ejno 19.05.08, 14:28 ...rozpoczynam:) Czarna mnie tu trochę poinstruowała i zabieram się do roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dociek Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:22 A konsumpcja przewidziana za jaki czas? Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:37 dociek napisał: > A konsumpcja przewidziana za jaki czas? Panie kolego, nie wszystko na raz;-)! Jak na razie bigosu jest robienie, a od robienia do konsumpcji... to 2 rozne rzeczy;-). Pozdrawiam. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:40 Przepraszam pomyłka, podobno to młoda kapusta nie bigos, choć ze mnie taka kuchara, że mi wszystko jedno:) Do konsumpcji przystąpię wieczorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:49 "Bigos z mlodej kapustki"...mmmm;-). Prawie jak "oklad z mlodych piersi";-). Zdrowko. Uszanowanie, Paul PS jade dzisiaj z kotem do lekarza - kot ma swojego a ja swojego, czasami sie zamieniamy, zeby bylo ciekawiej;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:56 Nie wiem czy to to samo, nie miałam okładu z młodych piersi:) Tochyba będzie porażka kulinarna.....ale od czegoś muszę zacząć:) Najwyżej wyjdzie kapuśniak:) Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 15:58 Ejno - to bedzie wielkie i smiale odkrycie kulinarne na skale epokowa;-)! Tak trza myslec, no... Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Gotowanie bigosu... 19.05.08, 16:09 Nie mam czasu teraz myśleć:) lecę do kuchni:) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno No tak nieskromnie powiem... 19.05.08, 16:59 ...jestem przezdolna!! Kapucha ugotowana, pychota, teraz ziemniaki i obiadek gotowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Ty wiesz jak ... 19.05.08, 17:38 ...nasz kolega niejaki A. z Kolobrzegu gotowal bigos ? "Bigos musi sie dotowac 3 dni i potrebna jest TYLKO kapusta , karkowka i butelka czerwonego wina " ..... A tak na serio ,to faktycznie bigos powinno sie 3 razy odgrzewac ,zeby byl dobry .Duzo go zrobilas ? Ale mi smaka narobilas , przyslalabys troche .... :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ty wiesz jak ... 19.05.08, 17:56 Gar cały, ciekawe ile dni będziemy to jeść:) Nasz kolega A. zszedł po weselnej wódeczce tak ostatnie wieści donoszą hehehehe:) Jak ja bym miała gotować coś trzy dni to by mi się na końcu znusdziło i bym już tego nie zjadła:) Lubię w miarę świeże potrawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: No główkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 18:33 ja kupuje bigos w barze mlecznym, doprawiam a potem goscie mowia, ze w zyciu takiego nie jedli Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Dobre dobre... 19.05.08, 18:42 ... no mnie dziś trochę poniosło, chciałam coś sama upichcić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman gotujesz ejo..... IP: *.lublin.mm.pl 19.05.08, 19:52 kapuchę, młodą kapuchę - oczywiście dobrze zrobiona tez pycha. Ale nie obrażaj bigosu,bigosik to: kiszona kapusta, kilka rodzajów mięsa,smak(własny sos) z upieczonego mięsa, czerwone wytrawne wino, grzybek suszony, może być śliwka wędzona, długie wolne gotowanie i najważniejsze: gotowy, goracy powinien przemarznąć na balkonie, nie w lodówce tylko na balkonie. To jest dopiero bigos. Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: gotujesz ejo..... 19.05.08, 20:37 i bedzie nazywal sie "bigos z Alaski" Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: gotujesz ejo..... 19.05.08, 21:01 i najlepszy jak się już kończy:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: gotujesz ejo..... 19.05.08, 22:00 Bosmanie, jak miło obaczyć twe zacne oblicze:) Gdzie do cholery się podziewałeś? :) A jak ja piszę, że go tuje bigos to gotuje bigos, już próbowałam to wperswadować Doćkowi a teraz na ciebie kolej, możesz sobie to nawet nazwać "bigos Ejno" ale to bigos i basta:) A jaki dobry był ajajaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman no cóż ejno...... IP: *.lublin.mm.pl 20.05.08, 22:30 nieczęsto ostatnio tu bywam, mój komp zarabia kasę i nie mam czasu na wizyty na forum. Wczoraj miałem dzionek luzu - patrzę! ejno pitrasi. Czy już "bigosik a`la ejno" gotów? W takim razie zasysam setuchnę pigwówki w jego intencji. Pisze tylko jeszcze dzisiaj bo jutro wypalam na dorsze na Bałtyk. Jak wrócę w niedzielę pochwalę sie sukcesami (jeśli będą). Muszę się tylko "naumieć" wklejać fotki na forum. Może ktoś (np. empi) podpowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś