lennon1 09.01.04, 09:49 Mógłbym przynajmniej oglądać nabitych na pal Millera, Łapińskiego, Panasa. Uprzedzę od razu czerwonoarmistów, że zwłoki prawicowych przekrętasów są już uprzątnięte bo się dawno rozłożyły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 10:07 Czy ty wogóle potrafisz rozmawiać na jaki kolwiek inny temat poza opisywaniem swojej nienawiści do "czerwonych"? Rzygać się cce, jak po raz enty piszesz to samo. "Wyciąć wszystkie drzewa, bo posadzono je za komuny"? /by Micin/ Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 10:15 Moi drodzy. Chciałbym bardzo przeprosić wszystkich za moje zachowanie. W ostatnim czasie przebywałem na leczeniu w Zakładzie Badań Nad Zaawansowaną Schizofrenią przy ulicy Aleksandrowskiej. Przez kilka miesiecy byłem niepoczytalny; wykryto u mnie, między innymi, karłowatość płatów mózgowych, zaawansowaną gładkość całej powierzchni kory mózgowej, a także kretynizm i mongolizm. Po głębokim bieżnikowaniu opon mózgowych, nieudanej kalotomii (zamiast dwóch półkul mózgowych odkryto u mnie rachityczną ćwiartkę, ale tylko jedną) i równie niefrasobliwej lobotomii (z podobnych przyczyn), lekarzom udało się nawiązać ze mną kontakt. Początkowo nie było to łatwe... Odpowiadałem jedynie na zadawane pytania "tak" lub "nie", nie ustami jednak, a ruchami zwieraczy. Ponadto wykryto u mnie złożoną dewiację seksualną. Jak powiedział doktor, mam w sobie coś z kaprofaga, pedofila, masochisty i zoofila. Wolę nie wdawać się w szczegóły, powiem tylko, że lubię, gdy stoi na mnie młody, robiący kupkę byczek... Na szczęście pan psychiatra uświadomił mi, jak niedobre były moje praktyki... Sam dzisiaj nie wyobrażam sobie, jak mogła podobać mi się tamta kapibara, z którą kochałem się w ZOO... Przecież ona miała raptem 3,5 miesiąca! A moje posty? No cóż, korzystałem z zakładowej biblioteki, gdzie pod pozorem przeglądu prasy siadałem przed komputerem i pisywałem na Forum. Nie łatwo jest jednocześnie lewą ręką pisać na klawiaturze i poruszać myszką, a prawą się masturbować. Najgorzej było, gdy występował brak koordynacji i zaczynałem lewicą walić w klawiaturę, a prawicą... no... raz o mały włos nie urwałem moszny, chcąc przesunąć ją na "wyślij"... Teraz jest już dobrze, przebywam w domu i tęsknię za moimi znajomymi z Zakładu, zwłaszcza Rudą Ciotą Zbyszkiem i Stasiem Dupcynglem. Najbardziej boję się, że dalej mogą wysyłać posty i, co gorsza, podpisywać je "lennon1"! Nie wierzcie im - Lennon to ja! Gdyby ktoś z gości Forum miał jakieś pytania co do mojej ciężkiej choroby, to proszę pytać, śmiało! A wszystkie osoby urażone moimi postami przepraszam. Proszę mieć wzgląd na moją i moich przyjaciół ze niepoczytalność. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 11:52 A nie chce Ci się wymiotować jak ciągle odsyłasz do strony anty Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 10:21 lennon1 napisał: > Mógłbym przynajmniej oglądać nabitych na pal Millera, Łapińskiego, Panasa. > Uprzedzę od razu czerwonoarmistów, że zwłoki prawicowych przekrętasów są już > uprzątnięte bo się dawno rozłożyły oj naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle... toż to za takie gadanie baron udzielny, w loszku zamknąć kazał i pięty żywym żelazem przypalić, albo 20 bykowców w dyby wprzódy zakuwszy na rynku głównym, ku uciesze gawiedzi wymierzył. oj kochał byś ty wtedy tą naszą władzę.. kochał... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: Żałuj, żałuj 09.01.04, 11:26 Kurde! Jak wywodziłbym sie z waszego Forum to lekko bym się wnerwił... Kolega tworzy codziennie po kilka wątków żeby klepać jedne i te same farmazony zmieniając tylko szyk wyrazów. Beatlesie, to jest zwykły spam, co nieeee????? :-// Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Żałuj, żałuj 09.01.04, 11:48 A ja ciągle czekam na Twój ciekawy wpis o Anicie. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, żałuj 09.01.04, 11:51 ...bo na zawsze pozostanie dla mnie niedostępna, jak w ogóle wszystkie kobiety z wyjątkiem tych spod ŁDK-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 11:57 Wszyscy są źli, a ja jestem dobry....tak? O to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 12:01 Chodzi o bezkarność. W imię źle pojętej chyba tolerancji mało komu przeszkadza, że ktoś oszukuje, działa na szkodę i nie ponosi za to konsekwencji. odzywają się nawet głosy potępienia dla tych co to krytykują. Tylko czekać ja zabijanie będzie tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 12:03 ty jesteś naprawdę chory, człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 12:20 Może powinniśmy mu pomóc? Znam dobrego lekarza...:) Z drugiej strony - nie chcę przez to powiedzieć, że JA WIEM LEPIEJ...(chociaż wiem, hihihi) A tak w ogóle to ciekawe w jakim wieku jest nasz 'lennon'. Czy rzeczywiście tak dużo ma do powiedzenia o 'czerwonoarmistach'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 12:11 A jednak.....oni fałszywi myśliwi, ja prawdziwy myśliwy....Kto tak ładnie śpiewał?? :) Dla wyjaśnienia: czepiam się tych "czerwonoarmistów" z Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 12:13 dla niego to każdy, kto ma inne poglądy - to jakaś głeboko zakorzeniona obsesja, moze nawet widzi ich wokół siebie i słyszy ich głosy Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 12:22 jemu mogłaby pomóc długotrwała terapia w warunkach zamkniętych, a w wieku może byc chyba każdym - w końcu lpr ma młodzieżówkę, a ten oszołom podchwytuje każdy temat jaki ligusy rzucą, to o czymś swiadczy. A może to klon osła ziobry - taki sam upierdliwiec, ignorant i bufon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 12:32 Ale - takie myślenie jest niebezpiecznie blisko tego, co zapewne LPR najchętniej zrobiłby z każdym, kto śmie myśleć inaczej niż każe Człowiek o Twarzy Konia ( z całym szacunkiem dla koni). Chociaż....być może to jedyny sposób - elektrowstrząsy i w kaftan. A tak na marginesie - wydawało mi się, że to Amerykanie mają skłonności do teorii spiskowych. Widać - nie tylko. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 12:36 Roman Koński Łeb - też słyszałem tę ksywkę :-) Właśnie parę minut temu w radio była wypowiedź jakiejś lennonoidki na temat tolerancji - słowo w słowo to, co napisał ten matoł - chyba czerpią z tych samych źródeł. Taki ustrój juz kiedys był i nazywał sie faszyzm, niektórzy by chcieli powrotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka film IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 12:47 DIABŁY Kena Russella - świetny film. Jesli jeszcze nie widziałeś - polecam. Spodoba Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: film 09.01.04, 12:51 A sorry za głupie pytanie - dostępny w kinach czy na VHS, bo nie jestem na bieżąco w temacie filmów :-) A, tak czasem myślę, że moze nawet Koński Łeb tak naprawde nie ma takich poglądów, ale jako rasowy populista instrumentalnie głosiłby każde dające szanse na wypłynięcie medialne - to jeszcze groźniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: film IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 12:57 W kinach.....może na jakimś przeglądzie kina brytyjskiego :) Czy na VHS?.....wątpię, nigdzie nie widziałam (może w jakiejś dobrej wypożyczalni). DIABŁY powstały w 1977, więc niełatwo na film trafić. Zwłaszcza, że to jeden z tych obrazów, które znalazły się na czarnej liście Watykanu. Ale nie ma rzeczy niemożliwych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Gwoli ścisłości IP: 217.172.244.* 09.01.04, 13:14 Film powstał w 1971 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Gwoli ścisłości IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:24 Mój błąd. Przyznaję. I w pierś się biję. Bach! Bach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: film IP: 217.172.244.* 09.01.04, 13:11 A to się parka dobrała. Pan "oniezmiernienieskończonejilościnicków" oraz Bashka. I tak sobie flirtują w słodkiej, nikomu nie szkodzącej, konwencji pobłażliwej pogardy dla ciemnych matołków. Jak to miło wymienić światłe poglądy, zakpić z prostaczków, podsunąć ciekawy, wieleznaczący tytuł. A propos filmu "Diabły". Widziałem to dzieło z górą 30 lat temu. Na "Konfrontacjach". Obraz kontrowersyjny, choć z przesłaniem. Tyle, że gdyby odnieś go do dzisiejszych czasów, to opisałby raczej osławioną dobroć wspomnianych przez Lennona "czerwonoarmistów" i ich pogrobowców. Wykpiwany tu R. Giertych (nota bene nie mój bohater), w odróżnieniu od nieustanie kompromitujących się spadkobierców PZPR, nie musi raczej często myć rąk, gdyż szczęśliwie nie zdążył ich jeszcze pokalać. Gruchajcie sobie dalej. Mam nadzieję, że i dla Was przyjdzie czas na opamiętanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: film IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:22 Drogi 'byłylogowany', nikt tutaj sobie nie flirtuje, nikim nie gardzi, z nikogo nie kpi (no, może trochę z pana Giertycha a.k.a. Koński Łeb). Jeśli tak to wygląda, jeśli ktoś poczuł się urażony - PRZEPRASZAM, zachowałam się jak bydlę, od dzisiaj będę spała w nogach...:) A o "Diabłch" wspominam tylko dlatego, że 'lenninowi' może sie spodobać, a nie po to by się popisywać znajomością tego 'kontrowerysyjnego, choć z przesłaniem' filmu. A na czym ma polegać opamiętanie? Jestem jeszcze młoda, dlatego pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: film IP: 217.172.244.* 09.01.04, 13:38 No, z tymi przeprosinami to nie przesadzaj. Oczywista sprawa, że mozna się różnić w poglądach. Tyle, ze miło byłoby różnić już nawet nie pięknie, ale nie nienawistnie. Z braku lepszej roboty przejżyj parę wątków w jakich produkował się pan-aktualnie-Lennin. Spójrz czyim stał się cieniem i oceń Jego kulturę. Jego poglądy są przejrzyste, także metody jakimi chętnie posługiwałby się ten człowiek, wypisz wymaluj z powieści A. Huxley'a, na kanwie której powstała sztuka J. Whiting'a, a następnie film K. Russel'a. To właśnie ludzie podobni do Lennina (swoją drogą, cóż za adekwatny nick), posłaliby do (nomen omen) diabła wszystkich nie "lewomyślnych". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: film IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:45 A to zauważyłam.....mimo wszystko (mimo tego flirtowania). Dlatego zwróciłam uwagę, że pomysł zamykania w odosobnieniu 'lennona' i "leczenia" bliski jest (przynajmniej w moim odczuciu) metodom, które prawdopodobnie chętnie stosowaliby ideowi przeciwnicy 'lennina'. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: film 09.01.04, 14:07 tak, ten nick jest prowokacja najczystszej wody, jako odpowiedz na oszolomstwo "lennona" - on to dopiero mialby metody - np. takie jak w temacie tego watku, ktory rozpoczal. czasami nie dziala nic innego tylko "klin klinem" i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
najtis Re: film 09.01.04, 16:19 lennin1 napisał: > tak, ten nick jest prowokacja najczystszej wody, jako odpowiedz na > oszolomstwo "lennona" - on to dopiero mialby metody - np. takie jak w temacie > tego watku, ktory rozpoczal. > > czasami nie dziala nic innego tylko "klin klinem" i tyle lennin1 napisal: .........Właśnie parę minut temu w radio była wypowiedź jakiejś lennonoidki na temat tolerancji - słowo w słowo to, co napisał ten matoł - chyba czerpią z tych samych źródeł. Taki ustrój juz kiedys był i nazywał sie faszyzm, niektórzy by chcieli powrotu... ================== A przeciez wystarczylo ujac to inaczej: - Takie ustroje juz kiedys byly i nazywaly sie faszyzm i komunizm,niektorzy by chcieli powrotu... ...i nie brzmialo by to tak patetycznie i klin bylby caly i drzewo by nie peklo.A swoja droga w 68-ym tez bylem pod "Tadkiem",Zydem nie jestem i mialem juz 22 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:01 A tak przy okazji życia w średniowieczu....lennon, wtedy nie było komputerów! Myślisz, że mógłbyś z tym żyć? :) I jeszcze przyczepię sie do tego 'lennona'- podpisując się w ten sposób nie powinieneś nawet mysleć o nabijaniu kogokolwiek na pal :) Odpowiedz Link Zgłoś
aktualnyzalogowany Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 13:39 Nie przejmuj się, basiu, to troche łagodniejsza wersja lennona, cos tak jak PiS w porównaniu z lpr :-) Film spróbuję zdobyć, jak nie uda sie u nas to może przez znajomych w Londynie. NB, świetny był też "Ksiądz", chyba ostatni film, którego nie objęła u nas cenzura państwa wyznaniowego. Nie życze nikomu źle, ale kiedy nieuchronnie zejdzie z tego świata JP2 to najpierw będzie straszna histeria i żałoba narodowa, i już wszystko będzie miało go w nazwie, ale później zacznie się robić normalnie. A poz tym już w maju do UE i wtedy można bedzie wybrac jakis weselszy kraj :-) Boże, jaką miałem jazde z tymi nickami :-))) Ale faszyzm trzeba tępić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 13:49 Nie chciałem propagowac metod bolszewickich, takich jak wynalezienie "schizofrenii bezobjawowej", tylko po prostu ktoś, kto ciągle w kółko wali o tym samym, naprawdę musi miec coś nie w porządku pod kopułą, a w każdym razie chce kompulsywnie zwrócić na siebie uwagę. Cóż, wszystko wskazuje na to, że jego idole powrócą next year do żłoba - i wtedy będzie dopiero wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:53 A ja chcę tylko powiedzieć, że nie stoję po żadnej stronie barykady :) Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 13:57 i ja tez, tylko po prostu wkurzam sie gdy widze takie zakute lby, do ktorych nic nie jest w stanie przemowic i ktore sa swiecie przekonane o swojej jedynej slusznej racji - czy z prawa, czy z lewa, choc te pojecia nie maja juz praktycznie zadnego znaczenia, bo jesli chodzi o WSZYSTKIE aktualnie reprezentowane medialnie opcje, to sa to tylko rozne odcienia populizmu i pędu do żłobu. Ale moze juz niedlugo to wszystko bedzie juz dla mnie tylko wspomnieniem :-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: 217.172.244.* 09.01.04, 13:54 Załącz do swojej kolekcji koniecznie "Ostatnie kuszenie Chrystusa" M. Scorsese. To dopiero jest "jazda". I przypadkiem nie daj się namówić na obejrzenie kilku obrazoburczych i przekłamanych filmów o dzielnym Narodzie Radzieckim, jego wyzwoleńczych walkach, nieskazitelnych rycerzach spod znaku NKWD i KGB, tudzież ich gorących naśladowców zainstalowanych w Polsce, a pracujących z poświęceniem w takich chwalebnych instytucjach jak MO, SB, KBW następnie WOWen czy ORMO. Ku chwale Ojczyzny zresztą! a gdzie ta Ojczyzna? Już Ty znaju! Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 14:04 Następny z manią przesladowcza? Z narodem radzieckim, czy szerzej - zza wschodniej granicy i to nie tyle z narodem co z systemem, mieli chyba najwiecej wspolnego Wasi z lennonem idole - Dmowski, dzisiaj Rydzyk... A tak, oczywiscie, wiem ze zaraz powiesz ze Pilsudski byl agentem CK Austrii a teraz rzadzi ubecka mafia. Ciekawe, ile razy ty misiu dostales pałą od zomowca na Placu Wolności, o ile w ogole pamietasz te czasy. Zgroza bierze, jak bardzo mozna sie zawiesc na naszych "elytach" - tez bylem pelen nadziei na "lepsza Polske" na poczatku lat 90-tych, tez walilem miecho na "komune", ale po poprzedniej kadencji "Slusznej opcji" przeszlo mi na cale zycie. Coz, kosciol to jakby nie patrzec instytucja totalna, w wydaniu katolickim czy prawoslawnym - pojecie niewartosciujace, tylko definiujace. A ja nie chce zadnej instytucji totalnej kontrolujacej moje zycie i odrzucam oszolomskie poglady, z ktorymi nie da sie dyskutowac, bo wszak sa jedyne prawdziwe - dla niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: 217.172.244.* 09.01.04, 14:37 Już nic nie rozumiem. Bo Ty nie jesteś ani za ani przeciw. Bo mierzi Cię komuna, a i z jej przeciwnikami Ci nie po drodze. To chyba smutne tak nie móc się określić. Znam lepsze "jazdy", niż przyczepić się do czyjegoś ogona (w zależności od aktualnego humoru czy nastawienia) i pod różnymi nickami wrzucać "dowcipne" komentarze. W czym Ci zaszkodził Kościół? Jedziesz tak na niego, bo taki teraz "trynd"? A co do pałowania. Nie wiem ile masz lat i czy znasz takie fakty z autopsji, czy jedynie z opowiadań. Jak Ci powiem, że pierwsze takie "zaszczyty" spotkały mnie w marcu 1968, pod pomnikiem T. Kościuszki, to uwierzysz? Jak wspomnę lata 80-te, Kościół Św. Krzyża, Piotrkowską i inne miejsca, to dasz wiarę? Jak powiem, że "miałem możliwość" emigrować, to Cię zaskoczę? I niby za co mam w takiej sytuacji "kochać" komunę? O ile mogę Ci coś poradzić, to jeżeli w przyszłości najdzie Cię chętka na "jazdy" na forum, to sobie przemyśl parę rzeczy. Bo inaczej to wyjdziesz tylko na zwykłego dupka, który manipulując niepotrzebnie skłóca ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bashka Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 14:46 I komuś powinno zrobić się trochę głupio.... Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 14:47 mój drogi - nie mam powodu nie wierzyc w to, co piszesz wiec przyjmuje to do wiadomosci i wyrazam ubolewanie, ze jestes jednym z wielu przykladow osob o pogladach, ktore moge i chce szanowac, ale z konkretna osoba nigdy sie nie dogadam. Osobiscie mam 33 lata i troche rzeczy pamietam, choc oczywiscie 1968 nie jestem w stanie. Ciekawe, ucierpiales na wydarzeniach marcowych i prezentujesz taki poziom tolerancji? To ciekawe, po ktorej byles stronie. Przez takie wlasnie osoby nabralem awersji do calej opcji politycznej, czy tez wszystkich opcji politycznych, ktore reprezentuja - Wy jestescie niereformowalni, nie mozna z Wami dyskutowac bo nigdy nie uznacie innego niz swoje zdania. Sam w mlodym wieku dalem sie wpuscic w ulotki, demonstracje - i nie zaluje tego, tylko brzydze sie tym, ze idealy siegnely bruku. Co do kosciola (katolickiego) to przeraza mnie jego dzialalnosc i mania wielkosci, zauwazalne w Polsce - nic wiecej. NB niedawno "po koledzie" odwiedzil mnie ksiadz - chyba jakis odmieniec, bo wrecz dopominal sie o kwestie prawidlowego finansowania kosciola, o opodatkowanie przeplywow finansowych a nawet nie chcial zadnej koperty. No, ale on jest zwyklym ksiedzem, a nie prymasem. A takiego "najezdzania" na oszolomow nauczyli mnie oni sami, smutne to ale prawdziwe. Ale zbyt szanuje swoje nerwy zeby dalej dawac sie wciagac w pyskowki. Poniosly mnie nerwy, gdyz nie cierpie pustego klapania geba, ciagle w tych samych sprawach. Komuna be a "prawica" to święta? Jak można tak otumaniać innych? Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: 217.172.244.* 09.01.04, 15:16 Przyznam, że na swój sposób nawet Cię rozumiem. Wiele osób ma w tej zupełnie nowej rzeczywistości problem z umiejscowieniem własnego ja. Ważne jedynie, aby nie mogąc skonkretyzować własnych oczekiwań lub nie godząc się tę sytuację jaka ma aktualnie w Polsce miejsce, nie dać się ponosić emocjom. I cóż z tego, że przelejesz Swoje frustracje na forum? Co Ci po tym, że parę osób zacznie sobie skakać do oczu? A masz w tym niewątpliwie udział. To, że sparzyłeś się do jakiejś idei czy instytucji, wcale nie musi oznaczać, iż koniecznie musisz osoby myślące inaczej, odsądzać od czci i wiary. Masz oczywiście prawo do wyrażania poglądów. Tak jak i ja. Twierdzę jednak, że wszyscy Ci którzy uważają, że można pewnym osobom wybaczyć ich przeszłość, będą mieli rację tylko wtedy, kiedy dojdzie do rzeczywistego osądzenia ich działalności. I nic do tego nie ma moja większa lub mniejsza tolerancja. Strona po której byłem przy okazji "wydarzeń marcowych", nie powinna budzić Twoich wątpliwości. Wszak ślady po pałach miałem na plecach, a nie odciski na dłoniach. Też mam chwilami wątpliwości, czy wszyscy którzy byli ze mną po tej samej stronie barykady w 1968 i późniejszych latach nie zaprzedali się. Więcej, mam pewność, że niektórzy, a wśród nich sporo o znanych nazwiskach, poprostu zmieniło miejsca. I co? Mam na to przymknąć oczy? Nigdy. Stąd i ja mam wątpliwości. Ale jednak wierzę, że w ostatecznym rozrachunku, racja będzie po słusznej stronie. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 15:34 Jeśli ktos wyrzuca tu swoje frustracje to na pewno nie ja, i nie jest to równiez skierowane do Ciebie. Wybacz, ja nie zaczynam każdego dnia od pierdnięcia w rodzaju "xxx (nazwisko dowolnego polityka "prawicy") jest taki- owaki" - a takie zachowanie świadczy o poziomie danej osoby jak i o jej/jego stanie psychicznym (w tym o poziomie frustracji i związanej z nią agresji). Nie ja też zacząłem odsądzać innych od czci i wiary - moje niektóre wypowiedzi, jak i ten nick, miały być w zamierzeniu parodią wiadomych. NB wystarczyło zamienić jedną literkę, żeby parodia była jeszcze wyraźniejsza. Akurat osobiście doskonale znajduje swoje miejsce w "nowej" rzeczywistości, osiągnąłem dokładnie tyle, ile leżało w moich zamiarach, w zasięgu własnych ambicji i możliwości - i jeśli mam na coś narzekać, to właśnie na takie karykaturalne zachowania, podobne do przedszkolnych "a Felek jest głupi, pszepani!" A ponieważ takich zachowań mam dość, zaczynają być powszechne, wręcz akceptowane, a przy tym sa po prostu niebezpieczne, widząc je niemal codziennie w relacjach TV, po raz pierwszy w życiu zacząłem się zastanawiać nad przeprowadzką. Nie używam słowa "emigracja", bo to już inna rzeczywistość, unijna mianowicie. Sorry, aktualnie przestaję czuć powoli przywiązanie do państwa, które staje się wrogie - z jakiej strony by nie patrzeć, przy jednych napycha sobie kieszeń Kulczyk, przy innych Jamroży, a na dodatek nie ma u nas zwyczaju tolerancji, a przy tym zdarzają się ewidentne "zaskute łby", które na nieszczęście tego kraju mają coraz więcej do powiedzenia - pod ich rządami nie mam zamiaru egzystować, moje podatki zasilą przyjaźniejsze obywatelowi władze. Nie odpowiada mi terytorium bedace konglomeratem kolonii USA, lennem Watykanu i strefa wplywow Gazpromu. A co do rozliczen po okresie PRL-u - przez kilka lat (bo juz przestalo mnie to obchodzic) powtarzalem, ze nalezalo sie za nie zabrac od razu, bo teraz to juz musztarda po obiedzie i wykorzystywanie czesto zreszta niepotwierdzalnych informacji dla wlasnych celow. I jeszcze jedno - ta "sluszna strona" - gdzie ja w obecnej rzeczywistosci widzisz? Kto zostal z nap[rawde czystym zyciorysem, nie ma zapedow faszystowskich, itp.? Jesli tacy ludzie jeszcze sa, to za nic nie wplacza sie w polityke. Moze jak minie pokolenie, to bedzie wreszcie tak, zeby bylo normalnie. Regards Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esste Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu IP: 212.191.130.* 09.01.04, 14:25 Kiedy facet pt. lennon1 powie coś z sensem. I czemu posługuje się bezprawnie tym pięknym nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lennin1 Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 14:36 Ciekawe, czy rowniez ćpa na potęgę jak pierwowzór. przeciez jako niezlomny prawicowiec powinien sie tego wystrzegac!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Żałuj, że nie żyję w średniowieczu 09.01.04, 15:39 tylko, żebyś przypadkiem nie miał kurzajki na nosie bo siebie też byś widział z nieciekawej perspektywy. o gejach wtedy nie było głośno ale czarownicy byli na topie także dostałbyś to czego życzysz bliźnim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam ich wd IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.01.04, 08:56 ............... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 09:39 A Balcerowicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: *.toya.net.pl 10.01.04, 10:31 a co ma piernik do wiatraka, misiu? Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 10:33 kompulsywne powtarzanie w kolko tych samych tresci, kotku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: *.toya.net.pl 10.01.04, 10:39 Zapytam tak - co ma Balcerowicz do robaków w dupie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 10:40 no jak to - to jego/komuny/zydomasonerii/cyklistow wina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: *.toya.net.pl 10.01.04, 10:42 no tak :) Polecam całą 'dyskusję' - niezwykła :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 11:00 Dokładnie, istny zalew grówna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: 217.172.244.* 10.01.04, 11:11 Szanowny Panie! Uprzejmie proszę, aby Szanowny Pan nie zniżał się do prostaków wypisujących brednie w tym wątku. Oczekuję od Szanownego Pana więcej inwencji twórczej, aniżeli wykazał Pan do tej pory. Z olbrzymią ochotą wezmę udział w wątku jaki Pan zaproponuje. Spodziewam się, iż zaskoczy Pan pozytywnie marnych dyskutantów erudycją, niespotykaną ogładą oraz klasą samą w sobie. Kłaniam się uniżenie, o Wielki Intelektualisto! Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 11:13 o, biedny frustracie! analiza psychologiczna twojego wpisu ukazuje głęboki kompleks niższości, współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: 217.172.244.* 10.01.04, 11:19 Wyrażam uniżenie wdzięczność, za łaskawe zwrócenie uwagi Wielce Szanownego Pana, na taką mizerotę jak ja. Cóż za zaszczyt! Ośmielam się jednak ponownie zapytać, kiedy Wasza Wielkość raczy zaproponować jakiś ciekawy temat? Czy nie męczy Waszej Wspaniałości takie skakanie z wątku na wątek? Czy fekalia jakie Szanowny Pan wylewa nader obficie, nie obryzgały Pana zanadto? Z niskimi ukłonami pozostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu.rex Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i 10.01.04, 11:27 o, zaklety kręgu traum z dzieciństwa! o, niemożności wyrwania sie z nierozwiązywalnego problemu Kargula, Pawlaka, Miedzy i Palca! fekalia zostawcie sobie, ja robię w grównie - wam tez polecam w nie inwestować, dopóki nie będzie jego nadpodaży przyjemnego weekendu, mam ciekawsze zajęcia niż ślęczenie na forum w tak znakomitym towarzystwie unurzanym we własnych fekaliach, och, pardonnez-moi, racjach udanego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: miałbyś robaki w d. przez całe zycie ja mam i IP: 217.172.244.* 10.01.04, 11:39 Zatem pozostanę nie zaspokojony:( Mimo tego również życzę samych przyjemności i to nie tylko na zakończenie tego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie chłopcy IP: *.toya.net.pl 10.01.04, 14:42 Chłopcy, nie bijcie się :P Odpowiedz Link Zgłoś