Dodaj do ulubionych

ZEMSTA MIŁOSZA

27.08.03, 10:04
www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=58584
Bo jak inaczej to nazwać??
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:05
      I cytat z linku powyżej:

(...)Sprawę lubelskiego MPK przedstawiliśmy profesorowi Andrzejowi
      Rzeplińskiemu z Helskińskiej Fundacji Praw Człowieka. Profesor, po wysłuchaniu
      całej historii, zarysował psychologiczny portret prezesa Miłosza: Jest bardzo
      nerwowym człowiekiem, myślę też, że ma poczucie winy z tego powodu, że pewnie
      zbyt mocno podniósł ceny. (...) jego doniesienie o przestępstwie wygląda na
      dosyć kuriozalne. Myślę, że prokurator nie zdecyduje się wszcząć postępowania
      karnego - mówi Rzepliński."
      • dociek Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:27
        Cyt:..." A to –tłumaczy Miłosz – nic innego, jak łamanie wewnętrznych
        regulaminów i przepisów prawa przewozowego, czyli ewidentne działanie na
        szkodę spółki..."

Przepisów, które w świetle prawa nie istnieją, a raczej nie są prawomocne?! I
        dopiero mogą uzyskać prawne umocowanie po 10 września?! Panie Miłosz, to jest
        kolejny gigantyczny blamaż niegodny szefa komunalnej spółki !!! Zarzucać komuś
        złamanie prawa, którego nie ma!!! Pytanie do nadzoru właścicielskiego
        (prezydenta miasta)- jakże można zezwalać na takiego zarządcę dla części
        mienia Lublina? :-D
    • rubeus Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:22
      paranoja....... a jesli nawet prokurator sie zainteresuje, to jak dojdzie, kto jest autorem strony ? he ???
    • jetbang Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:23
      DJ Miłosz straszy bo sam się boi!!!

ZASADY KORZYSTANIA Z BILETÓW JEDNORAZOWYCH
      W ŚRODKACH KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ OBSŁUGIWANYCH PRZEZ "MPK Lublin" Sp. z o. o.

Obowiązuje od dnia 1 sierpnia 2003 r.

Na obszarze działalności MPK Lublin ważne są jedynie bilety z nadrukiem "MPK
      Lublin" Sp. z o.o.

Z biletów jednorazowych normalnych mogą korzystać osoby na całym obszarze
      działalności "MPK Lublin" Sp. z o. o.

Z biletów jednorazowych ulgowych ustawowych mogą korzystać osoby posiadające
      uprawnienia ustawowe w zakresie komunikacji miejskiej.

Z biletu miejskiego mogą korzystać wszystkie osoby w granicach
      administracyjnych miasta Lublin.

Bilet jednorazowy ważny jest od chwili jego skasowania - należy go skasować
      niezwłocznie po wejściu do pojazdu. Uprawnia do przejazdu jednym pojazdem, w
      którym został skasowany, na całej długości trasy w ramach jednego kursu - od
      przystanku początkowego do przystanku końcowego.

Każdy pasażer powinien posiadać ważny bilet na przejazd.

Niedozwolone jest korzystanie z biletu przekazanego przez innego pasażera,
      dwukrotnie kasowanego, nie skasowanego, o zaniżonej wartości, zniszczonego,
      kasowanego w innym pojeździe itp.

Pasażer ma obowiązek sprawdzić prawidłowość skasowania biletu.

Na podstawie Uchwały Nr 4 Zarządu "MPK Lublin" Sp. z o.o. z dnia 2 lipca 2003
      r.

*******************************************************************************

Wynika z Tego że jak jest autobus zatłoczony to trzeba samemu pchać się do
      kasownika!!! bo nie może go skasować inna osoba !!! Bo to karalne!!! no już
      większej głupoty miłosz and company nie mogłi wymyśleć!!!

chyba że przewidzieli że nie będzie jeździć więcej niż 5 osób jednym autobusem.

Zresztą www.MPKlublin.prv.pl to mała szkodliwość społeczna!!!!

A internet to hyde park więc można robic co się chce i jak chce !!!

Panie Miłosz jest Pan .... !!! (patrz inne wypowiedzi naszych szacownych
      polityków)

Pozdrawiam!!! :)

• hm` Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:39
      Hm, co ja moge rzec: tonacy brzytwy sie chwyta!!! Panu prezesowi, grunt sie
      pod nogami usuwa, dzieki chwala Bohu forumowiczom..... Moze MPK LUblin
      ucywilizuje sie w koncu?? Po odejsciu tego wspanialego pana????
      Czas czekac na studentow, wtedy sie zacznie.... ;]
      pozdr. hm`
    • rubeus Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:43
      ale strony www.mpk.prv.pl ni ma ...
      • rubeus Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 10:44
        sorki - nie ten adres :/....
        ale panu miłoszowi to chyba palma odbila totalnie...
    • Gość: Rodrig Falkenstein kto jest prawnikiem Miłosza? IP: *.it-net.pl 27.08.03, 11:23
      pepperoni78 napisał:

> www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=58584
      > Bo jak inaczej to nazwać??

Zaraz... dwa lata grozi za nawoływanie do popełnienia przestępstwa.
      Przekazywanie biletów nie jest karalne, nawet w świetle regulaminu MPK. Karalne
      jest korzystanie z biletów "uzywanych ponownie" a bilet po skasowaniu jest mój
      i mogę zrobić z nim co mi się podoba (no, nie mogę śmiecić na ulicy). Mogę go
      schować do kieszeni, mogę go wyrzucić do kosza, mogę go wskadzic w rękę innemu
      pasażerowi - a co on nim zrobi to mnie nie obchodzi. I jeszcze jedno. Niech
      kanar mi udowodni, że to nie ja skasowałem. Ja tez widziałem wiele rzeczy. Moje
      słowo przeciwko jego słowu. A ja mogę też powiedzieć, że był wulgarny i żądał
      50 złotych łapówki.

Co wiecej jazda bez biletu też nie jest przestępstwem, nawet nie jest
      wykroczeniem, dopiero uporczywe jeżdzęnie bez biletu (tj niepłacenie kar) może
      nas zawlec do sądu grodzkiego.

Co tam pan miłoś nakłapał? Że łamanie regulaminów i działanie na szkodę spółki?
      A od kuiedy to regualminy PRYWATNEJ firmy uzyskują sankcję państwową? A za
      działąnie na szkodę spółki to odpowiada jej zarząd, to jest PAN panie Miłosz.
      Czy jeżeli nawołuję do nie odwiedzania MAcDonalda to ja działam na szkodę tej
      firmy i powinienem zgnić w więzieniu?

Postępowanie MPK zaczyna coraz bardziej przypominać przypadek psychiatryczny.
      • empi Re: kto jest prawnikiem Miłosza? 27.08.03, 12:25
        p.s. zapomniałem o najważniejszym : wielki dzięki za tę inicjatywę, próbę
        wpływu na życie naszego miasta.
    • mali_bu Zemsta to była Fredry 27.08.03, 11:38
      :-)
    • empi Re: ZEMSTA MIŁOSZA 27.08.03, 12:16
      fajnie jest jak taki buc Miłosz może interpretować prawo jak mu wygodnie mając
      możliwość konsultacji wśród wielu specjalistów, jednocześnie wymaga
      skrupulatności w stosunku do prawa od obywateli nie mających takich
      możliwości. Tak więc oskarża nas za nasze pieniądze, bronić się też będzie za
      nasze pieniądze. Szkoda, że przeciętny jego klient tak nie może. Miłosz uważa
      za dyshonor tłumaczenie się ze swoich decyzji, tak ma być i już. Po to go tu
      postawili, jak to kiedyś mówiono.
      pzdr.
    • Gość: sodarod Re: ZEMSTA MIŁOSZA IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 12:35
      Ciekawe czy prezes Miłosz był z rana na przystanku. Tak koło szóstej rano.
      Autobusy prywatne - pełne. MPK - puste, góra jedna, dwie osoby. Kto działa na
      szkodę spółki, panie prezesie?

Tak najłatwiej. Szefować coraz to nowym firmom. (Kto o mały włos nie
      doprowadził do upadłości lubelskiego Polmosu???) Wymyślać coraz to nowe bzdury,
      rzucać debilnymi oskarżeniami z bezpiecznej pozycji szwagra Pruszkowskiego.

A może zmienić stanowisko i sprzedawać bilety? Do tego kwalifikacji wystarczy.
      Byle by to był biznes na własny rachunek, bo szkoda, żeby Ruch zbankrutował...
    • Gość: Wojak Szwejk Re: ZEMSTA MIŁOSZA IP: *.lublin.mm.pl 27.08.03, 13:59
      - Co jest panowie?
      - Prawdopodobnie kocie gówno, panie pułkowniku.
    • Gość: **** Re: ZEMSTA MIŁOSZA IP: *.lublin.mm.pl 30.08.03, 13:45
      Po tym jak badano Miłosza alkomatem,wspaniałomyślny prezes odgrodził się kratą
      od motłochu.Wejścia pilnują zabezpieczenia elektroniczne.Teraz żadna siła nie
      wyrzuci Miłosza.No i nikt nie sprobuje zbadać jego stan trzeźwości
      (umysłu).Nikt niezapowiedziany nie ma prawa wchodzić.
      Czekać należy,że również prezydent wszystkich lublinian też się odgrodzi kratą.
      Dla uciszenia niezadowolenia pracowników mpk,prezes przy współudziale 5
      działających w mpk związków zawodowych ładuje kierowców (i innych) do 2-ch
      autokarów i organizuje wyjazd na tzw.spotkania integracujne (pieczenie
      kiełbasek). Przychylne prezesowi związki głośno biją brawo za wspaniały pomysł
      prezesa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka