Gość: . IP: *.smrw.lodz.pl 17.09.09, 20:25 Najpierw niech wezmą się za zakup części, bo ostatnio sporo autobusów Volvo poprostu rozlatuje się w czasie jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja, łodzianka MPK wychowuje pasażerów IP: *.4web.pl 17.09.09, 22:16 Czekamy na Akademię Zdrowego Prezesa!!! Ten ma problemy z byciem łodzianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer MPK wychowuje pasażerów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.09, 22:25 2 etap młodzież myje pojazdy 3 etap młodzież tankuje pojazdy 4 etap młodzież idzie pracować do MPK za minimalną stawkę w międzyczasie bilety 300% w górę MPK ma pracować na swoje utrzymanie a nie wysługiwać się małolatami, niech pilnują i pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matias Re: MPK wychowuje pasażerów IP: *.cm.p.lodz.pl 18.09.09, 16:49 Pomysł bardzo mi się podoba. Oczywiście można to postrzegać jako wyręczanie się dziećmi w sprzątaniu, ale prawda jest taka, że do doprowadzenia do porządku wszystkich łódzkich autobusów i tramwajów nie wystarczyłoby w łodzi uczniów. W podstawówce miałem szczęscie trafić na wychowawczynie, które jak mantrę wbijały nam do głowy: że trzeba szanować drugiego człowieka bez żadnego "ale", że pomaganie nie boli, że trzeba po sobie sprzątać, że segregacja śmieci to nie fanaberia, że trzeba oszczędzać wodę... a było to już prawie 20 lat temu. Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci, i tak jakoś wyszło, że do dziś się do tych zasad stosuję. Niemały wpływ mieli na to oczywiście rodzice, ale wtedy funkcjonowało jeszcze mniej bezstresowe wychowanie, i zarówno moi, jak i rodzice moich kolegów i koleżanek interesowali się tym co i jak robimy, i potrafili zwrócić nam uwagę na niestosowne zachowanie. Absolutny wiary u obecnych dorosłych w to, że zwrócenie dziecku (nawet nieznajomemu) uwagi może cokolwiek zmienić bardzo mnie wkurza. Ta akcja "zwraca uwagę", tyle że lepiej, bo nie wprost. Podstawówka to ostatni moment, by pokazać dzieciakom co jest dobre, a co złe, jeżeli wcześniej nie zrobili tego rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T23 kiedy Akademia Praworządnego Urzędnika m.Łodzi ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.09, 22:34 Kropa z Tomaszewskim siedzieliby w oślej ławce, bo to wyjątkowo tępi uczniowie Odpowiedz Link Zgłoś