Dodaj do ulubionych

AHE nie wie, czy może uczyć operatorów

IP: 91.193.160.* 25.09.09, 21:38
Mnie zastanawia jedno:kto jeszcze wierzy w zapewnienia władz uczelni?Kto przy
tych doniesieniach w mediach chcę z Łodzi rozpocząć tam studia i związać się
na 5 lat i zapłacić za to 20 tyś PLN? Jeżeli ktoś to zrobi, to wtedy zasługuje
na dyplom AHE gardzony przez każdego pracodawacę!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest123 Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.retsat1.com.pl 25.09.09, 21:50
      Gnidy.
      Oddajcie pracownikom pieniądze i nie kłamcie, że wypłacacie pensje bo to
      nieprawda. Wstrzymane zostały wypłaty pieniędzy za umowy o dzieło. Do tego
      jeszcze te wałki z kierunkami studiów. Mimo, że jeszcze jestem waszym
      pracownikiem to życzę tej firmie upadku. Dość tego cyrku.

PS. Czekam na odpowiedź działu PR (pewnie jak zwykle coś w stylu "Ja skończyłem
      tą szkołę i mam super pracę, widać ty nie umiesz sobie w życiu poradzić. Kazik32.").
      • Gość: Ja Artykuł na zlecenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 23:00
        ...co to ma znaczyć:

*
        Kontynuuj naukę w SWSPiZ
        Informatyka w SWSPiZ studia inżynierskie i magisterskie
        www.swspiz.pl

...? Jest to reklama. Komercyjna. Czy czasem komentowany artykuł nie jest
        również tekstem reklamowym...? Dlaczego zatem nie napisaliście tego...? Oj,
        zostanie to zgłoszone Radzie Etyki Mediów...
      • Gość: marcin Pan Wilamek z działu PR to produkt AHE więc się IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 07:13
        nie dziw. Dołączy do niego jeszcze mr_kagan (prdrzhab) nawiedzony .
        • Gość: wilamek Re: Pan Wilamek z działu PR to produkt AHE więc s IP: *.toya.net.pl 26.09.09, 12:20
          Pan Wilamek jest pracownikiem Działu Promocji, nie PR i zwraca się z uprzejmą
          prośbą do wykształconego i kulturalnego kolegi o nie nazywanie mnie "produktem".
          Pozdrawiam
    • Gość: Prawn. Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.lodz.mm.pl 25.09.09, 22:00
      Ahe już za dużo narozrabiała co dzień wychodzą nowe sprawy a dużo
      studentów zostało na lodzie nie tylko z Łodzi ale całego kraju i za
      zagranicy .Spotkamy sie w sądzie i nie wygracie bo my mamy też
      prawników i to znanych publicznie .Pan Makary i dyrekcja Ahe beknie!
    • martady AHE nie wie, czy może uczyć operatorów 25.09.09, 22:21
      Tak sobie weszłam na stronę www AHE i przejrzałam kierunki jakie proponują.
      jestem "zachwycona" rozpiętością kierunków: po AHE można pielęgniarką,
      polonistą, aktorem, a także filologiem angielskim bez znajomości języka.
      osobiście taki mix kierunków zniechęciłby mnie, gdybym miała wybierać uczelnie.
      • Gość: kolo Informatyczna i Kupiecka maja ofertę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 23:34
        Informatyczna i Kupiecka na swoich stonach bardzo zachęcają- może
        należy spróbować
        • Gość: dora Re: Informatyczna i Kupiecka maja ofertę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 23:37
          Trzeba wiać i to teraz jeżeli jeszcze ktoś chce przyjąć
        • martady Re: Informatyczna i Kupiecka maja ofertę 26.09.09, 00:06
          eeee ja już studia ukończyłam :) tytuł zdobyłam, niech się inni uczą :)
      • Gość: wacpan Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.intelink.pl 26.09.09, 17:50
        martady napisała:

> Tak sobie weszłam na stronę www AHE i przejrzałam kierunki jakie proponują.
        > jestem "zachwycona" rozpiętością kierunków: po AHE można pielęgniarką,
        > polonistą, aktorem, a także filologiem angielskim bez znajomości języka.
        > osobiście taki mix kierunków zniechęciłby mnie, gdybym miała wybierać uczelnie.
        >

To akurat nie jest wcale nic złego. Wystarczy spojrzeć na uczelnie publiczne-
        gdzie naucza się od politologii po astronomie, kończąc na fizyce jądrowej.
        Kwestia tyczy się tylko jakości tego nauczania. :)
    • Gość: grzegorz AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.toya.net.pl 26.09.09, 01:55
      Przecież wszyscy znali tego złodzieja Makarego a była cisza.Teraz
      cierpcie.I tak z Wami wygra.Mnie okradł na 80 tyś.Ale ja mu z gardła
      wyciągnę wszystko.Agielskie powiedzenie: czas jest po to aby płynął.
    • Gość: operator AHE może uczyć operatorów mopa - do tego jej pozio IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 07:07
      m jest wystarczający. Tylko żeby zasypiając oka sobie nie wybić prze kij....
    • Gość: pracownik Teraz to pracownicy będą płacić za zaszczyt zatrud IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 07:17
      nienia na wielkiej akademii. Bo od makarego to już nic nie wychaczycie
    • Gość: wykladowca_na_zlec AHE nie mozna udzielać kredytu i pracować za friko IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 08:42
      umowa zlecenie i kasę brać codziennie. Jak będzie się czekać na warunki
      wynikające z umowy to mozna się pieniędzy już nie doczekać i praca była pracą
      społeczną lub wolontariatem dla AHE
    • Gość: jozek Mysia Ola - wiem że nic nie wiem i to jest pewne IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 08:54
      jak zwykle studenci muszą wiedzieć że zapłata się należy.
    • Gość: gość AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.devs.futuro.pl 26.09.09, 10:23
      Ktoś tu pisze o kupieckiej i Informatycznej. Przenoszących się na jakiekolwiek
      Uczelnie odsyłam do strony PKA - sprawdźcie sobie oceny. Informatyczna ma na
      informatyce negatyw podobno :D
      • Gość: jola Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.lodz.mm.pl 26.09.09, 11:00
        Wyższa szkoła informatyki ma negatyw na ekonomi i chyba informatyce
        a szkoła kupiecka negatyw na zarzadzaniu.
    • Gość: patryk AHE wie jaki manewr zaproponować żeby znowu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 11:45
      kasę doić od naiwnych. Są jeszcze normalni inaczej co się na to dają nabrać?
    • Gość: kkk gratulacje dla mnisw, wyborczej i konkurencji IP: *.20.rev.vline.pl 26.09.09, 11:55
      rozpędziliscie informatyke, ponad setka osób poszła na bruk.
      Gratulacje.
      • Gość: janek Bruku już nie ma , a jak to byli dobrzy specjaliśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:01
        i to znajdą szybko pracę. Gorzej z miernymi i wiernymi - ci to mają problem że
        za długo płyneli tonącym Titanickiem...
    • Gość: makary_s Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.toya.net.pl 26.09.09, 12:37
      Niestety prawda jest taka ŻE WSZYSTKIE UCZELNIE PRYWATNE SĄ SŁABE ale po tym jak
      państwowe uniwersytety zaniżyły studiami zaocznymi i wieczorowymi poziom do dna
      ten poziom zaczął obowiązywać w całym szkolnictwie. W porównaniu z resztą świata
      nasze uczelnie są na poziomie bardzo niskim i to przy stałej tendencji
      spadkowej, w polityce był przedruk międzynarodowego raportu komentującego listę
      szanghajską będącą światowym rankingiem nauki. Okazuje się że jeśli chodzi o
      rzetelną wiedzę to tylko uniwerek warszawski, a takie legendy jak UJ czy KUL to
      poziom zbliżony do AHE. W całej europie jest teraz trend że ludzie powinni sie
      uczyć jak najdłużej, w anglii i francji na przykład dopłacają ludziom którzy
      chcą się kształcić dosłownie, ale ludzie nie zmądrzeli i za kasę też nie
      zmądrzeją, więc jak? Trzeba było nieco obniżyć poziom, a jak się zaczęło...
      Inaczej już nie będzie, PKA obudziła się z ręką w nocniku a chyba jeśli szukać
      winnych tego stanu to wlaśnie ona, ktoś tu powinien zostać pociągnięty do
      odpowiedzialności a przede wszystkim PKA i ministerstwo nauki i szkolnictwa
      wyższego czy coś takiego.
      • Gość: anna Czy nie może być wyjątku - prywatnej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:53
        dbającej o poziom absolwentów? Wtedy i czesne jest wyższe (vide Harvard). Teraz
        to jest mc donalds nie uczelnia - dyplom szybko dla każdego na wszystkich
        kierunkach - mgr wieśmak
        • Gość: prywatny Re: Czy nie może być wyjątku - prywatnej uczelni IP: *.intelink.pl 26.09.09, 13:39
          Chcesz dobre prywatne/ półprywatne szkoły- masz SGH, Ekonomiczną w Poznaniu i
          Kolegium Civitas. :)
      • Gość: do_ms Argumentacja w stylu milony much nie mogą się myli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:00
        ć - kupa smakuje. Nie ilość ale jakość. Chyba że założenie jest żeby masa robiła
        kasę. Kiedyś w Łodzi było pojęcie "siajowe" dla kiepskich wyrobów włókienniczych
        Rosenblatta - dzisiaj ta uczelnia i je dyplom są "siajowe"
    • Gość: wacpan zrobić porządek w szkolnictwie wyższym! IP: *.intelink.pl 26.09.09, 13:49
      Już od dawna MNiSW powinno zrobić porządek z uczelniami w kraju- nie tylko
      tymi prywatnymi. Nie może być sytuacji, kiedy na jedno miasto średniej
      wielkości przypada po 10 ośrodków szkół wyższych, a niestety tak to w Polsce
      wygląda. Niedługo uczelni będzie więcej, niż liceów w kraju, a poziom
      kształcenia będzie niewiele wyższy, lub na poziomie takiego liceum.
    • Gość: gosć AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.devs.futuro.pl 26.09.09, 14:23
      gadać, że wszystkie uczelnie niepubliczne są na złym poziomie może tylko ten
      kto nie ma o tym pojęcia. A przykładem (nawet dla publicznych) może być np SWPS.
    • Gość: zombie AHE - to coś jeszcze istnieje? IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 16:49
      a miało być z hukiem zamknięte. Widać dalej będzie jak zoombie straszyć
    • Gość: operator Może niech nakręcą serial kryminalny o sobie - IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 16:56
      mieliby 35 tys widzów.
    • Gość: ucek złe zdjęcia IP: 188.33.50.* 26.09.09, 17:41
      Jak można pakować fotki robione: 09-09-2009 po 13-ej, do artykułu o drobnym spotkaniu w jednej z sal AHE, to zaburza jasność całej sytuacji, bo osób było niewiele, z 13 lub 14 zainteresowanych kierunkiem, a nie cały plac człowieków jak to widać na fotkach.
    • Gość: grf AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 11:09
      Jak dobrze ze wzielam z tamtad papiery
    • Gość: dj AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 16:20
      Każdy w Was ma prawo do własnego zdania. Jednak przeraża mnie fakt, że kierujecie się opinią innych ludzi, często nie mając własnej. Jak można krytykować szkołę, która przez tyle lat świetnie funkcjonowała? Póki media nie znalazły dobrego sposobu na pozbycie się AHE nikt nie interesował się tym czy szkoła funkcjonuje zgodnie z prawem.
      Prawda jest taka, że uczelnie muszą jakoś funkcjonować. Normalne jest to, że chcą jak najwięcej zarobić. Inaczej uczelnie publiczne nie otwierałyby kierunków wieczorowych i zaocznych. AHE jest szkołą zdecydowanie nastawioną na zyski. Ja osobiście nie widzę w tym nic złego. Sami wybraliście gdzie będziecie studiować. Nikt Was do tego nie zmusił. Macie prawo zdobyć o szkole wszystkie informacje jakie potrzebujecie, nie musicie podejmować decyzji "w ciemno'... Jaka jest faktyczna sytuacja AHE wiedzą tylko osoby ściśle z nią związane. Nie wiadomo jaki jest powód medialnej nagonki na uczelnie. Trochę dziwne jest, że wszystko zaczęło się gdy szkoła zmieniła status na akademię. Inne uczelnie też muszą zarabiać, a AHE cieszyła się zawsze dużą popularnością. AHE angażuje się zawsze we wszystkie najciekawsze akcje medialno-kulturowe. Promuje nie tylko siebie, ale często też nasze miasto. Warto pomyśleć teraz o tym co szkoła zrobiła dobrego.
      Współczuje studentom, którzy są w beznadziejnej sytuacji i zgadzam się, że nie powinno do tego dojść. Ale trzeba sobie teraz z tym poradzić i nie zrzucać wszystkiego na władze uczelni. Mam nadzieję, że sytuacja AHE szybko się ustabilizuje i studenci będą mogli kontynuować naukę na wybranych przez siebie kierunkach.
    • Gość: Viktoria Re: AHE nie wie, czy może uczyć operatorów IP: *.centertel.pl 28.09.09, 21:55
      Wiem ze informatycy z AHE (znam ponad 20) nie mieli problemów z pracą. Wiem na
      pewno że wiele kierunków dostało akredytację Ministerstwa na 5 lat - czyli są
      prowadzone wzorcowo (np. kulturoznawstwo, grafika). Wiem z autopsji że
      pracodawca (np. mój) patrzy na mój dyplom z przyjemnością :)
      Radzę przestać pluć bo się można upaprać :)
      • Gość: zimek dostały ocenę pozytywną czy wyróżniającą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 22:33
        bo pozytywna to normalka, bez przesady z tymi zachwytami
    • Gość: student AHE nie uczy już pielęgniarstwa - cytat Oli IP: *.anonymouse.org 30.09.09, 11:18
      dzis 29 września...wczoraj otrzymałam wiadomość, że kierunek pielęgniarstwo na
      tej "renomowanej" łódzkiej uczelni nie zostaje otwarty. Ktoś wcześniej zrobił
      świetną reklamę uczelni teraz ja robię kolejną. Od października zaczyna się
      rok akademicki, rekrutacje na studia już dawno są pozamykane. Co mają zrobić
      studenci w tym przypadku? Tym razem uczelnia nawet nie podała innych szkół,
      które zaopiekują się tymi studentami. WSTYD !!!
      • Gość: ew Re: AHE nie uczy już pielęgniarstwa - cytat Oli IP: *.lodz.mm.pl 30.09.09, 13:10
        A skąd wiadomo,że nie ma już pielęgniarstwa na Ahe? i dlaczego
        został zamknięty to teraz wyszło? skąd masz info
    • Gość: ktoś Uczelnia może istnieć IP: 194.42.116.* 02.12.09, 10:20
      Reforma Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi przyjęta przez
      Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego! Uczelnia może istnieć i
      rozwijać się dalej!

1 grudnia 2009 r. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przekazało
      władzom AHE pismo, z którego wynika, iż resort zaakceptował utworzenie
      66 Zamiejscowych Ośrodków Dydaktycznych, a przekazana do Ministerstwa
      dokumentacja spełnia wymogi prawne. Resort nie ma także zastrzeżeń do
      wykonanych przez Uczelnię zaleceń pokontrolnych. Zaakceptowano zmiany w
      programie i regulaminie studiów, obsadzie kadry dydaktycznej, dostępie
      do bibliotek i kształceniu na odległość. Oznacza to, że Ministerstwo przyjęło i
      zaakceptowało wdrożony przez Uczelnię program restrukturyzacji, Uczelnia
      istnieje, a studenci AHE kształcą się legalnie i nie grozi im utrata
      miejsca nauki. Wiadomości z Ministerstwa to także ulga dla pracowników
      Uczelni, którzy nie muszą obawiać się o swoje miejsca pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka