Gość: wyborcza IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 21:08 OK, chcę referendum, wiem jak zagłosuję, no pan prezydent musi odejść, ale niekoniecznie chcę pana młodego z SLD... mało dobrze mu z oczu patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elena Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 21:11 A ja na żadne referendum nie pójdę. Nie pozwólmy,żeby frekwencja w tym pseudoreferendum przekroczyła 29%. Przecież tym komuchom chodzi tylko o bezpłatną kampanię wyborczą. Bezpłatna dla nich, bo za wszystko zapłacimy my. I przyjrzyjcie sie uważnie Jońskiemu - organizatorowi tego referendum. Normalnemu człowiekowi niedobrze robi się po bliższym zapoznaniu się z tym osobnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy trzeba pójść i zagłosować za Kropą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:23 Na referendum trzeba pójść i zagłosować za Kropą, tylko po to, aby kojot Joński nie dorwał sie do koryta. Niestety tylko taki język w przypadku tego osobnika pasuje - sorry - to niebezpieczny i bezwzględny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
irjanas Re: Referendum 10 lub 17 stycznia 22.10.09, 00:37 A mnie mdli na widok obecnego prezydenta Łodzi. To jest referendum za odwołaniem Kropiwnickiego a nie wyraz poparcia dla SLD. Po ewentualnym odwołaniu miastem będzie zarządzać mianowany komisarz, az do czasu nowych wyborów miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 09:17 przede wszystkim chodzi o zademonstrowanie postawy obywatelskiej. Dość rządów bolszewickich pod transparentem bogoojczyźnianych haseł. Za rozwalenie Teatru Nowego należy mu się utrata stołka. Dwukrotnie pogrążył teatr. Haniebnie postąpił nie licząc się kompletnie z opiniami ludzi kultury. Bolszewizm w najgorszym wydaniu. Niech pełni całodobowe warty w czapce i szarfie pod pomnikiem Piłsudskiego skoro uważa się za prawdziwego patriotę. Tam go widzę i jego "wierny" dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofil Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.smrw.lodz.pl 22.10.09, 12:21 sorry, ale za te bzdury co wypisujesz to nawet nie da się Ciebie skomentować w kulturalny sposób. Jacy bolszewicy?? jacy bogobojczycy?? jakie w ogóle co?? GDYBY nie Kropa to byśmy do tej pory mieli gó..., bo rządy PO mają w dupie łódź!! Każdy rząd zresztą miał nas w dupie!! A kto załatwił inwestorów zza granicy?? Ciekawe jakby miał to zrobić siedząc w Łodzi?? Należysz to tłumu!! A tłum zawsze się myli i to jest podstawowa zasada!! BO tłum to półgłówki, które lecą za populistycznymi hasłami. Racje zawsze ma mniejszość bo ludzi inteligentnych jest zawsze mniej!! A Ty dalej pokrzykuj razem z Wałęsą, Tuskiem, SLD i Lepperem. Ja wolę słuchać inteligentnych. nie mylić z inteligencją polską czy wykształciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.4web.pl 22.10.09, 13:04 To proszę o konkretne dane jakich to inwestorów wyjeździł Kropiwnicki i co oni zrobili, bo z Dellem itp. rozmowy prowadzili już poprzednicy. Prezydent Wrocławia siedzi w swoim mieście i do Wrocka ściągają naprawdę porządni inwestorzy (tacy, którzy dobrze płacą pracownikom i inwestują w nowe technologie, osrodki badawcze, a nie spowadzają mieszkańców do rangi taniej siły roboczej, a miasta do poziomu zagruzowanego parkingu). Proszę o listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba do irjanas IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 23:06 irjanas masz rację, że w referendum nie wybieramy kolejnego Prezydenta ale zapomniałeś o drobnym fakcie: z naszego, i tak skromnego budżetu wypłynie niepotrzebnie kilka milionów złotych, nie tylko na referendum ale również: - na wybory uzupełniające na prezydenta, który będzie rządził do normalnych wyborów, czyli do listopada 2010 (dokładnie 6 m-cy) - na normalne wybory w listopadzie. Kłamczuchy z SLD zapomnieli o tak DROBNYM fakcie, ze Premier może powołać komisarza jedynie na 3 (trzy!) miesiące, czyli np luty, marzec, kwiecień. W kwietniu muszą odbyć się wybory uzupełniające!!!! Skoro KROPA i tak nie będzie startował to czy naprawdę nasze miasto nie ma innego przeznaczenia tych pieniędzy?? Brakuje na wszystko, a wy chcecie sfinansować kampanie wyborczą SLD i to 3 razy - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyku Kropa IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 23:14 Tu już nie chodzi, czy referendum będzie kosztować 300.000 czy milion, skoro SLD mówi, że 300.000, to choć powinniśmy podchodzić do tego z dystansem to jakoś im wierzę, do tej pory tylko miasto podważyło tą kwotę, a wiadomo że to opozycji w tej sprawie. Chodzi o sam fakt odwołania Kropy, on sobie odejdzie za rok, właśnie - odejdzie. Zrobił tu burdel, olał miasto, naopalał się za nasze pieniądze tu i tam i co? Ma tak sobie odejść? Nie! Ma dostać od Łodzian policzek, a że to będzie kosztować 300.000? Na łodzianina to wyjdzie groszowa sprawa, podziel 300.000 na 750.000. Nie jeden zapłaciłby krocie, żeby go odwołać lub wyrazić co o nim czuje, My możemy to zrobić za jedyne 50 groszy od głowy, dla mnie promocja i duma, żeby dać mu policzek przed odejściem. Gromkie won dla tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyku Re: Kropa IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 23:15 A poza tym zgłosi się dużo osób, co w komisjach nawet zasiądą społecznie, więc ta kwota może naprawdę spaść do śmiesznej sumy, a przez najbliższy rok Kropa na pewno wyda kolejne setki tysięcy na podróże z radnymi z PIS-u, których też rozliczy się w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Re: Referendum /odp.dla Elena/ 22.10.09, 08:54 Podziwiam naiwność osoby ELENA.referendum jest ponad podziałami partyjnymi,dla dobra łodzian.Jedynie SLD uczyniło to posunięcie,aby odwołać NAJGORSZEGO PREZYDENTA /ranking/ w Polsce.Proszę powołać u siebie do czynu rozum ,a nie nienawiść. GRAŻKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejskiintelygent Re: Referendum /odp.dla Elena/ IP: *.smrw.lodz.pl 22.10.09, 12:25 jakbyś nie wiedział to /ranking/ nie oceniał prezydenta tylko jego poparcie wśród Łodzian. Jest to dyskretna różnica nie?? Bo jeśli byś poczytał specjalistów to byś wiedział że Łódź jest jednym z lepiej rozwijających się miast w Polsce i w przyszłości dzięki temu "wstrętnemu" prezydentowi może się stać jednym z najważniejszych węzłów komunikacyjnych w Europie!! Ale tek jest jak się jest dyletantem opierającym swoją wiedzę na wiadomosciach w TVN i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Referendum /odp.dla Elena/ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 14:10 Jeśli w ogóle Łódź ma jeszcze szanse to dzięki Belce (podprowadził autostradę do Strykowa, fakt dokonany, jakby nie on Krakówek i inne miasta do dziś szarpałyby planami w swoją stronę i w ogóle nie byłoby autostrad) i Grabarczykowi. I dzięki zwykłym Łodzianom, którzy jeszcze mimo kłód rzucanych pod nogi przez UMŁ z panią od ŁSI w roli głównej jeszcze usiłują prowadzić swoje interesy normalnie. Jeśli Łódź się jeszcze nie wyludniła całkowicie to pomimo działalności Kropiwnickiego, a nie dzięki. Sztandarowym hasłem Kropy swego czasu była blokada powstania Manufaktury. To jest obraz jego "mądrości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Referendum /odp.dla Elena/ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 23:22 Pani Grażyno Stępowska, a co takiego to Pani SLD zrobiło dla Łodzi? Co zrobił dla Łodzi Pan Prezydent PANAS ze swoim dworem, PAN JAGIEŁŁO ze swoją dziwną pracą magisterską, której nie pamietał ani tematu, ani promotora, co zrobił Pan KLIMCZAK, udający, że jest magistrem, choć nie był, co zrobił dla Łodzi Pan Wojewoda Makowski, czy Marszałek TEODORCZYK??? Co zrobili Panowie: Joński, Gasiński, Pęczak, Panek, Skwarka, Pani Adamska(obecnie Makowska) - poza odebraniem dzieciom ojca, oczywiście. Co ONI WSZYSCY ZROBILI ???? Może ktoś coś pamięta? I za to NIC chcecie finansować ich kampanię wyborczą? Czy 7 lat to tak długo, że już się nic nie pamięta? KROPA nie jest ideałem i z roku na rok JEST coraz gorszy ale do diabła, skoro wytrzymaliśmy 7 LAT, to jeszcze te 10 miesięcy wytrzymamy, a kasa, która pójdzie na referendum, przedterminowe wybory uzupełniające w kwietniu i normalne wybory jesienią - chyba się lepiej przyda na inne cele - choćby remont Piotrkowskiej, czy tych slamsów nazywanych starym budownictwem mieszkaniowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.4web.pl 22.10.09, 08:56 To idź i głosuj przeciwko - referendum nie jest nieuczciwe. Poza tym, rządzi teraz PO i to ona ustali zarząd komisaryczny, a nie SLD! Referendum niezależnie od tego, kto zbierał głosy to najbardziej demokratyczna procedura - wreszcie mieszkańcy mają szansę być wysłuchani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 10:03 A ja poszłabym nawet jakby organizował to PiS. Daję sobie rękę uciąć, że jesteś nowy w Łodzi. Brak pragmatyzmu i kierowanie się ideologią nawet jeśli przynosi ona zgubę to cechy rozpoznawcze nie-lodzermenscha. Kropiwnicki zrujnował Łódź, mnie to wystarczy., Trzeba było dbać o miasto, żadne LSD nie miałoby na czym robić kampanii i próbą odwołania tylko by sobie zaszkodzili :-).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyt_34 Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 21:18 Lubie ludzi konkretnych. Na poczku myślałem że blefują z tą zbiórką podpisów. Sam się podpisałem dopiero po 3 tygodniach jak zobaczyłem ,że akcja ma szanse. Dobrze, że nie czekają i składają od razu. A co do ludzi młodych, powiem krótko w końcu młodzi ludzie w polityce. A Panu Jońskiemu dziękuje za dobrze zorganizaowaną akcję. Bo krytykantów Kropiwnickiego jest dużo ale tylko on potrafił powiedzieć podróżnikowi STOP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsylon A co ma Joński do zaproponowania!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:26 Polityka, przekłamania, polityka, przekłamania....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_terlecki Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.retsat1.com.pl 21.10.09, 21:27 Widac ,że pisze sflustrowany urzędnik,który atakuje Pana Jońskiego za to że udalo mu się zebrać podpisy. Wstyd jakimi metodami się posługują ludzie od Kropiwnickiego i Tomaszewskiego. Ja jestem dumny ,że moglem się podpisać w sprawie odwołania Pana Prezydenta Kropiwnickiego i obiecuje Panu JOńskiemu ,że cała moja rodzina pójdzie na referendum choćby było - 30 na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Pan prezydent musi odejść, a kto po nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:28 Nie wierzę, że ta przyśpieszona zmiana wyjdzie nam na dobre. Komuchom tak, Łodzianom - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 21:36 Czyżby urzędnicy od Kropiwnickiego zaczeli się bać Jońskiego? Oj widzę ,że na forum kilku chyba tylko wchodzi aby go atakować i to w taki wredny sposób. Ja nie znam Pana Jońskiego, ale podoba mi się że miał odwagę, podkreślam miał odwagę spróbować zebrać podpisy. Udało mu się. Ale myślę że zwyciężyła Łódź, bo jest szanse, że uwolnimy się od nieudolnego Prezydenta Kropiwnickiego. Czy ktoś wie kiedy wraca Pan Kropiwnicki z Izraela? jestem ciekaw jaką będzie miał minkę razem z tymi swoimi kolegami na widok 85 tyś podpisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coddie Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 22:14 Wali mnie Joński czy jak on się tam nazywa. Na komuchów w życiu nie zagłosuję, ale Bogu dziękuję, że się taka inicjatywa pojawiła. Kropaszenkę przegnać - bezcenne. W rankingu szkodliwości dla PL zajmuje drugie miejsce, zaraz po Prezesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Odwołać Kropiwnickiego natychmiast IP: *.lodz.mm.pl 21.10.09, 22:04 Kto jeżeli nie SLD ma organizować referendum. Przecież PO+PiS=AWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 22:08 Niezależnie od SLD 85 tys łodzian aktywnie wyraziło swoja opinię o działalności obecnego Prezydenta Miasta. Dokładając do tego choćby 20% tych co to im sie nie chciało podpisywać, ale sa podobnego zdania - to nie jest laurka dla obecnych władz. Natomiast zupełnie (bardzo) odległą jest kwestia wyboru nowego Prezydenta i nie ma co łączyć tego potencjalną z wygraną SLD. Na razie będzie referendum o odwołaniu lub nie. Będę głosować za odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinks mylisz się misio IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 23:44 referendum nie jest oderwane od wyborów nowego prezydenta i wcale nie takie odległe. TUSK powołać może KOMISARZA dla Łodzi jedynie na 3 miesiące, a potem .... wybrać musimy w wyborach Prezia na czas do normalnych wyborów, czyli 5-6 miesięcy i dopiero na jesień będą normalne wybory. Może KROPA nie jest najbardziej wymarzonym prezydentem ale czy dla PRZYJEMNOŚCI jakiegoś jońskiego, czy makowskiego mamy wywalić w błoto 3 razy tą samą kasę. Jakoś nie wierzę w to, co ktoś wcześniej napisał o tych chętnych, co to społecznie zasiądą w komisjach wyborczych. W ostatniej kampanii nie było chętnych nawet za kasę. A jeśli za kaskę - to policzcie sobie: w Łodzi mamy chyba ok. 400 komisji, każda partia albo koalicja, czy porozumienie, które wystawi swojego kandydata na prezia ma prawo wystawić do KAŻDEJ komisji wyborczej swojego przedstawiciela. W ostatnich wyborach mówiło się chyba o 8-10 partiach uczestniczących w wyborach, czyli: minimum 350 komisji pomnożone przez min 8 partii pomnożone przez min 150 zł i jeszcze razy 3 (referendum, wybory uzupełniające i normalne) - to już prawie 1.300.000zł (milion trzysta tysięcy zł), a do tego jak sądzę: przygotowanie lokali wyborczych, papierów do głosowania, ochrona, przejazdy z głosami i protokołami, kampania medialna itp, itd - i jak to się ma do tych 300.000zł, które obiecują lewicowe kłamczuchy ??????????? Taka to prawda jak to, że ONI potrafią cokolwiek zrobić. Zresztą gdyby potrafili to nie przerżnęliby z takim wynikiem wyborów 2002 zaraz po SWOJEJ WSPANIAŁEJ KADENCJI W KTÓREJ MIELI W RADZIE MIEJSKIEJ CHYBA 44 RADNYCH, MIELI SWOJEGO MARSZAŁKA I WOJEWODĘ !!! A ilu ich wybrali Łodzianie po tych wspaniałych rządach ?? 7, czy 8 ? To najlepiej świadczy o tym jak pracowali i co potrafią, nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam Nareszcie ten obibok odejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 22:08 mam nadzieję, że brud i smród zniknie z miasta. Kropie to nie przeszkadzało. Widocznie w domu ma tak samo. Są ludzie którym niestety to przeszkadza. Precz z Kropiewnickim. Niech jedzie sobie do tego Izraela na stałe. Niech tam pyta ludzi gdzie mają czapkę. Niech tam ma wszystkich w dupie, bo w Łodzi już wszyscy go mają w dupie. Przykro, że łodzianin, nie potrafi dbać o swoje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Jaki łodzianin???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 10:08 On się urodził w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 22:43 Świetan akcja!!!Gratulację dla pana Jońskiego!Wreszcie ktoś odważył się pokazać,że pan Kropiwnicki jednak nie powinien się czuć tak bezpiecznie na swoim stołeczku.I 85 tyś łodzina to potwierdziło.Z ogromną przyjemnością odwołam pana prezydenta w referendum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 23:01 No tak...widać,że pierwszych kilka komentarzy jest dziełem ludzi obsadzonych przez Kropiwnickiego.Krytykują pana Jońskiego nie zaminiwszy z nim zapewne jednego zdania.Człowiek podjął konkretne działanie,bo podobnie jak większość łodzian ma już dość tego co dzieje się w naszym mieście.Jestem całym sercem za doprowadzeniem tej akcji do końca-powodzeniem w referendum i mam nadzieję,że wreszcie nasze miasto uwolni się od bezwzględnego,pozbawionego uczuć pasożyta jakim jest tzw. prezyden Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 23:31 Joński odważył się rozpocząć szalenie kontrowersyjną akcję. 85.000 mieszkańców Łodzi odważyło się powiedzieć NIE. To już nie jest żart polityczny. To już nie jest rozróba zorganizowana przez SLD. To jest świadomy i odważny protest mieszkańców przeciwko urzędnikowi, któremu Urząd Miasta pomylił się z Ministerstwem Spraw Zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata No tak - magdaleno IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 23:55 a jaki STOŁEK pan Joński obiecał TOBIE? Warto dla niego tak się szmacić?? Jakaż to większość Łodzian poparła referendum? Czyżby 85 tys z ponad 750 tysięcy mieszkańców to była większość? No chyba wg wyliczeń Jońskiewiczów, bo dla normalnych ludzi to trochę powyżej 10 % ( dziesięciu procent!). I nie ubliżaj waćpanna urzędnikom, bo na stołku od jońskiego TEŻ BĘDZIESZ URZĘDNIKIEM - tylko gorszego gatunku, bo nie umiejącym liczyć. A w przeciwieństwie do poprzedniej ekipy, która nawet sprzątanie tych zabagnionych starych kamienic np na Bałutach ZLECAŁA FIRMIE SWOJEGO PRZEWODNICZĄCEGO SLD DZIELNICY BAŁUTY - ŁAwickiemu_ ZA PRZYZWOLENIEM TAKICH KUMPLI JAK PANAS, JAGIEŁŁO, CZY SKWARKA - to ekipa KROPY - to ANIOŁY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 23:51 Pani Majerowska-Dudek 30 dni!!!! 30 dni liczenia głosów, chyba żart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak długo , ale to przecież Łódź i urzędy:(..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 00:24 Ja proponuję termin Święta Trzech Króli :D Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Referendum 10 lub 17 stycznia 22.10.09, 00:35 A ja mam tylko jeden apel: niech ludzie nie zniechęcają się do referendum tylko dlatego, że zawdzięczać je będziemy SLD (na które, mimo lewicowych sympatii, również nigdy nie głosowałem i głosować nie zamierzam)... na jak najszybszym odejściu Kropiwnickiego zależeć powinno wszystkim zależącym na dobru miasta Łodzianom, niezależnie od ich preferencji politycznych. Taka jest prawda: prezydent Kropiwnicki się po prostu nie sprawdził, miasto pod jego panowaniem zmieniło się na gorsze i ważne, mam nadzieję, referendum, będzie po prostu symbolem "wdzięczności" mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropaszenka Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 02:49 Powiem jedno - za czasów Kropy l. ludności Łodzi spadła o kilkadziesiąt tys. - jasne miasto starzeje się, jest dużo osób w podeszłym wieku, ale jaka była alternatywna dla wielu młodych, którzy wyjechali? Dell? Gdzie zapieprza się 50% ciężej niż w Limerick a pensje niskie, kropa wesoły bo inwestycja jest a Dellowcy tysz, bo tania siła robocza. Kropiwnicki co przez te kilka lat kadencji zrobiłeś, żeby l. ludności Łodzi tak drastycznie nie spadała? Kto spłaci kredyty zaciągnięte przez miasto, gdy w 2030 r. będzie łodzian może 600.000 w takim tempie?...Spójrzcie - w 1988 było nas 850.000 i wszyscy się w Łodzi mieścili, teraz jest 100.000 mniej i nagle brakuje mieszkań, chociażby socjalnych,a przecież wiele osób mieszkało w gminnych, wiele powyjeżdżało, jest masa pustych mieszkań...kompletnie nie zachęca się ludzi do osiedlania w Łodzi, na rewitalizację kamienic wydaje się niewiele więcej niż na podróże kropy przez całą kadencję, kredyt 300 mln powinien iść właśnie na rewitalizację kamienic w centrum! Żałosna władza, oby wreszcie zostali wybrani ludzie, którzy kochają to miasto i prócz kaski co miesiąc, wkładają w pracę serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.4web.pl 22.10.09, 09:07 We Wrocławiu miasto wykupuje lub otrzymuje w zamian za grunt jakiś procent mieszkań TBS-ów. Pan Tomaszewski nie wpadł na tak prosty pomysł - woli wyburzać całe kwartały (łącznie z zabytkami) i stawiać TBS-y na zasadach zupełnie komercyjnych, z nikłymi korzyściami dla miasta. Nie powstają nowe mieszkania, bo żaden bank nie da kredytu taniej sile roboczej czyli nam, łodzianom. Kamienice się sypią, bo nikt o nie nie dba (nie może liczyć na żadne wsparcie ze strony miasta, które przez dziesięciolecia zaniedbywało budynki)- inne miasta uchwalają zachęty finansowe, organizują spotkania z kredytodawcami. A Kropa lata i przywozi zza granicy rozwalających miasto spekulantów. Niech się rozliczy, jakie konkretne inwestycje były następstwem jego "misji gospodarczych"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Ot durność ULI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.10.09, 00:08 Ula jesteś z SLD, czy sama z siebie jesteś taka durna? Jeśli nie odróżniasz komercyjnego WTBS-u od miejskiego TBS-u to nie wypowiadaj się w sprawach NASZEGO MIASTA. Dla tych, którym przysługuje mieszkanie komunalne w TBS-ie żadne kredyty potrzebne nie są, a kto ma kasę i chce mieszkać w blokach WTBS-u - TO NIECH PŁACI! Tam biednych nie ma! Nie rób ludziom wody z mózgu, wystarczy, że TOBIE zrobili! Zacznij już się modlić o rozum, bo potem będzie za dużo chętnych. Już raz nie-PiS-owcy, którzy głosowali na KACZKĘ na prezydenta, bo tak ładnie opowiadał czego to nie zrobi - kajali się przed Polakami. Po referendum będzie czas na takich samych nie-SLD-owców którzy zagłosują za wnioskiem SLD, bo im zrobiono wodę z mózgu, a potem przyjdą sie Kajać przed resztą społeczeństwa. GRATULUJĘ ODWAGI - BO BYĆ DE..BILEM BEZ WŁASNEGO ZDANIA, POWTARZAJĄCYM JAK MANTRĘ KŁAMSTWA INNYCH - TO TEŻ ODWAGA, TYLE ŻE NIECO INNEGO GATUNKU. A przez te dziesięciolecia to też ekipa KROPKA zaniedbywała te kamienice, czy może KOMUCHY - jak sądzisz "mądra-inaczej" ULU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal się w łeb! Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 17:40 na gorsze?! przestań człowieku pie...ć za przeproszeniem. Jakoś nie pamiętam, żeby wcześniej było lepiej. A taki symbol, który sporo kosztuje i nie przynosi nic w zamian mieszkańcom to sobie w dupę wsadź! W polityce nie ma miejsca na mszczenie się. Liczy się zimna kalkulacja. Podziękowanie Kropie wcześniej nie daje nam żadnych korzyści, żadnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I tyle Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 18:34 Amnezja Ci dolega. Było lepiej. Przykłady? Np. Plac Dąbrowskiego nie był kiczowaty, tylko był spójny architektonicznie. Stał browar Anstatta i parę innych zabytków. Kamienice REMONTOWANO, a nie burzono w tempie hurtowym. Gdzie się Kropa przeciwstawił? Przy zaszczanym Dworcu Fabrycznym, akurat tam gdzie jest to uzasadnione koniecznością rozwoju miasta (połączenie z szybką koleją), a nie prywatnym interesem jakiegoś starozakonnego. Jak dla mnie to facet celowo działa przeciw miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrobi Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 07:46 jestem na "tak", za odwolaniem Pana "K", ale przyjdzie swołocz z LSD, wiec obydwie opcje nie sa dobre dla tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
patsywojt Re: Referendum 10 lub 17 stycznia 22.10.09, 13:19 SLD przyjdzie tylko jeśli nastąpi nagły przewrót rządowy i komisarza nie będzie nominować PO lub jeśli za rok uzbierają odpowiednia liczbę głosów, co wątpliwe. Jakoś pomieszałeś/aś zupełnie różne kwestie - odwołanie prezydenta z wyborem nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Od lat w UM i Urzedzie Wojewódzkim oraz spółkach IP: *.anonymouse.org 22.10.09, 07:50 podległych rezydują te same "mordy". Raz tu raz tam - z zawodu dyrektorzy, kierownicy, urzędasy. MPK, MPO, ZDiT, ŁSI, Wodociągi, ŁSE, Lotnisko, Szpitale.... wszędzie przewijają te same osobniki od lat. Co robi w Łodzi np PSL z zawianym panem Stasiem O. Inne partie robią to samo. Trzeba wreszcie pozbyć się tych pierdzistołków którzy w swojej uległości i dbanie o miejsce przy korycie będą się płaszczyć i podlizywać każdej władzy. Czas generacyjnej wymiany ludzi, większość tych starych chce żyć dostatnio bo dawno temu coś tam coś tam kiedyś zrobili. Nie liczy się interes miasta tylko trwanie na stanowisku. Na wyborach prezydenta miasta pamiętajmy o tych którzy nic nie robiąc szkodzili miastu - niezależnie od opcji politycznej. Tzw. łodzianie w Warszawie na stanowiskach ministerialnych szybko zapominają o Łodzi - budzą się przed wyborami jak zależy im na głosach wyborczych. Co dla Łodzi zrobili: pani Katarasińska, Grabarczyk, Drzewiecki, Miller i inni? Nic zajmują się tylko walkami politycznymi w Warszawce. Naszym przekleństwem jest brak opcji wyborczej głosowania na konkretne osoby a nie na partie które wpychają swoich na pierwsze miejsca list wyborczych - przez to wybory stają się farsą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL Re: Od lat w UM i Urzedzie Wojewódzkim oraz spółk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 10:21 Miller jest żyrardowianinem (100 km od Łodzi a 40 od warszafki), Katarasińska jest komorniczanką, zaś Grabarczyk robi akurat bardzo dużo - wbrew lobby krakowsko-gdańsko-białostłłocko-warsiafskiemu w drogownictwie i kolejnictwie, które hamuje budowę polskiej infrastruktury drogowej i kolejowej TYLKO dlatego, żeby Łódź za bardzo nie urosła. Na marginesie - nie popieram (już) PO, zwłaszcza łódzkiego, ale Grabarczyk jest wyjątkiem. Tylko Belka w zakresie transportu zrobił więcej - szybciutko doprowadził A2 pod Stryków, aby nie pojawiły się wyższe racje, że A2 ma biec przez Kutno, Kiernozię oraz Sromów, a nie przez Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Referendum -i Kropa znowu w Izraelu 22.10.09, 08:43 Wielka prośba do organizatorów akcji odwołania "wędrowniczka". Propagujcie "na okrągło"w środkach masowego przekazu,na ulicach uczestnictwo łodzian przy urnach. SKANDAL PREZYDENT ZNOWU W IZRAELU PO CO TAM jeździ bez przerwy? Kto wreszcie położy temu kres! Kto rozliczy Tego pana z wydanych naszych pieniędzy?Chyba są w Łodzi instytucje powołane do rozliczania nieprawidłowości postępowań osób zajmujących eksponowane stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koni grastep00-czyli Pani Grażynko Stepowska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.10.09, 00:16 wszak Pani jest na emeryturze i ma Pani dużo czasu i może Pani promować referendum i swoich przyjaciół z SLD sama. Po co pośrednicy? Choć te "00" w pani nazwie świadczy o wszystkim, tak o referendum jak i o pani. GRATULUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.mnc.pl 22.10.09, 08:54 Jak dla mnie jest to marnowanie pieniędzy gdyż i tak już niedługo są wybory które zweryfikują czy przyjdzie ktoś inny czy nie. A tak to znów kilkaset tysięcy trzeba wydać na karteczki i ludzi...GŁUPOTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.4web.pl 22.10.09, 09:11 A może zaproponować ludziom siedzenie w komisjach za darmo? Jestem chętna! Takiego pseudo prezydenta należy UKARAĆ, by jego następcy LICZYLI SIĘ Z GŁOSEM MIESZKAŃCÓW i to nie tylko przy okazji wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Ludzie przestańcie marudzić, idźcie na referendum! IP: 195.47.201.* 22.10.09, 09:00 Mozna lubic albo nie SLD, ale jedynie Oni odważyli sie na temn krok!!!Nie macie moralnego prawa obrażac ludzi przede wszytskim młodych ludzi, którzy bardzo ciężko pracowali przez te 2 miesiące, aby można było doprowadzić do referendum.Każdemu nie podoba się Kropa, bo wiemy, że nic dla Łodzi nie robi, ale kiedy pojawiła sie grupa młodych ludzi, którzy coś chcą zrobić dla tego miasta od razu krytykujecie, obrażacie, wyzywacie od komuchów!!Ludzie zstanówicie się.Przestańcie pieprzyć bez sensu tylko idźcie na referendum i odwołajcie Kropę!I ja mieszkanka Łodzi bardzo chcę podziękowac sa świetnie przygotowana akcję Panu Jońskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Ludzie przestańcie marudzić, idźcie na refere IP: *.4web.pl 22.10.09, 09:14 Przyłączam się do gratulacji - przekupione posadkami PO stchórzyło! Czas myśleć na kogo głosować w wyborach - czy są w Łodzi ludzie, którym zależy na tym mieście??? Kto powinien kandydować, komu jesteśmy skłonni zaufać, skoro nie ufamy politykom? Czas na społeczników - nie jesteśmy skazani na głosowanie wg partii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak 17 stycznia nowe osfobodzenie IP: *.centertel.pl 22.10.09, 11:11 już jedno było - dzięki lewicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov Re: 17 stycznia nowe osfobodzenie IP: 66.230.230.* 22.10.09, 11:28 Mam w głębokim poważaniu te Wasze wybory i odwoływanie "kropka". Ci cudowni społecznicy z SLD, którzy tak oddają się sprawie, też chcą trochę pochapać. To miasto nigdy nie będzie miało dobrych władz, za dużo motłochu tu mieszka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepiacz No cóż IP: 194.176.201.* 22.10.09, 14:05 Najpierw: > Mam w głębokim poważaniu te Wasze wybory i odwoływanie "kropka". A potem: > To > miasto nigdy nie będzie miało dobrych władz, za dużo motłochu tu mieszka! Gratuluję konsekwencji i samokrytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Kto za to zapłaci ??????????????? IP: 212.191.132.* 22.10.09, 11:48 A kto za to zapłaci? przecież ustawowe wybory są na jesień 2010 roku. Pytam po co ta szopka ? Ewentualny nowy Prezydent na trzy miesiące ??? Prokurator dla opozycji za niegospodarność publicznymi pieniędzmi i brak wyobraźni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.smrw.lodz.pl 22.10.09, 12:13 okej jesteś idiotą, który wierzy we wszystko co mu POwie. okej! ale po co wydawać kasę na referendum?? po SLD robi kampanię za nasze pieniądze?? KAŻDY kto podpisał tę petycję jest IDIOTĄ!! KAŻDY!! i okrada własne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:56 To smutne, ale jak widac prawdziwe. Żyjemy w miescie ludzi szarych, zabieganych, którym można wcisnąc wszystko. I tak gazety, SLD wmówiło mieszkańcom, że mają złego prezydenta - nie ważne jest ile się w Łodzi pozytywnego wydarzyło, nie ważne sa inwestycje, których nie ma w innych miastach. Ważne są korki i zatory na drogach, brudne ulice i inne wymyślone zarzuty. Nie jestem z UMŁ, ale widzę głupotę, zajadłość i krótkowzroczność i złe intencje tych co do referendum nawołują. Odpowiedz Link Zgłoś
patsywojt Re: Referendum 10 lub 17 stycznia 22.10.09, 13:22 Jakich inwestycji nie ma w innych miastach? Wymień jedno o podobnym choć rozmiarze, które ma mniej inwestorów.. Warszawa, Wrocław, Gdańsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 14:29 A co jest ważne wg Ciebie? Przez zatory na ulicach ludzie bankrutują a Ty twierdzisz, że to nie jest ważne?????? Kto Ci przyjedzie na zakupy do smrodu? Poza tym to nie jedyne zarzuty. Bajzel tylko brudasom nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyku Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 15:23 Także uważam, że trzeba namówić prof. Belkę na kandydowanie, wybór jego byłby zasadniczo jednostronny. Poza tym myślę, że w nowych wyborach do Rady Miejskiej trzeba zmienić nieco gabinecik, nie tylko chodzi o ludzi młodych - bo większość jednak brakuje zasadniczej wiedzy, ale w Radzie winno zasiadać duże gremium osób o wykształceniu odpowiednim, brakuje tam prof., ekonomistów, inżynierów, architektów, a kogo mamy w zamian? Wychowanków partyjnych, byłych rzeczników, osoby anonimowe, głównie przytwierdzone do partii. Sam będę namawiał mojego profesora - geografa ekonomicznego, do kandydowania. Łodzią muszą rządzić ludzie doświadczeni, którzy przeżyli sporo, widzą kontrast, ale ciągle się dokształcają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksel Re: Referendum 10 lub 17 stycznia IP: 91.194.144.* 22.10.09, 17:27 Profesorów to ty zostaw na uczelni tam jest ich miejsce. Nie zauważyłem żeby dyrektorami prężnie rozwiających się firm byli prof. myślę że prędko by padły. Wyjątek stanowi minister finansów tam może być prof. bo i tak nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinks zatory na ulicach ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.10.09, 00:35 A Ty widziałeś zatory na ulicach we Wrocławiu?? Przez ponad dwa lata! Ale tam MIESZKAJĄ LUDZIE MĄDRZY, KTÓRZY WIEDZĄ ŻE NIE DA SIĘ ZROBIĆ DLA MIASTA KANALIZACJI W XXI WIEKU I DOPROWADZIĆ WODY BEZ ROZKOPANIA ULIC, NIE DA SIĘ ZAMIENIĆ STARYCH RUR NA NOWE NIE KOPIĄC W ZIEMI I NIE ODKOPUJĄC TYCH STARYCH. Tylko jełop może marzyć o tym, ze przyjdzie w mocy duszek z SLD, machnie zaczarowaną lewicową pałeczką i robota sama się wykona - W JEDNĄ ZACZAROWANĄ NOC. Jak chcemy żyć po ludzku i europejsku to trzeba jakieś koszty ponieść. Ciekawe czy Ci co mieszkają na Rudzie Pabianickiej i dotychczas nosili wodę wiadrami ze studni na podwórzach a s..rali do kibli podwórzowych i w piękne słoneczne dni letnie wąchali te swoje g...ówna - też protestują??? A co zrobiła EKIPA SLD w swojej kadencji? Nie umieli nawet złożyć wniosku do EBI o promocyjny kredyt na drogi - bo tak spie...przyli, że im odrzucili. Jaka jest ekipa KROPY, taka jest ale blisko 600 milionów euro na drogi i naprawę kanalizacji dla miasta zdobyła. A że aby je wydać trzeba trochę pokopać - to dla normalnych ludzi naturalne. Tylko betony partyjne nie są w stanie tego zrozumieć albo rozumieją ale z zazdrości łgają i otumaniają takich głupoli co to tylko gazecie i politykom wierzą. Brak rozumu nie zwalnia z myślenia, szanowni Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f16 Referendum 10 lub 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 12:48 no powiem Wam ze beda jaja bo ci z sld pojda, ale ci z po tez:) + ja 85 tys.......... ktos tego kropy chyba jednak nie lubi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rocco_invades_poland nikt przeciez nie kaze.. 22.10.09, 13:59 ... glosowac na jednego badz drugiego. wazne zeby usunac dziada. konczac swa wypowiedz, ja raczej oceniam ludzi po tym co zrobili, niz to jakie maja oczy. Odpowiedz Link Zgłoś