leniak 09.02.08, 00:11 miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4913318.html to dobra wiadomość... a skoro już mister dwie twarze czyli Wysocki został zaangarzowany do "Lotniska nad susłem", to mu cos jutro publicznie podpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zinczukkamil Re: Będzie projekt lotniska w Świdniku 09.02.08, 00:19 lotnisko w Świdniku to bardzo fajna sprawa jeżeli nie liczyć linii nalotu przez całe miasto oraz hałasu rzędu 80 db nad Felinem (przy normie 60) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Będzie projekt lotniska w Świdniku 09.02.08, 07:30 zawsze mówiłem że lepsze będzie lotnisko w Niedźwiadzie no ale skoro klamka zapadła to najwyżej mieszkańcy Felina i Świdnika przeprowadzą się do Niedźwiady jak im będzie głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Będzie projekt lotniska w Świdniku 09.02.08, 07:38 albo wysiedli się mieszkańców Świdnika do nowych bloków które powstaną zamiast cukrowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm_o_poranku Re: Będzie projekt lotniska w Świdniku IP: *.speed-net.pl 09.02.08, 09:05 Tak, to jest myśl, lotnisko dla Lublina za Lubartowem w szczerym polu, 40 km od Lublina. A dlaczego troszczyć się tylko o mieszkańców Felina? A co z innymi mieszkańcami Lublina mieszkającymi przy liniach kolejowych? 80dB to jest głośność przejeżdżającego pociągu. Należy zlikwidować kolej w Lublinie i dworzec kolejowy dla Lublina też wybudować w Niedźwiadzie. Ale mierzmy dalej. Głośny krzyk to ok. 70dB. Rozumiem, że na Felinie nikt nigdy nie krzyczy. Spokojna podmiejska dzielnica. Tylko starsi ludzie, żadnych rozwrzeszczanych dzieci w okolicy. A jeszcze byłbym zapomniał o tych kopcących gratach z PKS-u. Trzeba koniecznie pomierzyć poziom głośności tych autokarów, gdyż chyba swoim hałasem przeszkadzają turystom zwiedzającym zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Będzie projekt lotniska w Świdniku IP: *.resetnet.pl 09.02.08, 21:05 Nalatuje się pod wiatr, a mamy na tym terenie przewagę wiatrów zachodnich, a więc ilość lądowań znad Felina byłaby znikoma nawet, gdyby utrzymał się stary projekt pasa, który w tej wersji w ogóle "nie celuje" w miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny jaki terminal?_ IP: *.range86-145.btcentralplus.com 09.02.08, 20:51 oby tylko z terminala 400tys miasta nie wyszedl maly kurnik jak dla parczewa ,osobiscie widzialbym tam budynek terminala wielkoscia zblizony do tego w Liverpoolu lub Nottingham. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak a więc rada taka... 09.02.08, 21:59 podczas budowy lotniska - pasów, terminala, wycinki drzew etc. na terenie sąsiadującym z Natruą 2000 bedzie sporo hałasu i nieporządku... to nie wpłynie pozytywnie na mieszkające tam susły... ale mozna temu przeciwdziałac prosto i skutecznie... dobry pomysł ma radny Więckowski... mówił mi on o mozliwości posadzenia pasa szybkorosnacej zieleni... np. pasa wierzby energetycznej (gatunek sam wydumałem) - pomiędzy siedzibami susłów a terenem budowy... oczywiście takie nasadzenie musi posiadac opinię o wpływie na susły! pisze bo Ratusz ma bardzo małą wyobraźnię... o ile projekt pasa bedzie nadal przewidywał jego kończenie sie na terenie obecnych nielegalnych wciąz i stale torów crossowych, celowym wydaje sie ich utrzymanie (tak, tak) a nie zasianie trawy na tym miejscu (w wypadku zatrawienia susły sie tam osiedlą... a na terenie torów ani sie nie osiedla ani żerowac nie będą, wbrew temu co czasem mówi K.G. ...) pas zielonych krzaków musiałby wiec otaczać planowaną inwestycję od strony siedzib susłów... siedziby te należy na wiosnę tego roku zinwentaryzować i odpowiednie dane przesłac do nadzorujacych program Natura 2000 (tez przypominam...) a wogóle to czas nieco uporzadkować sprawy N2K, lotniska i torów... Prezydent Wysocki mógłby się tym zając zamiast udawac orgazmy z powodu przewidywanych szkoleń z zapobiegania zamieszkom etnicznym w Lublinie - byłoby to z wiekszym pożytkiem a i wygladałoby poważniej... pzdr. ps. Przepraszam zarazem Radnego Więckowskiego, że pisze o jego pomyśle bez konsultacji z nim. Mea Culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały To już będą dwa wielke projekty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 22:07 1.Tunelu pod Studentami 2.Lotniska pod Susełkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: To już będą dwa wielke projekty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 22:08 Nad, nie pod!!! Nad Susełkami! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak hmm... 09.02.08, 22:34 Lotnisko by sie przydało... nawet małe ale żeby było... tunel pod wzgórzem Krakowsie-Racławickie również by sie przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: hmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 23:58 > tunel pod wzgórzem Krakowsie-Racławickie również by sie przydał... Nawet dwa. Drugi miał być pod Placem Wolności na linii Wodopojna - Dolna Panny Marii. Kiedyś to miasto miało wizje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skończ_już susły-srusły IP: *.speed-net.pl 10.02.08, 10:23 Przestań klepać na okrągło o tych susłach, że im jakaś krzywda od hałasu się stanie. Jakoś na Węgrzech na terenie wojskowej bazy lotniczej żyją susły i hałas im nie szkodzi. Mam na mysli bazę węgierskich MiGów-29 w Kecskemet. Jak jest podrywana para dyżurna na dopalaczach to jest huk idący w setki decybelów i jakoś susły tam żyją. Więc przestań biadolić ciągle o tych susłach, bo to już jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak dlaczego nic nie rozumiesz? 10.02.08, 10:58 oczywiscie, że można jeść rękoma i olewać wszelkie swe zobowiazania... a jednak zapewne jesz za pomoca sztućców i dotrzymujesz czego obiecałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skończ_już Jakie znowu zobowiązania? IP: *.speed-net.pl 10.02.08, 11:24 Nic nie obiecywałem i nic dotrzymywać nie muszę. Twoja teza była prosta - hałas pracującego sprzętu budowlanego zabije susły. Podałem empiryczny przykład, że to nieprawda. Kończąc kwestię susłów, jak jakis gatunek nie potrafi ewoluować to ginie. Odwieczne prawo przyrody. Skoro susły, żeby żyć, muszą mieć specjalnie przez człowieka zbudowane i pielęgnowane siedlisko, to jest to jakiś żart, a nie ochrona przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Suseł z Kecskemet 10.02.08, 11:54 www.freehotgame.com/funnpictures/Chippy%20The%20Attack%20Gopher.jpg jak widać instalacje wojskowe służa susłom... niestety nie pomagają na rozum... Natura 2000 to jest zobowiazanie czyli obietnica... złożona oczywiście nie susłom lecz ludziom... ech, nie chce mi się cie oświecać - oświeć sie sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skończ_już Re: Suseł z Kecskemet IP: *.speed-net.pl 10.02.08, 12:19 Swój brak wiedzy ukrywasz za bzdurnymi metaforami. Na moje argumenty jedyną twoją odpowiedzią było wklejenie fotomontażu. To doskonale obrazuje poziom nie tylko twojej wiedzy, ale i rozwoju jakoby intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak zgadzam sie w zupełności 10.02.08, 12:56 To doskonale obrazuje poziom nie tylko mojej wiedzy, ale i rozwoju jakoby intelektualnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Suseł z Kecskemet (czyt. Keczszkemet) 10.02.08, 16:49 www.goldenbrew.com/play_gopherhunt.php# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: susły-srusły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 10:58 Hello!!! Pierwszy raz napisałem na tym forum słowo suseł w dodatku bez komentarza i bez cienia aluzji! Co z tobą jesteś jakimś susłofobem! Wyluzuj! Usiądź sobie wygodnie, zamknij oczy i powtórz 10 razy: suseł,suseł,suseł...... Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Suseł's Not Dead!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 15:01 www.stud.fit.vutbr.cz/~xkrous00/data/punk.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
leniak but People's Must Dead!!!!!! 10.02.08, 16:42 gallery.menoutdoors.com/gallery/data/500/gopher.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudus O lotnisku w Swidniku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 01:27 Gdy juz beda loty po uruchomieniu to zobaczycie wtedy protesty. Albo ludzie wyjada z Lublina. Wszedzie ludzie madrzy buduja lotniska kilkanascie km za miastem. Startujace samoloty beda przelatywaly tuz ponad dachami a w czasie startu spalaja najwiecej paliwa i najglosniej rycza. Czy wiecie, ze obsluga lotnisk musi nosic specjalne tlumiki bo by im popekaly bebenki w uszach? Niedzwiada- puste pola juz czesciowo wykupione to LEPSZA lokalizacja. Ale co zrobic, na glupote nie ma lekarstwa. A w TV slysze: :pilot CASY mial za mala moc silnikow przy ponownym podejsciu. On-czlowiek doswiadczony? niestety nie zyje. Smutne to- przeciez to byl jeden z najlepszych specow! Boje sie tego lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś