Dodaj do ulubionych

Gdzie dobrze i tanio zjeść?

IP: *.telan.pl 15.01.04, 06:59
Witam forum łódzkie! Ponieważ zawitam w weekend do Waszego miasta po raz
pierwszy, poradźcie, gdzie głodny człowiek zje dużo, dobrze, tanio i bez
nieciekawego towarzystwa. Dzięki i pozdrowienia ze Szczecina, czyli znad morza
:-)))
Obserwuj wątek
    • yaa Re: Gdzie dobrze i tanio zjeść? 15.01.04, 09:29
      To Szczecin jest nad morzem ??? Myślałem że nad zalewem. ;-)
      A co do knajp to w Łodzi Ci u nas dostatek, Z pewnością znajdziesz coś dla
      siebie, niezależnie od kuchni jaką lubisz. Ja osobiście polecam, jeśli lubisz
      kuchnię grecką restaurację "Akropol" na ul. Traugutta 9. To jedna z lepszych
      greckich knajp w Polsce.
      Dobre jedzenie można znaleźć też w kilku pubach - yaa polecam swój ulubiony
      Irish Pub na Piotrkowskiej 77.
      Jeśli pizza to czywiście w jednej z najlepszych pizzeri w Polsce - "In Centro"
      na rogu Piotrkowskiej i Mickiewicza.
      Pozdrawiam
      Yaa
      • Gość: mat28 Re: Gdzie dobrze i tanio zjeść? IP: *.interserwer.pl 15.01.04, 11:44
        In Centro może było dobre, ale jakiś czas temu. Latem byłem tam ze znajomymi z
        Poznania - nie dość, że dostaliśmy niedopieczone pizze z prawie surowym mięsem
        to jeszcze nie daliśmy rady jej zjeść z powodu roju os, który dokuczał
        wszystkim klientom tej pizzerii. A obsluga nawet nie kiwnela palcem, zeby cos z
        tym zrobic. Goscie postawili po prostu na ilosc a odpuscili sobie jakosc, ale w
        ten sposob dlugo nie pociagna.
        Jesli pizzeria to polecam Antonio (rog Piotrkowskiej i Nawrot) - pizze sa duze
        i smaczne.
    • michael00 Bar Stokrotka na Widzew 15.01.04, 10:13
      Mielony + ziemniaki + surówka z czerwonej kapusty + kompot = 5.80 zł
      Mnie smakuje i niedrogo :-)
      • Gość: mat28 Re: Bar Stokrotka na Widzew IP: *.interserwer.pl 15.01.04, 11:40
        Pytałeś, z czego jest ten mielony?
        • michael00 Re: Bar Stokrotka na Widzew 15.01.04, 11:59
          Gość portalu: mat28 napisał(a):

> Pytałeś, z czego jest ten mielony?

Nie, nie mam w zwyczaju. Podobnie jak nie pytam w innych restauracjach, czy barach, budkach, sklepach, rynkach.
          • yaa Re: Bar Stokrotka na Widzew 15.01.04, 12:01
            Może tak i lepiej...słodka nieświadomość...
            Od czasu jak się dowiedziałęm z czego robią parówki i pasztaeiki w puszkach to
            nie biorę tego do ust a kiedyś tak lubiłem...
            Pozdrawiam
            Yaa
            • michael00 Z czego ten kotlet? Z patelni panie, z patelni! 15.01.04, 12:11
              yaa napisał:

> Może tak i lepiej...słodka nieświadomość...
              > Od czasu jak się dowiedziałęm z czego robią parówki i pasztaeiki w puszkach to
              > nie biorę tego do ust a kiedyś tak lubiłem...
              > Pozdrawiam
              > Yaa

W zasadzie to można tak powiedzieć o wszystkim i wszędzie - że nie wiadomo z czego itp.
              Chyba, że proces rozwoju i potem przetwarzania obserwuje się nieustannie, czyli oglądamy świnkę od narodzin aż do podania na stół.
              No i trzeba patrzeć, czy aby kucharz nie napluł do garnka, lub coś jeszcze gorszego.

Nawet jak sam kupię mięso i zrobię kotleta, to też nie wiem, co z tym mięsem działo się wcześniej.

Także ryzyko popadnięcia w paranoję (?) i śmierć głodowa są na wyciągnięcie ręki.

I jak mi skamkuje - to jem.
      • uerbe Re: Bar Stokrotka na Widzewie 15.01.04, 13:51
        michael00 napisał:

> Mielony + ziemniaki + surówka z czerwonej kapusty + kompot = 5.80 zł

Brzmi ciekawie (zwłaszcza po kilku godzinach zajęć)... gdzie to jest dokładnie,
        jeśli można spytać?
        • michael00 Re: Bar Stokrotka na Widzewie 15.01.04, 14:35
          Puszkina/Przyjaźni w tym pawilonie obok SP 34. O ile nie pokręciłem czegoś ... :/
          • uerbe Re: Bar Stokrotka na Widzewie 17.01.04, 19:31
            michael00 napisał:

> Puszkina/Przyjaźni w tym pawilonie obok SP 34. O ile nie pokręciłem
            czegoś ...

Przypomniał mi się bar z sajgonkami i innymi takimi w pawilonie koło kiosku -
            wyskakiwałem tam na okienkach w czasie praktyk w swoim starym liceum... ale to
            trochę [OT], bo między pojęciami "smaczne" a "jadalne" przepaść spora...
    • Gość: lotos Re: Gdzie dobrze i tanio zjeść? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 10:17
      Dobrze i niedrogo karmią w Sfinksach na Piotrkowskiej. Shoarma kosztuje
      średnio ok. 13 zł. i jest to potężna porcja dobrego i niespapranego jedzonka.
      Unikać rosołu arabskiego. Bardzo dobra kawa po irlandzku, ale ona w ogóle jest
      dobra. Sfinksów nie należy mylić, z lokalem przy ul. Piotrkowskiej 270, który
      charakteryzuje się ohydnym ogródkiem, przypominającym zagrodę dla bydła. Czy
      ogrodnik miasta śpi?
      • ixtlilto Re: Gdzie dobrze i tanio zjeść? 18.01.04, 19:02
        Jak już zostało wspomniane jedzenie sphinxo-podobne, to ja zaproponuję "kebab
        house" ul. Piotrkowska 91 (tuż przy Saspolu- takim dużym, nieczynnym domu
        handlowym na rogu Piotrkowskiej i Andrzeja Struga).

menu: www.menuonline.pl/menu/menu.php?mode=menu&nid=27&start=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka