wampir72 07.11.07, 12:11 ...opublikowano, przyjemnej lektury ;-))) www.gazetawyborcza.pl/8,75402,4648561.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clavi Re: Bestseller... 07.11.07, 12:24 Doprawdy ta Gazeta mnie zadziwia. Przez caly czas "nadawala" na PiS i "kaczory", a teraz czyzby podawala spis inwektyw czynionych przez PO? Nie chce mi sie nawet sprawdzac jaki w tym wszystkim ukryto haczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir72 Re: Bestseller... 07.11.07, 14:04 Eeee... zaraz haczyk. Centrum Informacyjne Rządu przygotowało, to opublikowali. Potrafią docenić trud urzędników opłacanych z naszych podatków, ot co... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 uzupełnienie 07.11.07, 15:24 Tytułem uzupełnienia - fragment twórczości Adama Michnika, uwiecznionej na dyktafonie przez jego wielbiciela Aleksandra Gudzowatego: „To trzeba umieć” Ja się czuję jak człowiek, zawodnik na boisku, który dostał czerwoną kartkę. Bo jeżeli o tym wszystkim ja pisałem... Kaczyńscy, o tym, co oni przez ten rok nawyrabiali. W ciągu roku tak s.p.i.e.r.d.o.l.i.ć wizerunek Polski, to jest talent - wie pan. To jest talent! To trzeba umieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ale przyznasz elanie..... IP: *.lublin.mm.pl 07.11.07, 22:36 że Michnik powiedział całą prawdę. A Młynarski to przewidział: Słów kilka w sprawie grupy facetów chcę tu wygłosić, lecz zacząć muszę nie od konkretów, a od przeprosin: skruszon szalenie, o przebaczenie pokornie proszę, że trochę pieprzny jest felietonik, który wygłoszę. Lecz mam nadzieję, że choć się w słowie tutaj nie pieszczę, to wybaczycie mi to, panowie, raz jeden jeszcze... Otóż faceci wokół się snują, co są już tacy, że czego dotkną, zaraz popsują, w domu czy w pracy, gapią się w sufit, wodzą po gzymsie wzrokiem niemiłym, na niskich czołach maluje im się straszny wysiłek ! Bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę: Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze ? Czasem facetów, żeby mieć spokój, ktoś tam przerzuci, do jakieś sprawy, co jest na oko nie do popsucia. I już się prężą mózgów szeregi i wzrok się pali, i już widzimy, żeśmy kolegi nie doceniali. A oni myślą w ciszy domowej lub w mózgów truście - Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcz ? Lecz choć im wszystko jak z płatka idzie, sprawnie i krótko, czasem faceci, gdy nikt nie widzi, westchną cichutko, bo mając tyle twórczych pomysłów, tyle zdolności, boją się, by im wkrótce nie przyszło trwać w bezczynności. A brak wciąż wróżki, która nam powie w widzeniu wieszczym: jak długo można pieprzyć, panowie jak długo jeszcze ? Pozwólcie, proszę, że do konkretów przejdę na koniec: okażmy serce dla tych facetów, zewrzyjmy dłonie, weźmy się w kupę, bo w tym tkwi sedno, drodzy rodacy, by się faceci czuli potrzebni w domu i w pracy. Niechaj ta myśl im wzrok rozpłomienia, niech zatrą ręce, że tyle jeszcze jest do spieprzenia ! A będzie więcej ! Autor: Wojciech Młynarski Odpowiedz Link Zgłoś