Dodaj do ulubionych

LUBLINIE!!! POWSTAŃ!

07.08.01, 16:06
Odezwa
Słuchajcie, Ona, Moni, Jaza, Empi, Laser, Janusz, Paveua, Mops itd.
Tak dalej być nie może! nad Lublinem zawisły czarne chmury (i wszyscy widzą
pułkownika Dowgirda czy jak mu tam było wiszącego z Kacprem nad Lublinem...).
Zbierzmy się wreszcie w kupę i zróbmy coś z tym lubelskim forum.
Pomijam fakt, że radom, że Toruń...
Ale my jesteśmy Lublinem!!! Tym naszym sentymentalnym, wschodnim, klimatycznym,
jedynym na świecie Lublinem! No jak tak można!

Reszta należy do Was, kochani...

Wasza Ronja

PS Jak tam wycieczki na rowerach, misie?
Ja wstyd się przyznać zarzuciłam ostatnio na rzecz innych rozrywek typu Mazury,
a w tym tygodniu zamiast do domu pojadę do Janowa Podlaskiego na Aukcję koni
arabskich.
A Wy co będziecie robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: podlasie Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 10.10.24.* / *.bnet.pl 07.08.01, 16:33
      LUBLIN już nie ma komu co zabrać ,trzeba nowych reform to będą mieli gdzie!!!!
      • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 212.244.252.* 08.08.01, 09:11
        Nie zrozumiałam, ale na wszelki wypadek pozdrawiam Podlasie!
    • Gość: empi Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.ltk.com.pl 07.08.01, 17:14
      Ronja, może zróbmy jakąś drakę,kłótnię może będzie coś się działo.Nieraz mam
      chęć, ale mnie nie wypada.Chyba z racji wieku, podejrzewam,że jestem od Was
      starszy o jedno pokolenie.Nie przeszkadza to kochać nam nasze miasto,co
      wielokrotnie zauważyłem u Was na tym forum.To mi się podoba!
      pzdr.
      • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.as5300-11.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.08.01, 00:18
        Ja rowniez przylaczam sie do apelu, bo taki marazm nie moze dluzej trwac.
        Ludzie gdzie jestescie?
      • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: *.as5300-11.dialup.nyc.ny.metconnect.net 08.08.01, 00:25
        Empi, nie przejmuj sie swoim wiekiem, nie jest chyba tak zle skoro jestes na
        bierzaco z nowinkami technicznymi-Internet i pisz co uwazasz za stosowne. Na
        pewno jest wiele tematow, ktore Cie nurtuja, pisz smialo, zakladaj nowe watki.
        Na pewno masz doswiadczenie zyciowe wiekrze od naszego, a co za tym idzie
        madrosc zyciowa. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 212.244.252.* 08.08.01, 09:10
        Czy zauważyłeś żeby ktokolwiek przejmował się tutaj wiekiem? Ludzie pisza o
        żonach, dzieciach, swoim liceum i studiach, wszytsko to miesza się i myli, kto
        prawdopodobnie jest starszy, a kto nie!

A może ja jestem 75-letnim staruszkiem podpierajacym się laską i wspominającym
        stare dobre czasy???...

Tego nie wie nikt...
        • Gość: andrzej3 Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.halifax9.dialup.canada.psi.net 18.08.01, 02:03
          Jesli te 75 to prawda ,to kino Corso pamietasz w tych dobrych czasach.
          Nie chce namawiac do animozji.Nalezy jednak radomiakowsie zrewanzowac.
          prosze Was,w 1953 wracalismy z Festiwalu Szkol Budowlanych we Wroclawiu.
          Co Oni robia w radomiu?Ustawiaja sie przed naszym wagonem[w sile ok 100]
          i skanduja; "Zegnamy Lublin przedmiescie Radomia"
          Pozdrowienia z Halifaxu dla wszystkich.
          • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 212.244.252.* 21.08.01, 07:37
            Przepraszam i poprawiam się:
            Niestety, 75 to nieprawda... Ale ach krew we mnie zawrzała jak przeczytałam o
            tym przedmieściu Radomia:)
            Moja znajoma była kiedyś na koloniach w Warszawie, gdzie połowa kolonii była
            lubelska, połowa warszawska, no i ta warszawaska na powitanie zawołała: Cześć,
            cześć, cześć, Warszawa wita wieś. Na co wychowawczyni którejś grupy prychnęła i
            powiedzaiała: Phi, Warszawa to tylko podupadła dzielnica Lublina!:)
            Oczywiście nie chciałam urazić ani Radomiaków, ani Warszawiaków, lubię
            wszystkich, którzy mają poczucie humoru i nie poprzewracało im się w głowie!

Pozdrawiam,
            Ronja
    • Gość: paveua Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.astercity.net 08.08.01, 11:36
      po prostu jest tam chyba więcej unikalnych forumowiczów - w sensie że po prostu
      jest ich więcej.
      Może zatem jakoś się rozmnożyć :), albo kogoś nowego zwerbować - np. akcja -
      zaproś znajomego na forum...
      pozdrawiam
      • ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! 08.08.01, 11:59
        Ja zaproszę, ale dopiero po wakacjach.
        Mam nadzieje, ze w październkiu dokonamy REWOLUCJI!!!
        • Gość: jaza Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 15:16
          Moi wszyscy kochani.
          I tak staram się jak mogę. Gdzie tylko mam teraz dostęp do internetu to coś
          próbuję wysłać. Niestety w dzikiej głuszy trudno o takie wynalazki. Dziś
          wyjątkowo udało mi się dotrzeć do Ustrzyki Dolne City, skąd Was gorąco i
          serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 212.244.252.* 08.08.01, 15:25
            O, Boże jak jej dobrze!!!
            Czy czujesz, jak cię nienawidzimy???
            • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.as5300-6.dialup.nyc.ny.metconnect.net 18.08.01, 01:05
              Ponawiam apel!!!! Lublinie Powstan!!!
    • Gość: laser Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 62.233.128.* 18.08.01, 06:49
      Mam nadzieję,że po wakacjach przybędzie tu trochę ludzi i wrócą wszyscy ci co
      już tu byli.Ostatnio nie mam czasu zasiadać przed komputerem i teraz też mam
      tylko chwilę.Pozdrawiam więc wszystkich,którzy dzisiaj się tu pojawią. (:o)
      • Gość: empi Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.ltk.com.pl 18.08.01, 15:58
        mops, zdenerwuj nas, my się z Tobą pokłócimy, potem się pogodzimy, będzie
        się "cóś" działo.
        pzdr.
        • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: *.as5300-6.dialup.nyc.ny.metconnect.net 20.08.01, 01:06
          Gość portalu: empi napisał(a):

> mops, zdenerwuj nas, my się z Tobą pokłócimy, potem się pogodzimy, będzie
          > się "cóś" działo.
          > pzdr.

Dziekuje postoje. Mysle, ze w sposob kulturalny tez mozna dorobic postow i
          podyskutowac. Najgorsze jednak jest to, ze na naszym forum dyskusja jest
          sporadyczna, przewaznie jest to monolog, bez wzgledu na proponowany temat.
          Ponnadto nie jestem osoba konfliktowa, a jak ktos mi zajdzie za skore to dluuugo
          pamietam. Pozdrawiam.
          • ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi 20.08.01, 08:38
            Lublin jak Lublin, ale widzieliście jak Toruń zasuwa???

Po krótkim urlopie znów jestem!!! Boże, jaki w tej Warszawie upał!!!

Buziaki dla lubelskich forumowiczów!
            Ronja
            • Gość: paveua Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: *.astercity.net 20.08.01, 14:40
              ROnja, a gdzie nie jest teraz gorąco? Ja już chyba nie potrafię sobie nawet
              wyobrazić miejsca, w którym temp. nie przekracza 30 st.
              No nic - tylko krawat troszkę zaczyna przeszkadzać...
              Pozdr
              Paveua
            • Gość: darek Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: 192.168.0.* / 62.233.128.* 20.08.01, 18:57
              Ja też jestem już po urlopie i zasuwam od 3tygodni, dołączam do forum i
              pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: andrzej3 Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do roni IP: *.halifax9.dialup.canada.psi.net 20.08.01, 22:02
              Nie raczylas zauwazyc mojego wpisu .Troszke mi przykro. Moze jednak.
          • Gość: empi Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: *.ltk.com.pl 20.08.01, 22:29
            Gość portalu: mops napisał(a):

> Gość portalu: empi napisał(a):
            >
            > > mops, zdenerwuj nas, my się z Tobą pokłócimy, potem się pogodzimy, będzie
            > > się "cóś" działo.
            > > pzdr.
            >
            > Dziekuje postoje. Mysle, ze w sposob kulturalny tez mozna dorobic postow i
            > podyskutowac. Najgorsze jednak jest to, ze na naszym forum dyskusja jest
            > sporadyczna, przewaznie jest to monolog, bez wzgledu na proponowany temat.
            > Ponnadto nie jestem osoba konfliktowa, a jak ktos mi zajdzie za skore to dluuu
            > go
            > pamietam. Pozdrawiam.

masz rację,mops. Znajomą zaprosiłem do dyskusji na nasze forum.Coś nawet
            napisała.Bez odzewu, nie miała z kim dyskutować. Brak tematów ? Może my jesteśmy
            winni, poprostu nie umiemy.
            pozdrawiam

• Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: 209.187.168.* 21.08.01, 00:41
              Gość portalu: empi napisał(a):

> Gość portalu: mops napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: empi napisał(a):
              > >
              > > > mops, zdenerwuj nas, my się z Tobą pokłócimy, potem się pogodzimy, bę
              > dzie
              > > > się "cóś" działo.
              > > > pzdr.
              > >
              > > Dziekuje postoje. Mysle, ze w sposob kulturalny tez mozna dorobic postow i
              >
              > > podyskutowac. Najgorsze jednak jest to, ze na naszym forum dyskusja jest
              > > sporadyczna, przewaznie jest to monolog, bez wzgledu na proponowany temat.
              >
              > > Ponnadto nie jestem osoba konfliktowa, a jak ktos mi zajdzie za skore to
              > dluuu
              > > go
              > > pamietam. Pozdrawiam.
              >
              > masz rację,mops. Znajomą zaprosiłem do dyskusji na nasze forum.Coś nawet
              > napisała.Bez odzewu, nie miała z kim dyskutować. Brak tematów ? Może my jesteśm
              > y
              > winni, poprostu nie umiemy.
              > pozdrawiam
              >

Brak tematow? przeciez zawsze moze zaproponowac wlasny. Inna sprawa jest, ze nie
              ma z kim dyskutowac, kiedy ja tu zagladam przed 12 wieczorem nikogo tutaj nie
              ma.Pozdrawiam.
              • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: 212.244.252.* 21.08.01, 07:38
                A kiedy ja o 8 rano, też jakoś nie ma odzewu... Chlip, chlip!
                • Gość: laser Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi IP: 62.233.128.* 21.08.01, 13:45
                  Ronju,o tej godzinie jeszcze się śpi! Tyle w Lublinie bezrobotnych,więc duża
                  część Lublinian nie ma powodów,by tak wcześnie wstawać. (:o)
                  Pozdrawiam
                  • ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ!-do empi 21.08.01, 14:20
                    O, kurczę...
                    Ale później też jest kiepski odzew...
                    A jak źle jest w Lublinie z pracą sama wiem - przekonałam się o tym na własnej
                    skórze!

Pozdr.
                    Ronja
                    • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.as5300-6.dialup.nyc.ny.metconnect.net 22.08.01, 14:16
                      Dzis pojawilam o drugiej po poludniu, a tu pustki. Moze umowmy sie na jakis
                      dzien i rozpocznijmy przyspieszanie. Pozdrawiam.
                      • Gość: Ronja Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 212.244.252.* 22.08.01, 14:45
                        Ja, o ile przyuważę ruch na Lublinie, jestem zawsze zwarta i gotowa do ataku!
                        Mopsie, PROWADŹ!!!!!!!!!!
    • Gość: laser Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 62.233.128.* 22.08.01, 23:58
      Dzisiaj sobie coś napiszę o 23.55.
      Mopsik pewnie się dopiero budzi (:o)
      Ronja ,bądź gotowa,bo trzeba faktycznie rewolucji na tym forum.
      ...gdzie teraz szukać odtrutki na kaca ?
      • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:34
        ja juz jestem gotowa
        • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:37
          Ja juz jestem dzisiaj drugi raz
        • Gość: laser Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 62.233.128.* 23.08.01, 00:37
          Co Ty robisz przy kompie o 6.30 - to dla mnie środek nocy !!!
          • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:40
            A dlaczego Ty nie spisz?
          • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:40
            Pewnie caly Lublin juz spi.
            • Gość: laser Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 62.233.128.* 23.08.01, 00:43
              Pewnie śpi.
              Ja aktualnie jestem na bani,bo oblewałem uruchomienie netu u mojego sąsiada.
              • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:45
                jak jestes na bani to masz pewnie dobry humor wiec syp dowcipami, moze troche
                postow nastukamy
                • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:47
                  To teraz podlaczenie do netu sie tak celebruje?
                  • Gość: paveua Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: *.acn.waw.pl 23.08.01, 00:55
                    Hej!
                    Tak głośno rozmawiacie, że nie dajecie mi spać...
                    Ludzie, jutro znowu do pracy trzeba, bo Ronja będzie narzekać, że nikt rano nie
                    pisze.
                    Trzymajcie się
                    Paveua
      • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:35
        co Ty u mnie jest 6,30pm
      • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:35
        ale wolno pracuje Twoj internet
    • Gość: mops Re: LUBLINIE!!! POWSTAŃ! IP: 209.187.169.* 23.08.01, 00:49
      laser,czy juz poszedles spac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka