wroclawianka2 Re: Czystość i służba Bogu 20.08.07, 20:43 efad4d napisał: > szok ! -------------------------- Dziewczyna ma 31 lat i widocznie żaden chłopak się nią nie zainteresował, nie przytulił. Może jest osobą ułomną w seksie ze względów fizycznych? W sumie nie widziała już przyszłości z mężczyzną, więc postanowiła być bohaterką kościelną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Czystość i służba Bogu IP: *.koba.pl 20.08.07, 20:46 Nie rozumiem waszego jadu. Brzydzi mnie jednocześnie to, że piętnuje się dziewczynę, która postanowiła żyć w czystości, a gloryfikuje się np. niby uciemiężonych homoseksualiistów. Nie powiecie mi chyba, że stosunki doobytnicze są bliższe naturze człowieka niż bezżenność. Pozdrawiam wszystkich wkurzonych - wyluzujcie i zajmijcie się własnymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-man BRAWO! wara głupcy od tego co nie możecie pojąć IP: *.171.23.190.crowley.pl 20.08.07, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a owszem, stosunki doodbytnicze występują w naturze IP: *.autocom.pl 20.08.07, 22:19 (również u innych niż homo sapiens) częściej niż dziewice konsekrowane. W końcu realizowanie takiego lub innego popędu płciowego jest na pewno bardziej naturalne niż wyobrażanie sobie, że się wychodzi za mąż za wszechmocnego boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:52 masochistka. Cóż różne są zboczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:57 zboczenie namaszczone przez arcybiskupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman może trochę szacunku, zamiast pomyji? IP: *.171.23.190.crowley.pl 20.08.07, 21:17 chociaż jestem szczęśliwa mężatką, szanuję wybór tej kobiety. Nie znam jej i nie wiem co nią kierowało, ale to nie znaczy, ze muszę od razu wysmiewać czego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: może trochę szacunku, zamiast pomyji? 20.08.07, 21:38 no właśnie koleżanko? i z czego tu robić halo? po co ktoś o tym w ogóle pisał? że to jest komentowane i to jako wybryk natury, powinno nam dać do myślenia. NIE PODZIWIAM ww. dziewicy bo usprawiedliwianie każdej głupoty religią na szacunek nie zasługuje. A o szczere komentarze to chyba konsekrowana się prosi skoro pozwoliła rzecz opisać w Gazecie", czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.171.23.190.crowley.pl 20.08.07, 21:45 skoro szacunek dla drugiej osoby to za dużo; komentować szczerze oczywiście masz prawo - po to jest forum, ale chodzi o argumenty rozsądne, dające do myślenia, a nie na zasadzie: jestem niewierzący - znaczy, że wszystko jest głupotą co związane z kk i trzeba maksymalenie pojechać po tej dziewicy! Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: dobrze, to chociaż trochę kultury 20.08.07, 21:56 Tak BTW to skoro boga nie ma to religia jest głupotą i to w całości ale nie o tym rozmawiamy. Jeżeli przeczytałaś aniko tekst woman do którego się odniosłam to wiesz że jeśli jakieś wydarzenie zostało nagłośnione to bohater owego zdarzenia musi liczyć się z komentarzami na temat owego opisanego czynu. I jak można zauważyć większość komentarzy jest raczej negatywna w swojej wymowie. ZAtem wnioskuję że trudno jest coś co uważa się za głupotę traktować z szacunkiem i z szacunkiem komentować. Natomiast co do kultury się zgadzam dlatego też nie użyłam słów uważanych za dosadne. Co jest w tym wszystkim śmieszne to fakt że nagłośniono owo wydarzenie tak jakby miało być czymś co warto naśladować. Co mnie denerwuje i to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Re: dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:29 > ZAtem wnioskuję że trudno jest coś co uważa się za głupotę traktować z > szacunkiem i z szacunkiem komentować. Po prostu potrzeba prawdziwej Mądrości* (tak, tak, przez duże M), żeby to zrozumieć i uszanować. Inaczej w swojej głupocie będziesz uważała dziewictwo za głupotę. *Mądrość-w znaczeniu biblijnym sam Bóg i wiara w Niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.pieniezno.arkusnet.pl 20.08.07, 23:34 Uwazam ze mozna w swoim sercu byc z Bogiem i mozna to pokazywac w czynach i ogólnie w zyciu.tylko po co chwalic sie tym przed calym swiatem a przynajmniej przed cala Polska?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Re: dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:59 A po co chwalić się, że małżeństwo ślubuje sobie przed Bogiem coś podobnego? Ten ślub dziewictwa też jest wielkim wydarzeniem w życiu Kościoła. Został dodatkowo nagłośniony chyba dlatego, że zdarza się stosunkowo rzadko. Myślę, że na rozgłosie zależało abp Życińskiemu. Natomiast sama główna bohaterka jest pewnie (tak jak inne tego rodzaju kobiety) osobą bardzo skromną, cichą i delikatną i nie sądzę, że zależało jej na takim rozgłosie. To arcybiskup ma chody w Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrukany_seksem Re: dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.ptr.magnet.ie 21.08.07, 01:54 zlozenie przez pania slubow dziewictwa przed panami ktorzy zlozyli sluby prawictwa byc moze jest w porzadku jesli nie lubisz milosci, seksu i takich tam ziemskich rzeczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Re: dobrze, to chociaż trochę kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 08:01 Nie wiem co w twoim światku ślubują małżonkowie. W Kościele ślubują sobie miłość, wierność i uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex-calibatariusz Do Marii czy jak woli Anny Marii dziewicy IP: 138.49.32.* 20.08.07, 21:05 Moja Droga Mario, Anno Mario, Mario Anno itp itd. Fajnie ze wybralas dziewictwo. To Twoja sprawa. Majac 31 lat hmm wiesz co robisz. Albo nie wiesz. I zanim cos poznasz rezygnujesz z tego. Czy Jezus chcial tego, czy chce tego, czy wogole komukolwiek wlaczni z Nim i z TOba to jest potrzebne. Moze sama wciskasz Mu sie ze swoim dziwactwem pod koldre... Co to za wybor dziewictwo? To utrwalenie status quo...a wiec nie uprawianie seksu. Czy cos musialas zrobic? Watpie. Gdybys odrzucila chlopa lub chlopaka, to bys wybrala. Ale teraz zdecydowalas, ze nie bedziesz miec seksu i to wszystko. Wolno ci byc dziewica tak samo jak innym wolno seks uprawiac. Nie widze w tym nic dziwnego, ale jednak mysle, ze juz jestes stara panna i staropanienstwo utrwali sie bardziej. Bedziesz przygotowywac doroslych do chrztu. Oby wsrod nich znalazl sie jakis normalny fajny inteligentny facet...ten sam arcybiskup zwolni cie z tego slubu i wtedy dopiero wybierzesz wartosc. Dalej bedziesz przygotowywac doroslych do chrztu a ty bedziesz w pelni kobieta, ktora moze cala nalezec do Boga i do mezczyzny, no chyba, ze jestes bi lub les. A swoja droga, to chcialbym zobaczyc twoja buzie. Ocenilbym czy dobrze zerobilas...bo nie sadze, zebys to zrobila na wieksze zainteresowanie soba pci pszeciwnej :-). Tak tez bywa. Dziewictwo owszem jest twoim wyborem, ale nie mow, ze Jezus tego od ciebie chcial i ze ma to jakakolwiek wartosc. Pa pa! Baw sie fajnie. P.S. Do pozostalych internautow...co nie wierzycie ze ona czyta te komentarze na wyborczej? Moze, ale wtedy musialaby chyba w tej firmie komputerowej sprzatac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubi Re: Do Marii czy jak woli Anny Marii dziewicy IP: *.chello.pl 20.08.07, 21:19 doklanie - uwazam ze to bezsens, jaka jakosc wnosi fakt bycia dziewica do przygotowywania doroslych do chrztu? co to w ogole ma za znaczenie? czy bedac kobieta uprawiajaca seks bylaby gorszym nauczycielem? ja piorkuje, to jest wlasnie Polska... polska paranoja. wspolczuje tej dziewczynie i wszystkim tym dziwnie myslacym ksiezom, ktorzy uczynili z niej projekcje wlasnych niemocy seksualnych. Smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki czyj smutek, twój? IP: *.171.23.190.crowley.pl 20.08.07, 21:32 to się smuć, bo z tekstu wynika, że ona jest szczęśliwa (i jej rodzina też) i ma do tego prawo, czy chcesz, czy nie, czy to rozumiesz, czy nie. bye bye, spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do Marii czy jak woli Anny Marii dziewicy IP: *.man.pulawy.pl 21.08.07, 15:43 www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1229 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt W Indiach zyja ludzie ktorzy slubowali bogom ze IP: *.zoominternet.net 20.08.07, 21:20 nigdy sie po poloza. W zwiazku z tym spedzaja swoje zycie tylko i wylacznie w pozycji stojacej, nawet kiedy spia. Spia w specjalnie skonstruowanych uprzezach, ktore podtrzymuja ich w pozycji pionowej. Spedzaja dlugie godziny w pozycjach podpartych, jednak nigdy nie klada sie do poziomu. To umartwanie swego ciala ma im zapewnic zycie i szczescie wieczne. Z podobnego zalozenia zapewne wychodzi nasza lubelska konsekrowana dziewica. No coz, kazdy ma swoj przepis na szczescie w zyciu. Nie rozumiem jedynie, co moze miec brak seksu czy stanie w pionie miec do zblizenia z bogiem, nawet jesli on istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALCHEMIK Czystość i służba Bogu IP: *.waldex.3s.pl 20.08.07, 21:23 Trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: Czystość i służba Bogu 20.08.07, 21:32 To przejaw skrajnego fundamentalizmu religijnego i do tego promowany jako styl życia. Po co z rzeczy tak głupiej robić wydarzenie? To co zrobiła bohaterka tego artykuliku to: a. jej prywatna sprawa b. przejaw nadmiernej religijności, która po prostu bywa niezdrowa (patrz talibowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Czystość i służba Bogu IP: *.171.49.149.crowley.pl 20.08.07, 21:29 głupie do bólu ja ślubowałem wierność i co? świat poszedł swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:30 A jesli w "stanie przeciwnym czystości" zyły niejawnie? To sie nie liczy i dalej sa dziewicami? To zupelnie jak z celibatem ksiezy - dopoki sie nie wyda, moga bzykac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmk Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:32 wg kościoła katolickiego jedne zboczenia są be , a inne cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro [...] IP: *.spray.net.pl 20.08.07, 21:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Czystość i służba Bogu IP: *.cmbg.cable.ntl.com 20.08.07, 21:34 Do efada4d Szokujacy to jest poziom twojej edukacji seksualnej, slownictwa i kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Do Edyty 20.08.07, 21:44 a jak ma mówić o seksie? nic obraźliwego nie powiedział chyba? co konkretnie cię uraziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Luudzie, dość srania w mózgi!!! IP: *.spray.net.pl 20.08.07, 21:36 ratujcie te biedne, omotane przez bydlaków w sukienkach, dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszek Życie sobie marnuje :( IP: *.ds.pg.gda.pl 20.08.07, 21:39 Nikt nigdy jej nie przytuli w ciemną zimną noc w łóżku, nie bedzie całować jej ciała, a ona sama nigdy nie będzie cieszyć się własnymi dziećmi. I po co to wszystko?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:43 Jak ktoś chciał zobaczyć średniowiecze to fajna okazja . maszyny do przenoszenia w czasie nie potrzeba. Idiotyzm na własne życzenie-zgoda nie mnie oceniać tylko !!!!!do cholery po co???TA cała wytworna oprawa kościelna . Przecież nie powinno się /moim zdaniem /ze swego wybory dotyczącego intymności,robić hucpy kościelnej. Święcimy samochody ,domy, dzieci i dorosłych ,urzędy i urzędników,fontanny i kamienice,tornistry,szkoły i nauczycieli, fabryki i robotników. Poświecić trzeba wiele by zrozumieć bezdenną nierozumność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1337 Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:47 oj naiwna naiwna taka mloda taka ladna za to jaka ciemna...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Jak to jest? IP: *.tsi.tychy.pl 20.08.07, 21:57 Gdy dziewczyna sprzeciwia się naturze i odmawia sobie jednej z czynności fizjologicznej nieobojętnej dla zdrowia,to kościół to konsekruje,natomiast,gdy inna kobieta podejmuje decyzję również sprzeczną z prawem naturalnym i przerywa ciążę,to ją się potępia Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Jej sprawa. 20.08.07, 21:59 Tylko i wyłącznie jej. Skoro tak postanowiła, to życzę jej, żeby wytrwała w tym postanowieniu. Mimo że sama mam inne zdanie na ten temat, nic mi do jej wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Jedna z 3 to Helena Pietraszkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:07 Pisowsko-lubelski desant dziewicy na stanowisko wojewody łodzkiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Katolickie kobiety, matki i żony, się cieszą 20.08.07, 22:07 Cieszą się one z twojego wyboru, droga Anno Mario ! Bo im więcej Dziewic Konsekrowanych tym mniej obaw w sercach matek i żon przykładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cone Czystość i służba Bogu IP: 83.168.96.* 20.08.07, 22:32 gratuluję, dziewczyna wie co robi,miała odwagę zrobic to.Czyste serce-super!!jest jednak Inny Świat i widac Jest jeśli Ona w nim żyje.jeszcze raz GRATULACJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Czyste serce ? IP: 82.197.55.* 21.08.07, 09:57 Niby dlaczego ta kobieta ma mieć czyste serce ? Jakby się "kochała" z mężczyzną to by je uświniła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Re: Czyste serce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:35 Dokładnie. Seks jest zastrzeżony dla małżonków. Jezus przypominał, że "połączy się mężczyzna z ŻONĄ swoją". Kto nie zgadza się z tym i mówi "Jezus jest moim Panem" ten jest obłudnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maloud Czystość i służba Bogu 20.08.07, 22:33 Jako że każdy z wypowiadających się na forum ma racje, dorzucę coś i ja, tyle że moja racja jest najmojsza: ślubowanie tego typu jest pokazaniem niesamowitej siły charakteru, zwłaszcza wczasach kiedy króluje konsumpcja wszystkiego i wszystkich, a powstrzymywanie się od czegoś jest traktowane jak ,,private freak-show''. Świecki celibat bo o tym mowa nie jest czymś niezwykłym, spójrzmy na przeciwną stronę rozkładu popędu seksualnego, na ludzi niezaspokojonych seksualnie - w efekcie krzywdzących siebie i innych. Ludzie żyjący w celibacie (np tzw. stare panny)nawet jeśli zachowują się czasami dziwnie ( a komóż to czasem nie odbija), robią to jako reakcje na ataki ,,seksualistów'', którzy by poczuć się lepie, chcą aby wszyscy robili to co oni. To mówiłem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrukany_seksem Re: Czystość i służba Bogu IP: *.ptr.magnet.ie 20.08.07, 22:52 czy mozesz mi jeszcze raz wyjasnic (glupi jestem i staram sie zrozumiec takie zachowania) dlaczego promowanie takich zachowan jest dobre i dlaczego to sila charakteru jest? sfera seksualna jest bardzo wazna sfera czlowieka i jest kompletnie zaklamana przez kosciol-przez rozne niepokalane poczecia itd. no staram sie zrozumiec,ale chyba mnie to przerasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Czystość i służba Bogu 20.08.07, 22:54 boszzzzz czy my żyjemy w XXIw.?? A może to Lublin nie nadąża za resztą świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Re: Czystość i służba Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:13 A może Ty nie nadążasz za Lublinem? Odpowiedz Link Zgłoś