Dodaj do ulubionych

Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie...

IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.12.09, 14:50
a szkoda... :/
Obserwuj wątek
    • Gość: malamarta Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:14
      Sądzę, że w każdej uczelni, czy to prywatnej czy państwowej są jakieś
      przekręty i może należy prześwietlać je po kolei?
    • Gość: JA:) Re: Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) n IP: *.master.pl 01.12.09, 17:33
      Nie bądź egoistką, bo dla wielu studentów z zamiejscowych ośrodków
      to tragedia. Studenci Ci uczą się i przechodzą przez szereg
      egzaminów podobnie jak na innych uczelniach. Ja mam nadzieję, że
      Ministerstwo w końcu odpuści i pozwoli kontynuować nam naukę bez
      dodatkowego stresu!!!!!!!!!!!
      • Gość: kaczo i ponuro Re: Dobra wiadomość dla AHE ? IP: 132.170.18.* 01.12.09, 18:29
        "Nie bądź egoistką, bo dla wielu studentów z zamiejscowych ośrodków
        to tragedia."

A czy nie bedzie (nawet wieksza) tragedia otrzymanie zupelnie
        bezwartosciowego dyplomu?
        • Gość: Donek & co Re: Dobra wiadomość dla AHE ? IP: *.chello.pl 14.12.09, 00:48
          Trzeba było iść na medycynę! Jedynie ten dyplom coś znaczy.
          Wzywamy Polaków - studiujcie wszyscy medycynę!
    • ewa_j86 Zła wiadomość dla AHE. Likwidację czas zacząć ... 01.12.09, 19:13
      "Słynne" nasze wyjazdy na 40% zajęcia do Łodzi już trzeci
      raz są odwoływane, przekładane, a na innych kierunkach jest
      tak samo, tylko płacić a zajęć brak, czas uciekać z tej uczelni.
      • Gość: zz1988 Re: Zła wiadomość dla AHE. Likwidację czas zacząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 10:34
        Z opinią ewa_j86 się całkowicie nie zgadzam,zaplanowane wyjazdy są
        realizowane zgodnie z otrzymanym harmonogramem oraz wykłady
        prowadzone na bardzo dobrym poziomie wykładane. Odbywały się od
        godz. 9:00 i trwały do godz. 17:45. Więć proszę nie wypisój głupot!
      • Gość: Dora750 Re: Zła wiadomość dla AHE. Likwidację czas zacząć IP: *.cable.ubr10.brad.blueyonder.co.uk 03.12.09, 11:38
        Nie kłam Ewo bezczelnie! Mam zjazd zaplanowany od października na
        11grudnia. Nikt go ani nie odwołał, ani nie przełożył! Pisz wiec o
        sobie, a nie zmyslaj, ze zjazdy odwołane ! Co za bzdury!
    • starduster Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie... 01.12.09, 20:49
      Krucjata giewu przeciwko AHE padła...rozbita o du...ę...
      Łyso wam żałosne dupki?I bardzo dobrze..wiadomo ktoście...
      • kagan_pl Re: Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) ? 26.01.10, 16:13
        Makary nie dal w lape Adasiowi...
    • Gość: Łukasz Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie... IP: *.chello.pl 01.12.09, 20:54
      To ja (chyba)zapłacę. To jest jakieś chore w jakim kraju my żyjemy
      nic nie wiadomo-paranoja!!!
    • Gość: Syn Wojtyly dzieki Bogu IP: *.nwrknj.btas.verizon.net 01.12.09, 21:48
      Polska nauka uratowana. Studenci beda mogli nadal uczyc sie na
      swiatowym poziomie nie tylko na UW, UJ, SGH, PW ale tez na AHE.

Aby dogonic Europe i swiat musimy miec wiecej magistrow, ktorzy
      dzieki swej doglebnej wiedzy poprowadza kraj w kierunku gospodarki
      wiedzy i oswiecenia, zarazem podtrzymujac nasze odwieczne wartosci.

• Gość: ja Re: dzieki Bogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 17:39
        bredzisz. Nigdzie nie ma takiego odsetka magistrów jak w Polsce. Do niczego
        dobrego nie może to doprowadzić. Każdy musi mieć mgr przed nazwiskiem, nawet ten
        przy łopacie, a uczelniom jak ahe bardzo to pasuje. Mam kumpla, który robił inż.
        z informatyki w oddziale ahe w Koninie. Pomijając fakt, że mając specjalność
        związaną z sieciami pisał pracę o procesorach, to wyglądała ona gorzej niż praca
        zaliczeniowa w szkole średniej. Ponad 3/4 objętości to tabelki żywcem zerżnięte
        z netu, tak jak zresztą cała reszta tekstu. Jedyny jego wkład w pisanie tej
        pracy to było znalezienie w internecie, skopiowanie i wklejenie informacji do
        pracy. Czy takich inżynierów/magistrów chcemy? Nie mam nic do szkół prywatnych,
        bo i państwowe często nie są lepsze. Czy jakość nie jest ważniejsza niż ilość?
        Nie lepiej mieć 5-10% wyspecjalizowanych magistrów/inżynierów, czy nawet
        majstrów, niż 70% niby wykształconych ludzi?
    • armin_tucker odszczekać pomówienia 03.12.09, 02:13
      dlaczego w tym doniesieniu GW już nie pisze o największej lipnej uczelni,
      fabryce lipnych magistrów, kombinatorach z AHE?

Czyżby największą lipą w tym wszystkim okazała się cała ta napisana przez
      Wyborczą na zlecenie nagonka na AHE, którą z ciężkim sercem przyjdzie teraz co
      niektórym wierszokletom-plagiatorom z GW odszczekać?

Jedynym wnioskiem, który z tego wszystkiego wyciągnie większość rozgarniętych
      czytelników to fakt, iż GW zrównała się poziomem z takimi bastionami
      żurnalizmu jak FAKT czy EXPRESS ILUSTROWANY....
      • Gość: wanda czyli AHE od początku była nieskazitelnie IP: 77.255.251.* 03.12.09, 06:13
        uczciwa i nic złego nie zrobiła?
        no nie rozbawiaj mnie tak mocno od rana
        za co przeprosił Stasiak (Makary)? czemu pozamieniano PiRy w ZODY? skąd ta cała akcja naprawy AHE?

• armin_tucker Re: czyli AHE od początku była nieskazitelnie 03.12.09, 14:42
          tego nie powiedziałem
          była cała masa karygodnych uchybień, które teraz zapewne w mniejszym lub
          większym stopniu zostaną wyprostowane - uchybień, które z pewnością dotyczą
          również pewnie i wszystkich innych prywatnych uczelni...

ja chcę jedynie napiętnować zachowanie nierzetelnych redaktorów GW, którzy
          teksty te pisali najprawdopodobniej na zlecenie (czytaj tekst Jacka Żakowskiego
          - Teksty za kasę"), bezkrytycznie i w sposób całkowicie stronniczy i
          manipulatorski okrzykując WSZYSTKICH wykładowców szkół wyższych niewyspanymi
          wieloetatowcami nie wypełniającymi swoich obowiązków, a wszystkich studentów
          szkół prywatnych (i chyba nie tylko prywatnych) debilami. Pan Kącki twierdził
          wręcz, że najlepiej w ogóle nie studiować, pisząc o miernocie magistra...

Nie czekali na werdykt ministerstwa, z góry obsypali AHE stekiem obelg, wyzwisk,
          i negatywnie nacechowanych sformułowań, obrażali wykładowców, absolwentów i
          studentów, łamiąc kanony dobrego dziennikarstwa i dobrego smaku.

• kagan_pl Prawnik poszukiwany! 26.01.10, 16:19
            Mnie tez GW znieslawila, jako iz jestem pracownikiem AHE. Ale w Polsce mam tylko JEDEN etat (na AHE) i zawsze wypelnialem solidnie me obowiazki jako wykladowcy...
            Poszukuje wiec prawnika, ktory by mi pomogl w pozwaniu Michika i ski za te znieslawienie.
            lech.keller@gmail.com
      • kagan_pl Re: odszczekać pomówienia 26.01.10, 16:15
        Wyborcza stacza sie coraz nizej. Dawny Express Wieczorny to przy niej jak The Times przy rewolwerowkach typu Bild...
    • Gość: ktoś Uczelnia może istnieć i rozwijać się dalej! IP: 194.42.116.* 03.12.09, 11:57
      Reforma Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi przyjęta przez
      Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego! Uczelnia może istnieć i
      rozwijać się dalej!

1 grudnia 2009 r. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przekazało
      władzom AHE pismo, z którego wynika, iż resort zaakceptował utworzenie
      66 Zamiejscowych Ośrodków Dydaktycznych, a przekazana do Ministerstwa
      dokumentacja spełnia wymogi prawne. Resort nie ma także zastrzeżeń do
      wykonanych przez Uczelnię zaleceń pokontrolnych. Zaakceptowano zmiany w
      programie i regulaminie studiów, obsadzie kadry dydaktycznej, dostępie
      do bibliotek i kształceniu na odległość. Oznacza to, że Ministerstwo przyjęło
      i zaakceptowało wdrożony przez Uczelnię program restrukturyzacji, Uczelnia
      istnieje, a studenci AHE kształcą się legalnie i nie grozi im utrata miejsca
      nauki. Wiadomości z Ministerstwa to także ulga dla pracowników Uczelni, którzy
      nie muszą obawiać się o swoje miejsca pracy.
    • Gość: gość Lipna szkoła IP: 80.54.67.* 03.12.09, 13:19
      ... i lipni magistrowie. Tutaj liczy się tylko tytulik. Nie ważne, w jaki sposób zdobyty. Byle było he he.
    • Gość: Ola Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 19:13
      Jak dla mnie AHE jest taka sama szkołą niepubliczną jak każda inna, wszędzie są jakieś niedomówienia (brudy), ale niestety teraz trafiło aby właśnie brudy AHE wyciągnąć na wierzch bo studentów zaczyna brakować i wszystkie uczelnie walczą o studenta a, że w AHE jest ich najwięcej wiec trzeba było ich zabrać w drastyczny sposób! Najpierw nadali statu akademii a parę miesięcy później chcą ją zamykać!?!?! z jakiej racji? bo komuś coś nie pasowało... co do wyjazdów to są one organizowane, trochę to dla mnie bez sensu żebym musiała z pomorza jechać do łodzi ale chcę skończyć tą szkołę więc się dopasuje. W końcu uczelnia nie jest całkowicie winna tego co się stało!!!!
    • kagan_pl Dobra wiadomość dla AHE. Likwidacji (chyba) nie... 26.01.10, 16:12
      Kudrycka bala sie zlikwidowac AHE. Zbyt duzo osob stracilo by prace, a ponadto
      dalaby sygnal, ze w Polsce panstwo niszczy prywatna inicjatywe... Polska na
      100% przegralaby w Strassburgu z Makarym...
    • Gość: Andrzej Opinia o AHE Opoczno IP: *.146.97.72.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 21:27
      W Opocznie na AHE studiowałem przez rok Administrację niestety
      musiałem zmienić uczelnie ponieważ nas zlikwidowali chcieli żebyśmy
      dojeżdzali najpierw do Bełchatowa 2 dni pózniej zmienili zdanie że
      do Radomska. Jak można traktować swoich studentów my o domniemanych
      przenosinach dowiedzieliśmy się kilka dni przed rozpoczęciem roku
      akademickiego!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka