mike79 18.06.03, 14:18 Moze ktos wie po co rozstawiana jest ta scena na pl. litewskim ? Czyzby ten biedny kosciol "czerwonych beretow" urzadzal sobie piknik, po jutrzejszych modlach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 14:30 Jutro będą tam odbywały się uroczystości po procesji. Tzn, Msza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scieptyk Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.umcs.lublin.pl 18.06.03, 14:44 Widzę zaprawdę gród nasz niczym kościół joszui przeogromny. To w nim anioły niebieskie z kogutami na dachach swych wozów ognisto-bojowych strzec będą porządku rajskiego na ołtarzu centralnym, skądinąd, litewskim nazywanym. Owieczki swoje głosem słodyczą zadławionym do walki z komuną wszelaką nasz pasterz nawoływać głosem przeogromnym będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 16:46 Lada moment może się okazać, że uczestnictwo we mszy jest obywatelskim obowiązkiem dla mieszkańca ciemnogrodu, którego to zaniechanie będzie groziło otrzymaniem mandatu wystawionego przez pruszkowską straż miejską z płatnością na konto arcypapy... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 16:49 Coś w rodzaju pochodu pierwszomajowego przeniesionego na czerwiec?? ;) Nie mam nic przeciwko temu, że ludzie chca w ten sposób zamanifestować swoją przynależność do określonej grupy wyznaniowej, ale kiedyś w Boże Ciało myślałem, że coś mnie trafi, kiedy jechałem 44 z Czechowa na Nadbystrzycką i przejazd zajął mi około półtorej godziny. Co chwila przy którymś z Kościołów przechodziła procesja i trzeba było odczekać swoje. ;) Od tej pory w Boże Ciało jeśli gdzieś jadę, robię to albo wcześnie rano, albo (częściej) wieczorem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 13:33 dociek napisał: > Lada moment może się okazać, że uczestnictwo we mszy jest obywatelskim > obowiązkiem dla mieszkańca ciemnogrodu, którego to zaniechanie będzie groziło > otrzymaniem mandatu wystawionego przez pruszkowską straż miejską z płatnością > na konto arcypapy... Skąd taki pesymizm?. Jest demokracja, ja muszę słuchać bądź oglądać rockowe koncerty słyszalne na LSM w nocy, geyowskie parady, blokowanie dróg przez chłopów, okupację urzędu w którym muszę coś załatwić, muszę znosić obrażanie uczuć religijnych, nietolerancję tak wogóle. Co radzisz Doćku, czy mam pluć na komunę i jej sympatyków w sposób obrzydliwy, czy mam prawo czegoś ich pozbawić lub zabronić w sferze prawa do istnienia?. Kiedy wreszcie zrozumiemy, że tak naprawde nikt nie ma monopolu na rację i prawdę. Dlatego niech się świeci 1 Maja, Boże Ciało, Parada Miłości i koncert samej Metallica w Lublinie, no i Rok Niepełnosprawnych. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.ltk.com.pl 18.06.03, 18:04 Dzięki za podpowiedź.Chyba jednak będzie centralny pochód.A wogóle to myślałem, że to będzie parada sobowtórów,która ma być w Lublinie.Ale chyba się pomyliłem co do miejsca i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Scena na pl. litewskim ? 18.06.03, 19:32 Jakie sobowtóry? Oryginały, wyłacznie lubelskie oryginały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.ltk.com.pl 18.06.03, 19:42 Chyba się nie zrozumieliśmy.W Lublinie ma być istotnie zjazd sobowtórów (Wałęsa,papież,chyba Kwaśniewski i inni.Może też Rydzyk).Nie robię sobie żartów.Impreza ma być w któryś zostatnich dni weekendu.A ponieważ jutro pochód (piknik kościelny),dlatego pomylił mi się czas i faktycznie myślałem o tych właśnie sobowtórach.Prawdopodobnie ma być I-sza dama PRL-u Maryla Rodowicz (w oryginale) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc sobowtóry... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.06.03, 23:32 ...w niedzielę będą, nawet depeche mode ma być hihihi, enjoooooooy the sileeeeeence Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 00:14 depeche mode gora hehehehe!!! a bedzie u2????? Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 a na koniec bisy 19.06.03, 13:00 papa Zycinski w szlagierach ACDC: najpierw zdejmuje czerwony beecik i ciska w tlum, zaczyna spiewac "I'm on the highway to hell" nastepnie sciaga czarna sukieneczke, a pod spdoem lekka przezroczysta halka, czarna, obszyta czerwonym sciegiem krzyzywkoym, i zaczyna "Cause I'm TNT, I'm dynamite...", a na zakonczenie "Hevenu Shalom Aleykhem" z katedralnym chorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: a na koniec bisy IP: *.ltk.com.pl 19.06.03, 14:08 Jednym słowem piknik folklorystyczny.No i zastanawiam się ponadto,jak ci faceci w tych swoich wspaniałych szatach i sukienkach na halkach wytrzymują w taki upał.Prawdopodobnie teraz wprowadzane są w ramach próby kościelne ubrania z klimatyzacją.Cena promocyjna klimatyzacji dla księdza w cenie promocyjnej klimatyzacji samochodowych.No i dodatkowo ci z urzędu miasta którzy krok w krok podążali z wahlarzami za swym arcypasterzem.Po pikniku ognisko w kurii. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: a na koniec bisy 19.06.03, 16:26 Księża jakoś jeszcze wtyrzymają. Gorzej z władzami KUL, które obowiązkowo muszą stawić się co roku w komplecie. W gronostajach oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 14:38 czyli co nie bedzie u2 hhehehehe??? mike a moze by tak zaprosic jakis zespol z dziedziny disco w polu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 21:18 Dawno tu nie byłem. ale widzę, że nic się nie zmieniło. Dalej najgłośniejsi są "oświeceni i postępowi" antyklerykałowie. Za grosz u nich kultury, smaku i umiaru. Jednym słowem - dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Scena na pl. litewskim ? IP: *.lublin.mm.pl 19.06.03, 21:31 Jak was czytam to mam wrazenie, że wszyscy w tym kraju to "antyklerycy" , bezbożnicy i "prczzczarnym". To kto, kurna, chodzi na te procesje i wyje mi pół dnia pod oknem , a? Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Scena na pl. litewskim ? 19.06.03, 21:52 Ja nie wylam bo spalam do 12 po imprezce z czarna33. Nas prosze wykluczyc z wycia :))) A poza tym my przepieknie spiewamy szczegolnie w duecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Scena na pl. litewskim ? 20.06.03, 09:52 Ja wyszedłem z domu dopiero około 14-tej, a z tego co wiem już było po procesjach. A pod moim oknem nie chodzą. Do najbliższego kościoła mam około 1 km. a w pobliżu nie ma miejsca na budowę następnego. Tzn mają budować . Około 300 meterów od tego, ktory stoi koło Politechniki. Plebania juz gotowa. Na świątynię wierni powoli składają się. ;) Odpowiedz Link Zgłoś