Dodaj do ulubionych

USA moim przyjacielem, kocham USA :-/

16.01.04, 00:13
Ale u nas oczywiście nie. Bo po co. Nadal się wchodzi po palcu do ...

-------------------------
Kontrole na lotniskach: "Zemsta" Brazylii na USA

Na brazylijskich lotniskach tworzą się wielogodzinne kolejki Amerykanów, czekających na przekroczenie granicy.

Stało się tak po wprowadzeniu przez władze brazylijskie wobec obywateli USA tych samych formalności przy przekraczaniu granicy, które władze Stanów Zjednoczonych wprowadziły wobec wszystkich obywateli krajów Ameryki Łacińskiej,
źródło: onet.pl
----------------------
Obserwuj wątek
    • lennon1 Re: USA moim przyjacielem, kocham USA :-/ 16.01.04, 08:14
      Też jestem za wizami dla amerykanów i "trzepaniem" ich na lotnisku. To kraj
      zagrożony terroryzmem i trzeba stosować specjalne środki.
      • Gość: Paul Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 11:43
        ......"specjalne srodki" trzeba stosowac przeciw takim typom ktorzy chca zniesc
        wizy do USA. To dopiero nienormalne. Ok. 30% wnioskow wizowych jest
        odrzucanych przez ambasady USA w Polsce i bardzo dobrze, wiem co mowie. Do
        zniesienia ruchu bezwizowego potrzeba 3% odrzutu. Trzeba nad tym popracoewac.
        Wszyscy malorolmi "spod Bialego Stoku" przyjechali by do USA w pol roku, gdyby
        nie wizy. A potem ja bym sie za nich wstydzil i jako obywatel USA za nich
        placil, co gorsze. Wole placic za Mexykanow, bo sa bardziej pracowici, a
        ubikacje trzeba sprzatac. A JA oczywiscie z oczywista ochota kozystam z ruchu
        bezwizowego dla obywateli USA. Panu jest to nie w smak? Pan nie wie co to
        jest "byc obywatelem USA". Handel i bizbess jak najbardziej, ale nie ruch
        bezwizowy. Tu jest Polski nadzieja, a nie w wyjazdach "turystycznych". Z
        calym szacunkiem, uszanowanie,
        Paul
        PS Jak bedzie trzeba to rozbiore sie do naga na lotnisku, bo pracowalem w
        wierzowcu 9/11. Pan wie jak "fajnie bylo"?
        • Gość: flip Re: Panie Lenon....... IP: *.p.lodz.pl 16.01.04, 12:09
          Dupkow nalezy trzymac na dystans

- z czego wynika, ze przyzwoity zarzad PL powinien wprowadzic wizy dla
          Przodujacych Obywateli Swiata i stosowac podobnie chamskie procedury.
          • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 12:29
            > Dupkow nalezy trzymac na dystans
            >
            > - z czego wynika, ze przyzwoity zarzad PL powinien wprowadzic wizy dla
            > Przodujacych Obywateli Swiata i stosowac podobnie chamskie procedury.
            Zrozum, tu nie chodzi li tylko o Polakow, a prawo jest prawem i nie mozna
            nikogo faworyzowac. Do Brazylii i Polski nie wybieram sie w najblizszym
            czasie.......bo po co;-}? Masz racje, "dupkow trzeba tzymac na dystans";-}.
            Uszanowanie,
            Paul
            PS Jako ze jade z "partnerka" obawiam sie bardziej procesu opuszczania PL
            niz "upokazajacego" dla niej procesu rejerujacego, ja przechodze do "swojej
            bramki" i czekam na nia jakies pol godziny..... Na granicy polskiej jest takie
            chamstwo, niczym nie usprawiedliwione, ze ze ze "swoim" ewentualnym sobie
            poradze.
            • Gość: flip Re: Panie Lenon....... IP: *.p.lodz.pl 16.01.04, 12:43
              Zrozum - my nie mowimy o faworyzowaniu. My mowimy o rownych prawach.
              • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:01
                Gość portalu: flip napisał(a):

> Zrozum - my nie mowimy o faworyzowaniu. My mowimy o rownych prawach.
                Zrozum - prawa nie sa "rowne", ani "sprawiedliwe". Istnieje zapis o
                nieszczesnych 30 %! I niech przyjada "malorolni" nawet z okolic Lodzi, to nie
                ma takiej roznicy. To byl pewnie niesmaczny, rasistowski dowcip z mojej
                strony, przepraszam. Ale tak mowi prawo. Poza tym odsylam do innych postow.
                Uszanowanie,
                Paul
        • lennon1 Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 12:21
          Jest pan typowym przykładem Polaka na emigracji. Wyrwał się pan i teraz
          najbardziej nie cierpi konkurencji rodaków.
          Co do odrzucania wiz przez ambasadę USA ma swoje zdanie - negatywne.
          • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 12:42
            Wyjechalem z Plski w wieku lat 13 i nie wychowywalem sie w "getcie", drogi
            panie. Ja zwyczajnie staram sie przestrzegac prawa i trzezwo patrzec na
            tzw "realia". Poza tym bardzo cenie sobie "konkurencje". Niestety nie widze
            jej w "ruchu bezwizowym" z Polski. Niech przyjezdzaja najlepsi specjalisci i
            niech dostana najlepsze posady. Bede dumny i szczesliwy jak z wielu innych
            Amerykanow polskiego pochodzenia - np. Brzezinski. Najdluzszy most w NJ
            nazywa sie "Pulaski Skiway" i tez jestem z tego dumny. On byl ojcem
            amerykanskiej kawalerii, a dalej idac sil pancernych. Tak sie sklada ze
            owi "specjalisci" sa sponsorowani i wpuszczani na ogol. Z takich "ziomkow"
            jestem dumny i zeby bylo ich jak najwiecej. Zawsze mowie ze jestem Polakiem,
            tak jak ktos Irlandczykiem, etc. Uszanowanie,
            Paul
            PS Wogole najbardziej wkur..... jestem na terrorystow. Zabili mi kolege ze
            szkoly i utrudnili latanie.....i odebrali pare dni normalnego zycia. Ale w
            pracy bylem juz w piatek, bo powiedzialem ze zaden (przpraszam) "pierdolony
            Arab" nie bedzie mi dyktowl jak zyc. Trasa NJ - NYC to autobusem 30 - 45 min.
            • orientman Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 13:23
              Panie Paul. Uzycie przez Pana okreslenia 'pierdolony Arab' obraza niektorych ludzi. Prosze pisac
              'pierdolony terrorysta' jesli juz Pan chce uzywac epitetow pod kierunkiem konkretnej grupy ludzi, a
              nie generalizowac. Tak samo jak nie kazdy Arab jest terrorysta, tak samo nie kazdy Polak, ktory
              chce wyjechac do USA jedzie tam aby krasc lub nielegalnie pracowac. Ja bym z mila checia wyjechal
              na jakis czas do USA w celu zwiedzenia tego zakatka swiata, ale niestety przez wydarzenia z 11
              wrzesnia nie moge..
              Pozdrawiam.
              • hm` Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 13:38
                Hm, uwielbiam poprawnosc polityczna....A teraz zastanow sie nad kontekstem
                sytuacji...
                pozdr. hm`
                • orientman Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 13:50
                  Zastanowilem sie nad kontekstem, nie raz sie zastanowilem. W przeciwienstwie do wielu ludzi
                  kazda wypowiedz staram sie przemyslec. Wydarzenia z 11 wrzesnia, a dokladnie to, co sie po nich
                  dzieje na swiecie mnie, mieszkanca, obywatela Polski, dotknely o wiele badziej niz innych Polakow.
                  Dla mnie osobnicy, ktorzy przylozyli reke do tego co sie wydarzylo w NY sa niegodni nazywania
                  siebie ludzmi i powinni poniesc konsekwencje swoich czynow.
                  • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:54
                    Mysle dokladnie tak samo. Uszanowanie,
                    Paul
                    • orientman Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 14:04
                      Ciesze sie z tego powodu.
                      Z wyrazami szacunku..
                      • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 14:07
                        Rule #1 Never trust the forum and do not take it too deep in your heart ;)
                        Uszanowanie;-},
                        Paul
              • Gość: Paul Drogi Panie IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:40
                Pragne zauwazyc ze epitet byl ujety w cudzysow. Tak powiedzialem sasiadowi,
                bylemu policjantowi, ktorego partnerem byl Polak. Sa przyjacolmi do dzis.
                Sasiad jest na wpol Niemcem, na wpol Irlandczykiem. Przez kilkanascie lat
                ratowali sobie zycie, Polaka poznalem, chce przyjechac do Krakowa, bo go nigdy
                nie widzial. Nie zacytuje innych epitetow ktore wyszly od policjanta i innych
                w barach, knajpach, etc. Natomiast moim lekarzem rodzinnym jest facet z
                Iranu. Jego rodzine wyjechala z kraju po "rewolucji". To jest "moj" lekarz,
                swietny specjalista, wspanialy facet, moj dobry znajomy. Ja potrafie
                rozrozniec, dogi Panie. Doskonaly fachowiec i swiecki czlowiek, ktoremu mozna
                sie zwierzyc ze wszystkiego. Tak sie mowi.......ale wazne komu i kiedy. Jak
                juz pisalem nienawidze tych terrorystow, to wszystko. Uszanowanie,
                Paul
            • lennon1 Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 13:25
              Czy na lekcjach historii dowiedziałeś się kto to są obecnie "rodowici"
              Amerykanie.
              Większość z nich to potomkowie ludzi, którzy przyjechali za chlebem. Gdyby
              Indianie wprowadzili wizy nigdy by się tam nie znaleźli.
              Nie zastanawia Cię dlaczego tylu Amerykanów ma korzenie w Irlandii, czy innym
              państwie z Europy ?
              • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:48
                lennon1 napisał:

> Czy na lekcjach historii dowiedziałeś się kto to są obecnie "rodowici"
                > Amerykanie.
                Tak, niestety zabilismy wiekszosc z nich. W tym samym czasie rewolucje w
                Europie pochlonely wiecej ofiar. Ale to glupie, jak ocenic "ofiary", prawda?
                > Większość z nich to potomkowie ludzi, którzy przyjechali za chlebem. Gdyby
                > Indianie wprowadzili wizy nigdy by się tam nie znaleźli.
                > Nie zastanawia Cię dlaczego tylu Amerykanów ma korzenie w Irlandii, czy innym
                > państwie z Europy ?
                Bieda. Czasy sie zmienily. Nie wnikajac w szczegoly, sam sie zastanawiam czy
                nie przeprowadzic sie do Australii......and the rest is silence....
                Uszanowanie,
                Paul
                • lennon1 Re: Panie Lenon....... 16.01.04, 13:55
                  Albo Kanada, dużo spokojniej i zimków też nie mało.
                  • Gość: Paul Re: Panie Lenon....... IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 14:00
                    lennon1 napisał:

> Albo Kanada, dużo spokojniej i zimków też nie mało.
                    Nie chodzi o "zimkow", ......... chodzi o "wolnosc", szeroko pojeta wolnosc.
                    Przezylem w US troche lat i widze co sie dzieje. Rzad federalny wpier... sie
                    we wdzystko i klamie co raz bardziej beszczelnie. Uszanowanie,
                    Paul
        • Gość: Ringo Re: Panie Paul IP: *.lgpetro.pl / 193.111.236.* 16.01.04, 12:37
          Wstydzi się pam małorolnych z Białostocczyzny? Przecież jest Pan "obywatelem
          USA" więc dlaczego?
          W naszym kraju jest, mimo wielu słów krytyki,również dużo uznania dla Stanów
          Zjednoczonych więc niech Pan tego nie psuje.
          Zapewniam Pana, że w Polsce jest mniej terrorystów niż we Francji, Niemczech i
          W. Brytanii, których obywatele nie są w "szczególny sposób" traktowani przez
          wasze służby imigracyjne. Uzasadnianie wiz dla Polaków względami bezpieczeństwa
          to nadużycie.
          Mimo mojego pozytywnego stosunku do USA przyłaczam się do wszystkich
          rozgoryczonych faktem, że lubicie z nami robić, jak to Pan mówi, "handel i
          biznes" (nawet lubicie, że wam w wojnach pomagamy) natomiast poza tym uważacie,
          że potrafimy tylko "sprzątać ubikacje" do tego gorzej niż Meksykanie.
          • Gość: konus Re: Panie Paul IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 16.01.04, 12:53
            A widzial Pan Panie Ringo(nie Starr,jak mniemam)Francuza,Niemca czy Anglika
            ktorzy jada do USA pracowac na czarno?
            • Gość: Paul Re: Panie Paul IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:09
              Gość portalu: konus napisał(a):

> A widzial Pan Panie Ringo(nie Starr,jak mniemam)Francuza,Niemca czy Anglika
              > ktorzy jada do USA pracowac na czarno?
              No comments, nic dodac, nic ujac;-}. Ale jak kiedys bylem w Paryzu, to
              widzialem wiecej obcokrajowcow i muzulmanow niz Francuzow. Uszanowanie,
              Paul
              • Gość: konus Re: Panie Paul IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 16.01.04, 21:37
                Czego sie czlowieku wsciekasz,po polsku nie umiesz czytac?pisalem do
                niejakiego Pana Ringo(nie Starra)podalem tylko dlaczego cywilizowane nacje,(o
                obcokrajowcach nie bylo tam mowy),nie maja takich problemow jak
                np.Polscy "turysci"
            • Gość: Ringo Re: Panie konus IP: *.lgpetro.pl / 193.111.236.* 16.01.04, 13:29
              Francuz, Niemiec i Anglik to czasami znaczy Arab, Turek i Hindus
              • Gość: Paul Re: Panie konus IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 13:43
                Gość portalu: Ringo napisał(a):

> Francuz, Niemiec i Anglik to czasami znaczy Arab, Turek i Hindus
                A czasami Amerykanin;-}. Uszanowanie,
                Paul
              • Gość: konus Re: Panie konus IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 16.01.04, 21:44
                znaczy to,ze tak jest bardzo czesto,co nie znaczy,ze wszyscy z tym sie godza
                mowie o autochtonach a Arab,Turek czy Hindus nie potrzebuja jechac do USA oni
                juz maja raj,tutaj
          • Gość: Paul Korekta, Panie;-} IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 12:56
            Gość portalu: Ringo napisał(a):

> Wstydzi się pam małorolnych z Białostocczyzny? Przecież jest Pan "obywatelem
            > USA" więc dlaczego?
            Bo to o nich sa "niewinne" dowcipy o Polakach. A nie oszukujmy sie,
            spotkalem "tam" kilku;-(. Zenada, nawet w 2 pokoleniu.
            > W naszym kraju jest, mimo wielu słów krytyki,również dużo uznania dla Stanów
            > Zjednoczonych więc niech Pan tego nie psuje.
            > Zapewniam Pana, że w Polsce jest mniej terrorystów niż we Francji, Niemczech
            i
            > W. Brytanii, których obywatele nie są w "szczególny sposób" traktowani przez
            > wasze służby imigracyjne. Uzasadnianie wiz dla Polaków względami
            bezpieczeństwa
            >
            > to nadużycie.
            > Mimo mojego pozytywnego stosunku do USA przyłaczam się do wszystkich
            > rozgoryczonych faktem, że lubicie z nami robić, jak to Pan mówi, "handel i
            > biznes" (nawet lubicie, że wam w wojnach pomagamy) natomiast poza tym
            uważacie,
            >
            > że potrafimy tylko "sprzątać ubikacje" do tego gorzej niż Meksykanie.
            Zerwanie ruchu bezwizowego z UK i Francja jest nie do przyjecia. Sprawe
            muzulmanow w tych i ninnych krajach roztrzyga sie inaczej i kosztuje to durzo
            wiecej, niestety. Sam sie wk...... ja slysze ze Francuzi przyjezdzaja do US
            bez wiz, ale tamtejszych potejrzanych blokuje sie w inny sposob. Prawo 30%
            jest prawem........ Lepiej bic sie o lepsze rzeczy (canniejsze) dla Polski niz
            ruch bezwizowy. Np.........wyposarzenie dla armii za pol darmo!!!!. Niestety
            inicjatywa lezy postronie polskiej i........"lezy". Rozumiem ze procedury
            emigracyjne moga byc uwlaczajace z nowego (!) punktu widzenia. Ale takie sa
            prawa, tak prawo to stanowi i takie sa czasy. Kiedy latam do rodzicow, czy do
            Polski, to nie mam na sobie nic metalowego, nawet paska z klamra......takie
            czasy. Co do Mexykanow.......oni naprawde, jesli nie sprzedaja narkotykow to
            dobrze pracuja;-}. Uszanowanie,
            Paul
    • Gość: qwer jem szalone krowy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:20
      Z milości do USA zacznę jeść szalone krowy!
      • Gość: Paul Re: jem szalone krowy! IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 14:24
        Gość portalu: qwer napisał(a):

> Z milości do USA zacznę jeść szalone krowy!
        Gdyby bie "europejska" Kanada, to bys jadl swojskie, polskie szalone krowy,
        albo szalone krowy europejskie;-}. Tak mi sie zdaje ze caly temat
        jest "szalony";-}. Szalone uszanowanie,
        Paul
        • Gość: qwer Re: jem szalone krowy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:28
          z szalenstwem w oczach pozdrawiam!
          • Gość: Paul Szalone pozdrowienia;-}!n/t IP: *.lodz.mm.pl 16.01.04, 14:29
    • Gość: yogi Re: USA moim przyjacielem, kocham USA :-/ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 09:52
      Pan Paul nie chciałby aby jego podatki szły na polskich imigrantów. My
      dzięki decyzjom "wybrańców narodu" będziemy musieli płacić za utrzymanie
      wojskowych baz USA w Polsce. Toczy się dyskusja, jaki procent 20 czy 50.
      Amerykanie zastrzegają, że bazy nie będą duże (tzn. nie napędzą koniunktury w
      regionach). Natomiast skutecznie zepsują nam stosunki z Rosją i innymi
      krajami. Biznesmeni skowyczą za handlem z tym rynkiem, wszystkie rządy
      prześcigają się w wielkości dopłat do eksportu do Rosji, byleby tylko zdobyć
      ten rynek.Kiedy mu nabierzemy rozumu. Pan Paul powinien popracować nad
      ortografią, nie lubię błędów.Pozdrowienia.
      • camelot Re: USA moim przyjacielem, kocham USA :-/ 17.01.04, 21:42
        Powinno się wprowadzic wizy dla amerykanów przylatujących do Polski, opłaty za
        te wizy, oraz saknować palce i fotografować wizjonomie tych ludzi. Jak stworzą
        bazy to wszyscy żołnierze taż powinni mieć wizy, palce i fizjonomie. Krew mnie
        zalewa że oni nic nie muszą a my mamy wizy i poniżenie.
        • thebugaj Re: USA moim przyjacielem, kocham USA :-/ 18.01.04, 00:52
          dla mnie amerykanie torche przesadzają, od lat Polska wspiera ich niezlaeżnei od
          tego co by to za konsekwencje przyniosło dla nas, a co dostajemy, ani dopłat do
          wojska, ani tych głupich wiz, ani jakiegokolwiek wsparcia, tylko debilne
          dziękuje od Busha, i to że cytuje on Golców podczas wizyty w Polce. Wielkie
          dzięki. Chciałbym przyjechać do Ameryki zwiedzić ten kraj, może zarobi ale
          zgodnie z prawem. Nie tylko ja, Polak sam nie znajdzie w obcym dla siebie kraju
          nielegalnej pracy, ktoś to musi mu organizować. Wprowadzenie wiz niczego tu nie
          zmieni. Ten Paul to typowy dorobkiewicz, potrafi tylko obrażać. Człowieku pomyśl
          zanim zowu zaczniesz klasyfikować, jeżeli arab-to wysadził WTC, jezeli polak-to
          brudas. Odzwyczaiłeś sie człowieku od myślenia samemu. Powtarasz tylko slogany
          które słyszysz w pracy. Sam jesteś polak, a wiec i brudas(według twoich
          klasyfikacji) a do tego idiota.
    • michael00 Kabaret KLIKA 20.01.04, 09:53
      Z Angory:

Panie Boże

Dobry Panie Boże, dziękujemy Ci z całego serca za to, że znalazłeś chwilę czasu i po utracie Wielkiego Brata zza Buga natychmiast zesłałeś na nas Wielkiego Brata zza oceanu. Dziękujemy, ale grosza na budowę Świątyni Twojej Opatrzności nie damy, gdyż nieopatrznie uszczęśliwiłeś nas takim Bratem. Prawdę powiedziawszy, myśleliśmy, że po 50 latach braterskiej miłości trochę odetchniemy i choć parę lat pożyjemy bez rodzeństwa. Stało się inaczej i teraz jesteśmy w pewnym konflikcie z własnym sumieniem. Brat jest jak się patrzy, bez przerwy zapewnia o swojej braterskiej miłości, a faul popełnia za faulem. Jak tu, Dobry Panie Boże, go kochać, kiedy ochota jest najzwyczajniej dać w mordę. Bo cóż to za Brat, który co innego mówi, a co innego robi? Na przykład ostatnio. Wie amerykański Brat doskonale, że jest w Polsce wśród Rodaków duża ochota, by jechać USA Bratu posprzątać, dzieci dopatrzeć, z azbestu oczyścić. I zamiast ucieszyć się, że ktoś z rodziny nie wstydzi się i chętnie, za półdarmo, w pracach domowych ulży, takie obostrzenia wizowe wprowadza, że tylko usiąść i płakać. Tak jakby my jakie dzikie byli, parchate i innej wiary. Z jednej strony Braciszek pokazuje w filmach, ot chociażby w ?Rodzinie Soprano?, że nie masz na świecie lepszej służby od polskich inżynierów, zaś z drugiej robi wszystko, żeby ich do siebie nie wpuścić. To jak tu kochać i wychwalać pod niebiosa, kiedy żal za gardło ściska i ręka sama zaciska się w pięść.
      Zapytał nas Rodak jak kogo dobrego, cyt.: ?Panowie, srał pies te 100 dolarów, które trzeba zapłacić za samo złożenie podania o wizę, te kolejki przed ambasadą i poniżające rozmowy przy okienku. Ale żeby jeszcze człowieka potem fotografować i mu odciski z palców, jak jakiemu łotrowi na granicy zdejmować? Ku uciesze Szwaba jakiego czy Żabojada? To ja tego k... pojąć nie mogę. Panowie, powiedzcie, po co oni bez przerwy p...olą o braterstwie i przyjaźni, skoro traktują nas jak ostatnią swołocz??. Też nie wiemy i, za przeproszeniem, o to samo pytamy Cię, Dobry Panie Boże. Tylko błagamy, nie mów nam nic o drugim policzku! Jeszcze po Bracie ze Wschodu gęba nam do normy nie wróciła!
      Jak każdy Wielki Brat, ten zza oceanu również nie ma umiaru w poniżaniu słabszego rodzeństwa. Ostatnio zrodziła mu się w łepetynie koncepcja, by wjeżdżających na teren USA oznaczać kolorami, w zależności od stopnia zagrożenia, jakie stanowią dla Brata. My wiemy, Dobry Panie Boże, że nie mieści się to nawet w Twojej głowie, ale taka jest prawda. Najgorsze, że coś nam to przypomina. Już był w historii taki moment, kiedy jeden naród, dla porządku i własnego bezpieczeństwa, znaczył kolorami inne nacje. Jakoś nie jesteśmy do końca przekonani, czy warto ten eksperyment kontynuować. Zresztą, czemu tylko zaznaczać ludzi kolorami? Nie lepiej na lotnisku od razu tatuować każdemu na przedramieniu kod kreskowy. Potem wystarczy już tylko czytnik i każdy amerykański pan, nawet bez rozmowy będzie wiedział, do czego się taki polski burak nadaje. Z czasem, a przede wszystkim z pomocą Billa Gatesa, wprowadzi się znacznie nowocześniejsze identyfikatory, w formie
      wszczepianych pod skórę chipów. Myślimy, Dobry Panie Boże, że dopiero te chipy pozwolą Wielkiemu Bratu zza oceanu znieść wizy dla braci Polaków.

PS Dopóki na granicy USA będą tylko robili zdjęcia i zdejmowali odciski palców, nie obawiamy się. Boimy się, że zaczną zaglądać w zęby i w odbyt. Wtedy zostaniemy w kraju, bo inaczej musielibyśmy pokazać, gdzie naprawdę mamy takiego Wielkiego Brata.
      www.kabaret-klika.prv.pl

SOBCZAK i SZPAK
    • michael00 Hill o zniesieniu wiz: Polska nie spełnia standard 23.01.04, 15:31
      --------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka