aron2004 04.11.07, 07:32 chodzą po mieście plotki, że po Nowym Roku lekarze pod wodzą ministra Bukiela zażądają 1000 zł za 15-godzinny dyżur. Oj będzie ciekawie - najbardziej dla tych co głosowali na PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sothink Re: zarobki lubelskich lekarzy 04.11.07, 10:04 gadasz bzdury jak zwykle, poza tym lepiej płacić lekarzom niż niewyedukowanym pseudo rolnikom, którzy nic robią albo robią na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 10:24 a kto Ci powiedział ,że płacisz dobrym lekarzom? w tym fachu jak wszedzie: miernoty z plecami i b zdolni i pracowici. Kto zarabia wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 10:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Zabawny, głupi Aronek ))) IP: *.lublin.enterpol.pl 04.11.07, 11:59 będziesz się śmiał jak zapłacisz 100 zł za wizytę u lekarza. Oj nawet na sieciówkę nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Głupcze.... IP: *.lublin.enterpol.pl 04.11.07, 13:42 no to zobaczymy jak będziesz miał wyrostek ( czego ci nie życzę) i zapłacisz 100 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Głupcze.... 04.11.07, 14:00 Coś Ty Aron, w Swissmed - wychwalanym pod niebiosa - wycięcie wyrostka kosztuje niecałe 3 tysiące ;-))) www.swissmed.com.pl/index.php?cat=cennik Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Głupcze.... 04.11.07, 14:05 ale to jest wyrostek bez komplikacji, a taki skomplikowany kosztuje duuuuuużo więcej. Mój kumpel go miał - nikomu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Głupcze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 14:22 hehehe, taki skomplikowany, rozlany, paskudny wycieli mi za darmo w szpitalu MSWiA i nic i nikt za mna nie stal, a i transport byl bezplatny.. pogotowiem... cudny szpital, jesli juz cos macie sobie wycinac - polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Głupcze.... 04.11.07, 14:32 wycieli ci za darmo, ale solidarne państwo się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Glupis ty aaaaaaron i twoj kolega... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 14:40 zamiast zaplacic skladke ubezpieczeniowa wolicie placic za wizyty u lekarza lub pobyt w szpitalu... a mnie jeszcze z ubezpieczenia zwrocili za pobyt w szpitalu, co wyrownalo utrate wynagrodzenia z powodu zwolnienia... ot, co..!! zamiast kombinowac kto do kogo doklada, ubezpiecz sie odpowiednio, glupi busiarzu... a solidarne panstwo nie skonczy sie wraz z prywatyzacja sluzby zdrowia, bo ona jest prywatyzowana od dawna i ciagle swiadczy uslugi w ramach kontraktow podpisywanych z NFZ dla takich ubezpieczonych jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: dla niektórych sotników-nieudaczn dodatkowe o IP: *.lublin.enterpol.pl 04.11.07, 21:14 czyli uważacie, że jeżeli lekarze zażądają 10 000 zł pensji miesięcznej netto plus 1000 zł netto za dyżur ( bo tak proponuje minister Bukiel) to szpitale i NFZ wytrzymają to finansowo? Bo ja niestety twierdzę, że sięgnie sie i to głęboko do kieszeni pacjenta. Ale cóż - solidarne państwo się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megii Re: dla niektórych sotników-nieudaczn dodatkowe o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 17:37 a co z salowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: dla niektórych sotników-nieudaczn dodatkowe o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 20:41 Przecież w Polsce ma być jutro Irlandia, więc czego się dziwicie. Nie dziesięć tysięcy złotych, tylko 10 tysięcy funtów netto miesięcznie na rączkę (jak w Irlandii) wynagrodzenia podstawowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ndrzej Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:55 Aron, w zasadzie tylko szukam potwierdzeni. Napisz mi tak szczerze, masz wąsy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.lublin.enterpol.pl 05.11.07, 23:19 nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 23:32 rozumu tez nie ma ;-P, a na forach posluguje sie cudzym nazwiskiem i cudzym zdjeciem, przy czym niewysoko mierzy, bo wybral konusa - od dzisiaj juz bylego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman wariacje na temat ......aaaaaronku poczytaj. IP: *.lublin.mm.pl 06.11.07, 17:25 Oryginał: Boy Żeleński "Dziadzio" Raz maleńka Fryderyka Miała dziadzię tabetyka. A że stąpał dość niezdarnie, Dziecię pusty smiech ogarnie. "Przestań - rzecze jej na to staruszek łagodnie - I ja biegałem niegdyś żwawo i swobodnie; A że mi dziś chodzenie idzie jak po grudzie, To dlatego, żem w pracy żył ciężkiej i trudzie". Dobre dziecię, zawstydzone, Poszło płakać aż na stronę; Odtąd zawsze w czci głębokiej Podpierało starca kroki. Pamiętajcie, drogie dziatki, Nie żartować z ojca, matki, Bo paraliż postępowy Najzacniejsze trafia głowy. A teraz maleńka "wariacja": Raz arooonek chłopo-busiarz Co kułaka miał tatusia. Konowałów lżył niezmiernie , Słownie kopał w sempiternę. "Przestań - rzecze mu na to konował łagodnie - Brzuszek cię rozboli i nawalisz w spodnie; Przygnasz do mnie z miną smutną i zbolałą , Prosząc: zrób coś by tak lekko się nie srało!". Aronek nie zawstydzony Poprawiwszy kalesony Poszedł w kąt i waląc bąki W złości rwał swych kudłów strąki Aron, zapamiętaj sobie Że gdy szlag ci trafi zdrowie Konowała ci zabraknie Grabarz w dupę szpadlem klapnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.lublin.enterpol.pl 06.11.07, 17:26 wszystko prawda, tylko czy wiesz, jaka jest różnica między wydajnością pracy lekarza polskiego i angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: zarobki lubelskich lekarzy 06.11.07, 17:49 wiesz jaka jest różnica między wydajnością pracy rolnika polskiego i francuskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.lublin.enterpol.pl 07.11.07, 06:47 sothink napisał: > wiesz jaka jest różnica między wydajnością pracy rolnika polskiego i francuskie > go? Polski jest lepszy, bo dostaje mniejsze dopłaty a produkuje równie dobrą żywność, a czasami nawet lepszą, bo nie stać go na chemię. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: zarobki lubelskich lekarzy 07.11.07, 08:13 Aronek, jak zwykle wypisuje pierdoły, modne i na rękę odchodzącej na śmietnik historii PiSdecji, ale nie szkodzi. Życie idzsoją drogą i wcale się nie przemuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dann Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: 212.182.82.* 06.11.07, 23:06 z ta wydajnoscia pracy to jest tak, ze w anglii lekarz ma 4 pacjentow na godzine a w polsce 10.ale to nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: zarobki lubelskich lekarzy 06.11.07, 21:00 Wiesz już tyle to i dowiedz się jeszcze, że pisanie wielkimi literami jest nieczytelne i sprzeczne z netykietą. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:06 Jeśli będzie to zapłata za dyżur kontraktowy, to nie jest to kwota wzięta z sufitu i powalająca na nogi. Przecież PO obiecywał przed wyborami godziwe zarobki, tak jak w Irlandii. Z tego co się orientuję, już teraz za 15 godzinny dyżur wynagrodzenie liczone z etatu wynosi około 600 zł tzn., że w ramach kontraktu (po doliczeniu składek pracodawcy) około 800 zł. Jak takie wynagrodzenie ma się to pensji w Irlandii? Jest to nadal okolo 10-krotnie nizsze wynagrodzenie niż na Zielonej Wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi-y Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:26 do lekarza.a wiesz co a raczrj ile znaczyły by np 2 dyzury po 600 dla lekarza który nie ma szns na dyżury-np z przychodni zwykłych lub przyszpitalnych, w których nie ma odpowiednich oddziałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: zarobki lubelskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 22:28 Wiem. Goła pensja za podstawowy etat. Odpowiedz Link Zgłoś