hrithik Czystość i służba Bogu 20.08.07, 18:24 łomatko... obawiam się, że Jezus ma w nosie jej dziewictwo...Jemu chyba chodziło o to, byśmy byli dobrymi ludźmi, kochali bliźniego, dobrze żyli...a nie nogi zaciskali...częściej posiadanie rodziny oznacza najwięcej wyrzeczeń, trudów, pokory i cierpliwości... Uważam, że taka postawa, o jakiej tu mowa, to poniekąd pójście na łatwiznę. Myślę, że Jezusowi bardziej by się podobało, gdyby zdobyła sie na jakiś wolontariat, poniosła sąsiadce siatkę z zakupami, pomogła w lekcjach jakiemus dziecku...seksualność nie jest grzechem, ale darem, dzieki któremu możemy tworzyć jedyne w swoim rodzaju więzi... a jakie inne teksty na temat erotyzmu są w Biblii oprócz Pieśni na nad pieśniami? Bo może nie kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosch Czystość i służba Bogu IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.07, 18:35 Po.. ja , czy jeszcze nie ? Chyba jeszcze nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. A osoby aseksualne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:40 oprócz hetero- homo- i bi-seksualistów istnieją jeszcze osoby aseksualne, którym seks wcale nie jest do niczego potrzebny...zresztą seks jest w tym przypadku sprawą drugorzędną Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: A osoby aseksualne? 20.08.07, 18:41 hmm no tak istotnie są rózne że zacytuję Wierzejskiego "zboczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: A osoby aseksualne? 20.08.07, 19:05 aseksualizm to raczej dysfunkcja seksualna. homo, i biseksualizm też nie są jak to określiłeś "zboczeniami" lecz ujmując rzecz naukowo - psychopatologiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ma Czystość i służba Bogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:46 "Samemu Bogu" i niech ON prowadzić raczy. Ukłony... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak hmm prowadzić... 20.08.07, 18:55 jak to było? "choćbym chodził ciemną doliną" byleby całkiem nie zamykać oczu... taki np Orygenes wziął zbyt dosłownie zdanie o członkach przeszkadzających i tym sposobem nie został świetym... hmm czasem i pismo na manowce prowadzi widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jipp Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:48 nie wie co traci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Czystość i służba Bogu IP: *.chello.pl 20.08.07, 18:48 Swoją drogą ta Pani mogła manifestować swoją seksualność (a własciwie jej brak) w blasku ołtarza a gajowym nie można na ulicy ... Poza tym to strasznie perwersyjne jest, z tym zaślubieniem Chrystusowi itd. Ciekawe jakie ta Pani ma fantazje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stulej F23 Przegrała życie z kretesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:03 Niczym wygłodniały lampart przeszukujący puszczę, z wielką godnością i całkowitą pewnością o słuszności swojego postępowania, z majestatycznym spokojem i skupieniem umysłu godnym medytującego buddysty, przemierzam bezkresne szlaki doliny Kongo w poszukiwaniu ciepłych aromatycznych stolców dzikich zwierząt, aby móc zaspokoić swój niedający się opisać głód oraz uświadczyć podniebienie smakiem tego cudownego przysmaku, który gdy już znajdę to z wielkim pietyzmem i z poszanowaniem godności oraz ze świadomością wspaniałości chwili wyniosłym ruchem ręki obejmuję upatrzony stolec i w sakramentalnej ciszy konsumuję swój posiłek, aż mi się uszy trzęsą, odczuwając przy tym stan głębokiego oczyszczenia duszy i całkowitego spełnienia swojej egzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Czystość i służba Bogu IP: *.chello.pl 20.08.07, 19:11 Gratulacje i wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmhmm Sprzedała cnotę Bogu... IP: *.tvk.torun.pl 20.08.07, 19:15 ...a duszę Diabłu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekafski A masturbować się może? IP: *.tvk.torun.pl 20.08.07, 19:17 Paluszek i wibratorek. Odpowiedz Link Zgłoś
czandri Re: Czystość i służba Bogu 20.08.07, 19:18 Spokojnie... ;), księża też ślubują celibat do końca życia...i ... cóż z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabrok Re: Czystość i służba Bogu IP: *.chello.pl 20.08.07, 19:47 Księża starsi wiekiem wiedzą, że zniesienia celibatu już nie doczekają, ale wierzą, że ich dzieci na pewno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho Nie chciał jej żaden chłop to wymyśliła sobie IP: 82.139.20.* 20.08.07, 19:23 że Bóg ją zechce:)) I teraz będzie się łudzić przez całe życie że tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking nie wiem czy śmiać się czy płakać z tego IP: *.elisa-laajakaista.fi 20.08.07, 19:38 Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: nie wiem czy śmiać się czy płakać z tego 20.08.07, 21:00 Rób jak uważasz bo co to kogo obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Czystość i służba Bogu IP: *.chello.pl 20.08.07, 19:40 Jeżeli kapłani zakonsekrują nam wszystkie, co atrakcyjniejsze, dziewczyny, to z kim ten przyrost naturalny będziemy robić?!. A przecież o jego zwiększenie KK tak zabiega. Ze strony Kościoła to wielka niekonsekwencja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz z Melatyna Czystość i służba Bogu IP: *.it-net.pl 20.08.07, 19:41 Bóg rzekł:Idźcie i rozmnażajcie się"....... Jak zatem taka prawiczka wypełni wolę Najwyższego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Czystość i służba Bogu IP: *.bie.lama.net.pl 20.08.07, 19:52 Ja podziwiam ta dziewczyne. Tak naprawdę trzeba mieć odwagę żeby podjąc taka decyzję i bardzo silna wolę. Papatrzcie na nia jak na "zakonnice po cywilnemu", one też zaprzysięgają się Bogu. Jakby poszla do zakonu to by was nie razilo a tak wam przeszkadza. ona oddala sie bogu nie rezygnując ze swojego codziennego zycia. Ta dziewczyna chce po prostu byc szczesliwa w wybrany przez siebie sposob i nie nam to oceniać. Ja życzę jej sily w wytrwaniu w tym postanowieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool observer Czystość i służba Bogu IP: *.chello.pl 20.08.07, 19:58 Żal mi jej trochę,bo kiedyś sobie uświadomi prawdziwość porzekadła "Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło" i będzie z tego powodu b. nieszczęśliwa. A przecież mogła ślubować na określony czas (np. 5 lat), a jakby się upewniła, to zawsze można by przedłużyć. Odcinanie sobie drogi odwrotu (w tak młodym wieku) to nie najlepsza decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
awo Re: Czystość i służba Bogu 20.08.07, 20:05 tylko prosze mnie nie przekonywac, ze to nie jest chore!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ma Re: Czystość i służba Bogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:08 Odniosę się do osoby, którą wspominasz w poście.Nie sugeruj się jej latami.Ona potrzebuje specjalistycznej pomocy lekarskiej, terapeutycznej,psychologicznej i nie można w tym względzie niczego nie robić.Czasami jest też potrzebna pomoc kapłana, który ma dar pomocy tego typu chorym.Jeśli są to długoletnie zaniedbania, leczenie może również trwać długi okres czasu, ale warto i trzeba go podjąć.Najbliższe środowisko też musi szukać tego, co trzeba zmienić w codziennym życiu, by było lepiej.Najlepiej współpracować ze specjalistą(-ami).Rada i ulga w cierpieniu jest wszystkim potrzebna, nie tylko tej jednej osobie.Jednak Jej szczególnie. Najtrudniej zacząć.Każdy z nas może być chory, trzeba więc sobie pomagać w potrzebie.To jest inny przypadek,niż w artykule i być może nasunął Ci się na myśl, bo potrzebuje pomocy i... modlitwy. Często tak się zdarza. Ze słowami szacunku dla Ciebie, Bohaterki Twojego postu i Jej Bliskich wraz ze słowami zachęty do wysiłku w szukaniu pomocy. O bohaterce artykułu już - mam nadzieję - ciepło napisałam. Szczęść Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
znickt Czystość i służba Bogu 20.08.07, 20:08 dlaczego nie mozna tego oceniac ? a o czym wolno nam pisac ? poza tym trzeba powiedziec jasno,ze takie sluby to dewiacja. Choc bylbym ostrozny z konkluzjami ateistowco do braku perspektyw na dziecko, juz kiedys w tej rligii dziewica samopylnie zaszla...kto wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patman To jest obrzydliwe 20.08.07, 20:09 Kolejny przykład szkodliwej działalności kościoła katolickiego. Jak można wyrządzać ludziom taką krzywdę, promując nienaturalne podejście do człowieczeństwa i życia w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: To jest obrzydliwe IP: *.lublin.enterpol.pl 20.08.07, 20:11 jak ktoś uważa, że działalnośc kościoła katolickiego jest szkodliwa, to przecież może poprosic o azyl na Białorusi - tam jest państwo świeckie, nie ma dziewic i aborcja dozwolona. Po co męczyć się w katolandzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-ateista chodzi o to, żeby ten ciemnogród zmienić! IP: 213.172.177.* 20.08.07, 20:23 jak ateiści wyjadą, to niestety nie bedzie zmian dlatego ja nie wyjade:) zeby sie wam katole-psychole nie wydawało, ze macie prawo innym narzucać swoje chore pomysły POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjna wypraszam sobie epitety!!! IP: *.171.23.190.crowley.pl 20.08.07, 21:39 jestem katoliczką i nie zyczę sobie, by mnie nazywać psycholem chyba masz jakiś problem z sobą, skoro tak obrażasz innych tylko dlatego, że są wierzący (może mamusia cię zmuszała i teraz się odgrywasz?) ale jestem tolerancyjna, wybaczam ci Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: To jest obrzydliwe 20.08.07, 21:04 Gość portalu: aron napisał(a): > jak ktoś uważa, że działalnośc kościoła katolickiego jest szkodliwa, > to przecież może poprosic o azyl na Białorusi - tam jest państwo > świeckie, nie ma dziewic i aborcja dozwolona. Po co męczyć się w > katolandzie? Jest jeszcze drugie wyjście. Emigracja katolickiej ekstremy do Watykanu. Poczuli by sie tam jak w niebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Dlaczego wyganiasz mnie z mojego kraju? 21.08.07, 06:44 Nie zamierzam wyzbywać się tego, co również do mnie należy. Dotąd nie byłem antyklerykałem, ale ostatnie posunięcia kk nie dały mi innego wyboru - stąd przyłączam się do tych, którzy od lat walczą o wyzwolenie Polski spod jażma okupacji katolickiej. Dopóki kościół nie wycofa się na swoją pozycję, gdzie religia jest sprawą prywatną, dotąd będę go zwalczał jak każdą inną szkodliwą partię polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Dlaczego wyganiasz mnie z mojego kraju? IP: *.lublin.enterpol.pl 21.08.07, 07:12 a czemu idioto chcesz zwalczać kościół skoro jesteś skazany na porażkę ( patrz kapitan Piotrowski). Nie lepiej poprosić o azyl na Białorusi, która jest panstem świeckim? Tam nie ma krzyzy w szkołach, aborcja dozwolona i jest tylko jeden pomnik Jana Pawła II w całym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do arona Re: Dlaczego wyganiasz mnie z mojego kraju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 17:56 a kto Ci dal prawop pluc na nie katolikow/ Zobacz co twoi sukienkowi koledzy w\yprawiaja......Ich miejsce jest za linia startowa . Polska MA byc krajem SWIECKIM a wiara, religia to sprawa prywatna. Idiotyzmem jest wprowadzenie religii w szkolach. Wiesz po co to zrobili? po to zeby manipullowac dziecmi. Wiem, bo w rodzinie mam ateistow jak katolickie dzieci dokuczaja ateistom. No tak ich jest wiecej w szkole.........tylko do komunii. Moje wnuki juz w szkole podstawowej w IV klasie powiedzialy ze NARELIGIE I PRZYMUSOWE MSZE do kosciola chodzic nie beda. Bylo wiecej chetnych ale siostra tak zamanipulowala rodzicami i dziecmi ,ze odstapily. Zeby sie przekonac ILU JEST FAKTYCZNIE KATOLIKOW trzebaby zrobic tak jak na zachodzie OPODATKOWAC sie wtedy bysmy widzieli te 95 prroc katolikow. Dlaczego KK nie dazy do tego? BO SIE NORMALNIE BOI, a Watykan tez nie prze, bo wie ze TU ma najbardziej dojna krowe w calej masie wierzacych, a ma skale porownawcza co sie stalo z tym na zachodzie, Tyle ze tam jest latwiej kontrolowac, bo wiadomo jest Tyle i tyle katolikow, tyle i tyle bedzie wplywow,,,,,,,,,tyle na pensje i utrzymanie kosciolow, a na mszach podaja sobie taki woreczek i kazdy wrzuca tam po pare centow. Nie ma oplat za ZADNE MSZE z okazji chrztow, komunii, i innych uroczystosci. Nie ma CO ŁASKA >.....ale daja od ....w zwyz!!! a u nas sie mowi o TYYYYYLUUUU katolikach i tak sie okrada ich i Watykan, bo nie wiadomo ile Ci katolicy daja hahahahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Dlaczego wyganiasz mnie z mojego kraju? 22.08.07, 22:14 Gość portalu: Do arona napisał(a): > a kto Ci dal prawop pluc na nie katolikow A gdzie ja pluję? Ja tylko chcę im pomóc. > Zobacz co twoi sukienkowi koledzy w\yprawiaja......Ich miejsce >jest za linia > startowa . > Polska MA byc krajem SWIECKIM Niby dlaczego ma być krajem świeckim? BO tobie sie tak podoba? To może ja zażądam zmiany godła Polski na herb Parczewa? > a wiara, religia to sprawa prywatna. Czyli co proponujesz? Zakaz procesji w Boże Cialo? Rozpędzanie pałami ludzi modlących się przy kapliczkach w maju? > Idiotyzmem jest wprowadzenie religii w szkolach. Tak też twierdził Stalin i Jaruzelski. Masz tych idoli. > Wiesz po co to zrobili? > po to zeby manipullowac dziecmi. Nikt ci nie każe wysylać dziecka na religię, gdzie wg ciebie jest manipulowane. > Wiem, bo w rodzinie mam ateistow jak katolickie dzieci dokuczaja ateistom. No to jak katolickie dzieci wam dokuczają to wyemigrujcie na Białoruś- tam będzie wam lepiej. Nikt wam nie będzie dokuczał. > No tak ich jest wiecej w szkole.........tylko do komunii. > Moje wnuki juz w szkole podstawowej w IV klasie powiedzialy ze NARELIGIE I > PRZYMUSOWE MSZE do kosciola chodzic nie beda. No to niech wyjeżdżają na Białoruś i przestaną dziamolić o państwie świeckim. > Bylo wiecej chetnych ale siostra tak zamanipulowala rodzicami i >dziecmi ,ze > odstapily. Wyjedź na Białoruś - tam siostry nie będą tobą manipulować. Paszport masz, Rydzyk ci jeszcze go nie zabrał. Nie ma przymusu życia w Polsce. > Zeby sie przekonac ILU JEST FAKTYCZNIE KATOLIKOW trzebaby zrobic >tak jak na > zachodzie > OPODATKOWAC sie > wtedy bysmy widzieli te 95 prroc katolikow. > Dlaczego KK nie dazy do tego? Dlatego że KK nie uważa, że katolikiem jest tylko ten co płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpy Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:11 31 lat, blondynka, niebrzydka, nie za stara i nie za młoda na małżeństwo, rezygnuje z czegoś w swoim życiu, składa prawdziwą ofiarę. Nie można przejść obok tego obojętnie. Jak to? Dlaczego? Przecież tak nie można! Musi być chora! Albo Aseksualna. A jeśli nie jest? To niszczy porządek świata. Przez takich ludzi nikt nie będzie mógł powiedzieć, że bez seksu żyć się nie da, że można wygrać z czymś, co języku biblijnym nazywane jest "pożądliwością". Nawet gdybym potrafił wierzyć, że Boga nie ma to i tak śmieszyła by mnie złość jaką to wydarzenie w niektórych wywołuje. Jeśli nie da się podważyć autentyczności zjawiska, to trzeba chociaż uderzyć w czuły punkt. I dzięki temu mamy: "średniowiecznych katoli", "barbarzyńskie (i pogańskie) obrzędy", oskarżenie niewypełnienia woli bożej (!), sugestie, że i tak nikogo nie doprowadzi do chrztu, etc. Na wątpliwości wynikające z błędnej interpretacji Słowa mam zwyczaj odpowiadać, ale w tym wypadku chyba nie będzie to konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
znickt Re: Czystość i służba Bogu 20.08.07, 20:29 wlasnie poprosilem domownikow o ocene jej urody,bo moze mam jakies zwidy !!! wszyscy byli jej niezaprzeczalna uroda zafascynowani;) Pewnie,ze sie da zyc bez seksu ..ale propagowanie tego to poprostu aprobata dewiacji. I szkodliwosc dzialania KK jest tu oczywista, skoro ktos krytykuje paranoiczny KK to ma wyjezdzac z Polski ? Moze dewianci z poddanymi by sie wyprowadzili w oaze glebokiej wiary..Watykan moze Iran? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrukany_seksem Re: Czystość i służba Bogu IP: *.ptr.magnet.ie 20.08.07, 22:27 spojrz na to w inny sposob: kilku facetow w sutannach przyklaskuje kobiecie-ktora jak niemal kazdy Polak, od dziecinstwa zapewne byla indoktrynowana opowiesciami, jak to dziewica poczela itd-ze ta chce byc dziewica. szkoda mi tej kobiety, bo byc moze potrzebuje naprawde pomocy . Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl a beret moherowy juz kupila? 20.08.07, 20:19 ciekawe czemu...zawsz emnie takie kroki zastanawialy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Leppiej Nasz premier tez jest dziewica... IP: 212.180.160.* 20.08.07, 20:21 Glaszcze tylko kota czasami. Czy bedzie wkrotce wyswiecony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliczka Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:24 To nie tak. Większość kobiet osiąga łatwiej orgazm przez masturbację. A masturbacja kobiet jest o wiele mniejszym przewinieniem niż masturbacja męska, albowiem nie dochodzi do zmarnowania nasienia, które dla katolików jest w skrócie nienarodzonym dzieckiem. Komórka jajowa i tak się marnuje. Co prawda czytałam, że kobieta ma się zaspokajać tylko wtedy, gdy mąż już wytrysnął w jej pochwę a ona nie miała orgazmu. Ale biorąc pod uwagę, że mąż w tym wypadku jest niewidzialny, co utrudnia stymulację punktu g, wychodzi na to, że dziewica konsekrowana może się zaspokoić sama ale myślę, że tylko w dni niepłodne, bo jeszcze będzie niepokalane poczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś