Dodaj do ulubionych

Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie

28.10.08, 22:30
wreszcie :-) Diablo bez kosztów wysyłki :P
Obserwuj wątek
    • Gość: ajjj Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie IP: *.range86-143.btcentralplus.com 29.10.08, 06:30
      Jasinski dobrze sobie to wykminil :)
      Kiedys powiedzial ze caly deptak bedzie jego no troszke mu brakuje
      ale jak narazie idzie dobrze

Niestety obawiam sie ze bedzie to poczatek jego konca :(((
      Jakis malolat przedawkuje i starzy zaloza sprawe i tak padnie cale
      jego IMPERIUM :)))
      Narazie i tak to jest kolos jak sie wszystkim wydaj same zachwyty
      ale nie wiecie ile Kuba ma kredytu az po uszy
      Ciekawe tylko komu pierze pieniadze :)))
      Moglby sie ku... mac CBS zainteresowac :))) no ale jak Tatus jest
      bylym SB-ekiem to kolegów z dawnych czasow sie nie rusza :))
      • robertw18 P. Bielesz straszy nieudolnie... 29.10.08, 20:41
        "Dla ludzi młodych, lubiących dobrą zabawę i muzykę - tak firma sprzedająca w całej Polsce tzw. dopalacze zachwala swoje produkty. W piątek otworzy swój sklep w Lublinie. Specjaliści zaś nie mają wątpliwości - to środki groźne tak jak narkotyki."
        Tylko, że jakoś do tej pory nie stanowiły one niemal żadnej trudności. Można wątpić, czy tzw. "specjaliści" znają się na rzeczy, choć p. Bielesz zdaje się im święcie wierzyć.
        Poza tym, przytoczona gadanina wprowadza w błąd. Między paleniem tego, co się nazywa crack, a paleniem konopi jest ogromna różnica co do szkodliwości. Może istotnie środki, przed którymi się ostrzega, są bliskie co do szkodliwości takim narkotykom jak konopie, kawa czy herbata.

P. Stanek wypowiada się wprawdzie b. stanowczo, ale w sposób budzący wątpliwości: "Dopalacze zawierają również kwas befehydroksymasłowy". Czy istotnie, każdy tzw. "dopalacz" sprzedawany w omawianych sklepach, zawiera ten środek? Trudno w to uwierzyć. Jeśli nie, to zagrożenia ograniczają się do może tylko jednego (czy dwu) rodzaju środków. Przy czym, jeśli ktoś zamknie się w pokoju i tam będzie przeżywał "pigułkę gwałtu", to chyba wielka krzywda mu się nie stanie?

Głupstwem, wypisanym przez p. Bielesza jest: "Oprócz tego do dopalaczy zalicza się także zioła do palenia. Choć skojarzenie z marihuaną jest jednoznaczne, to firma informuje, że produkty przeznaczone są do celów... religijnych." Gdyby p. Bielesz więcej czytał, to może by się dowiedział, że konopie nie są jedynym zielem palonym przez ludzi w celach religijnych. Może niech się też wybierze do świątyni katolickiej, gdy jest uroczyste nabożeństwo z kadzidłem. :)

Wiele jest w tym, co p. Bielesz przedstawia w innych jeszcze wypowiedziach naciągania rzeczywistości do własnych wyobrażeń, ale dajmy spokój...
        Pozdr.
    • Gość: ME Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 07:28
      Popie...ło już tych ludzi, za mało się spidują dzieciaki białym gównem które i
      tak jest dostępne jak legalne
      • Gość: JAP Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.141.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 29.10.08, 16:20
        Rzecznik Biura Lekow do wymiany. Nie rozumie zagrozenia i pieprz(sz)
        y androny o komputerowym design leku w ciagu kilku godzin. A nawet
        gdyby to bylo mozliwe, to jak mozna przeprowadzic testy
        bezpieczenstwa w ciagu paru dni. Jest to niemozliwe, i absolutnie
        takie substancje nie maja prawa byc w uzyciu. A czlowiek
        odpowiedzialny za dystrybucje w Polsce powinien siedziec w pierdlu
        za wprowadzanie w blad opinii publicznej, tam moze rzezbic w "g"
        nowe substancje.
    • tsoprano YES YES YES !!! akurat w piątek jest helloween 29.10.08, 09:03
      to się zabawimy dobrze i na legalu :-)
    • Gość: studencka brać Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie IP: *.chello.pl 29.10.08, 10:14
      SUPER:)
      • folkatka Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 11:14
        No pewnie że super. bawcie się dobrze drogie dzieci, w wieku 30 lat będa z was
        wraki.
        • Gość:   Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: 91.204.160.* 29.10.08, 11:36
          Przejmujesz się?
          Ich sprawa, Karol Darwin wygrywa zawsze.
        • _aaa_ Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 12:09
          folkatka napisała:

> No pewnie że super. bawcie się dobrze drogie dzieci, w wieku 30 lat będa z was
          > wraki.

I uważasz folkatko, że ktokolwiek kto ma lat 18, zastanawia się jak się będzie czuł w wieku lat 30?...w tym okresie życia 12 lat to lata świetlne, abstrakcja, szczególnie dla obecnego pokolenia.
          Pragne tez zauważyć, że regularne picie piwka tez na zdrowie nie wychodzi, a jakos nikt o to larum nie podnosi lub jesli to robi, traktowany jest dobrotliwym uśmieszkiem.
          • folkatka Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 13:43
            Jezeli się przedobrzy z piwkiem co najwyżej może być kac, natomiast środki te są
            o tyle niebezpieczne ponieważ bardzo silnie oddziałują na psychikę. Po za tym
            młodziez ma tendencje do brania ich w ilosciach przemysłowych. NIe tak dawno
            miałam okazje wysłuchac opowieści od kogos kto pracuje w pogotowiu czy jakimś
            Monarze - o nastolatkach którzy potrafia zeżreć kilogram grzybów. Pomijam juz
            konsekwencje dla innych niż mózg narządów - pomyśl o sercu, wątrobie.
            • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 15:46
              folkatka napisała:

> Jezeli się przedobrzy z piwkiem co najwyżej może być kac

Lub śmierć.

>, natomiast środki te s
              > ą
              > o tyle niebezpieczne ponieważ bardzo silnie oddziałują na psychikę.

To źle czy dobrze? Przecież są kupowane DLATEGO, że oddziałują.

> Po za tym
              > młodziez ma tendencje do brania ich w ilosciach przemysłowych.

Z alkoholem tak samo.

> NIe tak dawno
              > miałam okazje wysłuchac opowieści od kogos kto pracuje w pogotowiu czy jakimś
              > Monarze - o nastolatkach którzy potrafia zeżreć kilogram grzybów.

Po pierwsze te "legalne dragi" są sprzedawane pełnoletnim. Po drugie z faktu, że
              są nastolatki potrafiące zeżreć kilogram grzybów NIC nie wynika.

> Pomijam juz
              > konsekwencje dla innych niż mózg narządów - pomyśl o sercu, wątrobie.

Jakie są to konsekwencje?
            • sothink Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 14.12.08, 15:21
              chodzenie do Kościoła też powoduje często trwałe negatywne zmiany w psychice,
              czy powinno się zdelegalizować mszę?
        • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 15:40
          folkatka napisała:

> No pewnie że super. bawcie się dobrze drogie dzieci, w wieku 30 lat będa z was
          > wraki.

Ale to jest jakaś reguła w stylu "dzisiaj weźmiesz to w wieku 30 lat będziesz
          wrakiem"? A może bardziej zależy to od tego KTO, CO, ILE i JAK CZĘSTO aż do
          nałogu włącznie?

Może "bierzesz-przegrywasz" to nie taka prosta regułka bo może być
          "bierzesz-możesz przegrać-możesz wygrać" czy jakoś tak.

• soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 00:42
            Po co się pytasz?

Jeszcze ktoś Cię uświadomi
            i nie będę miał z Ciebie pożytku.
            Przecież jest Ci dobrze, prawda?
            Bierzesz, jesteś szczęśliwy, możesz przegrać,
            ale przecież WYGRASZ!! Wygrasz z nałogiem
            (o ile w ogóle dotrze do Ciebie, że jesteś nałogowcem..)
            tak, zdecywanie wygrasz, jednak,
            niestety dla Ciebie a na szczęście dla mnie
            będziesz już w drodze na cmentarz
            (droga trwać może kilka tygodni, miesięcy, lat..).
            Pocieszę Cię, że będą to najprzyjemniejszy czas Twojego życia:
            pierwszy raz dotrze do Ciebie,
            że świat sam w sobie jest kolorowy i piękny itd itp
            (choć nie będziesz miał komu tego powiedzieć),
            że jesteś naprawdę wolny
            (choć będziesz zwijać się z bólu, bo organizm chce jakiegoś strzała),
            że możesz zacząć życie na nowo, bez szczeniackich decyzji i zachowań
            (choć będziesz wiedział, że nie osiągniesz ani nie dokonasz nic, co mógłbyś
            osiągnąć, gdybyś nie zaczął brać tabletek lub jarać trawy).

Oczywiście, ta droga czeka Cię tylko w przypadku, gdy nie zejdziesz gdzieś po
            drodze i ockniesz się, tfu, wygrasz. Osobiście mi nie robi różnicy kilka lat w
            tę czy we w tę, osłabienie organizmu i tak zawsze robi swoje.

Mogę Ci też zdradzić, że istnieje pewna reguła,
            ale trzymaj to w tajemnicy:
            Przegrać mogą tylko ci, którzy są słabi -
            - poznasz ich łatwo, to ci, którzy biorą
            tabletkę / fifkę / cokolwiek tygodniowo,
            i myślą, że na tym się skończy.

Tylko tacy przegrywają.
            Przecież we wszystkich filmach tak mówią, nie?
            "Zaczęło się od jednego, niewinnego skręta", hehe. :D

A wiesz kto jest silny?
            Ten, kto przestaje brać co tydzień
            tabletkę / fifkę / cokolwiek,
            bo wie, że na tym się nie skończy
            bo jest za słaby.

Ale tacy w filmach kiepsko się prezentują.

W każdym razie, zapraszam serdecznie! Miejsca jest u nas pod dostatkiem, bylebyś
            kogoś ze sobą nie zabrał, lub, co gorsza, sprowadził jakimś wypadkiem albo
            czymś, bo nie chciałbym być wtedy w Twojej skórze (i resztkach psychiki). Łatwo
            tu trafić, działamy w każdym mieście i z chęcią przyjmujemy młodych i krewkich.

Aha, jeszcze jedno: pamiętaj tylko, żebyś nigdy nie obwiniał innych o stan, do
            którego się doprowadzisz. W końcu to tak jest tylko Twoja wina, a po co
            ruinować życie innym? W końcu nie jesteś zły, nie?

Pozdrawiam,

Grabarz Miejskiego Cmentarza Komunalnego.
            • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 14:57
              soyokaze napisał:

> Po co się pytasz?

Bo pytać chyba jeszcze wolno?

> Jeszcze ktoś Cię uświadomi
              > i nie będę miał z Ciebie pożytku.

Ty mnie uświadom - jeśli stereotyp to nie jedyna "wiedza" jaką na ten temat
              posiadasz.

[resztę beletrystyki wycinam - wzruszyłem się]
              • soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:01
                Czy ty masz problemy z odczytywaniem ironii?

> Ty mnie uświadom - jeśli stereotyp to nie jedyna "wiedza" jaką na ten temat
                > posiadasz.

Po co? Mam ci w szczegółach opisać przez co przeszedłem?
                Bo nie rozumiem - ty chcesz być uświadomiony, czy nie?
                Niestety, aż za dobrze wiem, jak niewielki ma się wpływ na osoby z takim
                nastawieniem, jak twoje. Anonimowe forum? Człowieku, nawet rozmowa twarzą w
                twarz prawie wcale nie pomaga. I tak nie potraktujesz nic, co napiszę, poważnie,
                to już nawet poważnie nie piszę. Sam decyduj. Jak chcesz, to informacje
                znajdziesz. Ja odpowiedziałem na twoje posty i mam czyste sumienie. Tylko jeśli
                piszesz, żeby "uargumentować nieszkodliwość" różnych używek, choć sam nie
                bierzesz, to miej chociaż honor i spróbuj przez kilka miesięcy, często i
                regularnie, jak to rzeczywiście działa. W przeciwnym wypadku przestań wpędzać w
                nałóg słabszych od siebie.

> [resztę beletrystyki wycinam - wzruszyłem się]

Dzięki, ja się z kolei dobrze bawiłem.
                • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:32
                  soyokaze napisał:

> Czy ty masz problemy z odczytywaniem ironii?

Mogę mieć.

> Po co? Mam ci w szczegółach opisać przez co przeszedłem?

> Bo nie rozumiem - ty chcesz być uświadomiony, czy nie?

Po prostu mnie to ciekawi. No, zdarzyło mi się zapalić ziółko. Ciekawi mnie czy
                  już jestem zgubiony czy jeszcze nie?

> Niestety, aż za dobrze wiem, jak niewielki ma się wpływ na osoby z takim
                  > nastawieniem, jak twoje.

Ale jaki chciałbyś mieć na mnie wpływ? Co chciałbyś we mnie zmienić?

> Anonimowe forum? Człowieku, nawet rozmowa twarzą w
                  > twarz prawie wcale nie pomaga. I tak nie potraktujesz nic, co napiszę, poważnie

Wygodna ucieczka. Możesz nic nie wiedzieć, nie mieć o sprawie bladego pojęcia -
                  wystarczy się sprytnie wywinąć :P

> ,
                  > to już nawet poważnie nie piszę. Sam decyduj. Jak chcesz, to informacje
                  > znajdziesz. Ja odpowiedziałem na twoje posty i mam czyste sumienie. Tylko jeśli
                  > piszesz, żeby "uargumentować nieszkodliwość" różnych używek, choć sam nie
                  > bierzesz, to miej chociaż honor i spróbuj przez kilka miesięcy, często i
                  > regularnie, jak to rzeczywiście działa.

Ale po co REGULARNIE i przez KILKA MIESIĘCY? A raz na pół roku? A raz na rok? A
                  raz na dwa lata? A raz na pięć lat? Ostatnie piwo piłem w czerwcu (mam akurat
                  głowę jak termos - mało wchodzi długo trzyma). Ostatniego jointa wypaliłem ze
                  trzy lata temu.

CZY JUŻ JESTEM ZGUBIONY ???

Możesz się zapytać: czy ja się może nie chwalę, że jestem taki twardy zawodnik
                  podczas kiedy dookoła trup ściele się gęsto (NARKOTYKI = ZŁO). Czy wiadomo ilu
                  jest takich jak ja którym naprawdę dragi nie są do życia potrzebne ale czasem
                  chcieliby sobie zapalić czy odlecieć? Tak samo jak z cukierkami czy coca-colą -
                  przecież spokojnie można by tego zakazać - do życia nie potrzebne.

> W przeciwnym wypadku przestań wpędzać w
                  > nałóg słabszych od siebie.

NARKOTYKI = NAŁÓG?

To jak z onanizmem. Nałóg to nie jest ale jak mówią badania robi to 50%
                  chłopców. Zakazać?

> > [resztę beletrystyki wycinam - wzruszyłem się]
                  >
                  > Dzięki, ja się z kolei dobrze bawiłem.

Czyli wilk syty i owca cała :D
    • Gość: j2 ciekawe kiedy zioło będzie legalne IP: *.lublin.mm.pl 29.10.08, 11:51
      z kontrolowanym przez sanepid składem. Młodzież by tej chemii tyle nie paliła
      • Gość:   Re: ciekawe kiedy zioło będzie legalne IP: 91.204.160.* 29.10.08, 14:56
        pl.youtube.com/watch?v=I3xKz0lk1xQ
    • Gość: Dr House Zalegalizować marihuanę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 13:28
      Amfopodobne na wolnym rynku, zioło zakazane. Hipokryzja i głupota.
    • fleshless a to dziady, skuinsyny! ludzie nie dajcie się nabr 29.10.08, 13:47
      ać!
    • Gość: Jedynysprawiedliwy A Cola??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 14:29
      Coca Cola , Pepsi itd - tez sa groźne i c do nich sie nie przyczepiacie bo Wam
      kase za reklamy płacą - obłuda GW.

Po Coli ma się zejście jak po amfie w mniejszym stopniu - skutków ubocznych jest
      wiele może o tym napiszcie bo ją piją miliony osób na całym świecie. Więcej
      obiektywizmu.
      • unhappy Re: A Cola??? 29.10.08, 15:41
        Gość portalu: Jedynysprawiedliwy napisał(a):

> Coca Cola , Pepsi itd - tez sa groźne i c do nich sie nie przyczepiacie bo Wam
        > kase za reklamy płacą - obłuda GW.

Woda. Woda też jest groźna - wszystko jest kwestią wielkości dawki.

> Po Coli ma się zejście jak po amfie w mniejszym stopniu - skutków ubocznych jes
        > t
        > wiele może o tym napiszcie bo ją piją miliony osób na całym świecie.

Po coli masz zejścia? Ty sprawdź czy bez coli też je masz bo może czas wybrać
        się do lekarza.

> Więcej
        > obiektywizmu.

LOL

• Gość: Jedy Re: A Cola??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 07:41

Poczytaj
          64.233.183.104/search?q=cache:http://radxcell.nora.pl/2008/10/19/coca-cola-w-kazdej-lodowce-na-swiecie.html
          i dopiero komentuj.

Obiektywizm GW raczej sie nie zdarza.
          Pisali na HGW , dostali kase na Impreze Metra i cisza...
          • unhappy Re: A Cola??? 30.10.08, 08:22
            Gość portalu: Jedy napisał(a):

> Poczytaj
            > 64.233.183.104/search?q=cache:http://radxcell.nora.pl/2008/10/19/coca-cola-w-kazdej-lodowce-na-swiecie.html
            > i dopiero komentuj.

Ty to cukierki to już są straszne. A jak by opisać co się dzieje po
            zjedzeniu kaszanki z odpowiednim dramatyzmem oczywiście - uuu...

> Obiektywizm GW raczej sie nie zdarza.

Dziękuje autorytecie żeś mnie poinformowal :D

> Pisali na HGW , dostali kase na Impreze Metra i cisza...
    • unhappy Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie 29.10.08, 15:47
      NARKOTYKI = ZŁO

Kolejny stereotyp do kolekcji :D
      • Gość: sceptyk Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: 83.2.51.* 29.10.08, 23:27
        Wiesz co jest zabawne w tym co piszesz unhappy? Wierzysz w to, że masz nad
        wszystkim kontrolę i zawsze nad wszystkim zapanujesz. Nagle przed wszystkimi
        odkrywasz wielkie stereotypy... Ile Ty masz lat człowieku? Co Ty wiesz o
        życiu... nic, zdaje się skoro takimi bredniami karmisz to forum...
        • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 08:16
          Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Wiesz co jest zabawne w tym co piszesz unhappy? Wierzysz w to, że
          masz nad
          > wszystkim kontrolę i zawsze nad wszystkim zapanujesz. Nagle przed
          wszystkimi
          > odkrywasz wielkie stereotypy... Ile Ty masz lat człowieku? Co Ty
          wiesz o
          > życiu... nic, zdaje się skoro takimi bredniami karmisz to forum...

A na temat potrafisz? Wiem: NARKOTYKI = ZŁO i pytanie DLACZEGO jest
          nie na miejscu :D

A ja caly czas czekam na odpowiedź.
          • soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:22
            > A ja caly czas czekam na odpowiedź.

Możesz uwierzyć albo sam się przekonać.
      • soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 29.10.08, 23:53
        A ty będziesz stereotypowym gościem,
        który się nie da i wyjdzie na prostą.

Kolejne zwłoki do kolekcji.

grabarz
        • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 08:17
          soyokaze napisał:

> A ty będziesz stereotypowym gościem,
          > który się nie da i wyjdzie na prostą.

Ale czemu mam się nie dać? Dragom? W sensie, że jak wezmę to już po
          mnie?

> Kolejne zwłoki do kolekcji.

Uuu... straszenia ciąg dalszy a argumentów nadal zero.

> grabarz
          • soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:17
            unhappy, ja już napisałem, że nie mam żadnego interesu, żeby cię przekonywać. od
            tego jest monar. pojedź tam, zobaczysz jak jest, sam zdecydujesz. nie jesteś
            moim kumplem, żebym musiał cię uświadamiać, zresztą w twoim przypadku to i tak
            pewnie nie pomoże.

> Ale czemu mam się nie dać? Dragom? W sensie, że jak wezmę to już po
            > mnie?

Oczywiście, że nie, przecież wiadomo, że to tak nie działa. No chyba, że
            zaczynasz od metamfetaminy, ale to skrajny przypadek.
            Tobie trzeba widzę łopatologicznie, więc masz: jasne, to stereotyp, że narkotyki
            są złe. One nie są złe same w sobie. Złe jest to, że musisz ich zażywać, używać
            i ch*j wie, co jeszcze, regularnie, bo takie są, temu służą i tak działają.

A jednak wciąż próbuję ci to wytłumaczyć, aż sam się sobie dziwię...
            • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:38
              soyokaze napisał:

> unhappy, ja już napisałem, że nie mam żadnego interesu, żeby cię przekonywać. o
              > d
              > tego jest monar. pojedź tam, zobaczysz jak jest, sam zdecydujesz. nie jesteś
              > moim kumplem, żebym musiał cię uświadamiać, zresztą w twoim przypadku to i tak
              > pewnie nie pomoże.

Nie pomoże w czym? W zrozumieniu na czym polega PROBLEM? Ja widzę problem braku
              rzeczowej informacji tylko szastanie sterotypami.

> Oczywiście, że nie, przecież wiadomo, że to tak nie działa. No chyba, że
              > zaczynasz od metamfetaminy, ale to skrajny przypadek.

Okey. Metaamfetamina to takie białe w strunowych torebkach (niedrogie bo jak
              drogie bardzo to koka). Koka może być? W tym momencie wydam ci się idiotą. Ale
              sam napisałeś w tej chwili że są mniej i bardziej groźne narkotyki. Chętnie będę
              kontynuował ten wątek - tych lepszych i gorszych. Ooops... przepraszam - tych
              mniej i bardziej złych (pamiętam: NARKOTYKI = ZŁO).

> Tobie trzeba widzę łopatologicznie, więc masz: jasne, to stereotyp, że narkotyk
              > i
              > są złe. One nie są złe same w sobie. Złe jest to, że musisz ich zażywać, używać
              > i ch*j wie, co jeszcze, regularnie, bo takie są, temu służą i tak działają.

Z czego to wynika. Po zapaleniu jointa nie miałem potrzeby zapalenia drugiego.
              Po prostu nie wpadłem w nałóg (jak z alkoholem) tak?.

> A jednak wciąż próbuję ci to wytłumaczyć, aż sam się sobie dziwię...

Nie poddawaj się :D
    • Gość: Defoe Zakazać sprzedaży alkoholu! Też jest legalny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 16:43
      i groźny. Mało ludzi ginie w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców?
      Te środki są jak każde inne używki - w rękach odpowiedzialnych ludzi są zupełnie
      niegroźnie, w rękach idiotów to niebezpieczne narzędzie.
      • qqbek Re: Zakazać sprzedaży alkoholu! Też jest legalny. 29.10.08, 20:31
        Gość portalu: Defoe napisał(a):

> i groźny. Mało ludzi ginie w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców?
        Co do naćpanych zaś statystyk się nie prowadzi niestety w Polsce.
        > Te środki są jak każde inne używki - w rękach odpowiedzialnych ludzi są zupełni
        > e
        > niegroźnie, w rękach idiotów to niebezpieczne narzędzie.
        Jeszcze daj link do fotokopii swojego dyplomu z biochemii i będę się w stanie
        zgodzić.
        Alkohol pije ludzkość od zarania dziejów i skutki jego używania znane są od
        tysiącleci (nie przesadzam- piwo wynaleziono ok. 3000r. p.n.e.
        w Egipcie... jako tańszy substytut wina, wynalezionego wcześniej).
        To co nazywasz używkami zaś to substancje psychoaktywne obecne na rynku od
        kilku, góra kilkudziesięciu lat.
        Zresztą niektóre badania wskazują wprost, że spożywany w umiarze alkohol jest
        niezbędnym elementem zdrowej diety. Trudno zaś powiedzieć to o "używkach"
        pokolenia "tabsów" i pędzonej chemią marihuany.
        Głosy za legalizacją marihuany są też idiotyzmem... być może tradycyjne konopie
        indyjskie można zaklasyfikować jako używkę, ale o pędzonych chemią współczesnych
        odmianach o zawartości THC nierzadko kilkudziesięciokrotnie wyższej od
        naturalnej na pewno tego powiedzieć nie można.
        • robertw18 P. Qqubek niech odróżni odmienne sprawy... 30.10.08, 13:54
          Sposób otrzymywania ("chemia czy natura") i szkodliwość. Nie ma koniecznego związku między "chemią" i szkodliwością, podobnie jak "natura" nie zapewnia nieszkodliwości.
          Wódką czy "wyskokowymi drinkami" można doprowadzić ludzi do śmierci. Także do uległości (niekiedy lepiej niż "pigułką gwałtu"). Choćby wódka była zwyczajnie przyrządzona, a do uprawy jej surowca nie wykorzystywani "chemii".
          THC w konopiach do palenia dość "przemysłowo" uprawianych na nawozach zapewne liczniej występuje niż w zwykłych. Ale nikt raczej nie wymaga, żeby ktoś inny spalał określone/zbyt duże ilości.
          Po prostu wszystko zależy od tego kto i ile pali/używa/pije, w jakich okolicznościach itd.
          Można nawet powiedzieć, że liść konopi jest bardziej "naturalny" niż wódka, wino czy piwo. Wystarczy go zerwać...
          Pozdr.
    • Gość: Artur Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie IP: 89.108.255.* 29.10.08, 16:46
      Przeciw legalizacji narkotyków jest wielkie lobby karteli narkotykowych.kościół
      katolicki też jest na ich usługach a co za tym idzie ciemnogród i moher.
    • totus.tytus Ja uruchamiam funcmentarze dla funklientów 29.10.08, 22:01
      funsklepów.
      Ależ będę miał obroty, i to niedługo! Już zacieram ręce! A ze mną inni
      przedsiębiorcy biznesu medyczno-pogrzebowego, z księdzem wśród nas.
      Zapraszamy wszystkich funklientów każdego funsklepu! Dla was specjalna
      funpromocja funtrumienek. Za pieniądze wasze lub waszych rodzin zapewnimy wam
      fun i odlot. Na wieki wieków amen! Hahahaha frajerzy, czekamy na was!
      • Gość: folkatka Re: Ja uruchamiam funcmentarze dla funklientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:30
        Zapomniałes o funnagrobkach i funepitafiach!
    • Gość: Fun-fan Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie IP: *.chello.pl 29.10.08, 22:40
      Brawo totus-tytus. W tym zalewie fantastycznych wypowiedzi poprzedników jesteś
      światełkiem nadziei, że nie wszyscy jeszcze zgłupieli do reszty. Tylko jak się
      te wszystkie dzieci dopalą, to już strach będzie wyjść na ulice miasta. A co
      nasz władze miasta?
    • m666123 Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie 29.10.08, 23:36
      "Dopalacze zawierają również kwas befehydroksymasłowy, który pochodzi z tej
      samej rodziny, co pigułka gwałtu" - to jest dopiero manipulacja. Przecież
      morfina, czy kodeina rozprowadzane w szpitalach należą do tej samej grupy, co
      heroina
      • soyokaze Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 00:59
        Raczej Twoja wypowiedź to manipulacja,
        bo, jak sama zaznaczyłaś, morfina, czy kodeina,
        są rozprowadzane w SZPITALACH, a nie na starówce.
        Nawet trawę można palić legalnie,
        ale to zależy bodajże od psychiatry.
      • Gość: obserwator Mohery z Wyborczej IP: *.resetnet.pl 30.10.08, 10:39
        To taki typowy moherowy artykuł. Że: "aaaa! narkotyki!". Dla ludzi
        którzy na poważnie żyją i pracują narkotyki są przecież obojętne, tak
        samo jak kefir czy musztarda. Można jeść, zażywać, ale nie to jest
        celem w życiu.
        Chyba że mamy problem z zaściankowymi mieszkańcami Lublina, których
        podnieca fakt że można się czymś odurzyć. A reszta zaścianka jest
        przerażona że na rynku jest coś "nowego".
      • Gość: lekarz Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.infinite.pl 30.10.08, 12:26
        ROZPROWADZANIE morfiny przez szpital nie jest legalne. Szpital może używać
        morfiny tylko w uzasadnionych przypadkach i kontroluje jej podawanie. Jest
        podawana ludziom, którzy cierpią by złagodzić ich ból. Najczęściej są to ludzie
        w stadium terminalnym, którzy nie mają szans na uzależnienie.
      • Gość: Łukasz Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.it-net.pl 03.11.08, 21:26
        Nawet amfetamina jest na receptę wydawana ludziom z zaawansowanym ADHD idioto.Twój komentarz pokazuje jacy ćwierćmózgi będą to kupować.
    • hangur Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie 30.10.08, 00:47
      Dziwne, że "specjaliści" nie mają wątpliwości co do alkoholu.
      • Gość: :))) Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.chello.pl 30.10.08, 00:57
        No nie mają, wiadomo, że potrafi zabić:)))
        • Gość: ef Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.ip.netia.com.pl 30.10.08, 12:07
          nie chcesz nie bierz, nikt cie do tego nie zmusza tak jak nikt nie zmusza cie do
          picia czy palenia fajek, po co to farmazolenie jak zwykle , sa tacy co chcca
          brac i to ich sprawa
          • Gość: Fifrak Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 16:20
            Absolutnie protestuje. Czy nie rozumiecie, ze skoro to bedzie łatwo
            dostępne to i dzieci i młodzi zechcą poprobowac. "ja tylko raz
            zobacze jak to działa" i..... juz mamy chorego swira. Chyba musimy
            sie jakos zjednoczyc i zadziałac. NA TO nie wolno nam, rozsądnym się
            zgodzic. Gdzie kurator, gdzie dyrektorzy szkół? gdzie nauczyciele?
            gdzie księża? NATYCHMIAST zaprotestowac.
            • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 30.10.08, 18:41
              Gość portalu: Fifrak napisał(a):

> Chyba musimy
              > sie jakos zjednoczyc i zadziałac. NA TO nie wolno nam, rozsądnym się
              > zgodzic. Gdzie kurator, gdzie dyrektorzy szkół? gdzie nauczyciele?
              > gdzie księża? NATYCHMIAST zaprotestowac.

Weź se zapal i WYLUZUJ... człowieku :D
            • Gość: ef Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.08, 11:14
              jakiego chorego swira? czy od wypicia piwa masz od razu alkoholika?
              proces uzalezniania jest dosc czasochlonny alkoholikiem czy narkomanem nie
              zostaje sie z dnia na dzien
    • Gość: aa Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 02:39
      niszczcie sie! w wieku 30 lat beda z was wraki (jak ktos juz tutaj
      napisal.) i bedzie wiecej samobojstw a co za tym idzie miejsc
      pracy.. depresje ... kwestia nie jest w legalnosci czy
      nielegalnosci, ale po co siebie niszczyc i swoje zdrowie/ZYCIE?
      • unhappy Re: Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lubli 02.11.08, 11:41
        Gość portalu: aa napisał(a):

> niszczcie sie! w wieku 30 lat beda z was wraki (jak ktos juz tutaj
        > napisal.)

Ale masz na swoje słowa jakieś poparcie czy tak sobie pierd* trzy po trzy?

> i bedzie wiecej samobojstw a co za tym idzie miejsc
        > pracy.. depresje ...

I kury przestaną się nieść, krowy dawać mleko.

> kwestia nie jest w legalnosci czy
        > nielegalnosci, ale po co siebie niszczyc i swoje zdrowie/ZYCIE?

Aha...NARKOTYKI=ZŁO
    • Gość: OSTRZEGAM Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godzin IP: *.tczew.net.pl 13.12.08, 21:17
      Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godzin, drgawki,
      halucynacje ale typu koszmar na jawie. Jak napisałem o tym na forum
      dopalaczy to usuneli moj komentarz. POCZYTAJCIE NA FORACH
      NIEZALEZNYCH - WIELE OSOB PRZEZYLO PODOBNY KOSZMAR
      • Gość: ? Re: Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godz IP: *.chello.pl 13.12.08, 22:52
        Gość portalu: OSTRZEGAM napisał(a):

> Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godzin, drgawki,
        > halucynacje ale typu koszmar na jawie. Jak napisałem o tym na forum
        > dopalaczy to usuneli moj komentarz. POCZYTAJCIE NA FORACH
        > NIEZALEZNYCH - WIELE OSOB PRZEZYLO PODOBNY KOSZMAR

Nierozumiem, czy ktoś kazał Ci to kupować i zarzywać?
        • Gość: hal00n Re: Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godz IP: *.nplay.net.pl 14.12.08, 03:27
          wolny wybór każego z nas :)
          problem w tym, ze naturalne używki sa nielegalne, a prawo dopuszcza bzp i jego
          pochodne :D.. zabawne...
          pozatym różne mixy ziół z dopalaczy.com są w wiekszości całkiem zdrowe
          ,niekoniecznie przyjemne...
          liberalizujmy sie ludzi!
        • dorota.be Re: Wymiotowałem po diablo przez kilkanaście godz 14.12.08, 12:05
          Gość portalu: ? napisał

" Nierozumiem, czy ktoś kazał Ci to kupować i zarzywać? "

Tu nie ma co rozumiec,on sie nie żali,on OSTRZEGA tych,ktorzy
          jeszcze sie wahaja.
          Ty natomiast nie rozumiesz zadnych zasad ortografii,przeczytaj zanim
          klikniesz w klawisz 'wyslij'
    • Gość: g osc z wlkp. Legalne i groźne. Od piątku dopalacze w Lublinie IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 13:36
      Boje sie ze kierowca ktory wziol dopalacza moze roznie zachowac sie
      na drogach niszczymy alkocholikow a cos nowego moze byc
      niebezpieczne dla uzytkownikow drog
    • leniak no proszę proszę 14.12.08, 18:19
      jak widać na przykładach postów
      myśl techniczna -"zakazać"
      walczy z myslą techniczną - "zarobić legalnie"
      ...
      póki ta walka trwa nierozstrzygnieta nie ma się czym ekscytować
      no chyba że ktoś tak jak ja dla przykładu jest zaskoczony wizją
      Folkatki na barykadzie wybudowanej przez zamiataczy problemu pod
      dywan...