Dodaj do ulubionych

jak dorobić do pensji?

IP: *.centrala.kbsa / 10.83.79.* 29.08.03, 09:11
czy macie jakieś pomysły jak dorobić w Lublinie 400-500 zł?
Obserwuj wątek
    • Gość: szefowa Re: jak dorobić do pensji? IP: *.lublin.mm.pl 29.08.03, 13:40
      Zapraszam.Klub ASTRA ul.Poligonowa w Lublinie.Warunki pracu b.dobre.Czas pracy
      nienormowany.400 zł - za wieczór.
      • Gość: ona Re: jak dorobić do pensji? IP: *.centrala.kbsa / 10.83.79.* 29.08.03, 15:02
        nie interesuja mnie usługi erotyczne
        • Gość: ona Re: jak dorobić do pensji? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 10:01
          ktos sie podszywa pod moja skoromna osobe !!! "Ona" jest tylko jedna na tym
          forum !!! I to ja nia jestem !!! Jezeli o mnie chodzi to ja juz znalazlam
          sposob na dorobienie do mojej pensji :) Idealne rozwiazanie, bierzesz sobie
          1/2 etatu w jakiejs firmie, a prywatnie otwierasz sobie dzialalnosc gosp.
          Dzieki temu placisz mniejszy ZUS i masz pewnosc ze co miesiac masz staly
          przyplywy gotowki. Niestety ten moj ideali uklad od 1 wrzesnia bedzie musial
          ulec modyfikacji :( dostalam kolejna prace, tym razem na 3/4 etatu i mam
          problem. Musze z czegos zrezygnowac. Tylko z czego ??? Na razie sporobuje
          wszystko pociagnac. Moze sie nie wykoncze. Pozdrawiam i zycze powodzenia
          • Gość: Er Re: jak dorobić do pensji? IP: *.vip / 192.168.0.* 31.08.03, 10:45
            Gość portalu: ona napisał(a):
            > sposob na dorobienie do mojej pensji :) Idealne rozwiazanie, bierzesz sobie
            > 1/2 etatu w jakiejs firmie, a prywatnie otwierasz sobie dzialalnosc gosp.
            > Dzieki temu placisz mniejszy ZUS i masz pewnosc ze co miesiac masz staly
            > przyplywy gotowki. Niestety ten moj ideali uklad od 1 wrzesnia bedzie musial
            > ulec modyfikacji :(

buhahaha "bierzeesz sobie 1/2 etatu"
            nie rozsmieszaj..
            ktos je rozdaje?
            od 2 lat szukam czegos takiego do wziecia
            • Gość: selma2003 Re: 1/2 etatu IP: *.lublin.mm.pl 31.08.03, 21:26
              Może w szkolnictwie? Jeżeli znasz jakiś język obcy, są szanse na uzyskanie
              pracy w szkole. Jeżeli brakuje nauczycieli, a dyrektorzy są na tyle
              zdesperowani aby " załatać dziury" w planie, można znależć etat lub trochę
              godzin, które odciążą od płacenia stawek ZUS.
              Tylko, że praca w szkole nie jest taka fajna....ech
              • ervumem Re: 1/2 etatu 01.09.03, 13:15
                Gość portalu: selma2003 napisał(a):

> Może w szkolnictwie? Jeżeli znasz jakiś język obcy, są szanse na uzyskanie
                > pracy w szkole. Jeżeli brakuje nauczycieli, a dyrektorzy są na tyle
                > zdesperowani aby " załatać dziury" w planie, można znależć etat lub trochę
                > godzin, które odciążą od płacenia stawek ZUS.
                > Tylko, że praca w szkole nie jest taka fajna....ech

ech... nieladnie jest sie chwalic wiec nie bede mowic jakie jezyki znam,ale
                uwierz mi, jakos mi to nie pomoglo.
                • Gość: selma2003 Re: 1/2 etatu IP: *.lublin.mm.pl 01.09.03, 21:38
                  Bardzo jestem ciekawa, jakie znasz jęz. obce? Z góry podziwiam :)
                  • ervumem Re: 1/2 etatu 01.09.03, 23:22
                    Gość portalu: selma2003 napisał(a):

> Bardzo jestem ciekawa, jakie znasz jęz. obce? Z góry podziwiam :)

iiii tam co z tego podziwiania jak na bulke z maslem orzechowym zarobic nie
                    mozna :]
                    dobra, wspomne o kilku - litewski, bialoruski, niderlandzki, troche finski
                    jak chcesz mnei zmusic do samochwalstwa to juz tylko na gg:2311287.

ps. angielskiego nie uwazam za obcy- kazdy powinien sie umiec w nim wyslowic,
                    nie ma przepros.
                    • dociek Re: 1/2 etatu 01.09.03, 23:40
                      Rosyjski też by się przydało przywrócić "do życia". Może już pora sobie
                      uświadomić, że to także język obcy, a i również przeogromne, niezgłębione,
                      choć przez wielu "wzgardzone", zasoby kultury i sztuki. Myślę też, że wskazane
                      by było upowszechnić znajomość ukraińskiego. To przecież najbliżsi sąsiedzi
                      naszego regionu i w pewnym momencie znajomość ich języka okazać sie może
                      bardzo przydatna.
                      • Gość: selma2003 Re: 1/2 etatu IP: *.lublin.mm.pl 02.09.03, 21:41
                        Racja! W technikum gdzie uczę dyrektor zaordynował dwa języki
                        zachodnioeuropejskie, a nauczycielka rosyjskiego "łata" etat w bibliotece.
            • Gość: ona Re: jak dorobić do pensji? IP: w3cache:* / 192.168.20.* 03.09.03, 21:40
              hello :) uprawiam tzw wolny zawod, czyli jestem specjalista ds. marketingu. W
              chwili obecnej wiekszosc firm stara sie oszczedzac na dziale marketingu, wiec
              trzeba jakos sobe radzic, aby przetrwac. Jak masz dobre argumenty i przekonasz
              pracodawce, ze likwidujac ten dzial zginie, nie poradzi sobie na rynku to masz
              juz polowe sukcesu za soba. Druga polowke etatu jest juz zdecydowanie latwiej
              znalezc. Wystarczy powiedziec, ze kolejny pracodawca nie musi placic ZUS-u i
              juz masz go prawie w rece. Ja w ten sposob w jednej firmie mam 1/2 etatu w
              drugiej (od wrzesnia) 4/5 a na dodatek jeszcze mieszam we wlasnej firmie
              dzialajaca sezonowo/okazjonalnie :) I to sie nazywa pracocholizm :)))
              pozdrawiam i zycze sukcesow Niedowiarkom :)

Gość portalu: Er napisał(a):

> Gość portalu: ona napisał(a):
              > > sposob na dorobienie do mojej pensji :) Idealne rozwiazanie, bierzesz sobi
              > e
              > > 1/2 etatu w jakiejs firmie, a prywatnie otwierasz sobie dzialalnosc gosp.
              >
              > > Dzieki temu placisz mniejszy ZUS i masz pewnosc ze co miesiac masz staly
              > > przyplywy gotowki. Niestety ten moj ideali uklad od 1 wrzesnia bedzie musi
              > al
              > > ulec modyfikacji :(
              >
              > buhahaha "bierzeesz sobie 1/2 etatu"
              > nie rozsmieszaj..
              > ktos je rozdaje?
              > od 2 lat szukam czegos takiego do wziecia
              • Gość: Selma2003 Re: jak dorobić do pensji? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.03, 21:46
                Brawo! Nieźle kombinujesz:)
          • Gość: ona Re: jak dorobić do pensji? IP: *.centrala.kbsa / 10.83.79.* 02.09.03, 23:23
            Łatwo powiedzieć "otwierasz sobie działalność gospodarczą". Na to też potrzeby
            jest jakiś kapitał początkowy, no i pomysł na coś co nie padnie od razu.
            • ervumem Re: jak dorobić do pensji? 03.09.03, 19:50
              dokladnie. wiem cos o tym.
              porazka totalna - nie dlatego zebym mial kiespki pomysl, zle zarzadzal
              pieniedzmi ale ze wzgledu NA TOTALNA ANTYPOMOCNICZOSC ROSZCZENIOWEGO PANSTWA
              wzgledem osob prowadzocych d.g.

chcesz prowadzic firme? to tak cie ukazemy podatkami zusami i tysiecem
              przepisow z ktorych istnienia nie zdajesz sobie sprawy
              ZE CI SIE ODECHCE !!!
              • dociek Re: jak dorobić do pensji? 03.09.03, 21:43
                Nie gadaj i nie obiecuj nic z tym życiem!!! Namawiałeś na swój koncert!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka