Gość: viola Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.toya.net.pl 10.01.10, 14:54 Kropiwnicki ręce zaciera. Dla niego taka pogoda to pewna niska frekwencja 17 stycznia. To już tylko tydzień.Jeżeli tak jak do tej pory będzie wyglądało uprzątanie śniegu to dla wielu pogoda może być znakomitym usprawiedliwieniem absencji w dniu referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.toya.net.pl 10.01.10, 15:06 niektóre z tych zdjęć jakieś stare... sprzed roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum Zasypana Łódź - to strategia wyborcza Jerzego K. IP: *.anonymouse.org 10.01.10, 15:08 żeby maksymalnie utrudnić ludziom dotarcie do lokali wyborczych i odwołanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.toya.net.pl 10.01.10, 15:13 świetna fotorelacja - na jednym ze zdjęć jest nawet moje auto... sęk w tym, że zdjęcie jest z zeszłej zimy.. gratuluję profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.toya.net.pl 10.01.10, 15:57 zdjęcia z łodzi są przerażające, tyle śniegu że nic nie widać, katastrofa ekologiczna wręcz, a najlepiej widac to na tym zdjęciu : lodz.gazeta.pl/lodz/51,35136,7436066.html?i=39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IwkA bs Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.199.rev.vline.pl 10.01.10, 17:31 Nie będzie łatwiej i szybciej napisać gdzie jest wszystko dobrze ? Bo jak widzę to nie ma miejsca bez zimowego kłopotu Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć 10.01.10, 19:01 Od conajmniej 10 godzin nie pada, a sniegu ile na jezdniach bylo, tyle jest. Nawet na glownych arteriach - Zgierskiej, Zachodniej, Pilsudskiego. Brawo, brawo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zasypana Łódź czeka na zamiecie i zawieje IP: 83.238.13.* 10.01.10, 19:28 Jezdnia nie musi być czarna!!! Wystarczy, żeby pługi odśnieżyły choć główne drogi. Mam wrażenie, że służby podeszły do tego "na luzie", przecież mamy weekend. Tylko, że jutro mamy poniedziałek i prawdziwy paraliż dopiero nadejdzie. Dziwię się motorniczym, że w ogóle wyjeżdżają, później na czuja szukają z wajhą zwrotnicy na skrzyżowaniu. Dzisiaj przez zalegający śnieg wykoleił się tramwaj na skrzyżowaniu Dąbrowskiego/Śmigłego-Rydza. Po prostu buurdel Panie Lorenc, jaka 4 rano?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baldi Zasypana Łódź - zobacz galerię zdjęć IP: *.smrw.lodz.pl 10.01.10, 19:58 Kilka słów o Kropiwnickim, z którymi pewnie się zgadzamy - choć może wolelibyśmy wyrazić to w bardziej parlamentarnych słowach. www.youtube.com/watch?v=-eiU0cZcYTo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaya to jakis zart? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 20:26 jaja sobie robicie z tymi słodkimi fociuniami, moze by ktos pokazał co sie działo wczoraj w centum miasta wieczorem, naprzykład skrzyżowanie zielona/kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorn Przyjdź na referendum!!!!! IP: *.smrw.lodz.pl 10.01.10, 20:36 Kilka słów o Kropiwnickim, z którymi pewnie się zgadzamy - choć może wolelibyśmy wyrazić to w bardziej parlamentarnych słowach. www.youtube.com/watch?v=syHIQ9ZcN2w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 20:41 "Kierowcy pługosolarek chyba stracili rozum. Odśnieżając jezdnie, zasypują samochody zaparkowane na przydrożnych parkingach do połowy drzwi i wyżej." - ta..... to co mają z tym śniegiem robić... do kieszeni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 20:48 Na ulicę wyjechały pługopiaskarki, zepchnęły śnieg z jezdni na chodniki i odjechały. Rzeczniczka prasowa pługopiaskarek wyjaśniła zdesperowanym przechodniom, że "prognozy pokazują, że będzie padać śnieg i jak dopada do tego co jest na chodniku, to śnieg zostanie wywieziony, a jak nie dopada to nie". - zima mrozi, grozi, nie dowozi i w zaspach tkwi... Odpowiedz Link Zgłoś
17stycznia Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) 10.01.10, 21:28 www.youtube.com/watch?v=syHIQ9ZcN2w OSTRy i KOchan '17 stycznia' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowy ludek Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 22:10 zje.bali odśnieżanie żeby udupić Kropka przed referendum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.lodz.mm.pl 10.01.10, 22:20 Zarządcy, a co ze stacjami benzynowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.lodz.mm.pl 10.01.10, 22:23 Nie można wjechać na stacje benzynowe,bo też są nie odśnieżone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Łódź cała zasypana .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 23:02 Przecież to nie zima..... 1)Brak poprzycinanych drzew (niedbalstwo), teraz wszystko pod ochroną.2) brak odpowiedniej kanalizacji. 3) Każdy właściciel odśnieża połowę ulicy- już lżej -jeśli miasto nie daje sobie rady 4) Źle zarządzana polityka komunikacyjna , porządkowa, naprawcza- kto słyszał żeby zrywać asfalt po 5 razy na ulicy, bo każda z firm ma dany projekt do realizacji, wytyczna z urzedu miasta!!!!. p.a.r.a.n.o.j.a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.toya.net.pl 10.01.10, 23:53 Jeśli jest ciężko, to siedź w domu.Ja dziś po łodzi zrobiłem 50 km. nie jest dobrze. Ale może Ty nie wiesz, że jest zima Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Co za idiota robiąc te fotki mówi że Łódź jest .. 11.01.10, 03:18 zasypana. Ten biedny dziennikarzyna chyba nigdy w życiu zimy nie widział. Nie ma ani jednego zdjęcia, na którym możnaby stwierdzić faktycznie potężne opady śniegu. Bamda jełopów do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.mnc.pl 11.01.10, 08:30 17 stycznia juz sie zbliza kropa juz dlugo nie porzadzisz.....gdzie olugopiaskarki??? te osly z zarzadu drog nie zdazyly konkursu roztrzygnac na odsniezanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozorca Re: Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 11:53 Kup sobie okulary, to w końcu zobaczysz pługi. Wadę wzroku da się skorygować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: 195.47.201.* 11.01.10, 09:06 jest zima więc jest i śnieg - nawet całkiem sporo. W sobotę sporo jeździłem po Łodzi i da się chociaż trzeba uważać. Wszyscy ci co narzekają na zasypane samochody zapomnieli o tym że pługi nie potrafią teleportować zgarnianego śniegu tak żeby nie zasypywać samochodów i znowu są niezadowoleni (nie zgarną - źle, zgarną zasypią samochód - jeszcze gorzej) jedno jest pewne jeden z drugim zamiast wyjść 20 minut wcześniej żeby sobie samemu to zrobić to woli narzekać. Jedno jest pewne, dobrze by było żeby ten odgarnięty śnieg wywieźć, ale z kolei przeszkadzają zaparkowane samochody. Ja wyszedłem dzisiaj z domu sporo wcześniej niż zwykle jednak gruba warstwa lodu na szybach mnie pokonała i do roboty się spóźniłem :) pozdrowienia dla wszystkich normalnie patrzących na zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 10:40 To co sie dzieje na drogach to jest po prostu PARANOJA! Nie wiem czemu nikt nie reaguje na prace odsniezania, jesli firma zle robi - to zatrudnic nowa. Właśnie ze zdjecia sa bardzo dobre, swietne ujecia.. wyjdz na dwor to zobaczysz xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEST ZIMA Re: Łódź cała zasypana (zobacz galerię zdjęć) IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.10, 12:12 Szanwni Forumowicze, jest zima i mnie osobiście denerwuje już biadolenie że "Drogowcy" nic nie robią. Wydajem mi się nrmalne że nie da się przy takiej intensywnści opadów zapewnić idealnych warunków. Odrobina solidarności społecznej i zrozumienia. Oczywiście możemy (my jako mieszkańcy Łodzi i podatnicy) zdecydować że przeznaczamy 4 razy wiecej na odśnieżanie i wtedy będzie lepiej, tylko z czego zrezygnuejmy? Z inwestycji? Ochrony zdrowia? Edukacji? To są nasze pieniądze, nie ma ich zbyt wiele, dlateg dbajmy o ich sensowne wydawanie. Ja osbiście szanuję pracę drogwców, uważam że był i jest dobrze, udało mi się dojechać w czasie weekendu w wiele miejsc - czasem o dziw szybciej i płynniej niż w normalnych warunkach pogodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salpaw Łódź cała zasypana? (zobacz galerię zdjęć) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:04 To normalny widok o tej porze roku. Zapewne wielu (szczególnie młodych mieszkańców)cieszy. I normą są, związane z zimą trudności jak również radości. Odpowiedz Link Zgłoś