Dodaj do ulubionych

Informatyka zła, ale niech studenci płacą

IP: 195.117.116.* 10.10.09, 15:31
Co więcej - to rektorat naciskał na przesyłanie wszelkich studentów
na wydział fizyki. Gdy wydział zarządzania chciał przyjąć część
studentów czy chociaż zgłosić taką chęć (bo ma informatykę z
wszelkimi wymaganymi "papierami") to w rektoracie powiedziano
władzom wydziału że pierwszeństwo ma fizyka. To samo usłyszał
pracownik Eksocu czyli wydziału ekonomiczno-socjologicznego: jak
fizyka będzie już pełna wtedy będziecie mogli przyjmować do siebie.
Efekt w postaci opisywanej "afery" był do przewidzenia, mówiło się
po cichu o problemie z akredytacją ale jak to na uniwerku - "góra"
wie lepiej, przecież rektor AHE - prof. Nowakowski zwany na UŁ
"loczkiem" dopiero co był prorektorem UŁ ds. informatyki (sprzątanie
po pomysłach tego pana potrwa jeszcze kilka lat...). Dlaczego te
dwie uczelnie miałaby dzielić przepaść w temacie nauczania i
podejścia do studentów skoro tu i tam uczą i kierują z grubsza ci
sami ludzie z tą samą mentalnością?
Obserwuj wątek
    • Gość: "prawda" ala gw Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.retsat1.com.pl 10.10.09, 15:32
      Artykuł jest tak napisany jak by cała UŁ miała negatywną ocenę informatyki.
      Trzeba było napisać jeszcze ze informatyka jest rówież na innych wydziałach UŁ
      i tamte mają oceny pozytywne.
      • Gość: student Re: Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:35
        No i napisac ze np. wydzial zarzadzania zostal zganiony za prace magisterskie i ich poziom a raczej brak poziomu..... (10 sklepow internetowych w ramach prac magisterskich to chyba mala pomylka....). poza tym informatyka na WFIS nie jest zwykla informatyka jest informatyka stosowana, i WFIS jest jedynym wydzialem UŁ na który jest informatyka który ma prawo dawac inzyniera...

dodatkowo pozwole sobie zacytowac kawalek raportu PKA (umieszczony w ogloszczeniu prasowym UŁ)
        "...pozwalają studentom spotkać się z zastosowaniami informatyki, jakich nie mieliby okazji poznać na żadnym innym kierunku uniwersyteckich studiów informatycznych. (...) Byłoby wielką stratą, gdyby taka oferta edukacyjna miała nagle przestać istnieć."
        • Gość: Jasio Re: Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.4web.pl 10.10.09, 23:53
          Masz rację. Prace dyplomowe/inżynierskie i magisterskie na WFiIS były
          przez PKA ocenione pozytywnie lub jeszcze lepiej, Matematyka miała z
          nimi (swoimi) podobno problemy ...

A co będzie tego nie wie nikt, ani minister Kudrycka, ani premier
          (jeszcze Tusk). Dlatego wszystkich studentów WFiIS pozdrawiam

Pawełek
    • incipit Ktoś chciał zarobić więc innego trzeba było zgnoić 10.10.09, 18:24
      Ktoś chciał zarobić więc innego trzeba było zgnoić. Pierwszego
      zleceniodawcę na ustrzelenie Makarego już zatem widać.
      • Gość: Vergo pan prezydent Stasiak:P IP: 85.222.87.* 11.10.09, 12:02
        ...ojoj pana "prezydenta" za bardzo nie trzeba bylo ustrzeliwac - sam
        sie ustrzelil:P. Tak to juz jest jak komus sie wydaje, ze jest
        generalissimusem i mozna mu wszystko.
    • Gość: jan_T Kolejni lipni magistrzy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 19:02
      Miło że lipni magistrzy nie tylko na AHE.... a śmiali się ze studentów AHE,
      teraz nie jest im chyba do śmiechu.
      • Gość: pomysl zanim napis Re: Kolejni lipni magistrzy !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:38
        Polecam zapoznanie sie z pozostala czescia raportu PKA

zacytuje kawalek ktory uniwersystet zamiescil w swoim ogloszeniu prasowym
        "...pozwalają studentom spotkać się z zastosowaniami informatyki, jakich nie mieliby okazji poznać na żadnym innym kierunku uniwersyteckich studiów informatycznych. (...) Byłoby wielką stratą, gdyby taka oferta edukacyjna miała nagle przestać istnieć."

dodatkowo najpierw postudiuj tam, a pozniej sie wypowiadaj o "lipnosci magistrow"
        • Gość: jan_T Re: Kolejni lipni magistrzy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 08:55
          Buhahahahaaa .... o co takiego pokazują na uniwerku, czego nie ma gdzie indziej
          ????, śmiech kolego tylko pozostaje ....
    • do.do.do.do Studenci nic jeszcze nie musieli zapłacić!!! 10.10.09, 21:08
      Termin pierwszej wpłaty jest do 30 października (na innych wydziałach jest
      tylko do 15 października), więc twierdzenie, że studenci zostali zmuszeni do
      płacenia to poważne nadużycie, jeżeli nawet nie zła wola.

Dodatkowo były przecież wolne miejsca na studiach dziennych, więc jak ktoś
      chciał to mógłby w ogóle za darmo studiować.

• Gość: Błażej Autor artykułu to idiota!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 21:41
      Znajdz mi człowieku studia zaoczne gdzie się płaci.
      UŁ pomógł mi i wielu moim kolego.
      Zacznij pisać artykuły o stonkach jeśli nie masz o czym...
      • Gość: student Re: Autor artykułu to idiota!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:30
        Dodatkowo drogi redaktorze doinformuj sie w sprawie:
        1. daty utworzenia wydzialu (2 lata temu a nie tak jak pisales w pierwszym artykule)
        2. Nazwy wydzialu WFiI ?? co to jest ? Wydzial filozofów i imbecyli? Wydział o którym piszesz nazywa się WFiIS Wydzial Fizyki i Informatyki STOSOWANEJ!! niemniej jednak czesciej zwany WFIS (pomijamy "małe" i)
        3. Dodatkowo czemu ujawniasz tylko wybrane fragmenty raportu, piszesz tylko to co jest wygodne. Moze napiszmy czemu zamknieto AHE w trybie natychmiastowym ? Szanse na zamkniecie studiów w trybie natychmiastowym sa niemal zerowe, ale widze ze gazeta WYBIURCZA zrobi wszystko aby WFIS podzielil los AHE - przypuszczam ze z powodów osobistych - pewnie duza czesc z was studiowala na WSHE

dalej mam wymieniac bledy z artykułów pisanych przez GW na temat UŁ WFIS. dla większości osób zainteresowany GW przestało istnieć ....
        • ulther Gazetka. gazetka.... 11.10.09, 12:12
          Spokojnie, spokojnie - Uniwersytet Łódzki to nie AHE - pseudouczelnia
          człowieka, który domaga się żeby tytułować go "prezydentem"! Niemniej -
          trzeba utrzymywać wysoki poziom nauczania - szczególnie na
          UNIWERSYTECIE i nie dawać poszukiwaczom taniej sensacji i nigdy nie
          posiadanego talentu dziennikarskiego okazji do pisania takich kawałków.
          Albo na WFiIS poprawią się standardy dot. kadry nauczycielskiej albo
          nie powinno być tam informatyki i wydział znowu powinien skoncentrować
          się na fizyce - w czym podobno jest dobry!
          • Gość: artificial Re: Gazetka. gazetka.... IP: *.chello.pl 11.10.09, 14:50
            Spokojnie jak na wojnie.
            Jeśli UŁ to nie AHE, to co w takim razie robi w tej wszechnicy wiedzy wszelakiej profesor Nowakowski?
            Śmieszny człowiek z tego Ulthera. Gdy Gazetka biła w AHE to dołączał się do chóru opluwaczy szkoły Makarego i gorliwie bronił dziennikarzy GW. A teraz? Dziennikarze już są niekompetentni i szukają taniej sensacji.
            Normalnie oczywista oczywistość :)
            • ulther Re: Gazetka. gazetka.... 11.10.09, 18:51
              Racz sie odstosunkowac od Ulther, gdyz ten - czyli ja;) z cala
              stanowczoscia popiera wszelkie dzialania na rzecz naprawy sytuacji na
              WFiIS na UŁ. Co do Makarego - zwanego prezydentem (musisz go tak
              tytulowac jezeli go szanujesz - to jego oficjalny tytul!) CO do WSHE
              (bo z racji na utrate uprawnien do prowadzenia kilku kierunkow juz
              niedlugo bedzie trzeba wrocic do starej nazwy;)) to nigdy nie mogla i
              nie bedzie mogla sie porownywac do Uniwersytetu Łodzkiego (który
              idealny nie jest i przydałoby mu sie nieco samorefleksji). Nie
              popieram zadnych dzialan majacych na celu oszukiwanie studentow. We
              wszystkich przypadkach winni powinni zostac pociagnieci do
              odpowiedzialnosci.

Co do dziennikarzy Gazety Wyborczej, a wlasciwie jej lodzkiej mutacji
              - cierpia na syndrom tabloidu,, ktory przejawia sie plytkim
              potraktowaniem przedmiotu (np. liczne bledy w tekscie), ale
              jednoczesnie moga odkryc jakies nieprawidlowosci - wtedy chwala im za
              to. Czy sie wkurzam, ze odkryli nieprawidlowosci na UL? Tak - bo
              niewiele mamy w Lodzi i regionie dobrych uczelni (nie zaczynaj o
              WSHE) i nie- bo zeby cos naprawic to wczesniej trzeba o tym glosno
              powiedziec. I za to brawo, choc tak, prawda czasem boli.
              • Gość: artificial Re: Gazetka. gazetka.... IP: *.chello.pl 11.10.09, 21:51
                "Czy sie wkurzam, ze odkryli nieprawidlowosci na UL? Tak - bo
                niewiele mamy w Lodzi i regionie dobrych uczelni (nie zaczynaj o
                WSHE)"

O mój Boże - zabrzmiało niczym frazesy o sile socjalizmu wygłaszane przez towarzyszy z KC PZPR.
                Zejdź na ziemię - w Polsce mamy ledwie 4 mocne uniwersytety, które przodują pod względem badań naukowych.
                Są to: UW, UJ, UAM i UMK.
                Później mamy te przeciętne czyli: UG, UŁ, UWR, UMCS, US, USz.
                No i na końcu cały szereg uniwersytetów z politycznego nadania, czyli powstałych niedawno na bazie wyższych szkółek pedagogicznych. Mam na myśli między innymi: UWM, UZ, UWB, UJK czy UKW. Te ostatnie prowadzą tyle badań co kot napłakał - ich głównym celem jest dydaktyka i to bardziej nastawiona na ilość niż jakość. Proponuję abyś zapoznał się z ilością miejsc na tych uniwersytetach oraz liczbą dodatkowych rekrutacji. Są to właśnie zbieracze tych ludków, którym nie udało się zwyciężyć w boju o indeks któregoś z lepszych uniwersytetów. Tak więc, bądź sprawiedliwy chociaż raz w życiu i wskazuj inne miejsca niż AHE jako te, gdzie się kierują osoby, które nie dostały się np. na UW.
                Wracając jednak do UŁ - dzięki, naprawdę - dawno się tak nie uśmiałem jak po przeczytaniu tego, co powyżej zacytowałem. Wychwalasz ponad wszystko uniwersytet, który nie mieści się nawet w pierwszym tysiącu rankingów światowych. Owszem, ma on i bardzo dobre kierunki, ale ma też wiele słabsze niż nawet AHE - za przykład niech posłuży dziennikarstwo. Chyba Ci pisałem już kiedyś, że podobnie jak pływania - nie nauczysz się tego z książki... i tu właśnie jest pies pogrzebany. Makary posiada koncesjonowaną i profesjonalnie robioną telewizję, która może spokojnie zagwarantować przyszłemu dziennikarzowi dobry start. Pewna państwowa uczelnia w Łodzi też ma koncesjonowane medium... tyle że, nie jest to UŁ, a PŁ ze swoim Radiem Żak. I nie zaczynaj o radyjkach czy telewizjach internetowych, bo sam dobrze wiesz co znaczy w CV stacja, której prawie nikt nie zna, a co oznacza koncesjonowany nadawca.

• ulther Re: Gazetka. gazetka.... 12.10.09, 09:07
                  Nieprzerwanie ciesze sie, ze dzieki moim postom masz lepszy i lepszy
                  humor;). Przynajmniej tyle z nich dla Ciebie pozytku.

Oczywiscie moge razem z Toba ubolewac, ze niestety nasz uniwersytet
                  odstaje od UW czy UJ (choc sa wydzialy jak Prawa i Administracji czy
                  Ekosoc, ktore zdecydowanie sa w I lidze), niemniej pisalem o tym, ze
                  jest najlepsza szkola w REGIONIE - a nie w kraju, bo chyba nie
                  zrozumiales o co mi chodzilo... Trudno mowic, ze dziennikarstwo jest
                  lepsze na WSHE (umowmy sie, ze tak stosowniej tytulowac te "szkole")
                  niz na UŁ, bo na UŁ chyba wogóle nie ma dziennikarstwa....

Pan prezydent (jestes jego synem, ze mu walisz po imieniu? z
                  szacunkiem dla "prezydenta"!) moze i prowadzi telewizje ale co z
                  tego? Trudno prowadzic zawody gdzie jest tylko jeden zawodnik! I
                  nie, nie bede pisal o radyjkach:D.

Owszem UŁ nie znajduje się pośród najlepszych uniwersytetów świata,
                  ale podobnie UW - twój pupilek;). Niedawno chyba ogłoszono światowy
                  ranking, bez warszawskiej uczelni;). Masz chyba kompleks wobec UŁ:).
                  • Gość: artificial Re: Gazetka. gazetka.... IP: *.chello.pl 12.10.09, 18:02
                    Proponuję Ci zatem mistrzu najpierw dowiedzieć się jakie kierunki UŁ posiada w ofercie:
                    www.filolog.uni.lodz.pl/plany.html
                    Dziennikarstwo owszem – JEST :P

W nic nie walę, ani niczego nie rąbię – piszę zwyczajnie w skrócie: „Makary”.
                    To Ty prędzej masz jakiś kompleks wobec tego sympatycznego ekscentryka i samej nazwy AHE, której unikasz jak ognia.
                    Bez odbioru.
                    • ulther Re: Gazetka. gazetka.... 13.10.09, 09:16
                      Eeeh no faktycznie jest - studia I stopnia - licencjackie? To musi
                      byc cos w miare nowego.

Kompleksy wobec WSHE? Nie widze powodu zeby miec kompleksy wobec
                      WSHE. Nie wiem dlaczego. Pan prezydent jest lekko ekscentryczny? A
                      niech sobie bedzie, moze chodzic do pracy w zoltym berecie - co za
                      roznica? Byleby prowadzil normalna szkole, tutaj w Lodzi a nie w
                      Glasgow czy Nabiereżnyjeczełnyj. Czy Ty nie widzisz, że ta szkoła
                      rozpełzła się w tysiąc kierunków i niemal na żadnym nie uczy dobrze?
                      Nauka przez internet? To jakis slogan. Nic nie zrekompensuje
                      kontaktu z wykładowcą, dyskusji na ćwiczeniach, pracy w grupach. I
                      żeby nie było, że się pastwię nad WSHE - na wszystkich państwowych
                      uniwersytetach bywa średnio z kontaktem z wykładowcami, niemiłymi
                      paniami w dziekanatach, liczebnością grup - ale przynajmniej można
                      porozmawiać z wykładowcą na dyżurze. Nie zapisujesz się w Pile czy
                      innym Lesznie w stróżówce czy wynajętej sali w szkole podstawowej na
                      studia, które się nie odbędą, bo niby jak?

Wierz mi, że kochałbym WSHE gdyby przynosiło Łodzi chlubę prowadząc
                      świetną prywatną uczelnię (jak warszawska SWPS) - ale tak nie jest i
                      nie dlatego, że ktoś zawiązał spisek przeciwko, jak go nazywasz,
                      sympatycznemu ekscentrykowi...
                      • Gość: artificial Re: Gazetka. gazetka.... IP: *.chello.pl 13.10.09, 16:16
                        I tu się w większości z Tobą zgadzam. Masz rację, że punkty „konsultacyjne” AHE w Wielkiej Brytanii to był totalny niewypał… no i robienie w balona ludzi – to należało zlikwidować i chyba już to uczynili. Co do placówek zamiejscowych w Polsce, to akurat Makary nie zrobił tu nic specjalnie nadzwyczajnego – próbował kopiować to co czynią państwowe uniwersytety (fakt, że te od ręki dostawały zgodę na tego typu działalność – prywatni mają trudniej). Np. sam olsztyński UWM ma masę filii w różnych pierdziszewach – filii w budynkach zespołów szkół, gdzie również nie ma biblioteki i gdzie nie każdy wykładowca zawsze dojedzie, więc także masa zajęć jest odwoływana. Moim zdaniem w tej kwestii należy rozpocząć dyskusję – czy warto nadal się oszukiwać, kontynuować tę fikcję pod tytułem „uniwersytet w każdej mieścinie”? Co do centrali AHE – jest równie prężną w mojej opinii jak warszawska SWPS, bowiem także kształci sobie kadrę, a to klucz do dalszego rozwoju. Faktem jest jednak, że warszawskie uczelnie prywatne jak SWPS czy Akademia Koźmińskiego prowadzą więcej badań naukowych, więc pod tym względem absolutna zgoda – lepiej stoją od AHE.
                        Jeśli zaś chodzi o E-learning, to chyba nie tylko AHE rozpoczęła w Polsce taki projekt. Z tego co mi wiadomo, Politechnika Warszawska również prowadzi studia „on-line” (Ośrodek Kształcenia na Odległość – OKNO). Niestety, nigdy w tego typu studiowaniu nie uczestniczyłem, jak również nie znam szczegółów takiego trybu, więc trudno mi się wypowiadać. Uważam jednak, iż są takie osoby, którym to może faktycznie pomagać (niepełnosprawni np.), dlatego właśnie na takich ludzi powinny być nakierowane tego typu programy, jednocześnie eliminując z nich osoby, które zwyczajnie chcą pójść na łatwiznę. Jak to funkcjonowało w ramach AHE – naprawdę nie wiem.
                        W innym wątku zaproponowałeś aby AHE, UŁ i PŁ razem współpracowały przy prowadzeniu badań naukowych – jestem jak najbardziej ZA – każda z tych uczelni może zaoferować coś, z czego inne mogłyby skorzystać. Grunt tylko w tym, aby władze tychże szkół były równie zgodne – ale bądźmy dobrej myśli…
    • Gość: ps Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.128.46.130.static.crowley.pl 11.10.09, 09:13
      test
    • Gość: Nildor Re: Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.eicat.ca 11.10.09, 10:30
      Ciekawe ze widze kolejna osobe z mojego osiedla - czyzby w mojej okolicy mieszkalo wiecej pracownikow UL?
    • Gość: Paweł Dworniak Re: Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.privacyfoundation.de 11.10.09, 11:34
      Wszystko fajnie tylko gdzie anonimowość na dziennikarskim portalu? Publikowanie
      IP jest formą ostrzeżenia dla użytkowników że nie są anonimowi i powinni myśleć
      co piszą - niby racja, jednak ktoś może chcieć dojść skąd są autorzy komentarzy.
      Kolega mieszkający na osiedlu Jagiełły w Łodzi (sądząc z po adresie IP) powinien
      jednak nieco bardziej chronić swoją prywatność, podobnie jak pozostali
      użytkownicy. Też mieszkam na osiedlu Jagiełły, sami zobaczcie skąd jest adres
      IP. Ukrycie się jest bardzo proste do zrobienia, wystarczy zainstalować u siebie
      oprogramowanie do ochrony swojej tożsamości: www.torproject.org/
      Dzięki temu nie dość że wyglądam w logach jakbym mieszkał w innym kraju to
      jeszcze widać w nich że mam niby Firefox'a pod Windows chociaż pracuję na Safari
      pod Mac OS X:P Jedyny koszt to spadek szybkości połączeń, jednak ukrywanie można
      włączać i wyłączać zgodnie z potrzebą więc nie powinno być to wielkim problemem.
      Korzystam za pośrednictwem TORa z Sieci już kolejny rok i przywykłem do takiej
      pracy. Na stronie projektu jest nawet wersja pod Windows odpalana z pendrive'a
      wraz z przygotowaną przeglądarką. Zalecam używanie anonimizerów bo nigdy nie
      wiadomo kto za chwilę dojdzie do władzy i co będzie chciał zrobić ;)

Poza tym częściowo mogę potwierdzić wersję kolegi o odgórnym przesyłaniu
      studentów na wydział fizyki mimo chęci zgłaszanych przez inne wydziały - pracuję
      na zarządzaniu to wiem jak to wyglądało z tej strony.
      • Gość: willy Re: Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 12:23
        A może studenci poproszą o spotkanie Pani z UŁ, która w materiale TVNu, gromko
        się śmiała mówiąc, że wybierając informatykę na AHE ludzie nie wiedzieli co
        czynią...niech się z nimi spotka i zaśmieje się jeszcze raz, tym razem prosto w
        oczy. Obrońcu uniwerku co chwila pieją nad wyższością UŁ nad uczelniami
        prywatnymi...jeśli ta Pani stanowi elitę Waszej Uczelni to gratuluję...naprawdę
        ma klasę...żenada
    • Gość: xyz Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 12:56
      www.wfis.uni.lodz.pl/main/index.php/aktualnosci,artykul,300000029#300000029
    • Gość: chmmm Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 20:35
      Chciałabym zaznaczyć, że studenci AHE mieli możliwość wyboru dzienne/zaoczne.
      Nawet jeśli ktoś pracuje to ma możliwość podjęcia studiów dziennych. Jestem
      tego przykładem.
      Co do poziomu na WFIS to jest on wysoki. Tematy prac magisterskich też mają
      duży zakres. No i moja dodatkowa uwaga - zamknięcie kierunku w trakcie roku
      akademickiego byłoby nieprzemyślanym posunięciem władz. Poszłabym do sądu
      walczyć o swoje :P
      moja druga uwaga jest taka, że w dotychczasowych 3 artykułach, które czytałam
      nie wnosiły one zbyt dużo nowych informacji. Powtarzane są w kółko te same
      zdania a my już to wiemy może coś nowego? nie wyssanego z palca? nie
      okrojonego z kontekstu? Jutro idę na wydział na zajęcia, udam się do
      dziekanatu - tam powinny być sprawdzone informacje no i oczywiście pełny
      raport PAK'i. Trzymam kciuki za wydział - chciałabym ten ostatni rok studiów
      zakończyć ;)
    • Gość: studentka WFiIS Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 21:22
      Kiedyś Gazeta Wyborcza była wiarygodnym źródłem informacji, ale po powyższej
      aferze widzę, że to niestety się zmieniło. Autor artykułów nie przyznaje się
      do tego, iż przekręca słowa osób wypowiadających się z UŁ na nie korzyść
      WFiIS. Dodatkowo czemu nie zwrócono uwagi na to, iż na informatyce na WFiIS
      uczą jak ją zastosować w życiu(fizyka, elektronika,sieci, bazy danych) a nie
      jest czysta teorią, tak jak na niektórych wydziałach UŁ.
      Jeśli chodzi o powyższy artykuł, to skoro studenci AHE płacili za studia w tej
      Akademii to czemu jest takie zamieszanie,dlatego iż mają płacić na UŁ?!
    • Gość: Gość O redkatorze Masłowskim IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 23:53
      Witam, znam redaktora Masłowskiego z jego licznych publikacji i
      wiem, że jest to niezwykle nierzetelny i nieuczciwy dziennikarz.
      Jego szefowa akceptuje go ponieważ pan Markowski zapewnia stały
      dostęp sensacji poprzez nierzetelne przedstawianie faktów. Tak
      więcj, jeśki od Markowskiego cosik zauważyłem, to z pewnością brak
      profesjonlizmu w Pana Markowskiegio.
    • Gość: wowa1983 Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.nj.pl 13.10.09, 14:39
      Istny bandytyzm uczelni. Trzeba walczyć o swoje prawa, prawa studenta.
      ----
      www.naszeaikido.fora.pl
      www.aikidojastrzebie.ovh.org/
      www.aikiduszki.pl/
    • Gość: Piotr Informatyka zła, ale niech studenci płacą IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 13:56
      Zastanawia mnie skąd taka gorliwość "wybiórczej" w zwalczaniu
      łódzkich uczelni, najpierw nagonka na AHE, teraz czepiają się UŁ,
      kwestia czasu kiedy zaczną szukać jakiegoś haka na PŁ czy WSInf - a
      w tak dużych uczelniach napewno na jakimś wydziale zawsze się jakaś
      nieprawidłowość znajdzie. Czyżby nie podobało im się że Łódź z
      miasta taniej siły roboczej staje się coraz bardziej znaczącym
      ośrodkiem akademickim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka