpowiedź.Chyba jednak będzie centralny pochód.A wogóle to myślałem,
        że to będzie parada sobowtórów,która ma być w Lublinie.Ale chyba się pomyliłem
        co do miejsca i czasu.
        • dociek Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 19:32
          Jakie sobowtóry? Oryginały, wyłacznie lubelskie oryginały!
          • Gość: **** Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.ltk.com.pl 18.06.03, 19:42
            Chyba się nie zrozumieliśmy.W Lublinie ma być istotnie zjazd sobowtórów
            (Wałęsa,papież,chyba Kwaśniewski i inni.Może też Rydzyk).Nie robię sobie
            żartów.Impreza ma być w któryś zostatnich dni weekendu.A ponieważ jutro pochód
            (piknik kościelny),dlatego pomylił mi się czas i faktycznie myślałem o tych
            właśnie sobowtórach.Prawdopodobnie ma być I-sza dama PRL-u Maryla Rodowicz (w
            oryginale)
            • Gość: buc sobowtóry... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.06.03, 23:32
              ...w niedzielę będą, nawet depeche mode ma być hihihi, enjoooooooy the
              sileeeeeence
    • ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 00:14
      depeche mode gora hehehehe!!! a bedzie u2?????
      • mike79 a na koniec bisy 19.06.03, 13:00
        papa Zycinski w szlagierach ACDC:
        najpierw zdejmuje czerwony beecik i ciska w tlum, zaczyna spiewac "I'm on the
        highway to hell"
        nastepnie sciaga czarna sukieneczke, a pod spdoem lekka przezroczysta halka,
        czarna, obszyta czerwonym sciegiem krzyzywkoym, i zaczyna "Cause I'm TNT, I'm
        dynamite...", a na zakonczenie "Hevenu Shalom Aleykhem" z katedralnym chorem !
        • Gość: **** Re: a na koniec bisy IP: *.ltk.com.pl 19.06.03, 14:08
          Jednym słowem piknik folklorystyczny.No i zastanawiam się ponadto,jak ci faceci
          w tych swoich wspaniałych szatach i sukienkach na halkach wytrzymują w taki
          upał.Prawdopodobnie teraz wprowadzane są w ramach próby kościelne ubrania z
          klimatyzacją.Cena promocyjna klimatyzacji dla księdza w cenie promocyjnej
          klimatyzacji samochodowych.No i dodatkowo ci z urzędu miasta którzy krok w krok
          podążali z wahlarzami za swym arcypasterzem.Po pikniku ognisko w kurii.
          • pepperoni78 Re: a na koniec bisy 19.06.03, 16:26
            Księża jakoś jeszcze wtyrzymają. Gorzej z władzami KUL, które obowiązkowo muszą
            stawić się co roku w komplecie. W gronostajach oczywiście
    • ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 14:38
      czyli co nie bedzie u2 hhehehehe??? mike a moze by tak zaprosic jakis zespol z
      dziedziny disco w polu ???
      • Gość: homo1 Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 21:18
        Dawno tu nie byłem. ale widzę, że nic się nie zmieniło. Dalej najgłośniejsi
        są "oświeceni i postępowi" antyklerykałowie. Za grosz u nich kultury, smaku i
        umiaru. Jednym słowem - dno!
    • Gość: ryża małpa Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.lublin.mm.pl 19.06.03, 21:31
      Jak was czytam to mam wrazenie, że wszyscy w tym kraju to "antyklerycy" ,
      bezbożnicy i "prczzczarnym". To kto, kurna, chodzi na te procesje i wyje mi pół
      dnia pod oknem , a?
    • ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 21:52
      Ja nie wylam bo spalam do 12 po imprezce z czarna33. Nas prosze wykluczyc z
      wycia :))) A poza tym my przepieknie spiewamy szczegolnie w duecie:)))
      • pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 20.06.03, 09:52
        Ja wyszedłem z domu dopiero około 14-tej, a z tego co wiem już było po
        procesjach. A pod moim oknem nie chodzą. Do najbliższego kościoła mam około 1
        km. a w pobliżu nie ma miejsca na budowę następnego. Tzn mają budować . Około
        300 meterów od tego, ktory stoi koło Politechniki. Plebania juz gotowa. Na
        świątynię wierni powoli składają się. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka