funny5 14.09.09, 17:28 A ja bede sia rozliczac po staremu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
troll_koronny Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 17:54 Dlaczego nikt nie obetnie "Developera na moim" w koncu!? :( Tutaj bylaby olbrzymia oszczednosc i korzysc dla calego rynku nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 19:38 ...tylko jaka z tego korzysc dla develeoperow? W koncu niezle zaplacili za "akcje", jeszcze im sie chyba nie zwrocilo. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Złodzieje z PO potrzebują kase na komuszy projekt 14.09.09, 18:05 dotowania idiotów, którzy pozaciągali kredyty mieszkaniowe. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że typowy wyborca PO to kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Złodzieje z PO potrzebują kase na komuszy pro 14.09.09, 18:25 profanum_vulgus napisał: > dotowania idiotów, którzy pozaciągali kredyty mieszkaniowe. > Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że typowy > wyborca PO to kretyn. > Czytając Twojego posta dochodzę do zgoła odwrotnego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expo Re: Złodzieje z PO potrzebują kase na komuszy pro IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 18:31 Dotychczas wspierałem PO, ale Twój przenikliwy post otworzył mi oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Ponuro Re: Złodzieje z PO potrzebują kase ? IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 14.09.09, 19:15 Coz... widac, iz "profanum_vulgus" praktycznie wszystkie swoje posty pisuje z glowa gleboko zanurzona w PiSuarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oPor Glosowaliscie na szambo Tuska,to macie gnoj PO!! IP: *.midd.cable.ntl.com 14.09.09, 20:45 Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 18:27 To b. niedobry pomysł i mam nadzieję, że nie przejdzie. Podzielam obawy organizacji pozarządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:45 1% procent przyzwyczaja rozmaitych pasożytów do życia z darmochy, beż żadnego wysiłku. Należy to skasować by nie wspierać rozwoju patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 20:58 czy ty zdajesz sobie sprawę jakie pierdoły wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperwentylator Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.09, 21:48 Kilka lat z rzędy przekazywałem 1% na konkretne dziecko z pewnej fundacji, córka kolegi cierpiąca na małogłowie. Doskonale wiem ile rodzina dostawała pieniędzy na leczenie dziecka więc zostaw te swoje błyskotliwe uwagi dla siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 18:43 inicjatywa społeczna ? (to umyka kontroli rządu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia z Kujaw Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.satfilm.net.pl 14.09.09, 18:46 Ja przekazuję swoje skromne 1% na miejscowe hospicjum. W tym roku zaraziłam takim postępowaniem parę moich znajomych, ale znając ich wygodę, obawiam się, ze nie zechcą się trudzić, aby "samemu" wypełniać PIT. Wyraz "samemu" wzięłam w cudzysłów, bo to ja pomagam im wypełniać te w istocie proste dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:46 Jeśli już musisz marnować 1% to wydaj je na bardziej pożyteczny cel niż ubojnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmr Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 21:00 nikt skuteczniej nie zmarnuje mojego 1% niż obecny rząd, autostrady, których nie widać, stadiony, których koszt ciągle rośnie, jeszcze tydzień temu miał być tańszy bo tańsze miały być schody dzisiaj już koszt sięga 2 miliardów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperwentylator Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.09, 21:50 życzę tobie byś kiedyś w takiej ubojni wylądował pozostawiony sam bez wsparcia rodziny, sam chory na raka, stary i zniedołężniały, byś sobie tam powolutku umierał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O boziu Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.chello.pl 14.09.09, 18:51 Wystarczy do kadr napisać stosowne pismo :/ Wy to macie problemy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.satfilm.net.pl 14.09.09, 18:53 Zapewniam, ze ci, którzy gremialnie idą głosować na PO i nieustannie popierają Tuska, wkrótce, po wyborze Tuska na prezydenta będą tego MOOOOOOOOOOOCNO żałować. Będą gorzko żałować. Mają to jak w banku ! Ale...... niestety, alternatywy brak. Dlatego ja nie chodzę na wybory, by potem nie żałować i nie przeklinać że żle wybrałem. Cenię sobie bowiem nad wyraz komfort psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decker Słusznie IP: *.mgsp.pl 14.09.09, 19:14 Niestety z doświadczenia wiem, że ponad 80% wpłaconych w ramach 1% idzie na koszty fundacji (dla nierozumiejących: płaca prezesa i pracowników, koszty wyjazdów na sympozja zagraniczne - Meksyk, Bermudy, Seszele - oczywiście prezesa z rodziną, i inne koszty związane z działalnością). Dodatkowo statystyka psuje informację bo istnieje kilka fundacji naprawdę zajmujących się pomaganiem, które wydają większość dochodów na cele statutowe, natomiast cała reszta równie dobrze do statusu mogłaby wpisać sobie dostatnie życie prezesa i pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Ponuro Re: Słusznie... IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 14.09.09, 19:18 "Dodatkowo statystyka psuje informację bo istnieje kilka fundacji naprawdę zajmujących się pomaganiem, które wydają większość dochodów na cele statutowe..." Po prostu, kazda fundacja powinna raz do roku wydawac publicznie dostepny raport (sprawozdanie finansowe)... Tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Słusznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:47 Ale rzadko która to robi i za nic sobie ma ewentualne grożące za to sankcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Słusznie... IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 21:04 Gość portalu: Macho napisał(a): > Ale rzadko która to robi i za nic sobie ma ewentualne grożące za to sankcje. jakby był przepis to by publikowali sprawozdanie, gdyby były sankcje tym bardziej, a jeśli są sankcje to uderzaj do tych, którzy powinni to wyegzekwować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperwentylator Re: Słusznie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.09, 21:53 co wy pitolicie? Każda organizacja PP na którą idzie 1% publikuje sprawozdania i rozliczenia, jeżeli tego nie robi to nie jest organizacją Pożytku Publicznego i nie trafia do nich 1% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerema Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 19:26 Zamiast sie osmieszać jakimis groszami z pomocy sasiedzkiej i 1go% to urzednicy fiskusa powinni posciagac podatki od kilkudzisieciu tysiecy nieujawnianych domów, pensjonatów oferujacych pokoje od zakopanego i calego rejonu gór poprzez jeziora do kazdej wsi,osady i miasteczka nad morzem gdzie poza wszelka ewidencja oferuje sie noclegi w specjalnie przystosowanych pomieszczeniach,garażach,budach, budkach wynajmujacych wszystko co sie da i specjalnie sie nie ukrywajac z tym.Tam macie kase i nic nie robicie od wielu lat.W kazdej miejscowosci sa tysiace aut w sezonie a ludziska gdzies mieszkaja i nabijaja kase poza wami wlascicielą. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 20:48 Oj jarema jarema. Jak to oPITUjesz, oVATujesz, oZUSujesz, to cena noclegu podskoczy, tak z dwa razy (bo ZUS płacić trzeba, czy masz przychód, czy nie). I polski turysta sobie zagranicę pojedzie zwiedzać. I wtedy budżet straci, bo to, co gazda w szarej strefie zbiera od ceprów, wydaje w sklepie w strefie białej na buty, papierosy, gazety, kawę itp. A ja nie będzie miał co wydać, to budżet działy z tych i innych towarów nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wupe77 Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 19:28 to rozliczanie przez pracodawcę to już obowiązuje czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 19:31 Kto daje 1%, dalej bedzie dawal; nie jest to az taka wielka trudnosc. Obawy pan i panow z fundacji uwazam za nieuzasadnione. Rownie dobrze moze sie okazac, ze wplywy wzrosna, wlasnie dzieki "dobrze zorganizowanym" firmom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.retsat1.com.pl 14.09.09, 19:41 największa część pieniędzy fundacji idzie na utrzymanie fundacji a jak coś zostanie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 00:05 prowadzisz jakąś fundację? czy tak sobie pitolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tojamyszka Panie premierze jest Pan okrutny . 14.09.09, 19:45 Koniec roku w dzialach ksiegowości jest jak w mlynie . Sprawozdania , bilanse , arak do pracy ubywa . Bo kochani dyrektorzy uwazaja , ze juz na swoje ksiegowe patrzec nie moga to ich na pewno nie rozmnoża . I jakby tego bylo malo , ksiegowe nie strajkuja , a czy Pan wie za ile one na prawde pracuja . doklada Pan im jeszce pracy . Rozliczenie pracownikow . Nie ma pan pomyslu by doba miala 48 godzin , wiec przestancie manipulowac przy pracy ksiegowych . One powinne miec dodatek za trudne warunki pracy i odejsc godnie na emeryture zanim oslepna przy dzisiejszej technice , ze skreconym w paragraf kregoslupem . Myslalam , ze juz bardzije byc okrutnym nie mozna bylo byc , zabierajac prawo do emerytur ludzim ktorzy przepracowali wiele lat . Myslalam , ze nie mozna byc az tak okrutnym zeby dac dyrektywy by na rente poszedl tylko czlowiek umarły . Okazuje sie , ze mozna . Panie Premierze , nie chce takiego Prezydenta . Nie chce to nie moze byc moj Prezydent , A na Pana glosowalam . Juz wiecej nie bede . Juz wiem dlaczego ludzie kochaja Radio Maryja , bo oni choc nic nie moga to chociaz pociesza . Uwas wielcy tego swiata nawet nadziei nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas TUSK WON od mojego 1% ! Gorzej niz kaczynscy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 19:59 do d... z taka Platforma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokop Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest szambo Tuska! IP: *.midd.cable.ntl.com 14.09.09, 20:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest PółTusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 22:01 Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 20:29 ZLODZIEJE;ZLODZIEJE:ZLODZIEJE PRECZ Z PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:49 PO złodzieje czy szumowiny z różnych szemranych fundacji którzy przypominają sobie o nich tylko w momencie żebrania o 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 21:08 co masz Macho do tych fundacji, może poprzyj swoje obraźliwe twierdzenia jakimiś przykładami, podaj nazwy fundacji, które ci się czymś naraziły, a nie rzucasz pustymi oskarżeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudaczek Tusk zniszyczl kraj i szanse polski IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.09, 20:32 Donald Tusk zbiera na wybory? Co by tu jeszcze sprzedac,co by tu jeszcze spieprzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wili Panie premierze kubeł zimnej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:33 czacha dymi Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta 14.09.09, 20:38 e, ściema. "Organizacje pozarządowe" nie apelują tam, gdzie ewentualnie powinny. Znaczy nie do Donka, ale do jego mocodawców :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ fundacje bierzcie przykład IP: 77.236.0.* 14.09.09, 20:49 z Joli "Bezy" Kwaśniewskiej, albo Lux Veritatis: najważniejsze to dobrze się podpiąć, jak mawiał Nikodem Dyzma, do dobrego żywiciela. Dalej to lody się same kręcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: fundacje bierzcie przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:49 Dlatego najwyższa pora by tym żywicielem przestał być lud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 20:56 albo będzie tak, że zaprzyjaźniona księgowa hurtem będzie wpisywała zaprzyjaźnioną fundację, niezależnie od tego czy i jaka inną wskaże pracownik, i tak tego przecież potem nie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 21:03 Nie przejmujcie się! Donek jak Filip z konopi się urywa i albo zaPOmina, albo udaje że zaPOmniał. U niego gęba za cholewę robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dializowany Panie premierze, nie obcinaj 1 procenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 21:07 Ledwo coś zaczęło dobrze działać to natychmiast należy to popsuć. Jest jasne, że duże fundacje zniszczą te małe. Ale czego można się spodziewać po reformatorach z PO, zresztą przekazywanie 1% w tym roku dla OPP to już była przygrywka do tego co teraz następuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd będzie znowu jeden wielki burdel IP: 82.160.117.* 14.09.09, 21:26 po jaką cholerę zmieniać coś co działa całkiem dobrze? Żeby znowu był bałagan i jeden wielki burdel? Już to widzę jak w zakładzie gdzie pracuje 1000 osób dział księgowości rozlicza pracowników - ten ma ulgi, ten ma dzieci, tamten miał umowę zlecenie, tamten dorabia na drugim etacie itd. Rozumiem, że chodzi o to aby pogorszyć konkurencyjność polskich firm, podrożyć koszty pracy doprowadzając do rozrostu działów księgowości w każdej byle firmie!! Durnie - opanujcie się!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safi Re: będzie znowu jeden wielki burdel IP: *.acn.waw.pl 14.09.09, 22:20 gdybys sie raczyl zapoznac sie z propozycja rozliczania, dowiedzialbys sie, ze pracodawca bedzie rozliczal tylko takie pity, ktore nie zawieraja dodatkowych rozliczen, etatow, umow, itd. A tak w ogole to podzielam obawy fundacji. Nie kazdy ma ochote sie chwalic, na jaka fundacje chce wplacic 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czy WOŚP się wypnie publicznie na Platformę 14.09.09, 22:06 jeżeli taki pomysł zostanie wprowadzony w życie - będzie szansa by apelować w czasie finału do wyborców aby zapamiętali wiarołomstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Luiza Re: czy WOŚP się wypnie publicznie na Platformę IP: 81.210.21.* 14.09.09, 23:29 I o co ten szum i apele.Dawanie jest tak samo proste jak powiedzenie "dziękuję".Kto naprawde chce dac,to powiadomi swoja księgowośc o tym.Ja nie rozumiem rozpętanej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PółTusk Nie zapominaj o swoim dziadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 23:12 Odpowiedz Link Zgłoś