jaoy 16.09.09, 11:54 Ja pomogę tobie, ty pomożesz mnie - chyba wszyscy znają zasadę działania tej reguły. Czasem wbrew zasadom, czasem niewinnie, w mniejszym lub większym stopniu funkcjonuje ona wokół nas. Mówię o tym nieco z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cht Re: Ręka rękę myje IP: *.toya.net.pl 16.09.09, 11:57 Naród, rządny prawdy, miał prawo oczekiwać informacji o tym, co mówił rząd, co mówili posłowie, co myślą o tym sami główni bohaterowie: właściciele, redaktorzy naczelni, dziennikarze wszystkich mediów. Nic bardziej mylnego, naród prawo może i ma ale media są wolne i niezależne, a więc mają naród w ... nosie (sic! przepraszam za pomylenie części ciała). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Ręka rękę myje IP: *.toya.net.pl 16.09.09, 12:02 Mamy takie przysłowie "Ręka rękę myje", które nie wiadomo dlaczego łączy korupcję z codzienną czynnością higieniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Ręka rękę myje 16.09.09, 12:04 > Ja pomogę tobie, ty pomożesz mnie Istnieją też mniej wypaczone wersje, np: bankczasu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś