Gość: Taki jeden IP: *.centertel.pl 27.11.09, 21:55 Product placement, poduct placement'em ale faktycznie w Łodzi za dwa miliony można fabrykę kupić???? Ja bym wszedł w taki interes. Fabryka kleju? Czyżby Atlas?:-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie qmam Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement IP: *.anonymouse.org 27.11.09, 22:08 To jak to jest? UMŁ przetarg unieważnił w sierpniu a Łódź ma PP w tym serialu? Czyli robią to za free? O co kaman? A tak by the way: ten scenarzysta to niezły "miszczu". W kolejnych Londyńczykach usłyszymy dialog: "Ty nie masz nic... Ja nie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place IP: *.centertel.pl 27.11.09, 22:28 nie muszą w kolejnym wypowiadać tych "sakramentalnych" słów, bo już je powiedzieli jadąc taksówką w Łodzi... zgadzam się, że bardzo łopatologicznie i sztucznie brzmiały dialogi w scenach rozgrywających się w Łodzi i też nie rozumiem dlaczego, skoro nie było przetargu, serial dzieje się w Łodzi, ale może przeoczyłem te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscportalu Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place IP: *.os1.kappa.pl 27.11.09, 22:38 To przeniesienie Ziemi Obiecanej w Londyńczykach do czasów dzisiejszych wyszło tak samo jak mówienie poematem przez głównych bohaterów "Romeo i Julii" gdy akcja dzieje się we współczesności... Czyli jednym słowem- ŻAL... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place 27.11.09, 23:05 Po prostu, Cuda, panie, Cuda!!! Przetargu nie było, a Łódź w serialu! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place 27.11.09, 23:30 Zaczynam już coś rozumieć. To była tylko: "Łódź według Kiepskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d a od kiedy miasto Łódź to "product"? IP: *.opera-mini.net 27.11.09, 22:28 Komus tu sie cos nie posralo w jego dziennikarskiej lepetynie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: a od kiedy miasto Łódź to "product"? 28.11.09, 09:52 To tylko Tobie się pokręciło bo spałeś na lekcjach angielskiego. Nie chodzi o "product" tylko o "product placement". Tłumacząc na polski ... nie chodzi o "piłkę" tylko o "piłkę do metalu". Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: a od kiedy miasto Łódź to "product"? 28.11.09, 14:32 Poza tym, czy to komuś się podoba, czy nie, miasta są dziś produktami. Marketing, reklama, PR potrafią zdziałać cuda i niestety stają się coraz ważniejszym aspektem samorządności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Oczywiscie sie mylisz IP: *.opera-mini.net 28.11.09, 16:56 lava71 napisał: > To tylko Tobie się pokręciło bo spałeś na lekcjach angielskiego Lepiej spac, niz sluchac na tych lekcjach glupot od takich mundrych nauczycieli. http://encarta.msn.com/dictionary_701708954/product_placement.html "using brand-name products as props: the practice of placing brand-name items as props in, e.g. movies, television shows, or music videos as a form of advertising" http://www.allbusiness.com/glossaries/product-placement/4963717-1.html "showing a brand name product in a feature film, television program, or other medium not typically perceived to be an advertising medium." http://www.aolsvc.merriam-webster.aol.com/dictionary/product%20placement "the inclusion of a product in a television program or film as a form of paid advertisement" Oczywiscie twoi nauczyciele z lekcji angielskiego na ktorych nie spales wiedza lepiej, nie? Nastepnym razem zanim zaczniesz sie wymadrzac to moze sprawdz chociaz czy masz racje, bo moze nie warto abys sie osmieszal. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Oczywiscie sie mylisz 28.11.09, 18:14 Wow ... znasz angielski:) Tylko że to nie wszystko ... Czy mi się wydaje czy w artykule było wspomniane o braku finansowania reklamy Łodzi w tym serialu? Tak więc definicja reklamy upada. Czyn charytatywny? Byłbym skłonny uwierzyć gdyby kolesie nie wspomnieli o fabryce kleju. Każde dziecko w tym kraju słyszało o Atlas Arenie. Tak więc nośnikiem reklamy był serial a produktem klej firmy Atlas. Ot cała tajemnica. Ach ... zapomniałem o mieście Łodzi ... no cóż pełniło tylko rolę takiego łącznika kojarzącego. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Oczywiscie sie mylisz IP: *.opera-mini.net 29.11.09, 00:59 > Wow ... znasz angielski:) Owszem. Ty za to nie znasz. c.b.d.u. Odpowiedz Link Zgłoś
brite O Łodzi trzeba łopatologicznie. 27.11.09, 22:38 > Fabryka kleju? Czyżby Atlas?:-D Ja mu dam fabrykę kleju w secesyjnej elektrowni! :) Owszem, Łódź wpychana dość łopatologicznie, ale cały serial jest w takiej łopatologicznej stylistyce i gdyby nie łódzki akcent, nie wysiedziałbym dłużej niż 5 minut. Absolutnie nie mam za złe takiego łopatologicznego przedstawiania Łodzi - przecież jest ona w Polsce w ogóle nieznana, konieczna jest praca u podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
obamabarak Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podobało. 27.11.09, 22:56 Widziałem Londyńczyków w internecie i mnie się podoba, Łódź jest na topie. Zagrała w serialu bo jest nowoczesnym miastem, w ujęciach było wszystko co w Łodzi jest ekstra, pokazano fabryki,łódzką Arenę, i Piotrkowska zagrała, lotnisko się nieźle prezentowało. Zagrała jak najlepiej, bo taki jest ten serial. Można go krytykować, ale nie brak mu widzów. Możecie Łodzi zazdrościć, ale nie piszcie takich paszkwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podoba IP: 217.76.120.* 28.11.09, 09:42 No i się doczekaliśmy wpisu kogoś z magistratu. P.S. zwykle słowo magistrat pisane jest z wielkiej "M". W przypadku Łodzi małe "m" to za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwko Re: Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podoba IP: *.toya.net.pl 29.11.09, 16:18 Nie rozumiem dlaczego ma tak być, że dobrze o Łodzi mogą pisać tylko ci z magistratu. Czy naprawdę poza Krop. i jego świtą już nikt nie lubi Łodzi? A w każdym razie nikt z forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podoba IP: 89.100.45.* 28.11.09, 12:57 > wszystko co w Łodzi jest ekstra heh, ja uslyszalem kiedys ze lodz to kalkuta europy,jak dla mnie w 100% trafne okreslenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBRA Re: Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podoba IP: 212.180.156.* 28.11.09, 15:41 Tez uwazam, ze wszystko bylo w konwencji serialu - Lodz pokazana calkiem fajnie, a bioroac pod uwage, ze calkiem sporo Anglikow ten serial oglada (chocby znajomi angielskich aktorow), to jest to swietna reklama. Nie wiem o co chodzi z krytyka dialogow, bo wszystkie seriale maja podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Lodz jest wysmiewana w Polsce 29.11.09, 13:57 chyba oszalales czlowieku, jezeli ta bude nazywasz lotniskiem to wspolczuje, jezeli za super miejsca uznajesz silver screen czy galerie lodzka, piotrkowska to wspolczuje ubostwa doswiadczen po 3 miesiacach pobytu moglem szczesliwie opuscic to brudne, ohydne miasto pelne smutnych i zawistnych ludzi obiektywnie moge stwierdzic ze manufaktura robi wrazenie no i parki sa ladne, reszta targedia, w porownaniu do innych miest jak krakow, wroclaw, gdansk, warszawa lodz wypada tragicznie no i jeszcze polecam bellanapoli - rewelacyjne jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matusz Re: Lodz jest wysmiewana w Polsce IP: *.warszawa.mm.pl 29.11.09, 19:50 Wiesz miasto może Ci się nie podobać (mi się akurat podoba) ale nazwać mieszkańców Łodzi zawistnymi to już chamstwo i przesada. Kim jesteś aby być takim bezczelnym gó...arzem? Mieszkam w Warszawie więc nie przemawia tu lokalny patriotyzm. Znam jednak łodzian, którzy są sympatycznymi gościnnymi i ciężko pracującymi ludźmi i nie mają takiego siana w głowie jak ty wesoły emigrancie. JAk na razie to ty prezentujesz się jako zwykły podszyty słomą pustak. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Lodz jest wysmiewana w Polsce 29.11.09, 20:47 tak jakos sie dziwnie sklada ze mieszkalem w wielu i polskich i zagranicznych miastach, poznalem wielu ludzi, takiego wiesniactwa, oraniczenia, zawisci i pesymizmu zyciowego nie widzialem w zadnym innym miscie, co prawda powznalem kilka (doslownie kilka) osob z ktorymi mozna bylo normalnie porozmawiac podobac moga sie tez chaty kryte sloma i tutaj sie z toba zgadzam, to kwestia gustu, moj post byl odpowiedzia na post o podziwnianiu lodzi ponadto nawet ludzie, ktorych poznalem w lodzi mowili ze nie lubia tego miasta, nie lubia ludzi, obcokrajowcy mieli podobne odczucia, to jest miasto typowo przemyslowe z taka sama mentalnoscia mieszkanicow, czyli praca wyrobnika i do domu (syfiastej kamienicy) i tak w kolko, zero polotu, zero czegos wiecej niz czystego robolstwa czy jestem gowniarzem? zapewaniem cie ze tego w twarz byc mi nie powiedzial, w tym miescie doswiadczylem wiele zawisci i chamstwa, ludzi draznila moja otwarta postawa, optymizm, sympatia z jaka traktuja mnie obcokrajowcy, ja zyje a tego ludzie ktorych poznalem nie nawidzili to ze mieszkasz w warszawie niczego nie zmienia, wiec po co o tym pisac? masz z tym jakies problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emidik2 Re: Łódź jest podziwiana w Polsce,mnie się podoba IP: 155.140.133.* 10.12.09, 19:01 "ujęciach było > wszystko co w Łodzi jest ekstra" lotnisko jest ekstra??? czy barak w ktorym prowadza odprawy pasazerow? Czy w ramach Piotrkowskiej pokazali tez wnetrza bram i lumpeksy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filon Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement IP: *.jmdi.pl 27.11.09, 23:08 w mordę jeża kogo to obchodzi trzeba przestać płacić abonament to przestaną takie kmioty kręcić Po tym, co zobaczyłem w serialu, mam wrażenie, że udało się zaoszczędzić kawał publicznego grosza i może niech się spełni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londyńczyk Łódź w "Londyńczykach"... IP: 78.32.224.* 27.11.09, 23:27 Serial jest oderwany od realiów. Po prostu kiepska produkcja. I nie ma się co roztkliwiać. Wiele wyssanych z palca bzdur. Kto tu mieszka wie, jak jest na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Łódź w "Londyńczykach"... IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 10:24 > Serial jest oderwany od realiów. Po prostu kiepska produkcja. I nie ma się co > roztkliwiać. Wiele wyssanych z palca bzdur. > Kto tu mieszka wie, jak jest na co dzień. Przeciez to serial popkuluturowy, a nie film dokumentalny?! Cieszmy sie, ze Polsat nie wpadl na pomysl, zeby Kiepskiego zameldowac w Lodzi. Ten serial to dopiero gebe przyprawia Wrockowi. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx kiedy to napisał poczułem w nim znawcę 28.11.09, 00:00 i pewnego kandydata to literackiej nagrody nobla . zaraz potem przypomniałem sobie, że przecież jest takie stare polskie przysłowie, które bardzo pasuje do opisanej sytuacji " Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak syf to u nas ! Fabryka kleju i dzieci w beczkach IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 01:00 Z serialu płynie prosty przekaz: chcesz tanio uruchomić trujący zakład ? TYLKO W ŁODZI ! U nas za pół darmo postawisz fabrykę kleju w centrum miasta, cementownię na osiedlu mieszkaniowym, albo spalarnię śmieci obok przedszkola. Złoty interes - tylko w Łodzi - zapraszamy inwestorów ! UWAGA Gratis: dzieci w beczkach i łódzkie pogotowie ! (jak miasto nie zapłaci, to może nakręcą o tym odcinek) Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Fabryka kleju i dzieci w beczkach 28.11.09, 09:59 Muszę się przyznać, że to bardzo celny post. W jego świetle przyszłość rumowisk w centrum miasta jest oczywista. Ciekawe czy wszyscy zdają sobie sprawę, że hektary ziemi czekają na "przytulenie". Ciekawe czy "świadomi" już nad tym pracują aby za grosze stać się właścicielami super działek w środku miasta. Będą piękne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Litości 28.11.09, 01:25 Ta krytyka wszystkiego i zawsze jest obrzydliwa!! Czy w GW pracują już sami zgorzkniali ludzie, którym nic się w tym mieście nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cameraman Scenariusz tego serialu to DNO! IP: 89.108.253.* 28.11.09, 02:10 Wywaliliście się na ryj przez słaby scenariusz. "Wielcy scenarzyści" gryzący pióro za biurkiem w Piasecznie najpierw przenieśli "Plebanię" do Londynu, a później wyeksportowali ją do Łodzi. Bo producent zwęszył okazję do przytulenia kasy. Z Londynem się udało, ale z Łodzią nie wyszło. Oj przykro nam bardzo! :) Brawo Wiewiórski! Bardzo dobrze, że napisałeś o tym przetargu! PS: Hubar, życzyłbym sobie więcej w łódzkich mediach takich "zgorzkniałych" jak autor tego tego tekstu. Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Litości IP: 217.76.120.* 28.11.09, 09:46 Trudno chwalić coś co na to nie zasługuje. Dwór Kropy przypomina PZPN i dwór Laty. Wszyscy mają dosyć, ale oni się świetnie bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litosci Re: Litości IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.11.09, 12:43 ktos z UM placi ci za glupote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Litości IP: *.opera-mini.net 28.11.09, 17:11 Hubar,daruj sobie. Urzędniku z UMŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.A. Mozart Re: Litości IP: *.opera-mini.net 29.11.09, 01:02 Szanowny Panie, Chciałbym jak najbardziej stanowczo zaprotestować przeciwko podobnym wypowiedziom. Jestem czytelnikiem Gazety Wyborczej od przeszło tygodnia i w żadnym razie nie podzielam takich spostrzeżeń. Z poważaniem, Wolfgang Amadeusz Mozart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 08:39 Widziałem ten serial i widziałem fragmenty Łodzi i dialogi, które w nim zawarto. I podoba mi się to co powstało. W świat poszło kilka pięknych ujęć miasta, kilka ciepłych słów o Łodzi a o to przecież chodzi. Autorowi artykułu pragnę przypomnieć, że to tylko serial więc nie powinien się spodziewać górnolotnych kwiecistych dialogów rodem z "Pana Tadeusza". Czy w serialu z księdzem detektywem Mateuszem, gdzie pokazywany jest Sandomierz dialogi są zw wyższej półki? Nie! A serial znakomicie promuje tamto miasto o czym też pisała i zachwycała się tą formą reklamy Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place 28.11.09, 15:04 O czym Ty bredzisz?? "W świat poszło..." - hehehe, w jaki świat?? Tego szajsu nigdzie nie pokażą poza naszą publiczną TV. Najlepszą reklamą dla Łodzi jest jej tradycja filmówki (i nazwiska absolwentów) i takie filmy jak "Ziemia obiecana" (kandydat do Oskara) a nie serialowe g..o na miernym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo_zly1 Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 09:26 Można się czepiać, że siermiężne i łopatologiczne, ale z drugiej strony przecież taki jest cały ten serial i publiczność, która go ogląda, najwyraźniej tego właśnie potrzebuje. Każdy by chciał, żeby Łódź grała w ambitnych filmach Lincha, ale to akurat żadna dla niej reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place IP: *.cable.smsnet.pl 28.11.09, 11:38 Jako człowiek niełopatologiczny powinieneś wiedzieć reżyserem jest Lynch a nie Linch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yuras Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement IP: *.retsat1.com.pl 28.11.09, 10:29 Gdzie można zobaczyć ten odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Łódź jest piękna i ciepła,ten serial to potwierdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 11:14 Zamiast się cieszyć z sukcesu Łodzi, piszecie takie bzdury. Łódź została przedstawiona w popularnym serialu pozytywnie i ciepło, bo Łódź to ładne i dynamiczne miasto.Łódź jest piękna i ciepła,ten serial to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Łódź jest piękna i ciepła,ten serial to potwi 28.11.09, 11:28 To jest właśnie smutne, że pojawienie się Łodzi w trzeciorzędnym serialiku dla plebsu jest już uznawane za "sukces". To znak, że promocja w naszym mieście zauważalnie i boleśnie kuleje. Nawet pani Marzanna z TVN została nagrodzona na Łódzkiej Gali Biznesu za przedstawianie Łodzi jako miasta patologii, bo sama wzmianka o mieście w ogólnopolskim programie informacyjnym już jest sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Łódź jest piękna i ciepła,ten serial to potwi IP: 188.33.184.* 28.11.09, 12:05 Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ktoś zakłada, że jakikolwiek inwestor ogląda takie gnioty. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Londynczycy a Lodz 29.11.09, 12:36 Jasne, ze bez przesady, ale czy wolalbys Lodz w Plebanii:P? Ksiadz ze wsi przyjezdza do grzesznej, patologicznej Lodzi na rekolekcje dla spauperyzowanych wlokniarek a Marzanna robi o tym material dla telewizji:P? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strateg Re: Łódź ma charakter- jak niewiele miast w Polsce IP: *.146.119.12.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.09, 12:04 Jest taka piosenka Liroya ze słowami- "k---y, darmozjady, p--rd--ą dla zasady, mają wszawe życie, wietrzą wszędzie spiski". I zawsze będzie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Polskie seriale ;) IP: *.multimo.pl 28.11.09, 11:31 O ile w polskim filmie, "nuda, nuda, nic się nie dzieje" to w polskim serialu "nuda, nuda, nic się nie dzieje" do kwadratu :) sceny ciągną się jak flaki z olejem, a wątki są tak absurdalne że aż śmieszne. Czy nasi rodzimi producenci choć raz obejrzeli porządny serial? Dextera, Six feet under, nawet pozornie nudny Mad Men bije na głowę te polskie gnioty. Zamiast brać naukę z zachodu to tworzą kolejne kopie klanów, M jak... i innych gówien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorąży torpeda o przepraszam - kapitan bomba jest super IP: *.chello.pl 28.11.09, 12:11 . Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Polskie seriale ;) 29.11.09, 12:29 Wszystkie polskie seriale dzieja sie w Warszawie i sa o bogatych widzach TVN-u a jak poza Warszawa to na jakies sielskiej wsi pelnej ksiezy i zakonnic uroczo dokazujacych z autochtonami, ktorzy pewnie nie maja TVN-u a ogladaja TVP:) Gość portalu: spider napisał(a): > O ile w polskim filmie, "nuda, nuda, nic się nie dzieje" to w polskim serialu > "nuda, nuda, nic się nie dzieje" do kwadratu :) sceny ciągną się jak flaki z > olejem, a wątki są tak absurdalne że aż śmieszne. > Czy nasi rodzimi producenci choć raz obejrzeli porządny serial? Dextera, Six > feet under, nawet pozornie nudny Mad Men bije na głowę te polskie gnioty. > Zamiast brać naukę z zachodu to tworzą kolejne kopie klanów, M jak... i innych > gówien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Lepsze to niż procuct placement w Na Wspólnej IP: *.elpos.net 28.11.09, 11:42 gdzie przez 5 min. jeden z bohaterów zachwala Neostradę TP uczy konfiguracji, a wcześniej odwiedzają salon TP wyklejony reklamami, gdzie pracownik salonu wylicza zalety produktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkam w Łodzi Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 12:04 Przede wszystkim ten product placement to rozpaczliwe kłamstwo. Łódź się rozpada, centrum w ruinie, co trzeci budynek do wyburzenia, w nocy świeci się co dwudzieste okno, inteligencja wyemigrowała do Warszawy, robotnicy do Anglii, zostały męty i alkoholicy, mojemu synowi przedwczoraj przystawili nóż do czoła i grozili, że wytną "Jude", trzy dni wcześniej widział, jak dziewczynę gwałcą w bramie. To się robi czernobyl, wymarłe miasto - z mutantami, a chory psychicznie prezydent ciągle lata do Izraela na "wakacje duchowe" i nic nie robi. Żeby wykorzystać fundusze europejskie, nieustannie rozpruwa i reperuje wszystkie najważniejsze ulice, przez to mamy w Łodzi niezłą jazdę: miasto wymarłe, a nieprzejezdne! Moje dziecko ciągle spóżnia się do szkoły, bo autobus co dwa tygodnie zmienia trasę, dlatego że znowu jakaś ulica została rozpruta. 2000 sklepów zbankrutowało w ciągu roku, za to na mojej ulicy otworzyli dwa nowe z alkoholem (teraz mam cztery pod oknem plus jedna obrzydliwa knajpa). Piją tam kibole, sąsiadowi zmasakrowali twarz i rozpieprzyli samochód baseballami. Sklepikarz musi się z nimi szarpać, bo mu piwo wynoszą ze sklepu. Niech o tym ktoś serial zrobi, niech to pokażą w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 12:12 Wiesz, ja też głosuję w referendum za odwołaniem kropiwnickiego, ale czytając Twój post mam wrażenie, że żyję jednak w innym mieście. Ja widzę plac budowy, wiele inwestycji, zapchane ludźmi sklepy, dobre samochody, świetne miejsca rozrywki i wspaniałą architekturę. Nie pomyliła Ci się Łódź z Wrocławiem kiepskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkam w Łodzi Re: Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 12:40 Ja nie jestem łodzianinem - na tym polega różnica. Ja tu tylko mieszkam. I przestałem na ten temat rozmawiać z łodzianami, bo to nie ma sensu. Klapki na oczach i opowieści o "nowych inwestycjach", "rewitalizacjach". A tymczasem nie trzeba nawet jechać do Warszawy, żeby zobaczyć, jak wygląda rozwijające się miasto. Wystarczy do Kielc, bo w Kielcach jest 10 razy lepiej niż w Łodzi!!! W Kutnie jest czyściej i są lepsze chodniki!!! Wystarczy, że się pojedzie do Aleksandrowa Łódzkiego i szok: "Ojej, jak tu czysto". Wielki plac budowy... Wyburzają elektrownie, dworzec, kopią "Wielką dziurę". Chcą stawiać dzielnicę wieżowców nie wiadomo po co, kiedy w Warszawie, w której 1000 więcej się dzieje biurowce stoją puste!!! Czytałem projekt tej "rewitalizacji", jej sens ekonomiczny został zdefiniowany tak: że warszawiacy przeniosą do Łodzi i wynajmą mieszkania w wieżowcach, bo tu jest "milej". Hahahaha!!! Milej! W tych ruinach, gdzie ci nóź do czoła bydło przystawia!!! Ja pieprzę, jak trzeba być zaślepionym albo nieuczciwym, żeby takie rzeczy opowiadać. A najlepsze jest to, że tzw. "Nowe Centrum Łodzi" ma być sfinansowane głównie z funduszy miejskich. Kupę zrobią, a nie centrum Łodzi, nie stać ich, skoro tutaj tysiące sklepów bankrutuje co roku, pracę ma tylko 300 000 ludzi, co oznacza, że wpływy z podatków są żadne. Zrobią wielką dziurę w środku miasta i tak zostanie na 20 lat. I przez 20 lat łodzianie będą jeździć do pracy z Widzewa (bo praca będzie w Warszawie, a ruch Warszawa-Łódż ma teraz osbsługiwać podmiejska stacyjka Widzew...). Przetrzyj sobie okulary, łodzianinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV IP: 81.219.159.* 28.11.09, 22:25 Skoro Łódź tak bardzo ci się nie podoba to po co tutaj mieszkasz?? Jedź rozwijać i wychwalać swoje rodzinne miasto. I nie obrażaj ludzi tutaj mieszkających!!!!Nigdzie się stąd nie wybieram, zostaję w moim mieście chociaż nie jestem "mętem i alkoholikiem".... Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV 29.11.09, 19:55 Ty jesteś jakiś wszechwiedzący czy masz problemy osobowościowe. CZytam Twoje marne prowokacje i zwyczajnie żal mi Ciebie. Zakończ te swoje smętne zawiston - nienawistne gadki bo jesteś śmieszny i dość mocno fałszywy. Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Łódź zdycha - niech to pokaźą w TV 29.11.09, 20:01 Widzę, że Cię boli nowe centrum miasta i inwestycje. Otóż dworzec fabryczny ma być w przyszłosci dworcem dla szybkiej kolei i połaczonym z dworcem kaliskim dzięki czemu pociągi wreszcie przestaną omijać Łódź (tylko w Polsce można zbudować infrastrukturę kolejową omijającą tak duże miasto gdzie indziej byłoby to nie do pomyślenia). A więc Twoje wywody to stek kłmstw i bzdur podszytych głównie zawiścią. Łódź wiele potrzebuje i musi się zmienić ale twoje słowa to zwyczajne kłamstwo. Nie wiesz nic na temat Łodzi i jej wskaźników ekonomicznych a manipulujesz wjątkowo bezczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Lodz to dno 29.11.09, 22:47 3 miesiace w tej dziurze, tragedia, moze dla kogos co cale zycie spedzil na tym zadupiu maly ruch wydaje sie wielkimi inwestycjami, ludzie omijajcie lodz! tragedia, mam uraz do tego miasta tak samo jak wiekszosc jego mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Lodz to dno 30.11.09, 14:14 Aż dziw dlaczego aż tyle czasu poświęcasz dla tego zadupia. Jakiś problem, kompleks czy brak równowagi psychicznej? Stanowczo za bardzo się udzielasz w temacie jak na kogoś kto ma to maisto gdzieś. A mi się wydaje, że masz kompleks jakiegoś wsiocha i tak się w swej frustracji wyżywasz, że Twoje wypowiedzi tracą jakokolwiek spójność intelektualną. A szczytem żenady są te twoje teksty o twojej rzekomej otwartości i miłości jaką pałają do Ciebie cudzoziemcy i gdzie to ty nioe mieszkałeś i jaki kawał świata widziałeś i jak Cię rzekomo łodzianie za to nie nawidzą. Skończ facet bo jesteś już tylko śmieszny i żąłosny frustrat. Tyle można powiedzieć o Tobie i ani jednego słowa dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Lodz to dno 30.11.09, 14:26 staram sie ostrzec innych przed tym chorym miastem, ale zgodze sie w jednym, za duzo czasu spedzilem piszac o tym zadupiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola ty kłamco z SLD, matkę swoją byś sprzedał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 15:07 ty kłamco z SLD, matkę swoją byś sprzedał, Łódź jest piękna, a tu spadaj i tak NIE IDĘ NA REFERENDUM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkam w Łodzi Re: ty kłamco z SLD, matkę swoją byś sprzedał IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 16:42 Witamy Urząd Miejski Panie referencie ds Propagandy w Internecie, ja nie jestem z SLD. Oni tutaj długo rządzili i też się do tego syfu najwyraźniej przyczynili. Łódź jest piękna, to prawda, tylko zniszczona tak, że już nie do odratowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: ty kłamco z SLD, matkę swoją byś sprzedał 28.11.09, 23:01 Twój post to istna perełka ... po prostu nie da się go ominąć bez skomentowania. Mieszkasz w "czerwonym mieście" a kogoś wyzywasz od "kłamców z SLD"? Sprzedaż matki ... czy w tym mieście wszystko jest na sprzedaż? ... "skóry", matki? Jak w ogóle można komuś innemu coś takiego zarzucić nie mając samemu podobnych myśli? "Łódź jest piękna" a "woda sucha" ... oba stwierdzenia to oksymorony ... jeżeli podasz przykłady na temat Łodzi to pozostanę tylko przy wodzie. No i koronne co wykrzyczałeś... brak chęci zmiany czegokolwiek. Postawa wyjątkowo beznadziejna i uwsteczniająca. Mam nadzieję, że nie wszyscy w Łodzi mają takie życie jak Ty bo było by to wyjątkowo smutne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryrtyk filmowy shitowe serialidło dla wiejskich głupków IP: *.chello.pl 28.11.09, 12:10 ktorzy w dupie byli gowno widzieli a szczegolnie polskich emigrantów w UK Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement 28.11.09, 12:44 "Londyńczycy"?? To ktoś jeszcze w ogóle ten kał ogląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt jaka zenada:) 28.11.09, 12:50 za takie dialogi powinno sie wysylac scenarzystow na ciezkie roboty przy myciu talerzy w Hiltonie... (najlepiej razem z Paris i jej psami) Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: jaka zenada:) 29.11.09, 12:28 Hehehehe, dobre - zgadzam sie. Jestem Lodzianinem i kocham moje miasto, ale taka nachalna propaganda moze tylko bawic. Z tego co przeczytalem wyszedl jakis przewodnik dla opoznionych w rozwoju... Fajnie, ze Lodz pojawila sie w serialu, ale odcinek powinien sie w niej toczyc, w fajnych wnetrzach, przestrzeniach a nie pelnic roli broszury reklamowej z lektorem. Bohaterowie mogli pojsc na mecz albo koncert do hali sportowej, na kawe na Piotrkowska albo do Manufaktury albo do ktoregos z lodzkich muzeow w fabrykach (Muzeum Sztuki lub Muzeum Włókiennictwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boom oglądaj dalej będziesz zadowolony IP: *.toya.net.pl 29.11.09, 22:39 Łódź jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Niech mi ktos powie, ze to zart. 28.11.09, 12:53 Czy odcinek z dialogami prezentowanymi powyzej rzeczywiscie puscili w telewizorni? Toz to lepsze od wszystkich kabaretow z PAKI. Chyba sam Kropiwnicki im pisal te rozmowki, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Londyn w "Londyńczykach"! IP: *.nowogard.vectranet.pl 28.11.09, 13:16 To jest dopiero product-placement! Autorze - twój artykuł to żenujące przypieprzanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product place IP: *.toya.net.pl 28.11.09, 13:16 jo, drętwe to było jak ch... Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Łódź w "Londyńczykach". Kiepski product placement 28.11.09, 13:24 Czy naprawdę nie wiecie, że obśmiać można każdy film i każdy dialog ? Przykład: Pasja. Słudzy świątyni pytają: Który z was to Jezus ? A przecież Jezus przez kilka dni przebywał w Jerozolimie i ściągał tłumy słuchaczy. Każdy znał go z widzenia. Gdy Go chwycili, dzielny Piotr, w obronie swego Boga, obciął ... ucho jednemu z napastników. Itd itp. Śmieszne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonom Woicha zapycha do miasta i potem udaje światowców! IP: *.chello.pl 28.11.09, 13:32 Taki tego mamy efekt! Przywrócić pańszczyznę i wszystko co wiejskie pod bat! Odpowiedz Link Zgłoś