Dodaj do ulubionych

Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej

14.01.04, 20:33
Władze miejscie jak zawsze czuja się dobrze ze swoimi decyzjami.

Po cholerę likwidowano np. trasę na Rudę? Byłoby gdzie puścic kolejna linię, a
tak?

Może sytuację rozładuje lekko pojawienie się tam linii zgierskiej, która (jak
dawne 27) połączy tą okolicę z kampusem PŁ... ale czy i kiedy - nie wiadomo...

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sokół Tramwaje szczytowe IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 14.01.04, 22:57
      A dlaczego władze Łodzi nie wpadły na pomysł uruchomienia linii, które
      kursowałyby tylko w szczycie. Przydałoby sie przynajmniej z 5 takich linii. W
      ogóle to we wszystkich większych miastach (Wrocław, Warszawa, Poznań) przybywa
      liń tramwajowych i torowisk, a w Łodzi jest na odwrót.
      • Gość: Bart Re: Tramwaje szczytowe IP: *.tpnets.com 15.01.04, 01:17
        Linie sztytowe to ciekawy pomysł. Np. obsługujące południe miasta + polibudę.
        Co do przybywania torów to się mylisz. Ostatnio przybyło tylko w Warszawie i
        Elblągu.
        • mamadoo Re: Tramwaje szczytowe 15.01.04, 01:59
          Czy jesteś absolutnie przekonany o tym przybywaniu torów tylko w Elblągu i
          Warszawie?
          Właściwie to nie sprecyzowano od którego roku liczy się owe "przybywanie torów".
          Dodałbym jeszcze krakowską linię na Kurdwanów, może PST w Poznaniu (choc budowę
          rozpoczęto bardzo dawno temu), grudziądzkie przedłużenie na Tarpno. Czy coś
          pominąłem?
        • Gość: J.S. Re: Tramwaje szczytowe IP: *.pai.net.pl 15.01.04, 02:30
          W Warszawie? A nie w Krakowie przypadkiem?

J.S.
          • Gość: Bart Re: Tramwaje szczytowe IP: *.tpnets.com 15.01.04, 14:53
            Z punktu widzenia mając na uwadze - tak. Ale jak "ostatnio", to się okaże, że
            dodać należy linię St. Widzew - R. Inwalidów. PST nie miałem na myśli, bo
            budowali ją 20 lat.
    • Gość: barnaba Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 15.01.04, 12:32
      > Po cholerę likwidowano np. trasę na Rudę? Byłoby gdzie puścic kolejna linię, a
      > tak?

No właśnie.
      Wiecie jaka była argumentacja urzedasów? Tramwaj skręcający w Rudzką komplikuje
      ruch samochodowy na Pabianickiej!

> Może sytuację rozładuje lekko pojawienie się tam linii zgierskiej, która (jak
      > dawne 27) połączy tą okolicę z kampusem PŁ... ale czy i kiedy - nie wiadomo...

Trudno powiedzieć. Mnie sobie jednak jakoś trudno wyobrazić zmodernizowane
      przegubowce na Al. Politechniki. Tłok w nich bedzie potworny. Być może
      częściowo linię przejmie MPK?

pozdrawiam
      • Gość: mamadoo Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.cable.wanadoo.nl 15.01.04, 13:18
        Podejrzewam,że Bart, pisząc o przedłuzeniu w Warszawie ma na myśli linię na
        Nowe Bemowo zbudowną bodaj w 1994 roku.
        • Gość: Bart Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.tpnets.com 15.01.04, 14:50
          to właśnie.
          • camelot Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej 15.01.04, 15:53
            No jak zwyklw jest temat a urzędasy maja swoje tylko swoje racje. Nie obchodzą
            ich pasażerowie i mieszkancy Łodzi i Rudy.
          • Gość: J.S. Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.pai.net.pl 16.01.04, 20:05
            Wiec w takim razie Krakow - 1999 r. To jest ostatnio.

J.S.
      • Gość: Ja Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 19:33
        Wszelka logika wskazuje, że skoro x ludzi mieści się w 15, to ich taka sama
        ilość zmieści się również w 15 + 45, więc nie bardzo wiem o jakim tłoku mówisz.
        • Gość: SzK Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej IP: *.pabianice.pl 16.01.04, 19:42
          Ostatnio się nie zmieściłem w 15-ce... Wszystkie stopnie były zajęte we
          wszystkich (w sumie to dwóch) wagonach.
          Ale 45 by nie pomogło bo było to na przystanku Rondo Lotników w kierunku:
          =>Telefoniczna.

• camelot Re: Coraz mniej tramwajów na ul. Pabianickiej 01.08.04, 20:56
        Zobaczcie co pisaliśmy w styczniu 2004 roku. Co widzimy dziś? To co trudno bylo
        sobie wyobrazić na al. Politechniki zmodernizowane 46.

Mnie sobie jednak jakoś trudno wyobrazić zmodernizowane
        > przegubowce na Al. Politechniki. Tłok w nich bedzie potworny. Być może
        > częściowo linię przejmie MPK?
        >
        > pozdrawiam
    • Gość: Ja Sugestia dla mieszkańców Rudy, Pabianickiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 19:37
      Piszcie jak najwięcej do pań i panów urzędasów od komunikacji, może dojdzie do
      nich, że ludzie nie mieszczą się w tramwaju 11 i potrzebny jest dodatkowy. A
      nawet, jeśli tego nie zrozumieją, to chociaż trochę się pomęczą czytając wasze
      wnioski. Myślę, że warto się troszkę wyprodukować
      • Gość: SzK Re: Sugestia dla mieszkańców Rudy, Pabianickiej IP: *.pabianice.pl 16.01.04, 19:47
        Hmm, nie wydaje mi się niestety żeby było za mało. 11-ka wystarcza - tłok jest
        taki, że wszyscy mogą wejść, więc w normie. Sprawę psuje linia 50, z której
        wielu korzysta.

Może więc tylko chodzić o linię ze względu na potrzebę bezpośredniego
        połączenia, bo jeśli chodzi o ilość to obecne kursy wystarczają (ilościowo
        oczywiście).

Tramwaju na Rudę przecież nie odbudują, bo skomplikowałoby to ruch na
        Pabianickiej... (jak słyszę takie rzeczy to ręce opadają).
        Sz.K.

A czy widzicie że z roku na rok Ruda to coraz większe zad...e.
        • Gość: flip Re: powiedzmy otwarcie: IP: *.p.lodz.pl 16.01.04, 22:10
          z roku na rok Lodz to coraz wieksze zadupie.
          • Gość: Bart Re: powiedzmy otwarcie: IP: *.tpnets.com 17.01.04, 03:07
            Jakby linia na Rudzkiej wciaż istniała, to bardziej opłacałoby się zdewastować
            wagony w zajezdni: wybić szyby, pomazać pudło. Przecież pętla to była tam
            niemalże w lesie, za ulicą jeszcze większy las i jeszcze większa mordownia.
            Tłumów w 50 nie ma, chyba że starsze osoby wracają albo jadą na cmentaz (a
            robią to codziennie). Na Rudzie nie ma wielkich osiedli do których trzeba
            dowozić tysiące ludzi.
            A fak faktem, że Łódź wymiera.
            • Gość: barnaba Re: powiedzmy otwarcie: IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 17.01.04, 20:14
              No, bez przesady. Przez tyle lat nikt tam wagonów aż tak nie demolował.

pozdrawiam
        • Gość: STUDI Moja propozycja IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.01.04, 20:19
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=10192727&a=10225868
          Tak niewiele trzeba.
          To jest jak najbardziej realne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka