vladip 30.11.09, 09:06 z okazji 30 lecia wydania albumu The Wall floydów życzę wszystkim miłego dnia pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_news Re: hey you 30.11.09, 10:11 Dzięki. I wzajemnie. PS Nie zdziw się, jeżeli ktoś wyskoczy z pytaniem: a co to ma wspólnego z Łodzią? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: hey you 30.11.09, 10:23 No ma - może nie zupełnie z Łodzią, ale ze Skierniewicami, które goszczą na łódzkiach łamach: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,7311051,Zwasnieni_sasiedzi_odgrodzili_sie_trzema_plotami.html To przecież "The Wall" po skierniewicku :) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: hey you 30.11.09, 10:24 Przyganiał kocioł garnkowi... niezupełnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hey you 30.11.09, 10:34 Znam podobną sytuację mającą miejsce w Piasecznie. Tam się zaczęło od miejsc parkingowych, a skończyło na placu zabaw. Na razie ludzie się grodzą, przyjdzie czas na obalanie murów. Ktoś, kiedyś, gdzieś przeskoczy płot...;) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: hey you 30.11.09, 10:44 Pod przytoczonym przeze mnie artykułem aż roi sie od komentarzy w styłu "ta Łódź". Mało który z komentujących doczytał, że to Skierniewice. A tak naprawdę w Polsce najwięcej ogrodzonych osiedli jest w Warszawie: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,87871,3310768.html Podobno ponad 200! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hey you 30.11.09, 10:53 Wiesz, niektórym ludziom wystarczyło dopatrzeć się na dole wyłuszczonego wielkimi literami słowa ŁÓDŹ. Tym bardziej, że w trzech zdaniach wprowadzających do artykułu nie zająknięto się nawet o tym, że rzecz ma miejsce w innym mieście. Tak to jest, że całe mnóstwo wyrabia sobie opinię o czymś na podstawie samego tytułu, więc nie wymagajmy zbyt wiele. Zresztą nawet paznokcia nie dałbym za to, że wśród komentujących nie znalazłby się ani jeden, który uważa, że Skierniewice to dzielnica Łodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: hey you 30.11.09, 10:58 Hmmm... niektórzy nawet twierdzili i twierdzą, że pewien pan jest łodzianinem, choć urodzony w Żyrardowie karierę politruka robił w Skierniewicach. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hey you 30.11.09, 11:04 No właśnie, ten Łodzianin Lesio M:) Ale, właściwie, to nie ma się na co oburzać. W końcu w ten prosty sposób Łódź będzie mogła szczycić się największą powierzchnią w kraju;) Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: hey you 30.11.09, 11:22 big_news napisał: (...) Na razie ludzie się grodzą, przyjdzie > czas na obalanie murów. Ktoś, kiedyś, gdzieś przeskoczy płot...;) oby... tyle, że najpierw czeka nas epoka permanentnego grodzenia się, no chyba że jednak ludzie przekonają się że lepiej współpracować niż walczyć ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hey you 30.11.09, 11:33 Nic nowego. To już było. Znaczy, ludzie zamykali się w sadybach, odgradzali od świata. Z różnych przyczyn, najczęściej z dbałości o własne bezpieczeństwo. Na Zachodzie też to przerobili, teraz mając większe poczucie własności prywatnej nie muszą stawiać płotów. Za to wszyscy (no, prawie, wszędzie przecież są różne jednostki) wiedzą, że za wkroczenie na cudzy teren mogą ich spotkać spore nieprzyjemności. Gdzieniegdzie można nawet za to być poczęstowanym kulką. My, niestety, musimy nadrobić całe dziesiątki lat. To taki przedmiot obowiązkowy. Ale wyjdziemy z tego, jestem o to spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: hey you 30.11.09, 12:23 Na Zachodzie, jak na Zachodzie, ale na Południu - a tak dokładniej to w RPA mury strzeżonych osiedli są najwyższe, a ochroniarz ma w rękach załadowana broń automatyczną. Kiedyś murem otoczone było Soweto, teraz murem otaczają się Afrykanerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hey you 30.11.09, 12:27 Taka kolej rzeczy. Niby się zmieniło, a jak tam niebezpiecznie było tak jest, a nawet dużo bardziej. Ci co pojadą na MŚ w przyszłym roku, właściwie nie zobaczą prawie nic poza stadionami i hotelami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misz Which one is Pink? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 12:55 Z Łodzią może nie ma nic wspólnego, ale...dzięki za przypomnienie. To chyba podświadomie włączyłem ją dziś o 10tej rano i słucham do teraz, bo zapomniałem, że to dziś....;) Przy okazji - kiedyś próbowałem interesować się organizacją projekcji The Wall na dużym ekranie w którymś z łódzkich kin, póki co nie wyszło. Ktoś chętny podjąć temat? Moje małe marzenie, żeby zobaczyć to na dużym ekranie. Jeśli będzie więcej chętnych, może coś z tego wyjdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Which one is Pink? 30.11.09, 17:53 Widzę, że pragniesz koniecznie temat powiązać z Łodzią tą projekcją w kinie. A nie mogłaby to być projekcja na ścianie kamienicy, oficyny? Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Which one is Pink? 30.11.09, 21:58 w sumie pomysł fajny w pasażu tam gdzie było kino letnie tyle że jak już się zrobi ciepło... czyli latem przyszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Which one is Pink? 30.11.09, 22:27 Ale tam nie ma takiej pięknej, wielkiej ściany kamienicy - wolnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misz Re: Which one is Pink? IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.09, 10:02 I do tego nagłośnienie takie, żeby ziemia drżała...rozmarzyłem się :P. Swoją drogą szkoda, że żadne kino się tego nie chciało podjąć kiedy próbowałem. Przecież ten film + dobra promocja = pełniutka sala :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś